Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışından telefon aldırsam

Burax

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar ya bu aralar yurtdışından telefon getirtme ihtimalim var bi tanıdık orada yarı fiyatına satan bi yer bulmuş yani buradakine göre yarı fiyat :F
2 tane N76cık getirtmek istiyorum

1.si n76 görünümü güzel ama kullanan var mı ya da öneriniz
2.si yurtdışından gelen telefonları kaydettirmek vs bişi yapmak gerekiyor mu daha doğrusu ne yapmak gerekiyor telekoma mı gidecez... birileri şey demişti gelirken pasaportuna mı ne kaydediyorlarmış orada açıyorlarmış 2 3 ytl bişiymiş yok telekoma gidersem 50 60ytl imiş doğrusunu bilen var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bi ark yurt disindan baya bi telefon getirmisti. Dedigine gore pasaportlara yilda sadece 1 telefon kayit ediliyomus. Eger 2 tane alicaksan o yil icinde yurt disina cikis yapmis birini bulman gerekiyo. Sonra hava alanindaki turkcell standina gidip 2 lira vererek telefonunu aciyolarmis. Ben baktimda turkcell bayini goremedim vodafon var heralde onlar aciyodur artik.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi soyle bir durum var,
Eger telefonu yurtdişinda bir hat ile alirsan, onlar kilitli oluyor, pasaport felan olayini hiç kasma, at cantaya gel hesabi ;)
yok telefonu bayiden, bir kampanya dişi (sebekelerin kampanyalarini kastediyorum, mesela mobistar hat alana işte n73 200 euro gibi ) alirsa eger, o telefona ne kilit acma lazim gelir ne de pasaport kaydi. Yani Avrupa'da yaşadigim için aldigim telefonlari, cok guzel Turkcell hatlari ile kullandim, sorunsuz.

Ha kapali ise, kendin bile acabilirsin, baglanti kablosu, bir de unlock programi bitti işte. Telefoncular da acar, ama para vermeye ne luzum var, google'dan bulursun.

N76 iidir. Ben N73 kullanmiştim, o cok iidi. N76 peşinde cikti gelistirilmişi, daa iidir. Hafizalari resim cekme kaliteleri ve ekranlari gayet iidir.

2 soruna da cevap verdim sanirim.

Bir de kargo ile gelirse vergi odemek zorunda kalabilirsin, niye kalabilirsin diyorum, bazen gumrukte tutuyorlar, bazen tutmuyorlar. Tutarlarsa ekstra fatura gelir, tutmazlara bişi olmaz.

Şahis getirirse, hiç bişi olmaz, atsin bavula, sagina soluna'da elbise bassin oldu bitti işte.

Ben yaptim oradan biliyorum : )
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kullanıyorum su an n76 Trden 800e mi ne almıstım asagı yukarı n73le aynı fiyat nerdeyse.Yannız kamerasi n73den daha zayıf 2 mp ve carl zeiss degil =) Motorolanın v3lerinin görünümünü seviyosan bunu da sevceksin zira aynısı nerdeyse.Ses kalitesi gerçekten pek çok telefona göre iyi altında mini ses çıkışları var ama güzel.Şekil şemal bakımından süper bence.Yaklaşık 50 mb hafızayla gelio eger mp3 player hesabı müzik hede hödö dinlicem diosan memory card al derim.Bi de pili gayet uzun dayanıo.Şimdiden hayırlı olsun=)
Sosyal ağlarda paylaş

cevaplar için çok teşekkürler
işte tanıdığın tanıdığı gitcek:F ve yanında götürcek o kargo işini biliom bizde nasıl denir kesin net bişi yokmuş o gün duran görevliğinin insafına kalmış bişiymiş ondan kargo ile getirtmicez yanında gelirken getircek ve sanırım hatsız alacak telefonu direk boş telefon alacak[boş telefon ne demekse :F]
ya unlock fln anladım da şey için sormuştum hani bi ara telekom bişi yaptı ya yok kayıtsız telefonlar çalışmicak dedi imei numarasından kaydettirmek lazımdır dedi ondan kafam karıştı
teşekkürler tekrar
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Kayıt altına aldırmak gayet kolay
Yurtdışına yeni çıkış giriş yapmış herhangi bir arkadaşınla beraber bir turkcell extraya gidiyorsun ve o arkadaşına işleniyor. Tek dezavantajı bir yılda sadece bir adet telefon kayıt edilebiliyor bir kişiye. Yani arkadaşın bir sene içersinde yurt dışından telefon alıp kullanamaz burda, tabii kendi adına kayıt ettirmezse o başka.
Vodafone bayileri yapabiliyor mu bilmiyorum çünkü bir aralar sadece turkcell extralar yapabiliyordu bunu şimdi bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...