Masticore Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 said: AMD, dört çekirdekli ve sunucu odaklı işlemcilerini nihayet tanıttı... Bugün AMD, ilk dört-çekirdekli işlemcilerini duyurdu. Yeni Opteron işlemciler öncelikli olarak sunucu sistemlerine yönelik kullanım sağlayacaklar. Daha hızlı Sunucu-İşlemcisi Güncel olarak Quad-Core-Opteron serisi için dokuz farklı işlemci modeli planlandı. En düşük model 1.7 GHz saat hızına, amiral gemisi ise 2.0 GHz saat hızına sahip. Tüm modeller, işlemci çekirdeği başına 512 KB "Level 2 Önbelleğe" ve yine 2 MB "Level 3 Önbelleğe" sahip. Yeni Opteron işlemcilerin geliştirilmesi sırasında özellikle enerji tasarrufu üzerine odaklanıldı: CoolCore teknolojisi işlemcinin kullanılmayan kısımlarını kapatıp gereksiz elektrik kullanımının önüne geçiyor. (CHIP) cift çekirdekli işlemcinin ram'ı , anakart'ı 4 çekirdekliye uyuyormu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 intel in bayadir piyasada hatta dis aldi gecenelrde ramdi filan farketmezde anakart in desteklemesi lazim zaten yazar anakartin ustunde quad ready diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 bu saatten sonra ne amd nede ati alırım arkadaş tekelse tekel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 P4 lerinki çift çekirdeğe uymuyorduda o yuzden sordum. Dedim 2-4-8 her çekirdek için ayrı olursa yandık :S . Birde Amd nin CoolCore olayı çok hoşuma gitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 ben söyliyim şimdiden, her çekirdek için ayrı olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 4 çekirdekli alınacak bi işlemci rahat 3 4 sene goturur pc yi artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 bende var 4 cekirdekli temmuzda aldim , 2,4 ghz olmali. hic bi sorununu gormedim su ana kadar vista kullaniyorum ne acarsam aciyim en ufak bi kasilma yavaslama falan :D ha bu arada 4gb ramle beraber kullaniyorum bu guzel islemciyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 aha geldi gorgusuz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 sus lan yamyam seni, jennifer'a havale ediyorum seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 gerenk yok böyle şeylere millet tek çekirdekle çatır çatır işini hallediyor, oyununu oynuyor hala çift çekirdek var bende de bi meziyetini görmedim daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 demek ki işlemcini zorlayacak şeyler ile meşgul değilsin. ya da farkında değilsin durumun. amd neden tercih etmiyosunuz bu arada? fiyatları cok uygun intele gore. 2.6 ghz dual core 150 dolar gayet iyi bence. bu arada phenom mudur nedir oyle bişey de cıkaracaktı amd, var mı bilgisi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 simdi yazilim tarafindan desteklenmediginde multi tasking disinda hicbir faydasi yok cift cekirdeklerin oyunu cift cekirdekten tam yararlanicak sekilde optime etmesi lazim yapimcinin e malum piyasada oyunlar daha cift cekirdege adam gibi destek vermiyorken 4 cekirdek fantazi oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 said: amd neden tercih etmiyosunuz bu arada? fiyatları cok uygun intele gore. 2.6 ghz dual core 150 dolar gayet iyi bence. çünkü testlerde direkt gerisinde intel'in, saat hızı değerinin pek anlamı olmadığını öğretene şirket amd idi, şimdi kendi silahını yediriyor intel. :p o yüzden fiyatlarını deli gibi düşürdüler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 AMD&ATI bu ara feci cuvalladi intel in mukemmel fiyat/performans oranina sahip core2duo lari amd yi koseye itti GPU lardada nvidia toz attiriyor ancak orta ve alt seviyede en dusuk fiyatalri saglamaya calisarak rekabet edebiliyor amd&ati nin sonu parlak gozukmuyor birlestikten sonra baya sarsildilar cabuk toparlanirlar diye umit ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 amd olamsaydı intel şimdi tekel olmuştu fiyatlarıda 2 ye katlanmıştı . Laf etmeyin amd ye :) . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Görsel işlerle uğraşanlar için güzel haberler bunlar. Daha seri şekilde görüntü işleyebiliyorsunuz böylece. Tabi daha hızlı disk sürücüleri daha da rahatlatır o olayı. Oyun derdiniz varsa hem çekirdek hızı yüksek hem de çift çekirdek iki tane işlemciyi kombine edin :) Çift işlemci desteği var oyunlarda yamulmuyorsam. Yeni çıkan oyunlar zaten çekirdek destekli gelecektir. Ben hiç söylemeyeyim benimkinin özellikleri köpürmeyin sonra :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 amd&ati elbet toparlanacak. şu anda dahi okadar kötü değiller. yüksek performans konusunda geride kaldığı doğru ama ben umudumu kesmedim amd'den :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar