Cuce Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 bende cıkıp Homophobics kill'em all dersem nolcakk @rew, e işte kendilerini soyutlamaaları cevrelerinde kötü bişey tabiki, ve banada öle geliyoki incelerinde, ezilmiş ama gurur'lu heteroseksuellerden cok dah aadil ve humanist olduklarını düşünenler var, buda ayrıca dayaklık bi durum. ha bunu duşunenler heteroseksueller arasındada var, onlarda dayaklık zaten [ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 19:24 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Eşcinsellere karşı zorba, anlayışsız, "hödük" gibi davrananlara cidden çok fena gıcık oluyorum.Hatta bu tip arkadaşlar benim gözümde gözlükleri takmış atlara benziyorlar.Yani bazen çıkıp milletin derdi sizi mi gerdi diyesim geliyor. Gidipte "ben eşcinsel olayım, çok cool" filan diye eşcinsel olduğu yok bu insanların.Onları oldukları gibi kabullenmek gerek. Edit: Rewendor haklı olduğun noktalar var fakat bir kaç şeyi kaçırmışsın bence.Kimse seni beni miyop veya hipermetrop diye toplumdan dışlamıyor, hakaret etmiyor, zorbalık etmiyor.Ama bu insanlar farklı.Ha tabiki gidipte bir eşcinsel grubu, radyosu kurmanın artıları ve eksileri olcaktır.Senin dediğin gibi bencede bir grup kurmaları kendileri dolaylı yoldan toplumdan dışlamaları anlamına gelebilir, fakat aynı zamanda bunu topluma kendilerini daha iyi tanıtıp kabul ettirmek içinde yapıyorlar diye düşünebilirsin. Sorun şu ki eşcinsellik dediğinde Türkiye'de bir sosyal sorun oluyor. [ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 19:26 tarihinde, ssj4songoku tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Oğlum olmadığı için konuşurdum konuşmazdım demiycem şimdi ama bildiğim bişey var, bu tedavi edilebilir bir hastalık değil. Hatta bir hastalık da değil. Bir durum. Belki biyolojik olarak incelersen bir anomali diyebilirsin, sonuçta türlerin devamına aykırı bir davranış. Ama hem bilim adamları hem de gayler diyor bunu insanın elinde olan birşey değil diye. Yani rehabilitasyon diye bişey yok. Rehabilite edilecek bi durum da yok ortada bana göre ama olsa bile geri döndürebilir bir süreç değil bu. Bu yüzden mantıklı olan önce bireylerin kendi cinsel eğilimleriyle barışık olması -ki anormal, hastalıklı vs. tanımlar yapılan bi ataerkil toplumda zaten çok zor böyle bişey- sonra da toplumun onları kabul etmesi lazım. Başımıza çıkacaklar diye bişey de yok abi neden korkuyosunuz onu da anlamadım. Özenilecek bişey değil ki, ya içinde vardır yada yoktur. Bi toplumda eşcinsellik üzerinde baskı uygulanması sadece gizli eşcinsel sayısını arttırır. Yazık yani bunlarla evlenen kadınlara acıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 abi olay hormon degıl. hormon olsa tedavi edilecek bişey olur. tamamen baskılar vs sonucu psikolojik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 beni şoke ediyorsunuz, kuzum. jesus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Dogruyu yanlışı göstermek diyenle vardır misal. şimdi heterosexuel bi insanı karşınıza alıp bunun yanlış oldugunu kendi cinsiyle ilişkiye girmesi gerektigini ona aşık olup ona ilgi duymasını söylediginizde hetero ne hissediyorsa aynı şeyleri eşcinsellere yaptıgınızda onlarda bunu hisseder bide yeni cıkan bişeymiki bu ? bin yıllardır olan bişey antik yunan roma medeniyeti çin en eski medeniyetler işte. hepsindede vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Uydurmıyalım Kimeryada yoktu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 @daesu : sosyal şeylerin hepsi için böyle konuşabilirsin.öyle bir merci yok hiç bir şey için doğru ya da yanlış dedirtecek elbette. ben öle hoppadanak toplum ,ahlak v.s gibi ilişkilerin bunları mı sallıcaz ya deyip bi tarafa atılması da taraftarı değilim . düşüncesel fantazi gibi bir şey bu(sebepleri çok çok farklı olabilir) , ve bazı toplum yapılarına göre abartı ve abartı fantaziler hiç bir zaman sevilmez . sırf eşcinsellikte değil sekste bile öyle. bunda mantık arasan net bir sonuç elde edemezsin , ama dışlanırsın. bu da böyle bir şey.böyle izah edebilirim sanırım. yanlış derken hani böyle bir yanlış. gaylerle de konuşurum arkadaş da olurum ,arkadaşım da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 doğuştan eşcinsel olunmuyor, içinde yok kimsenin. dediğim gibi bişeylerden sonra buralara kaymaya başlıyor fikirler yaşayışlar. annesi dövüodur kadınlardan nefret eder erkeklere yönelir, ufakken bi köpeğini bi kız öldürmüştür nefret eder erkeklere yönelir. çok büyük bi kazık yemiştir nefret eder. ya da çok yakışıklıdır artık ilişki yaşamadığı kadın kalmamıştır artık ilişki adına yeni soluk arıyordur. nur topu gibi bi oğlunuz oldu denio, doğuştan olsa nur topunuz oldu tarzı bişey denir. sonradan edinilen yanlış bir yönelim düzeltılemıosa bunu desteklemenın manası yok. ha laf etmezsin. yolda goruyorum bişey mı dıyorum laf mı atıyorum? hoş bulmuyorum normal bulmuyorum. nasıl türbanlıları hoş bulmuyorsam. ama radyo açmak, gay club açmak, mağazalar açmak, haftada 1 eylem yaptırmak onları savunmak degıl desteklemek. bunları gören insanlar bunları eşcinselliğe iten nedenlerden daha ufak sebeplerle eşcinselliğe kayabilir bu sefer. virüse döner olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Size ne abi adamın kimle yattığından? Eşcinsel tek bir kişi tanıdım ona göre konuşuyorum da, hiç rahatsız olmadım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Değil işte voys. Bildiğim için söylüyorum (hmm nerden biliyon lan eheh.. neyse geyiğe sarmıycam). Farklı aile yapılarından gelen eşcinseller var, kiminin abisi var kardeşi var heteroseksüel kendisi gay. Psikolojik baskı diye bişey yok yani, en azından çoğu vakada yok. Bilim bile net bişey söyleyemezken abi işte psikolojik o baskıdan oluyo ben biliyorum demek hatalı. Bide radyo programı olayına yanlış açıdan yaklaşıyosunuz. Yaklaşıyosun rewendor heh. Gay programı değil o, bak mesela voys nedir ne değildir bilmiyo. Biraz da homofobik. Voys gibilere ulaşıp eğitebilmek için hazırlanan bir program. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 yav nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz ki, yıllarca eşcinselleri mi incelediniz nedir? hey allam türk insanı komik ya psikoloji öğrencisini geçtim psikolog olsanız bile bu kadar emin konuşabilmek için bu konu üzerine araştırma yapmanız kitaplar okumanız lazımken millet sanki konunun uzmanı gibi konuşuyor. Bi kopun gidin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 üretmeyen her ilişki yanlıştır bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 bılmıyorum degıl. dayatıldı bunca zaman şöyle şöyle diye. hepsi yine senın gibi savunan ama farklı yönden savunanların zıt görüşleri tamamen. onlar psikolojik diyor sen degıl dıyorsun. onlar baskı yuzunden dıyor sen degıl dıyorsun. en basitinden barışarockda canlı kütüphane die bişye vardı. böyle kitap değil bi insan oturuo o anlatıyor kendini. bir heterosexüel oturdu anlatmaya başladı kendini ve sebeplerini. o yanlış olduğunun farkında. ama diğer türlü yaşayamadığını söylüyor. siz bu şekilde yaşamasına destek olacağınıza o şekilde yaşamasına yardımcı olsanız medeniden önce sağlıklı bi toplum olmuş olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Osmanlı'da da çokça vardı, hele padişahlar arasında da çok yaygındı biseksüellik olarak, tarih kitaplarımız ve kurtlar vadisi gençliğimiz buna karşı olsa da. Ama antik yunan ve roma döneminde insanlar istekleriyle değil zorunluluktan başladılar homoseksüelliğe. Şehir devletleri nüfus kontrolünü elde tutmak ve insanların üremesini azaltmak için zorla homoseksüelliğe yönlendiriyorlardı insanları. Ha sonradan da bunu sevip devam ettirenler de elbet olmuştur. Dediğim gibi benim görüşümce miyop ya da diabetten farkı yok homoseksüelliğin. Bir nevi "defo". "Tedavisi" de yok psikolojik kaynaklı olmadıkça. Nasıl miyoplar lensle gözlükle dolaşıyorsa diabetler insülin alıyorsa onlar da homoseksüel şekilde cinselliğini yaşayarak devam edecekler elbette hayatlarına. Buna da kimsenin ne karışma ne de laf etme hakkı yok, olmamalı zaten. Ama bu durumlarını insanların gözüne sokma çabası (gerek bahsettiğim abartılı ve gudik kıyafet-ağız ve tavırlar, gerek böyle kulüpmüş radyo programıymış gibi sosyal toplaşmalar) esas kötü durum. Her dakka sağda solda kendilerini spam yapınca biyerden sonra zaten hiçbir önyargısı olmayan insana bile antipatik gelmeye başlıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 @necro : ohaha ,güzeldi =) [ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 19:34 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 önemlimi, doğuştanmış sonradanmış genetikmiş değilmiş? nasıl muzik zevki değişiyo nasıl vejeteryan oluyo insanlar ne farkı var yanı. bu arada neden üretken olmasın homoseksuel bi ilişki, iki insan anyana geldiğinde tek yapabildiği bebekmidir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 üretilirken tüketilen şeylerdir onlar abi. topluma mal olmuo :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Voys verdiğin bilgi bayağı bir eksik. Evet kimse doğuştan homoseksüel olmuyor ama sadece psikolojik değil bu durum. Hormonlardan psikolojiye, yaşam çevresine kadar pek çok şey var etkileyen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 prezervatifleri falan yasaklamak lazım o zaman üretime engel oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 ha bebek topluma mal oluyo. diğer üretimler önemsiz, bu kafayla 8 milyarlık bok cukuru olduk zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 şaka yaptık abi yani hiddet yapmayın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Voys senin verdiğin örnek kendisiyle barışık olmayan bir eşcinsel (heteroseksüel demek karşı cinsle ilişkiye giren demek bu arada hehe). Toplum baskısı yüzünden kendini yaratık gibi hissediyor, çok üzülüyorum o durumdaki insanlara. said: Ama antik yunan ve roma döneminde insanlar istekleriyle değil zorunluluktan başladılar homoseksüelliğe. Şehir devletleri nüfus kontrolünü elde tutmak ve insanların üremesini azaltmak için zorla homoseksüelliğe yönlendiriyorlardı insanları.Hmm bunu ilk defa duyuyorum merak ettim doğrusu kaynak neyin var mı rewendor? Bide misal epikür diye gay feylezof bir abimiz vardır antik yünanda, gerçek aşkın ancak eşcinsel ilişkiyle yaşanabileceğini iddia eder. O kolpacı bi abimizdir misal. Ama sizde de onun önyargısı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 yok bebek topluma mal olmuyo. ozaman anne ve babalar anme hizmeti yapıyolar belediye besliyo. [ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 19:43 tarihinde, Black_Lupin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 @axedice: Antik yunan tarihi anlatan pek çok kitapta bulabilirsin genelde yönetim anlatan kısımlarda. O zamanlar ne prezervatif var ne de kısırlaştırma teknolojisi tabii, tek yapabildikleri engelleme methodu bu. Ama dediğin gibi bir ön yargıya sahip olduğumu düşünmüyorum. Ben sadece işe mantıksal açıdan bakıyorum da miyop ya da diabet gibi bir defodur diyorum. Bir şeylere engel teşkil ediyor çünkü insan yaşamında. Ha bunu çoğu bilimadamı kabul etmez tabii ki. "İnsancıl" sebeplerden dolayı bazı gerçekleri daha "politically correct" tanımlara sokmayı tercih ederler. Zaten farkındaysan olumsuz bir anlam yüklemedim bunların hiçbirine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar