Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ilimli Islam'dan Seriata

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

neyin komplosu neyin teorisi diye sorarlar adama..

ille de kapak olmasi mi gerkiyor bazi $eylerin komplo olmadigini ispatlamak için?

Secim sonrasi, "Laik Türkiye Cumhuriyetinin 84 yillik gecmi$i son buldu" diye ba$lik atan washington post aslinda CHP tarafindan alttan destekleniyor olmali...
Sosyal ağlarda paylaş

amma güveniyosunuz washington post'a yaa, günlük gazetelerden çok yabancı basın mı okuyosunuz yoksa? onlar diyo diye öyle mi olduk yani? abd ılımlı islam dedi diye ılımlı islam devleti miyiz biz? amerikalılara sorsak dünya haritasında türkiyeyi gösteremezler be :P
Sosyal ağlarda paylaş

demogoji yapmakla dalga gecmek ayrı bisey, da hadi neyse.
bana komple teorisi dedigin seyin ne oldugunu soyler misin? eger bopsa bu bir komplo teorisi degil, boyle birsey var. ha bir de somut belgelerle kanıtlanmamıs her seye komplo teorisi demen de acıkcası neden o bahsettigin tepkiyi aldıgını acıklıyor bence. mesela orneklersek ucan makarna canavarının tum dunyayı yonettigi bir komplo teorisi olabilir, ama mesela white housetakiler her cuma 5li yapıyomus bi komplo teorisi degildir. demiyorum ki olabilitesi dusuk seyler komplo teorisi olamaz, olabilir, komplolar da genelde boyle oluyor zaten. mesela manavdan 10 elma aldık, bu meyvelerden herhangi biri kurtlu olabilir. o yuzden manava soruyoruz bu elma hormonlu mu, eger evetse gonul rahatlıgıyla o elmayı yiyebiliriz cunku ilaclanmıstır. ama mesela manavın cevabı yaa yenge olur mu bizde olmaz hormonlu olsaydı biz kıllanabilirdik lan kurtlu mu diye, biz de o manavdan alısveris yapmazdık, ama elimizdeki elmaların hormonlu oldugunu bildigimize gore gonul rahatlıgıyla alısveris yapabiliriz. hatta boyle hormonlu meyve satan yerleri secmek icin urunlere bakmak yeterlidir, boyle karpuzlar bacak, domatesler kafam kadarsa anlarız ki bu yerde meyveler hormonlu, mumkunse meyvelerimizi bu yerden alalım. meyvelerin agırlasıp daha pahalıya gelmesi butcenizi belki biraz asmanıza neden olabilir ama zaten guvenebildigimiz kac manav bulmak nasip ediyor ki allah su fani hayatta.

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 20:49 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkenin bi ılımlı islam devletine (o da her neyse ve nasıl olunuyorsa) dönüştürüldüğü, şeriatın getirilmek istendiği, laikliğin kaldırılmak istendiği, ikinci bir iran vakasının yaşanacağı..bunların tamamı komplo teorisidir ve chp'nin boşa çıkan korku siyasetinin ürünüdür. buna karşı siz belki 10 örnek verebilirsiniz ama ben size 10000 örnek verebilirim, ve zamanla siz de göreceksiniz bu kadar korkulacak bişeyin olmadığını..
Sosyal ağlarda paylaş

"ehe adamlar hala kendini kandırıyor :P bizi de kandırmaya çalışmayın bare siz kendinizi kandırmaya devam edin biz gülüyoruz size buradan.

türk halkı diye pek bişi kalmadı zaten. kürtlerin üreme organları iyi çalışıyor malum."

bu konuya attığım bu mesajıma yaptırım uygulanmış. paticik giderek ilginçleşiyor yaf...

kürtler üreme organı iyi çalışıyor evet bakıyorum da bi tane kurallara aykırı hatalı bir şey göremiyorum.

kürtlerin hepsinin allah belasını versin de yazmamışım başka bişi de. şu yaptırımları uygularken bi açıklama yapsanız artık nedir bu mesajda kurallara aykırı olan?

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 21:32 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de bunu soyleyen chp degil adamların kendileri. ulkemizin basbakanı diyor ki (evet kendim izledim) ben bopun esbaskanıyım. bop nedir, amerikanın ortadogu projesi. neden yapmıs proje isi mi yok, ortadoguyu isine geldigi sekilde sekillendirmek ve somurmektir yaratılısındaki sebeb de. yani acıkca goruluyor ki bizim basbakanımız, turkiyeyi yoneten partinin basındaki adam yani, amerikanın istekleri dogrultusunda turkiyeyi ve dolayısıyla ortadoguyu sekillendiriyor.

nasıl bir sekil alıcak peki bop donusumu sonunda ortadogu?
http://tr.wikipedia.org/wiki/BOP#B.C3.BCy.C3.BCk_Ortado.C4.9Fu_Projesi_ile_ABD.27nin_Amac.C4.B1

bak burada detaylı detaylı anlatmıs, ama bir de ben uzerinden geceyim.
bu projenin amacı ortadogudaki tum petrolu amerikaya pomplamaktır, bu yuzdendir ki ortadoguda kendisilerine sorun cıkaracak bir olusum istememektedirler. bugun israil lubnana filistine saldırıyor, iranla devam surtusmeler yasıyorsa bunu sebebi de iranın yontulmamıs bir seriat devleti olmasıdır, o yuzdendir ki bir an once iranın fisini cekmek istemektedirler.

peki bu projenin ulkemizdeki tezahurleri nelerdir?
tam veriye buradan ulasabilirsiniz, ben de oradan alıntı yapıcam:
İngiltere Dışişleri Bakanı Ortadoğu’nun SSCB’ye karşı savunulmasını bizzat Türkiye’nin üstlenmesini istemekteydi: Ortadoğu’nun savunulmasıyla olan ilgisi dolayısıyla, Birleşik Krallığın, bu bölgenin savunmasında Türkiye ile işbirliği yapmakta özel menfaati vardır... Türkiye’nin Orta Doğu’nun savunmasında kendisine düşen rolü oynaması üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Türk Hükümeti de bu görüşü paylaşmaktadır. Dünyanın bu önemli bölgesinin güvenliği için yapılan planlara Türkiye’nin katılması için gerekli çalışmaların bir an önce tamamlanmasını ümit ederim.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Adnan Menderes Ortadoğu’da Barış ve İstikrarı Koruma planı ile ilgili olarak yaptığı ...Çünkü, istikrar ve milletlerin istiklali gayesini güden garb devletlerinin siyaseti bakımından, Türkiye, bu bölgede büyük ehemmiyet arzetmekte ve bu bakımdan gerekli vasıfları haiz bulunmaktadır... Eisenhower Doktrini’nin doğruluğu ve sakatlığını tarih huzurunda... Amerika’nın bu planda ve bu hesapta, Türkiye Cumhuriyeti’ne vereceği yer, mevki ve ehemmiyet tayin edecektir. açıklaması ile Hükümetin ABD'!nin Türkiye Cumhuriyeti'ne biçtiği rol için hazır olduğunu açıkça dile getirmektedir.

1983-1996 arası ABD yanlısı güçlerin kontrolü altındaki siyasi ve büroktatik kadroların belli bir planı uygulamaya koydukları; bunun için öncelikle dışişlerinde kendilerine hizmet edecek adamlar elde edip sonra üniversiteleri kullanarak gençliğe yöneldiklerini; BM, Dünya Bankası ve AB fonlarının büyük kısmının gençlere ve kadınlara yönelik kullandırıldığının; Önce gençler üzerinde, bizden bir şey olmaz, Türkiye berbat bir ülke, yaşanmaz imajıyla aşağılık kompleksi oluşturulup sonra da her bakımdan kayıtsız şartsız kendilerini kabul eden genç gruplar oluşturdukları, misyonerlik faaliyetlerine hız verdikleri kaydedilmektedir.

peki ulkemize ne yapıyor bu bopun es baskanı?

sanmayın ki cok kisisel bi cıkarı var, yok. tayyip erdogan amerika ile ilisikilerini fettullah gulen uzerinden kurmustur, kendisi de tam o sırada amerikanın aradıgı bir piyondur. gidiler erdogan basbakan yapılır ki amerikanın istedigi donusum surecisin batı ortadogu kanadı sekillensin, ufak ufak baslasın diye.

Başbakan Erdoğan, Bush ile 28 Ocak 2004'te Beyaz Saray'da yaptığı görüşmenin ardından, "Türkiye'nin, sınırları genişleyen ve demokratik değerlerin yerleştirilmesi öngören bu projeye destek verdiğini, Türkiye'nin projede anahtar rol oynayacağını" söylemiştir.

yani benim su an oncelikli derdim seriat degil, bu amerikan neferi adamların sktrip gitmesidir. cunku bu kılıksızlar istese de seriatı getiremez, sadece tepede kalmak icin bu kartı ellerinde tutarlar. ama seriatı gonulden destekledigine de hicbir suphem yok o ayrı. bu adamlar da amerikanın cesitli cemaatler, din figurleriyle turkiyeyi kontrol altında tuttugu 50 kusur yıllık projenin devamıdır.

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 21:44 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

tamam eleştirileri bu yönde dile getirebilirsin, ama amerikaya ve IMF'ye göbekten bağlı olduğumuzu da unutma. bu durumun da sorumlusu 80 sonrası başa geçen kifayetsiz hükumetlerin güttüğü kolaycı politikalardır.

ancak, günümüze geldiğimizde birilerini kovarken veya bi sisteme tamamen sırtını çevirirken yerine ne koyacağını da çok iyi düşünmen gerekiyor. dış politikada ne yapıcaz, BOP'yi tamamen sabote mi edicez, "kahrolsun emperyalizm" diyip içimize mi dönücez, adımızı bile anmayan rusya, çin gibi ülkelerle mi ittifak oluşturcaz?

BOP, biz istesek de istemesek de, içinde yer alsak da almasak da gerçekleşmeyecek mi? bu süreçte, örneğin iran'ın yanında yer alıp abd'ye tamamen karşı bi tutum içine girersek, tarihimizde görmediğimiz büyüklükte bi ekonomik krizle karşı karşıya kalabilir, pkk'dan 10 kat beter bi terör örgütüyle başa çıkmak zorunda kalabiliriz, ve inan bana bu ülke böyle bişeyi kaldırmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır bu ulkenin sadece cifte oynayarak uyanık bir politika izlemesi gerekiyor, balkan ulkelerinin sermayeye karsı yıllardır izledigi politika hani. turkiye bu liberal ekonomik seyri cok guzel sosyalist bir sosyal tavırla destekleyebilir. ekonomik baglarını sermayeyle gittikce halvet olacak sekilde degil, yavas yavas elini cekicegin bi sekilde kurucaksın.

ama en onemlisi bilincli bi ulus yetistiriceksin ki, bu baglar koptugunda kendi ayakları uzerine durabilsin. bunun icin ne gerekli? halkı icin calısabilen bi hukumet. bu hukumet imf kapılarını yavasca kapatırken, bir yandan da sosyal bilinclenmeyi on gormeli. sonucta o kapıları kapatırken postayı koyabilecegin tek yer diplomasi olucak, o da randımanlı bi halktan gelir. ben bu mantıklı sol yaklasımı acıkcası odpde goruyordum, ama daha buyuk caplı bi birlesim olması gerektigini dusunuyorum ise yaraması icin.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh ondan da önce ne gerekiyo işte biliyo musun? ödp'nin veya herhangi bir partinin, akp'ye oy veren %47'yi muhatap alıp onlar için de politika üretmesi, siyaset yapması gerekiyor ;) bu da onlara "cahil, fakir" veya "bulgura oy verdi" diye yakıştırmalarda bulunarak değil, ayağına kadar gidip onları dinleyerek olur. haftalardır anlatmaya çalıştığım şey şu yani..

ek olarak biz balkan ülkesi sayılmayız, jeo-politik açıdan onlar kadar "suya sabuna dokunmayan" bi politika izlememiz mümkün değil diye düşünüyorum.

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 23:12 tarihinde, sir tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

eger oyunu bi cuval komure satanlardan bahsediyorsan ben bir vatandas olarak sevmem ve kınarım, baskalarının da bunu yapmaya hakkı vardır. sen de beni bazı insanları sevmiyorum diye sevmeyebilirsin, olabilir. yoksa kodumun cahil akplisi senin yuzunden ulke battı diyenini gormedim paticikte.
Sosyal ağlarda paylaş

ahah sen bikaç haftadır başka forumda mı dolaşıyosun abi? ne laflar edildi, hele seçimin hemen sonrasında açılan topiklere bak; küfürler, hakaretler, ülkeyi terkedenler, ümidini kesenler..

senin ülkeyi öyle bi düzeye getirmen lazım ki vatandaş o bi çuvala ihtiyaç duymayacak. ihtiyaç duyuyor diye suçlayamazsın adamı. diğer partilerin umrunda bile değil zaten o insanlar, o da ayrı bi konu.

türkiye kurtulacaksa türbanlı, türbansız, türk, kürt, ermeni, sağcı, solcu, akp, chp, mhp, dtp hep beraber ve aynı amaç için çalışırsa kurtulur ve merak etme, batarsa da hepsi beraber batar :) o yüzden "kınama" işini biraz erteleyip "birlikten kuvvet doğar" prensibine sarılmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

bir insanı sevmemeyle elestirmekle aynı topragı paylasmak istememek, fasizme vurmayı karıstırmayalım lutfen. mesela baskın oran cıkar der ki escinselleri, alevileri, abazaları hepsini kucaklıyoruz der, ama kisisel olarak escinselleri sevmiyordur mesela, bu escinler haklarına saygısı olmadıgını gostermez. karıstırmayalım lutfen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...