Masticore Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 http://www.haberarsivi.com/haber.asp?id=11301 Edit: Haberi buraya taşıdımmı harf hataları çıkıyor direk link i veriyim [ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 15:48 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 1 sene falan önce görmüştüm. pek tutmadı sanırım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Sadece 1 avantajını anlayabilidm okadar . Oda en çok tıklanan link e değilde senin aramak istediğin şeye en uygun olan link e öncelik vermesi . Hakia ile aradığıgınız şeyi 11 dakika daha cabuk bulabilirsiniz demiş :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 tüm arama motorlarının görevi aynıdır zaten =) yani "en çok tıklanan link yerine, o an aranan sorunun cevabını getirmek". ve şöyle ki live, google, ask, yahoo vs. gibi bir çok arama motoru da semantic çalışıyor aslında. hakia'nın farkı, sorgu cümlelerini anlamaya yeni bir boyut getirmek. yani indeksleme ya da sonuç çevirme de belki diğerleri kadar başarılı değil. ama asıl iddiası da o değil. takip ettiğim kadarıyla hakia türk basınında, yabancı basından daha fazla yer buldu. oysa gerçek anlamda başarılı olsaydı, yeri göğü inletirdi diye düşünüyorum. ve hatta google'a rakip olurdu. çünkü internette günümüzü derdi "bulmak". bunu yapan kazanır. google'ında semantic sorgu cümlecikleri üzerine çalışmaları var mesela (ki muhtemelen hakia'dan daha büyük yatırım yapıyorlardır bu konuda) ama "net" bir çözüm bulmadan böyle bir iddia ile ortaya çıkmaz google, microsoft, yahoo gibi firmalar. hakia'nın da çok başarılı olduğunu düşünmüyorum bu bağlamda. ama eskiden "barber shops in new york" diye arattığımda daha kötü bir sonuçla karşılaşmıştır. şu anda daha iyi sanırım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 http://www.hakia.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar