Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeter artık..

bosphorus

Öne çıkan mesajlar

http://forum.paticik.com/konu.php?id=188567

said:
Baluu
üye [şikayet et]
§ 13 Eylül 2007, Perşembe - 17:43 [ özel msj ]
ehe : ) komik olmus.
Benim sabahtandir 2litre su yanimda duruyorda, daha unutamadim bi turlu, unutur unutmaz içim diye yanimda tutuyorum. adssdaf

said:

Apache
üye [şikayet et]
§ 13 Eylül 2007, Perşembe - 17:44 [ özel msj ]
imama söyleyin bidaha camiiye girmesin o adam

said:
malik
üye [şikayet et]
§ 13 Eylül 2007, Perşembe - 18:04 [ özel msj ]
kimileri milletin gözü önünde ramazan günü su içer,milyonlarca tepkiyi üstüne alır.

kimisi de farketmeden suyu içer ,hem içtiği su kendine kalır hem de yürü be koçum nidalarıyla seslenilir =)

halkın gözünde iki cumhurbaşkanı .

su topice gidin bakin, kimin nerde ne halt yedigini gorun. ondan sonra aglayin.
Sosyal ağlarda paylaş

abi 5.kez bu konuya yazmaktan zevk almayarak söylüyorum ,bakın iyi belleyiniz.

ramazanla ilgili bir hakaret yok .

fakat insanların inançlarıyla ilgili çok hakaret olduğundan buralarda ,artık kimse birazcık bir konu hakkındaki espiriyi kaldıramayacak düzeyde.ve bu gergin ortamın farkında olmayan arkadaşlara gerçekten gülmek istiyorum.

bunu anlatmaya çalıştım bu konudaki her postumda.

konuyu açan insan bunu şikayet etme lüksünü gösterecek kadar düşünceli olsaydı zaten hiç bu kadar büyümeyecekti .ramazanla ilgili bir aksi tutum ben de görmedim ,mizah yapmaya çalışanları da kabullendik biz zaten . takılıyorlar yani .

ama bu konu bana göre insanların ne derecede gerildiğinin kanıtı .

unun için ,insanları rahatsız etmek gibi fantazilerimiz yoksa,yani ruh sağlığımız yerindeyse ,bazı şeyler sakinleşene ve insanlar arasındaki kötü düşünceler azalana kadar mizah duygumuzu vsimizi sınırlandırmalıyız bence .
Sosyal ağlarda paylaş

ya hiç birinizin kafası çalışmıyor sanırım diyerek sinirlenicem ve böyle olmasını istemiyorum.

ben insanların yaptığı esprilerin hem komik olmadığı hem de insanların değerlerini aşağılayıcı şekillerde olmaya başladığını yazdım ilk yazdığım postta. VE ARKADAŞLAR BENİM YAZDIĞIM 3 PARAGRAFLIK YAZININ KONUSU İÇERİSİNDE O KULLANDIĞIM CÜMLE MÜBALAĞA SANATI OLUYOR. kusura bakmayın. edebiyat kitaplarınızı biraz daha karıştırın. iyice öğrenin.

konuyu çarptırmadım. insanlar dalga geçiyor dedim ve abarttım. ANLADINIZ?
Sosyal ağlarda paylaş

@eternalus

iyide abi durum bunu gösteriyor baksana ortalıkta dönen muhabbete.eskiden böyle bir olay olmazdı biz kendi yorumumuzu kimseye zorla kabul ettirmezdik.yoksa burada yazılanlarla eskiden yazılanlar arasında pek bir fark yok, sadece kafa yapısı değişmiş.eskiden geceleri herkes toparlarnır konu dışında (garbage bile değil) konu dışında geyiğin gözüne vurur önümüze gelen din bile olsa dalgamızı geçer sonra herkes inine çekilir üsturubuyla hayatına devam ederdi.ya içimizde birileri bizleri birbirimze düşürmeye çalışıyor yada dediğim gibi bazılarımız çok değişti?

[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 18:33 tarihinde, Black_Lupin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ya hiç birinizin kafası çalışmıyor sanırım diyerek sinirlenicem ve böyle olmasını istemiyorum.

Hakarete başlayacaksak söyle bilelim.

said:
ben insanların yaptığı esprilerin hem komik olmadığı hem de insanların değerlerini aşağılayıcı şekillerde olmaya başladığını yazdım ilk yazdığım postta. VE ARKADAŞLAR BENİM YAZDIĞIM 3 PARAGRAFLIK YAZININ KONUSU İÇERİSİNDE O KULLANDIĞIM CÜMLE MÜBALAĞA SANATI OLUYOR. kusura bakmayın. edebiyat kitaplarınızı biraz daha karıştırın. iyice öğrenin.
konuyu çarptırmadım. insanlar dalga geçiyor dedim ve abarttım. ANLADINIZ?

Mübalağada birşeyin sahip olduğu özelliğin dozunu arttırırsın.

Ama senin yaptığın, birşeye sahip olmadığı bir özelliği yüklemek.

AZUAHAHA SALAĞA BAK derken mizaha hakaret özelliği ekliyorsun.

said:

yazılan yazının ne olduğunu bile özümseyemeyecek kapasitesiz insanlar var burada. gerçekten. kimse kimsenin yazısını, ne demek istiyor acaba diye okumuyor. ne yazmış diye okuyor. sorun da burada zaten. akıl fikir versin allah size.

Hakaretten rahatsız olanların hakaret etmesi de çok şık olmuş.

İnsan yerine koyup cevap yazan aklıma sıçayım
Sosyal ağlarda paylaş

mumu az galiba.
Şekillerle anlatmaya çalışayım daha somut olur.
"o" bu bir yuvarlak bunu abartırsan kocaman yaparsan "O" olur.
"o" yu alıp Ğ yaparsan abartmış değil değiştirmiş olursun.
Evet daha basit nasıl anlatılır bilmiyorum yani, yaptığın mübala değil çarpıtmak

[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 18:40 tarihinde, noxite tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

tamam werewolf, keşke en başından kafana sıçsaydın da ben de kafana bazı şeyleri ite kaka sokmak zorunda kalmayaydım.

son olarak sana sadece şunu söylemek istiyorum ki, birincisi hala söylediğim şeyi mizah olarak algılıyorsun inatla. maksadın ne anlamıyorum. daha açık nasıl anlatabilirim sana nalatmak istediğim şeyin mizah değil de alaycılık olduğunu? ne diyeyim yani gelip kapına yüzyüze mi anlatayım sana ne demek istediğimi?

ha bu arada, kapasitesiz kısmını üzerine alınman hoş olmuş. başka kimse çıkıp da demedi sensin kapasitesiz diye. ehe sevindim açıkcası. hadi hayırlı iftarlar sana.
Sosyal ağlarda paylaş

abi niyetliyken gelip burda böyle sinirli sinirli konuşucaksanız. ya oruç tutmayın. yada foruma girmeyin. şuna bak ya ramazanın daha ilk gününde patladı birileri.
@mumu
kusura bakma ama allah size akıl versin lafına çok alındım.
birde allah bize bişey vermesin mümkünse.
insanlar kendilerini yüzde yüz haklı bulup allahın adını ağızlarına boşu boşuna sanki allah ondan yanaymış gibi alıyor.
allaha arkanızı verip evrensel doğrularla insanlara öğütler vermeye çalışıp herzaman haklı kişi olmaya çalışmayın pls.
belki bende hatalıyımdır diye düşünün abi! herkes allahın elçisi olmuş. bi biz şeytan...
din kitlesel bir akıl hastalığıdır demiş adamın teki. ne güzelde sölemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

blackchaos, bence cok komik bu actigin topic.

komedi unsurlari,

1- bunun haber olmasi, insanlik hali olabilir
2- herkesin orucunun bozulmadigini bildigi halde yandi once yillik muslumanlik tadinda mesajlari
3- bozmaz orucu fetvalari
4- quoteladigim cumhurbaskanlari kiyaslama mesaji.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mumu az galiba.
Şekillerle anlatmaya çalışayım daha somut olur.
"o" yu alıp Ğ yaparsan abartmış değil değiştirmiş olursun.
Evet daha basit nasıl anlatılır bilmiyorum yani, yaptığım mübala değil çarpıtmak

teşekkür ederim. çok güzel açıklamam için fırsat yaratmışsın.

ben dedim ki insanlar birbirlerinin değerleriyle dalga geçiyor mizah adı altında değil mi?

şimdi başka bir örnek cümle alalım mizah adı altında alaycılık için ;

" ramazan neymiş abi ya inanılır mı öyle şeylere ne kadar safsınız saçma sapan şeylere inanıyorsunuz oruç falan tutuyosunuz ne saçma "

şimdi benim size ilk verdiğim örneği alıyorum ele.

"AMAUAHAUHAUHAUAHA SALAĞA BAK RAMAZANMIŞ ORUÇMUŞ"

şimdi buradan hemen salağa bak kısmını çıkarıyorum, çünkü konum hiç bir zaman insanların birbirlerine hakaret ettiği değil. ben alaycılık kısmıyla ilgileniyorum.

"AMAUAHAUHAUHAUAHA RAMAZANMIŞ ORUÇMUŞ"

şimdi şu cümleyi anlayamamanızın sebebi olarak gördüğüm SALAĞA BAK kısmı çıktıktan hemen sonra gördüğümüz gibi cümle bir 15 yaş sendromundan sonra ortaya çıkan ergenlik bunalımlarıyla birlikte " din, inanç, tanrı " gibi kavramları sorgulayan BİR ERGENin kendince komik olan sözde mizahi alaycılığına dönüştü değil mi?

ben ne yapmış oldum şimdi?

düz giden bir cümleyi en uç noktaya taşıdım. yani şişirdim, yani büyüttüm, yani abarttım ve malesef mübalağa sanatını kullandım.

afiyet şeker olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...