Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 aha bundan alırsın, 20-30 ytl en fazla. aynısından ben kullanıyorum şu an. modemim tek portlu, ama bi sürü bilgisayar bağlanabiliyo bunun sayesinde :D hatta buna bağladıım bi wireless router da var. gral yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Router olmayan modemde DHCP ne arasın? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 abav:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 kablo modemlerde var dhcp ancak router olmadigindan gordugu ilk makinaya IP atiyor onun disinda etliye sutluye karismadigindan cogu cozum gume gidiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 aha ilginçmiş. :) çingene evine kaymak diye bi söz vardır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 ben de cift ethernet kartı ile kullanıyorum sorunsuz olarak. birinde modem digerinde diger pc baglı. yalnız pc leri birbirine bagladıgın kablo cross olmalı. bir de modemin baglı oldugu ana pc acık değilse digeri internete baglanamıyor. bunun wireless modem haricinde bir cozumu var mı kablo icin? bilen varsa cok mutlu eder beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 onu soyluyorum iste yok baska bir cozumu ultra cilar zamaninda bana IP sharer alicaksin dediler bi sordum abooov felaket pahalli bir alet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 said: Viktor üye [şikayet et] § 19 Eylül 2007, Çarşamba - 00:13 [ özel msj ] kablo modemlerde var dhcp ancak router olmadigindan gordugu ilk makinaya IP atiyor Ben şuraya takıldım. Şimdi DHCP nedir, bir ağda, arayüzlerin otomatik ip almasını sağlayan bi protokol. Nerde yapıyo bu işi ağda. Demek ki dhcp varsa bu modemde , modem ile blgisayar arasında bir ağ kuruluyor. Ve bu ağ internet sağlayıcının ağı ile internete çıkıyor. Peki iki ağı birbirine bağlayan cihazlar nelerdir? Bridge (ki modemde olması pratikte imkansız =) ) ve router. Yani o modemde router vardır, dhcp varsa. Yoksa dhcpye ne gerek var? Modeme bilgisyar arasında ağ kurulmasına gerek yok. Modem sadece bilgisayara arayüz oluşturur bu durumda. Anlat şu işi kafama tkaıldı :) Ya da git bak mıdeme router var mıymış? =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 kablmodemler baya degisik calisma sekli diegr DSL modemlere kiyasla router yok hatta wikiden su sekilde kopyaliyim said: From a network topology perspective, a cable modem is, strictly speaking, a network bridge that conforms to IEEE 802.1D for Ethernet networking (with some modifications). The cable modem bridges Ethernet frames between a customer LAN and the coax cable network. With respect to the OSI model, a cable modem is thus a data link layer (or layer 2) forwarder, rather than simply a modem. [ Mesaj 19 Eylül 2007, Çarşamba - 19:20 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 wireless modemlerin fiyatları ne civarda geziniyor peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Hadi yaw? Bridgemiş demek alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 bu arada en enfes ablo modem acik ara surf boarddir arkadasim sb 3100 um war 6 7 senelik tas gibi tas kablo modemci adam ble iyi bak alete bundan yok artik en iyisi bu diyo heheheytt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 netmaster da iyi ya. senelerdir hiçbir dert cıkardıgını gormedim. zaten modem ile hiç işim olmuyo ki benim, nesi kötü olabilir? yapması gerekeni yapıyo baglantıyı veriyo alete :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crane Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Ya kablo modem dedin mi Motorola'yi tek gecerim. :) Efsane SB3100, senelerdir sorunsuz sekilde calisiyor. Ben su aralar Motorola'nin wireless modemini arastiriyorum. http://broadband.motorola.com/consumers/products/sbg900/ Ancak soyle bir sorun varki, bu modem biraz eski, almisken 802.11n teknolojisine sahip bir urun almak lazim artik. Zaten Turkiye'de yok sanirim bu urun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 SB4200 var bende bundan cektigimi baska hicbiseyden cekmedim yukarda bahsettigim bug yuzunden yogun transferde caat kilit wow da beni az surundurmedi quest veririm kitlenir paat DC in asaga fisi cek bekle yeniden tak oyuna yeniden gir AV ye girerim kitlenir in asaga fisi cek fisi tak bekle yeniden gir en onemliside wow cache e alirdi eskiden her patchden sonra cache klasoru temizlendiginden butun ehrseyi yeniden yuklerdi gariban inventory paso soru isaretleri dolu etraf ebyaz herkes unknown entitiy net 15 baglan fisi cek fisi tak yeniden baglan seansindan sonra anca normale donerdi en sonunda 2.0 da blizz cache olayini kaldirdi oyuna hic girememeye basladim oturdum sabir tasini catlattim haftalarca firmware aradim telefonla kac yer aradim kimse ilgilenmedi sonunda kendim yaptimda zar zor halloldu olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 valla topiğin türü değişti ama olsun. çok fanı olmasam da Netmaster modemimi yaklaşık 7 senedir kullanıyorum. Daha tık etmedi. o yüzden şimdilik tek tercihimdir netmaster. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emircanz Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 bnde netmaster modem kullanıyorum ve 2 bilgisayarı modemden bi usb bi de ethernet çıkışını kullnarak bağlamıştım 2 bilgisayarda net alıodu sorunsuz şekilde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar