kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 java desteği yok aletin şubat ayında geliyor direk sallamışsın mayhemciğim... ben iphone'umu sattım borsa'daki chart programlarını çalıştıramadım diye, mail attım şubat ayında destekleyecek dediler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2007 canım java gayet var flash yok düzeltelim ha ama tüm javaları açamıyo galiba doğrudur..ama şu ana kadar rastladığım javaları açtım valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 yukarda yazılanlara cevap vereyim: - 3G desteği yok. Şebeke içi internet için GPRS/EDGE kullanılmak zorunda. Valla telefonu aldığımdan beri bir kere bile edge kullanmak zorunda kalmadım.wireless olmayan yer kalmamış durumda.nereye gitsem aratıorum mutlaka şifresiz bi yer çıkıyo.veya restorana gidiosan söylüyo şifreyi.görüntülü konuşma çıkmadıkça 3Gnin bi olayı arkadaşım.bak benim eski telde vardı nooldu 1 kere bile kullanmadım - 3. parti yazılım desteği yok, kapalı sisteme sahip. Jobs�un yalanına kananlar, tarayıcı ve internetsiz çalışmayan Web 2.0 uygulamalarını 3. parti yazılım sanıyor ee arkadaşım şaka yapıyor sanırım? 3.parti yazılım desteğinin sözlük tanımına bakarak yok diyosa eyvallah da hiç bi telefon da bu kadar yazılım yok.her gün giridğimde binlerce yazılım geliyor.boşa bok atmayın. - Oyun yok buyrun bi sallama daha..3.parti uazılımı yok diyen arkadaş oyunlara bakmamış sanırım..telefonum oyundan patlamak üzere - Java ve Flash desteği yok bir kısım javalar gayet açılmakta. flash yok ama o da tamamen apple kendi flashını çıakracağı için. söylentilere göre telefonda yüklü duruyo hatta gerekirse çıkarcaklar. ama yinede flash yok doğrudur - Koca koca reklamlar yapılsa da, YouTube desteği sadece 10.000 video ile sınırlı vah vah baksana 10.000 video baya da azmış..ayrıca öyle bi dünya yok istediğin şeyi bulup indiriosun canım - Çıkarılabilir pili yok. 300-400 şarjdan sonra (1 yıl), fahiş paralar ödenerek değiştirilmek zorunda fahiş para? arkadaş ipod kullanmamış sanırım ne kadar ucuza ne kadar uzun ömürlü pil alındığını da bilmiyo anlaşılan. - MMS desteği yok vah vah insan biraz araştırır.gayet mms eklentisi çıktı mss die birşey var öptüm. - Tuşsuz yapısı ve dokunmatik ekranı nedeniyle tek elle kullanılamıyor. Fiziksel klavyesi yok. buyrun.sen yeteneksizsen biz napalım.spor salonunda koşarken bi yandan tek elle mesaj yazıyorum ben - İki megapiksellik kamerası var, fakat video kaydı yapamıyor. Zoom yok, flaş yok video eklentisi duyduğuma göre ya çıktı ya çıkacak.piyasadaki en iyi 2mplerden birine sahip.öte yandan evet malesef zoom ve flash yok - GPS yok hmm.valla gps çünkü olmazsa telefon çöpe gidio.ulan piyasada 1 telefon var zaten gpsi olan. ayrıca orda boru gibi google map var en küçük sokağa kadar bakabiliosun..3 metrelik sokağın bile ismi yazıyo.bi zahmet 2sn uğraşıver - Anlık mesajlaşma (AIM, Yahoo, MSN) desteği yok okudukça gülüyorum.bu arkadaş bi msne girsinde iphonedan ona yolliyim bi mesaj görsün bakalım msn var mı yok mu - Bluetooth üzerinden diğer aletlere içerik gönderilemiyor, Bluetooth sadece ve sadece kulaklık için kullanılabiliyor doğrudur. ancak drop/copy applicationı ile iphonelar arası yollama mevcuttur. ki ben bu bluetooth olayını da application ile çözeceklerine inanıyorum.ha olmazsa da bi bu eksik olsun telefonda - Hafıza kartı yuvası yok 8gb yetmedi çünkü..bekle o zaman biraz daha 16lık çıkıcak - FM radyosu yok installera girioruz efendim. iradio downlaod edioruz. internet olan bi yerde veya edge ile dünyanın her yerindeki radyoları dinleyebiliyoruz - iTunes şarkılarını melodi olarak kullanmaya izin vermiyor ya program yüklüosunuz efendim ya da 1.1.2ye upgrade edince zaten sorun kalmıyo direk atabiliosunuz - Bilgisayar sahibi olmadan, iPhone kullanmak mümkün değil. iTunes ile etkinleştirmek zorunlu ah be abi bilgisayarsız ev mi kaldı.bilgisayar olmayan bi evden herhangi biri iphone almış mı. en kötü 2 dakka ahmet abiye gider hallederler. bi daha hiç işin düşmüo.ha bu arada pardon unutmuşum afedersin ama bilgisayara bağlamadan mp3 atma metodu mu var dünyada? - Excel, Word ve PDF desteği görüntülemeden ibaret. Belge düzenlemeyi ve oluşturmayı desteklemiyor ilk defa hiç bi bahane bulamıyorum eheh doğrudur bu.da hiç ihtiyacımda olmadı yani.okul mailine girip word dökümanlarımı açıp okuyorum valla..hani zaten iphoneda ne değiştirceksen word dökümanı - Safari tarayıcısı var. Fakat Flash olmadığından, pek çok sitede görüntüleme sorunu yaşanıyor ee aynı şeyi 2 kere söyledin.flask yoksa zaten açılmıyodur?o zaman görüntüleme sorunu var ne demek? flash olmayan yerler cillop gibi açılıyo valla flashlı bi sitede - Sesli arama, sesli komut ve ses kaydı yok evet sesli arama ve sesli kmout baya kullanıosun çünkü.ha ses kaydı var bu arada haberin olsun biraz daha araştır. - A2DP, yani stereo Bluetooth kulaklık desteği yok vah vah tek kulağına konuşmak için taktığın kulaklıkta stereo olmazsa katiyen olmaz.şeklini bozar dimi - Kablosuz eşitleme ya da internetten doğrudan içerik satın alma desteği yok afedersiniz de kim telefonunda içerik satın alır? - Tarayıcısı var ama internetteki resim, müzik vb. dosyaları hafızaya kaydedemiyorsunuz laptop verelim sana bir adet o zaman. - AT&T dışı SIM kartların çalışmaması bir yana, her AT&T SIM kartı çıkarıp takışta bile aleti yeniden etkinleştirmek gerekiyor. Yani iPhone, cep telefonu tarihinin en karmaşık simkilitli telefonu ehueuhe bu artık iyice şaka herhalde yorum bile yapmıyorum..herkes ne kadar kolay yapıldığını biliyo.arkadaşla 12 dakkada kırdık telefonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 FYI, Nokia N98 fake : ) http://i-visual.deviantart.com/art/Nokia-N98-Concept-Design-57051710 Ben de sekilcilige baya onem veririm de tek elimle kullanamadigim cep telefonu fikri garip geldi bana baya. Ama ekran cidden super, cekip buyutme falan cok cezbediyor insani, ama aldiktan bikac hafta sonra sana enteresan gelmeyecek artik. Kurcaladim ben iyice kararimi vermeden, siz de oyle yapin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Gilean tek elle nasi kullanabiliyosun abi ben becerememistim : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 abi telefonu 3 dakka kucalıosunuz sonra bok atıosunuz=) bak ben bu telefonu sırf şekil diye aldım.yani ben de internette okudum işte telefon boktan falan dediler.sonra bi aldım hiç alakası yok mis gibi telefon. yukarda üşenmedim herşeye cevap verdim..daha sorusu olan varsa sorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Mayhem güzel demişsin,yani aslında birazda tercih meselesine giriyo olay.Yani senin telefondan ne beklediğine bağlı biraz,sen "iphone güzel görünüslü şekil" dersin(haklı olduğun bi çok nokta var es geçmiyorum,zaten çok anlayarak yorum yapmadım alıntı yaptım) bluetooth'tan varsın dosya yollanmasın yada varsın bilmemnesi eksik olsun dersin alırsın.Bana pek hitap etmedi açıkcası,yani hem uğraşmak istemedim(tembelliğimden) hemde hepsi hazır olsun istedim,hemde nebiliyim daha bi hoşuma gitti sanki. Gilean sende saçmalamışsın abi sidik yarıştırır gibi.Çok hevesliysen,adreside verdim sitenin,arkadaşın nick'ide belli zaten,git ona yaz,burda ahkam kesme yani saçmasapan,gereksiz.Cevap veriyosan adabınla cevap ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Gilean'cım burdan sana teşekkürlerimi iletiyorum. Bu "kedi ulaşamadığı ciğere pis der" olmayan özellikler toplamına verdiğin cevapların aynısını vermek üzereyken senin mesajını gördüm. Helal. Birkaç düzeltme yapacağım: Gilean said: ha bu arada pardon unutmuşum afedersin ama bilgisayara bağlamadan mp3 atma metodu mu var dünyada? iTunes'un store programı var telefonda, bir şarkı duydun beğendin mi? İsmini biliyorsan direk giriosun 99 cente satın alıp direk telefona indiriyorsun. Al sana bilgisayarsız cebe müzik atma metodu. said: Gilean tek elle nasi kullanabiliyosun abi ben becerememistim : ) Abi ben mi çok becerikliyim yoksa siz mi kabızsınız anlamadım ama telefonu %90 tek elle kullanıyorum ben.. öğrenmek falan da gerekmiyo yani kolay bişey. Bitek işte keyboard'da harflerin basımına alışman lazım o kadar. Alıştıktan sonra çok kolay geliyo. Gilean said: - Excel, Word ve PDF desteği görüntülemeden ibaret. Belge düzenlemeyi ve oluşturmayı desteklemiyor ilk defa hiç bi bahane bulamıyorum eheh doğrudur bu.da hiç ihtiyacımda olmadı yani.okul mailine girip word dökümanlarımı açıp okuyorum valla..hani zaten iphoneda ne değiştirceksen word dökümanı Word ve Excel dosyalarını çok rahat okuyabiliyorsunuz. Direk okuyamadığınız dosya powerpoint türü dosyalar oluyor yani .ppt Makroekonomi dersi aldım bu sene, D geliyordu.. ben naptım? Kadının bütün sene anlattığı slide'ların (yaklaşık 250 tane) hepsini bilgisayarda bir dosyaya resim olarak kaydettirdim. PowerPoint'ta var seçeneği, JPEG olarak kaydediyorsunuz. Sonra o resimleri iPhone'a aktardım iTunes yoluyla. Voila! bacak bacak üstüne attım, açtım makroekonomi albümünü sol elimde sınav kağıdı, sağ elimde kurşun kalem.. kurşun kalem tutan elimin baş parmağıyla da slide'ları geçiyorum teker teker.. Kurtuldum C geldi ders. Ki ayrıca yakında gelecek bir update'le apple official olarak ppt desteği de çıkaracak, üstüne sanırsam kendi video kayıt programını da koyucak. Gilean said: - iTunes şarkılarını melodi olarak kullanmaya izin vermiyor ya program yüklüosunuz efendim ya da 1.1.2ye upgrade edince zaten sorun kalmıyo direk atabiliosunuz O kadar kolayki bu.. Yaptığınız olayı anlatayim.. istediğiniz ringtone'u iTunes'a şarkı olarak atıyorsunuz, sonra iTunes'dan ona sağ tıklayıp AAC veya iTunes'un kullandığı ana müzik formatına değiştirttiriyorsunuz. Değiştikten sonra yeni dosyayı alıp iPhone'un ringtones folderına atıyorsunuz ve Voila! Gilean said: - GPS yok hmm.valla gps çünkü olmazsa telefon çöpe gidio.ulan piyasada 1 telefon var zaten gpsi olan. ayrıca orda boru gibi google map var en küçük sokağa kadar bakabiliosun..3 metrelik sokağın bile ismi yazıyo.bi zahmet 2sn uğraşıver Abi programın adı Navizon. Gir indir direk. Al sana babalar gibi GPS. Denendi onaylandı. Gilean said: - İki megapiksellik kamerası var, fakat video kaydı yapamıyor. Zoom yok, flaş yok video eklentisi duyduğuma göre ya çıktı ya çıkacak.piyasadaki en iyi 2mplerden birine sahip.öte yandan evet malesef zoom ve flash yok 3rd Party programı olarak yapan adamlar başarıyla 45 frame per second video çektiler.. yakında full program olarak sunacaklar hizmetimize.. Onu bırak zaten Apple yakında kendi official programıyla getircek sanırsam. said: - 3G desteği yok. Şebeke içi internet için GPRS/EDGE kullanılmak zorunda. Arkadaşlar.. aranızda Türkiye'de 3G desteği olduğunu zannedip de 3G kullanmış olduklarını iddia edenler EL KALDIRSIN!! Yeah.. I didn't think so, either. Daha fazla sorunuz varsa sorun. Ama kullanmadığınız, hakkında hiçbirşey bilmediğiniz güzeller güzeli alete bok atmayın plx. Kalın sağlıcakla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 said: Gilean sende saçmalamışsın abi sidik yarıştırır gibi.Çok hevesliysen,adreside verdim sitenin,arkadaşın nick'ide belli zaten,git ona yaz,burda ahkam kesme yani saçmasapan,gereksiz.Cevap veriyosan adabınla cevap ver. Bi dakka bi dakka.. Ahkam kesmek? Saçmasapan? Gereksiz? Ne tarafınla okudun abi sen o yazıyı? Adam gayet anlamlı ve mantıklı bir şekilde buraya copy paste ettiğin tamamen bok atmak için yazılmış salakça yazının her mantıksız iddiasına GAYET ADAPLI bir şekilde cevap vermiş. Burda saygısız olan sensin kusura bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Sovereıgn, GPS oyle programla olacak birsey degil. Internete baglaninca yerini gosteren sey GPS olmuyor yani : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 yahu onu bunu bırakın da 1.1.2 yazılımsal olarak kırılmıyo muuuu yok yardım edebilcek ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Sovereign said: Bi dakka bi dakka.. Ahkam kesmek? Saçmasapan? Gereksiz? Ne tarafınla okudun abi sen o yazıyı? Adam gayet anlamlı ve mantıklı bir şekilde buraya copy paste ettiğin tamamen bok atmak için yazılmış salakça yazının her mantıksız iddiasına GAYET ADAPLI bir şekilde cevap vermiş. Burda saygısız olan sensin kusura bakma. Biraz daha düzgün bi dille olabilir enazından değilmi?İlla benim alıntı yapıp kısım kısım verdiği cevapları göstermeme gerek yok heralde. Buraya bişey yazıp paylaşanda kabahat.Zaten belirttim ben çok bişey bilerek c/p etmiyorum bunu,adam yazmış diyerek.Daha siz nerenizle anlayıp bana çıkışıyosunuz ben onu anlamıyorum.Madem bok atmış,madem alet öyle değil şöyle diye kçınızı yırtıyosunuz,gidin ozaman aleti kötüleyen adama yazın bunu.Adresi belli,nick'i belli.Salak salak yazılar yazmanın,mahalle kavgasındaymış gibi cevaplar vermenin anlamı yok.Açıklamak var,açıklamak var yani. Banane ne alırsanız alın yahu.Alıntı yaptığın yazının altına "vah vaaah,bok atmışsın,bikere o şöyle" yazacağına düzgünce dersinki "bunun çözümü şudur,şöyle yapılıyo,bu özelliği var aletin". Adamın verdiği cevabıda nerenle okudun onuda bilemicem,saygısız ben oldum,ne saygısızlığımı gördün? Tabi pardon iphone kral,ben alıntı yaparak adamın dediklerini söylemiş oldum,iphone'a saygısızlık ettim heralde. Ben dedimki,bu tercih meselesi,sana hangisi hitap ediyosa onu alırsın,ki bana bu özellikleri hitap etmedi ben almam dedim. Gözlerini açta tekrar oku yazılanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 @Gilean arkadaşım çalışmıyor java applicationlar APPLET'ler açılsa ne yapayım ben bana java program lazım... edit: şubat ayında 1.1.4 ile çıkaracaklarını duyurdular da kim beklicek o kadar... bana şimdi lazımdı... sattım iphone'umu 800 YTL'ye Türkiye'de Sony Ericsson P1 aldım $500'a amerika'dan.. hani bedavaya telefon aldım yine, hani her ay arkadaşlara telefon getirtçem artık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 said: Banane ne alırsanız alın yahu.Alıntı yaptığın yazının altına "vah vaaah,bok atmışsın,bikere o şöyle" yazacağına düzgünce dersinki "bunun çözümü şudur,şöyle yapılıyo,bu özelliği var aletin". adam esprili bir dille anlatmış, gülünç bir yazıya aynı şekilde cevap vermiş.. yani niye bu kadar kınadınki anlamadım. said: Tabi pardon iphone kral,ben alıntı yaparak adamın dediklerini söylemiş oldum,iphone'a saygısızlık ettim heralde. Ben dedimki,bu tercih meselesi,sana hangisi hitap ediyosa onu alırsın,ki bana bu özellikleri hitap etmedi ben almam dedim. bunlarla alakası yok. Adam düzgün bir şekilde bütün yazıyı alıp ne kadar gülünç olduğunu göstermek için teker teker alıp kasıp esprili bir dilde hepsine cevap yazmış. Sen bunu ahkam kesmek gibi birşey olarak algılamışsın ve üstüne adama laf etmişsin. Ben de buna tepkili olarak tepkimi yazdım olay bu. gps mps olayına gelince.. orda yazılan bütün özelliklerin HEPSİNİN olduğu bir telefon gösterin bana taksime çıkıp öküz gibi bağıracam. DEMEK İSTEDİĞİMİZ olay: iPhone'da olmayan özelliklerin çoğunu 3rd party programlarla indirip halledebiliyorsunuz. Telefonu özellik yok diye almamazlık etmeyin diye diyorum. Telefon estetik açıdan en muhteşem telefon şuan piyasada bana göre, acayip ucuz, kullanımı rahat ve inanılmaz şeyler yüklenebiliyor telefona. Ha yok benim telefonumda illaki içinde bulunduğun metrekareye kadar gösteren süper sensitif GPS olcak.. GPSsiz telefon kullanmam falan diyorsanız o sizin bileceğiniz iş. Nası kıracaz diyorsunuz.. uzun uzun anlattım ne kadar kolay olduğunu. O yok, bu yok diyorsunuz onları da anlattık Gileanla herşeyin nerdeyse olduğunu. Nerden nasıl alınması en avantajlıdır falan onları da anlattım. Çoğunuz telefonun estetik açıdan üstünlüğünü de kabul ediyor. Girin okuyun son sayfaları anlayın telefonu. Ondan sonra isterseniz gidip başka telefon alırsınız isterseniz almazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 valla korax yazdıklarını şaşkınlıkla okudum..bu kadar mı yanlış anlaşılır yazdıklarım. ben orda tamamen ironi yaptım..adam çıkmış hiçbişi bilmeden ahkam kesmiş, büyük ihtimal telefonu eline 2 dakka almış veya hiç almamış. bu fikirde olan bir sürü adam var o yüzden hepsine cevap yazdım. sen niye alındın onu hiç anlamadım zaten. ben o yazıyı yazan adamın nası hiçbişi bilmediğini anlatmak istedim. sovereign saolsun anlatmaya çalışmış o da zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Sovereign said: gps mps olayına gelince.. orda yazılan bütün özelliklerin HEPSİNİN olduğu bir telefon gösterin bana taksime çıkıp öküz gibi bağıracam. DEMEK İSTEDİĞİMİZ olay: iPhone'da olmayan özelliklerin çoğunu 3rd party programlarla indirip halledebiliyorsunuz. Telefonu özellik yok diye almamazlık etmeyin diye diyorum. Telefon estetik açıdan en muhteşem telefon şuan piyasada bana göre, acayip ucuz, kullanımı rahat ve inanılmaz şeyler yüklenebiliyor telefona. Ha yok benim telefonumda illaki içinde bulunduğun metrekareye kadar gösteren süper sensitif GPS olcak.. GPSsiz telefon kullanmam falan diyorsanız o sizin bileceğiniz iş. Nası kıracaz diyorsunuz.. uzun uzun anlattım ne kadar kolay olduğunu. O yok, bu yok diyorsunuz onları da anlattık Gileanla herşeyin nerdeyse olduğunu. Nerden nasıl alınması en avantajlıdır falan onları da anlattım. Çoğunuz telefonun estetik açıdan üstünlüğünü de kabul ediyor. Girin okuyun son sayfaları anlayın telefonu. Ondan sonra isterseniz gidip başka telefon alırsınız isterseniz almazsınız. Ben saygısız oldumda bianda sana göre,o yüzden sana cevap verdim.Yoksa gilean ile bi problemim olduğundan değil,saldırganca gördüm yazısını,alıntıyı ben yaptığım için alındım ve doğal olarak git adama püskür dedim,sana ne oldu da saldırıyosun,etiketliyosun "saygısız sensin" diye bende onu anlamıyorum.Herkesin espri anlayışı kendine ayrıyeten,ve okadar kınadıysam da benle onun arasındadır,birisi tarafından savunulmaya ihtiyacı yok onun.Herneyse uzatmıyorum,kaale de almıyorum. Orada yazılanların hepsinin olduğu bi telefon demişsin,N95'te bu saydığımız özelliklerin hepsi bulunuyo zaten.iphone'a bi çok şey yüklenebildiği gibi,N95'ede biçok şey yüklenebiliyo yapılabiliyo.Ayrıca estetik açıdan da bence şuanda piyasadaki en kullanışlı telefonlardan birisi + gps + multimedia merkezi.Artık taksime çıkarmısın çıkmazmısın senin bileceğin iş :) Bazı insanların,alıştığı şeyler vardır.Bunlardan vazgeçemezler,mesela 2 el ile telefon kullanabilmek gibi.Herkes iphone'u beğenmek zorunda değil estetik açıdan,tek elle kullanabilme manyağı olmak zorunda da değil.Yani mesela ben,okudum şu özelliklerini iphone'un, dedimki kendim kendime "yok arkadaş,ben bunun şu özelliğinin çıkmasını bekleyemem okadar vaktim yok,şunuyla uğraşamam,ben gidip n95 alıcam" dedim.Ama buraya gelip "iphone iğrenç ııığ" demedim.Bence şu şu özelliği dezavantajlı dedim,fiyatı pahalı dedim(ki bilmiyodum,mayhem açıkladı güzelce sağolsun fiyat konusunu) fikrim değişti o konuda,demekki ucuzda alınabilirmiş diye. İnsanlar karşılaştırır,bakar,seçer beğenir alır.Sende bi iphone sahibi olarak sadece ve sadece fikirlerini belirtebilirsin.O adam beğenmedi iphone'u diye saldıramazsın adama.Oyüzden bırak kim ne alacak kendi karar versin,kendi karşılaştırıp.Herkesin bi cihazdan beklentileri farklı olabilir çünkü.O iyiydi bu iyiydi durumuna sokma olayı.Çünkü nekadar mükemmel olursa olsun,adam sevmez iphone'u,bitmiştir onun için o telefonun olayı.Nekadar iyi olursa olsun.Sen kullanıyosan ve seviyosan,hayırlı olsun,güle güle kullan,kimse almak zorunda değil ama sende kullanıyosun diye :) bilgi verirsin düzgünce şu nu şöyle aletin bunu böyle diye,saygı görürsün,dinler insanlar seni. DEMEK İSTEDİĞİM ŞEY: Bu özelliklerini beğenmediğim için,iphone tercih etmiyorum ve o yazıyı bulup koydum buraya,"ben bunları okudum" diyerekten.Sormadım "iphone şöylemi?" diye,ben bu özellikler yanında gider N95 alırım dedim.Yani o ironi yerine,güzel bi açıklamayla,daha anlaşılır bi şekilde,"aslında x yerine şu yapılabilir,x özelliği şöyle var" diyebilirdik.Bazı arkadaşlarda "saygısız sensin hödödö" diye araya atlayıp,polemik yaratmış olmazlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 ben şimdi amerikadan getirtsem iphone, turkcell simkartımı taksam sorun çıkarmı, tüm yazıları okuyamadım kusura bakmayın, acil cevap lazım pls (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 alma şu an 1.1.2ler hala muallakta..şubatı bekle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Şuan 1.1.2leri almanı tavsiye ederim. Sonuçta birşekilde açık var ve kıracaklar. 1.1.3 yolda zaten. Yoldaysa emin ol 1.1.2ler kırılıyor demek :) Gerçi 1.1.3'te ondan sonra kırılırda :) Kısacası bu hep böyle gidecek, kırılmanın sonu yok. İstediği kadar versiyon yükseltsin, birşey yapsın ama hep kırılacak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Şimdi birkaç ekleme yapayım. Bende iPod Touch var, iPhone'la birebir sisteme sahip olduğu için rahatlıkla yorum yapabilirim. Öncelikle Amerika'da Windows Mobile'ın pazar payını geçti iPhone. Şuan Blackberry'nin ardından gelmekte. Telefon burda abarttığınız gibi 1500 dolar falan değil. Aklı başında adam 400 dolara alır, cihazını kırar, istediği simcard'la kullanır. Neymiş? Ne Nokia ne Sony Ericsson fiyatta yaklaşamazmış iPhone'a. Alet tek elle çok rahat kullanılabiliyor. Çift ellede daha rahat yazılabilen bir klavye görmedim başka hiçbir cihazda. Zaten ne Nokia nede diğer markalar rakip çıkaramadı henüz telefona. Oyun yok iPhone'a? GBA Emulator'ü ve Playstatin Emulator'ü çıktı iphone'a. Ayrıca GPS alıcısı yapıldı, yakında el altından satılacak. iPod Touch için mikrofon yaptılar, VOIP yada Skype çalışacak. Internet radio olayı var, binlerce kaynaktan radyo dinlenebiliyor. Sonuç olarak iPhone bir devrimdir. Zaten "değildir" demenize bakmıyor bu işler. Time dergisi dahil bütün kaynaklar cihazı "invention" olarak tanımladılar bile. Telefon piyasasına yepyeni bir soluk getireceği yüzde yüz belli. Resmen dalga geçti adamlar bütün telefonlarla. EDIT: 3G versiyonu bildiğim kadarıyla 2008 ortalarında çıkacak ama zaten benim için tamamen gereksiz bir olay. Sanki türkiye'de 3G kullanabiliyorsunuz? Sanki Wireless'ın önüne geçebilecek birşey 3G. Bende nereye gitsem kesinlikle wifi bağlantı buluyorum. Bulamadığım bir yer kalmadı istanbulda. Bluetooth'uda telefonumda kullanma ihtiyacı hissetmemişimdir hiç. Wireless varkende önemi yok benim için. iPhone ve Touch için wireless üzerinden bilgisayar ile synch yapma programı çıkardı bir grup zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 nasıl ya? bluetooth gibi basit bi devre yok mu şimdi bu yüzyılın icadında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Bluetooth var ama sadece kulaklığı kullanabiliyosun,dosya transferi gibi bi olay yok.Programlarla falan yapılıyomu bilmiyorum,yada sonradan eklenicekmi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aral Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Dün aldım iphone u 700ytl ye. Jailbreak islemi 10dk bile surmedi su an her haltı kullanabiliyorum. Kayıt islemini Turkcell extradan yaptırdım para bile istemediler. Heryerde wireless var hava durumuydu,youtube du, google maps ti hepsi direk calısıyor. Kamerası 2mp ama onceki telefonumdan(U600) daha iyi cekiyor. Dokunmatik ekranın esi benzeri yok zaten piyasada.İsletim sistemi bugune kadarkilerin arasında en hızlısı. Baska soze gerek yok, telefonu alıp 10dk inceleyen arkadaslar lutfen bok atmasınlar. N95 daha iyi,hede hödö diyenler var tuğla gibi aleti cebine sokmakta zorlanıyor insan,üstelik fiyatı iphone un 2 katı.İnternet hızında iphone un yanına bile yaklasamaz.Su an 1.1.2 nin kırılmasını bekliyorum. Elbet yakın zamanda kırılcak.Kırılmasa bile 100ytl ye turbosimler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Hayırlı olsun, bir iphone kullanan daha katıldı aramıza :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Aral said: telefonu alıp 10dk inceleyen arkadaslar lutfen bok atmasınlar. Hayırlı olsun,aynısı N95 8GB içinde geçerli yalnız,saygı duyalım tercih meselesine :) -rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar