Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alman lisesi ve öss

rayka

Öne çıkan mesajlar

ya kafamı hep kurcalamakta ben herşeyi almanca örenince (ki müfredatla birlikte de gidiyormuyuz bilmiyorum) öss de naapıcaz? okul ben abitura hazırlıyorum diyor. peki öss sadece dershaneyle yapılabilecek birşeymidir? gerçi önümde daha çok zaman var ama aklımdan çıkmıyor bitürlü...
Sosyal ağlarda paylaş

devlet liselerinin (en azından gördüğüm kadarıyla) çoğunda okulda sınav oluyorsun başarı puanı kazanıyorsun onun dışında ders yok denecek seviyede. adamlar ne öğreniyorsa dershanede öğreniyor.

özel okullarda da okuluna bağlı ; bizim okulda mf sınıflarına sosyallerle aynı felsefe edebiyat tarih sınavları yapılması , sayısal derslerinin de abuk işlenmesi gibi süper aksiyonlar olduğu için öğrendiklerimin %90'ı dershaneden.

eğer okulun iyi öğretiyorsa sana gereken dersleri ve sen anlayabiliyorsan , dershanede de türkçesini (terimleri vs) görürsün çok zorlanmazsın diye düşünüyorum.

(türkçe dersini bile almanca veriyorlarsa ve de sözel/tm isen pek böyle değil ama)
Sosyal ağlarda paylaş

bi şekilde öğreniyosun ya takma kafana. matematikte falan pek sıkıntı çekmiyosun da, fizik biyoloji gibi daha çok terim içeren dersler başına dert olabiliyo fakat çabuk atlatıyosun.

ben türkçe okudum ama bi çok arkadaşım var almandan ve güzel yerleri kazandılar. bi de müfredatla aynı gitmiyosunuz haklısın. ben türevi almandakilerden (ve benzeri okullardan) bir sene sonra öğrendim mesela. ama bi yerde gelip çakışıyo konular dert etme=)

edit: anadolu lisesi mezunuyum.

[ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 21:11 tarihinde, dlhangman tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

istemiyorum almanyaya gitmek en azından tr de üni okumak istiyorum bi kere abi alınca hayatımın sonuna kadar okuyabiliyorum almanyada avusturyada veya abitur kabul eden heryerde ama tr de de üniversite okumak istiyorum yetmesse almanyadada okurum :D çok rahatsız ediyo bu öss hedesi yaaa
Sosyal ağlarda paylaş

ben alman lisesi mezunuyum da
kaçıncı senen?

okulda öğrendiklerinin öss'de faydası olucak merak etme

edit: şimdi bak ben almanya'ya gitmedim pek de parlak öğrenci değildim... abitur'um da var sprachdiplom da..

12 sınıfta dershane'ye gittim 6 ay da akla ziyan çalıştım 3 sene önce ve koç univ.'ne yarım burslu girdim ki amacım da buydu... sen 11'de başlasan itu bogazici'ne girersin.. alman lisesi'ni bitirip de boşta kalan tek bizim dönemden adam var =)

[ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 22:14 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

fazla merak etme yani
alman lisesi boru değil
yurtdışında başvurduğum her staja kabul edildim
kıçı kırık ortalamla bir de...

sana da faydası olur ileride alman lisesi'nin.. abitur mat'ı fiziği zorlamıyosa seni öss'yi kafaya takmaya değmez...

ortalaman ne ben sana söyliim iyi mi kötü mü =)

(ben 2.98'le bitirdim alman lisesi'ni öyle düşün)
Sosyal ağlarda paylaş

Alman lisesi mezunu olarak sunu soyliyebilirim ki terimler konusu sorun olmuyo dershanede alısıyosun ama 12. sınıfta cok boluyo okul senı abıtur sınavları bı yandan oss bı yandan cok zor oluyor. yarıstıgın ınsanlar dogru durust okula bıle gıtmezken sen essek gıbı okul ıcın ders calısmak zorunda kalıyosun. oyle bı handıkabı var alman lısesının. ayrıca muhendıs olmayı dusunuyorsan almanya ya gel derım derslerin cok kotu diilse zorlanmadan abituru alırsın.rwth ya da munih teknık turkıyedekı butun okullardan daha iyi bence
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...