Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Altı Sigma

ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

Ders olarak görmedim ama kalite kontrol içinde konu olarak işledik, bi kk yöntemi. Özellikle kitlesel üretim yapan büyük firmalar (arçelik vs.)istatistiksel metodlarla 6sigma kullanıyorlar, şu aralar popüler diye biliyorum. İstatistik seviyorsan seç, ilerde işine yarayabilir.

hatta wikiden bak : http://en.wikipedia.org/wiki/6_Sigma

[ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 01:10 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

6 sigmayı doğru düzgün öğren sonra kitle üretim yapan ve 6 sigma uygulayan bir firmada işe gir. ya da işin uzmanı ol, koca koca fabrikalara 6 sigma için danışmanlık hizmeti ver. gerisine karışma; 5 sene sonra kariyer, 15 sene sonra kendi çapında servet sahibisin ama 6 sigma çok yoğun matematik ister ve kendini geliştirmen lazım. okulla falan olacak iş değil esasen.

işletmenin kaç sigmada olduğunu hesaplamak kolaydır, 6 sigma için gerekenleri bulmak zordur.

hatta yanlış hatırlamıyorsam motorolada 6 sigma demek her 1 milyon üründe en fazla 1000 defolu ürün üretmek demek. velhasılı madem seçmeli ders al gitsin matematiğine güveniyorsan. zararı olmaz faydası olur.
Sosyal ağlarda paylaş

1milyonda 1000 değil de 1 hata diye hatırlıyorum. Zaten 1000 olsa bi anlamı kalmaz dimi heh.

Koca bi ders konusu olacak kadar içinde bişey yoktu bunun. Fizbanın dediği gibi başka kk yöntemlerini falan da anlatabilirler. Asıl case study falan varsa güzel olur. Bide bölüm ne senin işletme falan mı? Mühendislikse kesinlikle sevmeye başlaman lazım istatistiği hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...