Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İntihalle suçlandı başhekim yaptılar

Prawler

Öne çıkan mesajlar

İntihalle suçlandı başhekim yaptılar

İntihalle suçlandı başhekim yaptılar YÖK tarafından hakkında intihal (aşırma) yaptığı iddiasıyla soruşturma açılan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Akyol, Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Akyol hakkında, yaklaşık 1 yıl önce, Journal of Hospital Infection Dergisinde yayımlanan yazısında intihal yaptığı iddiasıyla soruşturma açılmıştı. İntihal iddiasıyla açılan soruşturma devam ederken, Akyol, öğretim üyeliğinden istifa etmişti. Akyol, geçen hafta Sağlık Bakanlığı'nca görevinden alınan Dr. Atilla Yılmaz'ın yerine, Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı. Konunun yeniden gündeme gelmesi üzerine bir açıklama yapan Akyol, intihal yapmadığını, olayın tamamen maddi bir hatadan kaynaklandığını belirtti. Bunun öğretim üyeliğiyle ilgili bir durum olduğunu da vurgulayan Akyol, "Dolayısıyla bu hukuki süreç tamamlanana kadar, beklemek durumundayız. YÖK soruşturması devam ediyor. Üniversiteden ve Sağlık Bakanlığı'ndan muvafakat alarak geldik" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet.

Ya benim kafam almıyor.
Akademik çalışmaları başkalarından aldığı iddia edilen birisi, nasıl olur da başhekim olarak atanır, hukuki sürecin sonuçlanması neden beklenmez?

Almaz tabii, almaz...
Türkiye'de normalleşen şeyler bana acayip geliyor.
Toplum alıştığına göre, anlamayan benim...
Anlayamıyorum...

[ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 11:31 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Geçenlerde de bi olay vardı. Çocuk bi üniversitede notları iyi giderken atılmış. Notları düşük gelmiş hep. Araştırmış. Mahkeme falan bakmış evrakla oynama var. Soruşturma açmış. YÖK iplelemiş soruşuturmayı. Çocuk Amerikada bi üniversiteye gitmiş. Ve bu dönem 1. likle bitirmiş. Öyle de bir yök adaletsizliği vardı...
Sosyal ağlarda paylaş

intihal dedikleri yrd doçluk için ya da doçluk için yapması gereken bilimsel çalışmalarda, başkasının çalışmasını v.s. kullanmasıdır. bu o adamın uzman doktorluğunu etkilemez. belki akademik kariyer yapamaz o kadar. hastane başhekimi olmak için doktor olmak yeterli. yani bence durumda bir gariplik yok.
Sosyal ağlarda paylaş

@ doruk

saygı lütfen.

başhekimlik idari ve siyasi bir kadrodur. sağlık bakanlığı kimi isterse o getirilir. ayrıca son 3-4 yılda acılan intial davaları artmıştır. bu da üniversitelerden yökün istemediği ama kendi isteği ile ayrılmayan insanları ayırmak icindir.

adamlar genel gecer kurallar yazılırkene bile (ör : bakterilerin pilileri hareketi sağlar ve yapılan calışmalarla bir virulans fak. olduğu gösterilmiştir ) kaynak gösterilmesi gerektiğini savunarak ki bu şekilde bir yazı yazılacağı zaman yazıdan uzun bir kaynakca cıkacağı aşikardır davalar açıyorlar. insanları bezdirip lanet okutup ünivlerden ayrılmasını sağlıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle çok olay var. Yurt dışındaki bütün türk makaleleri şu aralar kontrolden geçiyordur eminim. Daha bu ay içinde iki tane böyle olay okudum.
Sakarya'da falan bir profesör başka bir profesörün ve karısının araştırmalarını, makalelerini kendininki diye yayınlatıyor matematik dergisinde. Dergiden başka bir profesör olayı farkedip haber veriyor makalenin orj. sahiplerine, bunlar YÖK'e gidip haber verince önce olay düşürülüyor. Sonra haber verenler başka bir yere sürülüyor. Bir süre sonra çalan adamı bölüm başkanlığına getiriyorlardı. Haberi bana gösteren kişi şu an yanımda değil. Görünce kaynağını gösterebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

İntihalden suçlanan bir adam, karar kesinleşmemiş. Bide dendiği gibi hem şaibeli soruşturmalar olabiliyor bu konuda hem de tamamen akademik kariyerle ilgili bi olay, baş hekimlik idari bir mevki.

Bide praw italik serzenişlerin çok emo be ahah. İkinci bi yılmaz özdil çıkmaz senden :p
Sosyal ağlarda paylaş

@ black_lupin

başhekimin siyasal kimliği bizi ilgilendirmez. ben başhekimlik siyasi bir KADRO'dur demişim.

başhekim en ii hekimdir falan filan deel.. başhekim hastanenin yöneticisidir. hastane müdürü dahil tüm personel başhekimin idaresindedir..

idari bi kadrodur. idareyide siyasi irade belirler.. umarım acıklayıcı olmuştur.. (bunları ben demiyorum. yasalar boyle ben bilgi veriyorum))
Sosyal ağlarda paylaş

Soylediklerinin bazilarinda haklisin. Bu dogru soylediklerinin arasina "yok'un ne oldugunu bilmeden boyle dusunmen normal" gibi oznel yaklasimlari kattigin zaman soyledigin her seyin dogru algilanmasini bekleme.
O adama Prof.'lugu veren kadro da YOK'e bagli. Adama o unvani vermislerse, senin soyledigin sekilde bir kayirma soz konusu pek olmaz heralde.

Hirsizlik o kadar da zor degil ve evet kaynak belirtmek zorundasin. Bunu tum kitabi alintilayarak degil, sayfa belirterek yapmak zorundasin. Eger baskasinin dile getirdigi bir noktayi kendi isinmis gibi gosterirsen bu yuz kizartici bir suctur ki bu bashekimlik gibi idari islere atanmana engel teskil eder. Ha etmiyorsa, elin hirsizi hala ataniyorsa, iste o zaman atayan kisiler hakkinda kayirma konusunda islem baslatilmalidir.

EDIK: Siyasi bir kadrodur dedikten sonra siyasi kismi bizi ilgilendirmez cok abzurt olmus. Siyasi kadrodur diyorsan, siyasetle alakasi nedir bunu aciklayabilmelisin di mi? Ha bir de, yetkin olmasi demek borusunu otturmekle ayni sey degildir. Atayabiliyorsa, sokaktaki dilenciyi bashekimlige atamamali degil mi?

[ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 18:07 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@riglous

eleştirmeden once ii okumanı tavsiye ederim.. öznel yaklaşım demişsin ki o sadece ilk msg'm de var ki sebebide konuyu acan arkadaşın sorusuna cevap verirken onu muhatap almamdan kaynaklanıyor.

siyasi bi kadrodur, siyasi kismi bizi ilgilendirmez diye bisi demedim ii okursan adamın siyasi KİMLİK'i bizi ilgilendirmez dedim tamamen farklı şeyler.. ayrıca prof. luğu yökün sadece hakedenlere verdiğini duşunmuyorum. duşunmemekle kalmayıp biliyorum da. bazı (bizzat bildiğim tanıdığım) cok bilgili insanlar, siyasi goruşlerinden dolayı, sınava girdikleri jürideki prof ların dosyalarının yokun puanlama sistemine gore puanlamada kendi dosyasının yarısı puanda bile olmamasına karşın yıllarca bu ünvanı alamadıklarını, verilmediğini biliyorum..

alıntı konusunu onceki mesajımda acıklamıştım...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu aralar en büyük intihal olayı ODTU fizikte yaşandı mutlaka gazetelerde görmüşünüzdür,görmeyenler için (forumda aradım ama göremedim daha önce yazıldıysa özür).Kısaca fizik bölümünden doktora öğrencileri,mustafa saltı,oktay aydoğdu'nun 40 a yakın makalesinde (ki bunları 20 ayda yazmışlar ve makeleler hep yazılması zor konular genel relativite vs) intihal olduğu belirlenip birçok siteden ,arşivden kaldırılmış hatta nature dergisinde bi söz varki insan utanıyor
"There are some cultures in which plagiarism is not even regarded as deplorable".Bu iki kişi haricinde bi kaç kişi daha var suçlanan diğer üniversitelerden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...