Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Devam Türkiye

Spastik_Serce

Öne çıkan mesajlar

Hehe abi bırakın yav adam bi kıza musallat olmuş o da bunu terslemiş küfretmiş. Ben bu acıya dayanamam diye bişeyler içmiş sek mek. Alkol komasına girmiş saçma sapan bi sebepten ötürü. Bide gelmiş intihar etmeye çalıştım diye yazıyo. Sana sempatim sıfır serçe. Acile ciddi hastalar bide işte bunun gibi sefil ayyaşlar geliyo, niye bununla ilgilensinler önemli bişey varken.

O kızı da rahat bırak artık, senin psikolojik sorunların var diye kızın kendini kötü hissetmesine gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Alkol komasında olmadığı belli bu adamın.Yapılacak tek şey damar yolunu açıp sıvı vermek.Bunuda zaten hemşire yapar ve yapmıştır.Ameliyat bekliyordu heralde.
Acile bir ton adam geliyor araba kazası, akut batın vs geliyor sen bunlarla ilgilenirkende bırak o adama bakacak zamanın olmasın kendi kendine ayılır.Doktorun bakmama gibi bi hakkı yok zaten.Şu olabilir adam sarhoş muayeneye izin vermiyor direniyor bu dama tedavi başlanmaz.sakinleşir kendine gelirse yapılır sarhoşta olsa kimseye zorla tedavi yapılmaz.Kim bilir hatırlamadığı neler yaptı.Ama dediğim gibi hastaya bakmama olamaz seni öldürmeye de kalksa , sana küfür edecek seviyesiz insan denemeyecek bi adam da olsa bana yardım et tedavi et dediğinde edeceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

Doktor sonuna kadar suçlu tabii ki. Orada ne hasta seçmeye ayırmaya hakkı var, ne de tercih yapmaya. Ancak daha ne olup bittiğini bilmeden, tek görgü tanığı hem alkol miktarı hem de yanlı anlatım dolayısıyla pek güvenilir olmadığından (ki hatırlamadığını da kendisi de söylüyor) direkt doktoru suçlamak da hata.

Ha, kendini bilmez gençlerin bir gazla içip içip gelmeleri çok sık rastlanan bir tedavi prosedürü olduğundan daha önemli ve acil hastalara yoğunlaşmak istemiş olabilir mesela, daha tecrübesiz ya da boştaki bir doktora teslim etmek istemiştir.

Ya da alkolü alıp sonra kendini bilmez şekilde çevresindekilere sarkan ya da saldıran tipler çok olduğundan bir kadın olarak kendini koruma içgüdüsüyle başka doktora vermek istemiş olabilir. Diğer doktor da gerekli müdahaleyi yapacaksa bir suç değil aksine daha rahat bir tedavi ortamı sağlamak açısından yararlı bir şeydir.

Pek çok şey olabilir.

Kendiniz söylüyorsunuz, devlet hastanesi bu. Bir sürü hasta, acil yardım müdahale isteyen insan var çevrede. Mutlaka daha acil bir durum vardır ortada. İş önceliği var burada. Ki her türlü durumda daha kritik olmasa bile eşdeğer bir durumda kendi ettiği halttan dolayı alkolden zehirlenen insandansa başka bir hastayla (mesela yiyecek zehirlenmesinden aynı duruma düşmüş ya da ne bileyim eşdeğer bi şey bulun işte) birine yönelmesi normaldir doktorun.

Ha bir de içmeyi bilmeyen insan içmesin lütfen. Yazık ediyosunuz bu yaşta kendi midenize, iç organlarınıza. Şimdi bir şey olmaz ama bunun acısını 50li yaşlarda çok çekersiniz sonra. Yazık yahu

Hayır hala "sıkıysa şu kadar vodka viski iç bak sen noluyosun" diyebiliyorsan akıllanmamışsın demektir hala.

Keyif alıcak kadar içersin, miden bulanacak kadar içersin, hadi ipin ucunu kaçırdın kusacak kadar içersin. Ama hastanelik olacak kadar içen insan zaten alkolden de içki muhabbetinden de uzak dursun. Hem kendi sağlığı ve hayatı hem de çevresindekilere ızdırap için.

[ Mesaj 10 Eylül 2007, Pazartesi - 22:33 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
75 viski+ 60 civarıda votka . gerisini içemeden oldugum yerde kaldım zatenn. deneyin isterseniz, normal bir "içmiş bu ben bakmam" mı anlarsınız.
Sly adam bu. Bu yani. Hiç bişey hatırlamıyo. İçmiş içmiş sonra önemli bişeyi olmamasına rağmen ölüyorum zannetmiş. Alkolik tanıdığımız var, paso komaya girer hastaneye götürürüz serum verirler iki gün sonra kendine gelir. Aynı bunun gibi şikayet eder durur.
Sosyal ağlarda paylaş

Alkol aldığını anlayıp serum takmış, iğne vermiş zaten daha ne yapacak onu anlamadım? Acil servis doktoru o senin özel hemşiren değil ki adı üstünde acil bu kolu bacağı kopan, trafik kazası vs geçiren insanlar vardı belkide o an onlara yardıma gitti? İlla "dinci doktor alkol alan genci ölüme terketti" süsü vermek neden yani?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sly-One
üye § 10 Eylül 2007, Pazartesi - 22:41 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

ya orası sizi ilgilendirmez.
arkadaşlarının anlattığı gibiyse olay, doktor orada yanlış yapmış diyorum. doğru veya yanlıştır bunu tartışmak değil burda bize bişey katacak olan.

Doktoru suçlamak için ortada yeterince bilgi yok ki? Dedim ya bir sürü şey olabilir ardında diye yukardaki mesajda
Sosyal ağlarda paylaş

axe ö

nemli birşeyim yoktu doğru. yarım saat kapıda beklemişler arkadaşlar, telefonda calıyormus dedıklerine göre. kapıyı actım arasına ayakkabı koydum. gelip aldılar beni sonra. yerlerde sürünüyorsun, kolun bacağın kopacak derecede. ve sen halen sefil ayyaş diyorsun?

arkadaşım konuşmalarına dikkat et, biraz saygı terbiye. sefil ayyaş bile daha iyi bir konumdadır insanı olarak. bana karşı 3. hakaretin bu.

benimde sana karşı söylemek isttediğim kelimeler var, oluyor , olabilir. fakatki, böyle bir ortamda, hakarete varan konuşmalar, kişiliğinin aynasıdır.

kısacası boş tartışmayalım lütfen. hadi ben yatıyorum. gerçi yatamıyorum ama bir daha deniycem )
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Quadrophenia
üye § 10 Eylül 2007, Pazartesi - 22:42 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

Alkol aldığını anlayıp serum takmış, iğne vermiş zaten daha ne yapacak onu anlamadım? Acil servis doktoru o senin özel hemşiren değil ki adı üstünde acil bu kolu bacağı kopan, trafik kazası vs geçiren insanlar vardı belkide o an onlara yardıma gitti? İlla "dinci doktor alkol alan genci ölüme terketti" süsü vermek neden yani?

sdlfjfjdfsj sdpofjsdofdsfj

haklısın, çünkü şu çağda insanlar sadece trafik kazasından veya kol/bacak koparıp ölüyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

kadininki hiyarlikta, kusura bakma ama seninde ondan asagi kalir yanin yokmus.ayrica ne bekliyosun anlamadim igne ver serum disinda,yogun bakima alinip diyalize baglanmayi, monitorden kalp ritminin izlenmesini mi isterdin gerek yokken. evinde oturuyosun bilgisayarinin basinda iste daha ne.bir de alakasiz seyleri helal turkiye, yuru be turkiye, bastir turkiye diye bagliyorsunuz ya, hastanizim hep.
Sosyal ağlarda paylaş

Yerlerde sürünmenin sebebi aldığın alkol. Normaldir, aşırı alırsan öyle yapar. Hala bide önemli bişeymiş gibi anlatıyosun kapıya terlik merlik. Burda demekten çekindiğin bişey varsa pm var yaz içindekileri. Özellikle uyuz oluyorum senin gibi adamlara, etrafınızdaki insanları düşünmek yok ben çok üzgünüm ben içtim bana küfretti benle ilgilenmediler. İyi yapmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sly-One
üye § 10 Eylül 2007, Pazartesi - 22:43 [ özel msj ]

ya bak mesela o an arkada kolu bacağı kopmuş biri vardır, onun için yatırın şunu gelirim demiştir sonra gelip serum takmıştır ona lafım yok. ama "alkol kokusu gelio başka doktor bulayım" ise olay arkadaşlarının anlattığı gibi, kesinlikle hayvanlık.

Tek olay öyle ciddi bir hasta değil ki.

Mesela aklıma ilk geleni söylim

Doktor kadınmış. O anda boşta bir erkek doktor varsa ona devretmek istemiş olabilir. Bu da gayet normal. Adam sarhoş, napacağı belli olmaz. Kadına sarkıntılık edip öpmeye ellemeye kalkmayacağı ya da bi anda sinirlenip doktorun boğazını sıkmaya kalkmayacağı ne malum? Bu durumda bir erkek doktorun daha avantajlı (fiziksel yapı ve kendini koruyabilme itibariyle) olduğunu düşünmüş olabilir.

Bu tür durumda hastanın aşırı tavırlarını kontrol altına almak daha kolay olacağından dolayı tedavi de daha verimli ve kısa sürede gerçekleşeceğinden gayet yerinde bir davranış olur bu.

Daha başka şeyler de olabilir. Örneğin alkol tedavisi dediğiniz şey serum takmak. Bir hemşire, deneyimli herhangi biri yapabilir bunu. Doktor o yüzden uğraşmamış da olabilir vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

anladık derdin var içiyosun bünyeye ağır gelmiş ne kadar sağlam içici olursan ol kafa sağlam olayınca çarpar anlamadığım şu acilde doktor sana bakmış mı bakmış niye uzatıyorsun ayrıca hem hastayım diyorsun hem burda millete laf yetiştiriosun

[ Mesaj 10 Eylül 2007, Pazartesi - 22:54 tarihinde, SPectre88 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...