heracles1986 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Merhabalar sayın başkanım ben bir konuda sizden birşey rica etmek istiyorum.Dün bostancı sahilde ailecek pikniğimizi yapmaktayken bir zavallı kimsesiz bir sokak adamı yanımızdan geçip birilerinin verdiği paspası üstüne örterek ısınmaya çalıştı..Biz sıcak bir çay ve hazırladığımız köfteleri verdik ve adama sorduğumuzda 2 gündür yemek yiyemediğini söledi ve tabiki bu durum bizi fazlasıyla üzdü şimdi sormak istediğim konu şudur bu kimsesiz insanların barınabileceği banyo yapıp temiz kıyafetler giyebileceği sıcak bir çorba içebileceği vede Topluma geri kazanılabileceği bir oluşum içine girilemezmi İsmide Yeni Bir Umut evi olsa bu kimsesiz vatandaşlarımız tinere vede sokaklardaki her türlü pisliğe karışmak yerine bakılsa vede topluma kazanılsa onlara iş verilse iyi olmazmı? Sizin gibi büyük bir insan bu mesajımı dikkate alırmı bilmiyorum ama ilgilenirseniz bu konuda gerçekten güzel bi projem var kafamda okuduğunuz için ve sabrınız için çok teşekkürler yukardaki yazının aynısını Kadir Topbaş a ilettim arkadaşlar ya gerçekten dünkü olay beni çok üzdü düşünebiliyormusunuz zavallı elleri bile yara bere içinde ve kirli bir paspası üzerine örterek gece ayazında soğuktan korunmaya çalışıyor verdiğimiz ekmeği nasıl yediğini ve gözlerindeki o ışıltıyı görmeliydiniz inannın bu konuda çok üzülüyorum pati halkı sizce ne yapabilirz vatandaşlar olarak
heracles1986 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 abi dün bizi görseydin yemin ederim evde hüngür hüngür ağladım keşke yapabilecek bişeylerim olsaydı gerçi 20 ytl verdim ama garibin elinden de alırlar o parayı :S
maelstrom Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 düşününce; bu toplumda olacak bir iş değil. bireylerin öznel yardımlarıyla da olacak bişi değil. tüm pati halkı da senin gibi davransa, anca %1'ini yardım etmiş oluruz. geri kalanı nasıl toplayacagz?..
heracles1986 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 ya abi en azından sesimizi bi yerlere duyurabiliriz bu kadar insanla
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 sokakta yaşamak isteyenleri naapıcaz..
heracles1986 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 emin ol sokakta yaşamak istemeyenler çok daha fazla hem en azından bunlar için sıcak bi çorba içebilecekleri bi yer yapsak gene yeter [ Mesaj 02 Eylül 2007, Pazar - 13:28 tarihinde, heracles1986 tarafından güncellenmiştir ]
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Admin Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 ingilterede de evi olmayan sokaklarda yaşayan çok fazla insan var. burada işe girmek için güvencelerinizin olması gerekiyor. oturdugunuz ev adresi, banka hesabınız, sosyal güvenlik numaranız vb.. bunları sağlayamadan calısamıyorsunuz. bu kişilerin akrabası tanıdıgı yok evi barkı yok dogal olarak çalışmalarına da olanak yok. bir çıkmaz olarak görülüyor ama çözülemiyor. hali ile de onlar sokaklarda köşelerde yatıyor, yoldan geçenlerin bozuk para vermesi sureti ile geçimlerini sürdürüyorlar. belediyeler bir proje baslatıp bu insanları evlere yerleştirdiler, ama bu sefer de psikolojik sorunlar cıkmaya başladı. sokakta iken her an insanlarla iç içeler. uzun süre böyle yaşadıktan sonra eve kapanmak çok büyük bir sıkıntı oldu. belki pislik içindeydiler belki yiyecek bişi bulamadıkları anlar oluyordu ama en azından öyle yaşama alıştıklarından rutin sıkıntıları dışında dertleri yoktu. eve kapanıp kalmayı hazmedemediler ve tekrar sokaklara döndüler. şimdi benzer durum bizde de yaşanabilir. bunun için böyle projeleri çok iyi planlamak herşeyi görmek ve her alanda uzmanlarla çalışıp halletmek lazım. projen iyi olabilir ama tek bir kişinin yapıp vereceği projenin başarı ile sonuçlanma olasılığı çok zor.
heracles1986 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 ya sayın yöneticim sölemek istediğim de şu aslında projemde devlet kısmıda var mesela bu kişiler için kamuda özel kontejyan açılsa vede bu kişiler çalışsa vede para kazanıp geçinse tabiiki bütün bunnar bir anda olamaz arada dediğiniz gibi sıkıntı yaşıyanlar kapalı kalmaktan sıkılanlar çıkacak bunnarıda uzmanlar yardımıyla yapılacak aslında projem gerçekten bana göre her konuda çok iyi ama nasıl değerlendirilecek
elma Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 evsizler değil de bu tinerciler boyacılar yüzünden ciddi ciddi sokağa çıkmaktan korkuyorum başıma birşey gelecek diye.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 [spo] said: ya sayın yöneticim kendimi apartman toplantısında hissettim konu yavşamasın diye spoiler yaptım [/spo] [ Mesaj 02 Eylül 2007, Pazar - 16:38 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 sayın topik sahibi sene 1300 yine kimsesizler vardı sene 2050 yine kimsesizler sokak insanları olacak. sen kendi hayatına bak. taqıl
Cons Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 sayın efendim fistan, kendimi kelepçeledim bekliyorum seni.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 valla kusura bakmayın ama erafta çalışacak yapacak çok fazla iş var isteyen ve razı olan adam için. ruhsuz ve hatta canavar biri gibi gözükmek istemem ama sokakta oturup "açım" diyen birine yemek vermem para hiç vermem. biz kıçımızı yırtarken sen otur sonra da "açıım" de.. sen aç olmayacan da ben mi aç olacam! yapabileceğim en fazla iyilik "kalk kardeş önce hamama sonra berbere gidiyorsun.. sonra da gidip iş bulucan kendine" demek olur. kadıköyde bi sürü evsiz dolanıyor senelerdir. hepsinin de kişisel tercihidir sokakta yaşamak. bunlara yardım edeceğinize gidip hede hödöye yardım edin muhabbetine de girmeyeceğim hiç. çünkü kişisel düşüncenize sonsuz saygı duymakla beraber bu adamların sağlam şekilde tembel ve hayattan kopuk adamlar olduğunun ve bugün istanbulda herhangi bi yerde sokağa çıksanız en azından bir gün içerisinde 4-5adet "bulaşıkçı aranıyor" ilanı ile karşılaşacağınızın. dolayısı ile karnını doyuracak kadar para kazanmanın zor olmadığının altını çizmek istedim. hepsi bu
Daesu Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 beni bi yaşlılar üzüyor.. gençşer cıksın calışsın dassaanın dedigi gibi birsürü eleman arıyan yer var. ama calışmaları için pskolojik destek lazım bunu söyleyebilirim.
Delirium Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 benim bildigim bisey var ki uyusturulmus bi sekilde suruklenerek yasamak insanı yiyor bitiriyor. bu adamların herseyden cok ihtiyacı olan sey rehabilitasyon, ama sartları olucak. mesela devlet muayene edicek yatak vericek ama karsılıgında bi meslek edinip hayat kurmak zorunda olucak. vergiden muaf olucaklar belli bir sure ama sartlı tahliye memuru gibi psikolojik danısman memur karısımı biseyin gozetimi altında olucaklar durumu nedir ne degildir. ama simdi adam sokakta yasamak istiyo diye onu orada bırakmak olmaz, o yuzden iyi sartlar cok onemli cezbedici olması acısından. ha bence bu olayın onceligi dusuktur asgari maasla ev gecindirmeye calısan insanlar varken o ayrı.
Cons Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 said: Daesu üye [şikayet et] § 02 Eylül 2007, Pazar - 17:02 [ özel msj ] beni bi yaşlılar üzüyor.. gençşer cıksın calışsın dassaanın dedigi gibi birsürü eleman arıyan yer var. ama calışmaları için pskolojik destek lazım bunu söyleyebilirim. aynen
heracles1986 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 evet beyler projeme sözlü katkılarınızı bekliyorum
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Ya gençler nereye çalışıyor allah allah abuk subuk konuşmayın. Üniversite mezunu işsiz bu ülkede gençler çıksın çalışsın diosunuz.Ulan sanki iş kaynıyor memleket. Eleman aarayan yer var diyosunuz.Siz bi cafe bi yer açtınız lokanta bok pisür.Evsiz bi tip geldi hemen iş verir misiniz? Gerçekçi olalım kimse kolay kolay iş vermez. Çalışsınmış la havle.....
Emaleth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 kalacak yer değil de aşevi yapılabilir. girer karınlarını doyururlar, sonra kendi tercihlerine göre hayatlarını devam ettirirler. yurtdışındaki uygulaması böyle bildiğim kadarıyla. türkiye'de daha allaha emanet herkes, evsizler de dahil. hani mesela çok kış yaptığında spor salonlarını açıyorlar ısınsınlar diye ama sair zamanlarda ilgilenen yok. esnaf da yurtdışında olduğundan çok daha fazla sahip çıkıyordur herhalde burada.
toggie Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 öyle yerler de bizim ülkemizde istismar ediliyor. kalacak yeri ve yiyecek yemeği olanlar da kullanıyor bu imkanları. ama ciddi bir şekilde takip edilerek yapılsa ve sistem oturtulsa olmayacak şey değil. her bölge için yeterli düzeyde bir barınak yapılabilir. kalacak yer ve yemek saglanır. iş olarak da temizlik, yemek dagıtma gibi küçük işler verilir, hem kalacagı yerde calısır hem de karnını doyurur. küçük miktarda da işine göre maaş verilir. kendine yetecek kadar. sonuçta adamın barınaktan cıkıp kendine ev tutacak ya da araba alacak hali yok. kendi başına yaşayıp ölecek biri için çok da iyi olur.
heracles1986 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 bu gibi şeyler işte arkadaşlar projm için orjinal fikirlerinizi bekliyorum
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 e tabi çalışacak. üni mezunu (bırak onu meslek lisesi mezunu kalifiye) adamla aynı kefeye koymak mantıklı olmaz evsizi. biri "mesleğini" yapar diğeri hiç bişi yapamaz. üni mezunu olanın çalışacağı iş bellidir, bunun gibi bir evsizin çalışacağı iş bellidir. bu adamlara iş dolu. hiç olmazsa gider alüminyum kutu toplar satar. adamın hayatı zaten dipte, en azından karnı doyar.. gidip de şirkette office boy olacak hali yok zaten! al sana fikir. belediye saatlik ücretle çalıştırsın. bu elemanlar belediyeye başvurur ve "ben genelde inönü stadının oralardayım" der [misal] kar yağdığında yol kapandığında "al şu küreği, temizle" denir ve "iş tahmini bir gün sürer. asgari ücrete göre 18,75ytl maaşını iş bitince alıcaksın" derler. gavurların aslında serseri işsizleri için uyguladığı bir hededir. öle başa böle tarak derler.. nitelikli olmayı gerektirmeyen bir iş çıktığında "gelin bakalım.. OSMAN! SÜLEYMAN; HİLMİ! atlayın araca gidiyoz!" derler. aslında yıkımlardan sonra (gecekondu yıkımlarından sonra yani) hafriyatın kaldırılması gibi işlerde de çalışabilirler. ama sosyal güvenlik yasaları önünze taş koyacaktır. hani bunun sigortası, sicili diyeceklerdir. ancak ben "işte.. siz serserilik yapmayı seviyorsunuz diye size acıdık ve önünüze hayvan gibi çalışan ineklerden sağdığımız vergi ile yaptığımız yemekleri koyduk. buyrun yatak odalarınız da burası, yine hayvan gibi çalışan ineklerimizin vergilerinin tüylerinden yaptık bu yatakları. oh! ahmet. gidip sarhoş oldun ve hüseyinle kavga ederken camı kırdın ha? önemli değil. ne için vergi veriyor bu hayvanlar. siz poponuzu rahat rahat yayın ve hiçbir işe yaramayın diye. artık sizi hayatınızın sonuna kadar beleşe besleyeceğiz" gibi bi sisteme toptan karşıyım. aldığı kuruş ise o kuruşu hakkedicek. [ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 19:02 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar