ombakkombak Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Seçmeli ders seçmekte geç kaldım kala kala Altı Sigma kalmış nasıl birşey bu? Bu dersi alan varmı aranızda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Ders olarak görmedim ama kalite kontrol içinde konu olarak işledik, bi kk yöntemi. Özellikle kitlesel üretim yapan büyük firmalar (arçelik vs.)istatistiksel metodlarla 6sigma kullanıyorlar, şu aralar popüler diye biliyorum. İstatistik seviyorsan seç, ilerde işine yarayabilir. hatta wikiden bak : http://en.wikipedia.org/wiki/6_Sigma [ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 01:10 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 evet istatiksel oalrak kalite kontrol davalari, buyuk firmalarda kullaniliyo. motorola baslatmisti yamulmuyosam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 99.99% küsürlü verimlerden mi ne bahsediliyordu.(gauss dagilimi falanda filan yoluyl ) bütün büyük firmalar six sigmaya geciyorlar su sıralar. eğitimleri veriliyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 99.9987 sanırım altı sigma. çok kullanılıyo bu aralar sanayide, lakin dersi çok yüzeysel kalıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Bi arkadaşım blogunda anlatmıştı böyle bi şey. Orda şöyle yazmış: said: Six-Sigma Nedir? Six-Sigma ürettiğiniz 1 milyon üründe sadece 3,4 defolu ürün olmasıdır. Bir şirketin Six-Sigma seviyesi yükseldikçe o şirket daha az defolu ürün üretiyor demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 evde ders notlarımda olması lazım 6sigma ile ilgili birşeyler akşam eve gidince yollayabilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 İstatistik varsa ben yokum:) Çok mu ağır istatistik var acaba. Alan arkadaşta yok buralarda daha okul açılmadığı için. Sizde olmasanız körü körüne ders seçeceğiz vallahi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 cok ağır istatistik olucagını hiç sanmıyorum zaten six sigma adi gauss dagilimindan geliyor. gauss dagılımını gösterirler ona biraz kafa patlatirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Evet evet öyle ikk gibi ağır bişey yok. Bildiğin dağılımlar falan var. Bide sözel kısmı var klasik kk. KKcıların dediklerini sürekli tekralamışlar aslında pek yeni bişey de yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TambourineMan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 6 sigma-kaizen-5 s- bunları seminer tarzı eğitimlerlede alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 insan vücudundaki hücreler 6 sigma standardıyla üretilse hepimiz kanser olurmuşuz vs... dediydi birileri zamanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 bu ney lan dersane adı sandım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 ford'da staj yaparken eğitimini almıştık biz de. 4 mü 5 mi ne sigma anca vardı fordda. 6 sigma tam olarak tek bir fabrikada sağlanabilmiş dünyada. o da motorola amerikadaki, tamamen robotik hat olmasından dolayı.insan yok hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 telefonlarınız el değmeden hazırlanmıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 ben 6 sigmayım abi o zaman. moleküllerimi el değmeden hazırlıyorum. bizim labda da mutant türleri falan hep el değmeden hazırlıyorlar. 6 sigmayız lan biz ehe (konsepti anlamamış insan modeli) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 6 sigmayı doğru düzgün öğren sonra kitle üretim yapan ve 6 sigma uygulayan bir firmada işe gir. ya da işin uzmanı ol, koca koca fabrikalara 6 sigma için danışmanlık hizmeti ver. gerisine karışma; 5 sene sonra kariyer, 15 sene sonra kendi çapında servet sahibisin ama 6 sigma çok yoğun matematik ister ve kendini geliştirmen lazım. okulla falan olacak iş değil esasen. işletmenin kaç sigmada olduğunu hesaplamak kolaydır, 6 sigma için gerekenleri bulmak zordur. hatta yanlış hatırlamıyorsam motorolada 6 sigma demek her 1 milyon üründe en fazla 1000 defolu ürün üretmek demek. velhasılı madem seçmeli ders al gitsin matematiğine güveniyorsan. zararı olmaz faydası olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 ya bi de 6 sigma dersinde sanmıyorum ki yalnızca 6 sigma anlatılsın, bi de oturur anlatırlar taguchi metodu, falan filan öyle experimental metodları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 1milyonda 1000 değil de 1 hata diye hatırlıyorum. Zaten 1000 olsa bi anlamı kalmaz dimi heh. Koca bi ders konusu olacak kadar içinde bişey yoktu bunun. Fizbanın dediği gibi başka kk yöntemlerini falan da anlatabilirler. Asıl case study falan varsa güzel olur. Bide bölüm ne senin işletme falan mı? Mühendislikse kesinlikle sevmeye başlaman lazım istatistiği hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Benim derdim Altı Sigma öğrenmek değil dersten geçsem yeter en sona bu ders kalmış hepsi dolmuş. Çok yoğun matematik varsa okul uzadı demektir yandım allah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 hehe sen hocalarla falan görüs bi istersen, son dakika boslukları falan olur. ogrenci işlerine git, bolum baskanına suna buna [ Mesaj 05 Eylül 2007, Çarşamba - 01:49 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 yellow belt, black belt filan diye davalari var, egitime filan gidiyosun, proje filan yapman gerekiyo ust rutbe icin, sonra huunun dedigi gibi firmalara danismanlik yapip paranin gozune vuruyosun. bi de kaizen maizen hepsi birlikte veriyolardir heralde derste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar