Delirium Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 anlamadım simdi senin harc parasını yatırmak icin surunen/yatıramadıgı icin egitimimi donduran universite ogrencilerinden haberin yok mu? cocugunu ilkokula yazdırmak icin (bakın ilkokul) verecek parası olmadıgından okulun yerleri sildirilen anneden haberiniz yok mu? veya boyle niceleri oldugundan haberiniz var mı? devletin ekonomik politikalarından haberi olmadan, verilen somut verilere sırtını donerek yapılan sozde realist elestrilere kusura bakmayın ama guluyorum azıcık. sana illa ornek ulke, veya paralı egitim magduru mu getirmem gerekiyor. liselerde calısan hizmetlilerin maası bile okuldaki ogrencilerin cebinden cıkıyor yahu var mı boyle bisey. 70 milyonluk bir ulkenin gencleriyle ovunebilmesi icin ucuz ve kaliteli bi egitime ihtiyacı var oncelikle. bok gibi imfye borclanırsan, o sirkete borclanırsan, bu sirkete borclanırsan ve aldıgın parayı da bi boka yaratamazsan olayın acısı halktan cıkar. halkın sana yol yap okul yap diye verdigi parayla faiz odersin, faturaların da gecikir verdigin hizmet de. su an turkiye cumhuriyeti halkına degil bi takım isadamına ve abdye kuresel ekonomiye calısıyor, isin ozu budur. neden parasız egitime gelince, ben acıkcası bir suru kaz kafalı universite mezunu gordum, ama cıkıp da kasıgı yanlıs elinde tutuyo diye adam oldurenini henuz gormedim. egitim insana hic bi isine yaramıyorsa bile medenilestirir; insana, dusunceye saygı denen degerleri asılar. hani ne is yapıcaksan yap da, ulus insası adam gibi bir egitimle baslar. fakiri zengini ayırd etmeden ucretsiz egitirsen bu insanlar sana borcunu zaten hersekilde oderler, bu boktan sistemin icinde ezilip yurt dısına kacan kac kisi var kimbilir. egitim refahtır, cunku insan bilmedigi seyden korkar, korku da yodanın dedigi gibi ofkeyi getirir. ama biz biliyoruz ki bu ulkenin devlet adamları bunları boyle egitirsek zaptetmesi zor olur diye mufredat degistiren insanlardır. kaldı ki ben kimseye dememisim ki hoba yarın egitim ucretsiz olsun butun herkes beles okusun degirmenin suyu da fırattan gelsin, hersey sırayla. once insanların bunu talep etmesi, sonra harcların dusmesi, sonra insanların devletin elinden geleni yaptıgına emin bir sekilde yatagında rahat rahat uyumasıdır benim sitedigim. [ Mesaj 02 Eylül 2007, Pazar - 18:08 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 said: Tabi şöyle bişi var burda liseden çıkıp universiteye gelen adamlar zaten cok iyi ingilizce biliyor kabul ediliyorlar, öncelikle turkiyede elbet o altyapida lazim. 2gün sonra sınavım olmasa cok daha ayrıntılı anlatmayi denerdim gercekten ana dilde eğitimin yararları hakkında düşündüğüm şeyleri. su yukarda olaydan sadece kısaca bahsediyim , sen mesela lisede iyi ingilizce ogrenmeden gittim , universitede ögrendim diyorsun. Bende diyorum liseye gerekli altyapiyi koysunlar. Universitede ana dilde eğitim versinler, çok gerekli dersler olursa onu ingilizce sunarlar. dünyada ana dili ingilizce olmuyan ama ingilizce öğretim veren ,araştırma , teknolojik alanda güçlü kaç ülke var acaba? merak ettim kendim bakmadim hiç. Ben burda yine ve tekrar almanya örnegini koyuyorum, araştırma ve geliştirme konusunda dünyayla başa baş oynuyan bir ülke ve tamamiyle kendi ana dillerinde eğitim veriyorlar. Asla ingilizce ihmal edilsin demiyorum ben buarada. calısmaya donmem lazım neyse hehe. [ Mesaj 02 Eylül 2007, Pazar - 18:20 tarihinde, GEd tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 @GEd, haklilik payin var ama sistem duzgun degil ki soyledigin gerceklessin. Yani lisedeki ingilizce egitiminin alt yapisi olmasi lazim. Kusura bakma ama sendika boyle bir seyi one surmemis, sendikanin soyledigi ingilizce egitimin kalkacagi. E sartlar degisecekse tabii ki fikirler de oneriler de degisir. Ancak mevcut duzende, ingilizce egitimin kalkmasi yanlis bir karar olur. @Delirium, calismak!=surunmek. Benim tam bursum var ama haftada 20 saat bulasik yikadigim da oldu, yerleri sildigim de, bekcilik yaptigimda. Eger surunmek dedigin buysa, kusura bakma bu tamamen tembellikten ve burnu buyuklukten. Ogrenci adam gayet de hem calisip hem okuyabilir ki bu bircok yerde boyle. Kanada'da mesela hicbir aile cocuguna egitim parasi vermez (arada istisnalar var), insanlar senelik $5000, $6000 (Kanada dolari, yanlis olmasin) oduyorlar. Bir sene calisip, dondurup para kazanip okula devam ediyorlar. Bu normal bir sey. Kaldi ki ne kadar harc aliyolar su fiyatlari da bi yazsaniza; yani kazanilmayacak meblalar mi cok merak ediyorum. Onu gectim ABD'de bile ogrencilerin cogu calisir; calismak anormal bir sey degil... "Okulun yerleri sildirilen anne... " oldukca dokunakli tabi, ama ben o isi yapmis olmasam belki senin gibi duygusal bakabilirdim belki. Bak simdi, birincisi o anne gidip MEB'e sikayet ederse o okul muduru uzaklastirilir. Ikincisiyse, ki sanirim burasi cok daha onemli, senaryo a)Anne calismiyor; okul ona parayi odeyebilmesi icin is imkani sunuyor b)Anne calisiyor ancak yeterince para kazanamiyor; okul onu normalin ustunde bir fiyattan calistiriyor. Bunun disinda, velilerle anlasip her daim zorluk ceken ailelere yardim edilir. Bu MEB yakit parasini odemeyi birakmadan once de boyleydi. GEd'le ayrildigimiz yere geliyoruz seninle de. Senin de dedigin gibi hademenin parasini bile ogrenciler veriyor ve bu carpik bir sey. Ancak sorun burda. Sorun ogrencilerin harc vermesinde degil. Yani devletten bekliyoruz bazi seyleri, dogru bir sey, ama bu oncelik hademenin parasini devletin vermesidir. Boylece okulun giderleri azalir, almasi gereken harc azalir. Ancak bunun icin de MEB'e ve YOK'e odenek lazim. Eh bu da tabi yukarida yazilan cami/okul muhabbetine geliyor ki ben sonuna kadar katiliyorum soylenene. Ama sen dogrudan harclar kalksin dersen, bu milletvekillerinin verdigi vaatlerden farksiz. "Bok gibi IMF'ye borclanirsan... " eh yapilmis bir sey bu zaten. Geri donusu yok ki. Yani senin bahaneyi soylemen durumu herhangi bir sonuca ulastirmiyor ne yazik ki. Hukumeti ben de sevmiyorum, elestirilerine katiliyorum. Ancak bunlarin konuyla dogrudan bir alakasi yok. Egitimin insana katkisindan herhangi bir suphem yok zaten. Herkes egitilmeli, ancak mevcut durumda iyilestirme universite seviyesinde degil, lise seviyesinde yapilmali. Yani liselerin daha aktif rol oynamasi gerekli ki herkes universiteye gitmek zorunda kalmasin. Ama bunlar hep sonraki asamalar. Bunlar ne sendikanin vaatleri arasinda yer aliyor, ne de gorusleri arasinda (boyle dusunuluyorsa bile herhangi bir yerde yazildigini gormedim). Butun bunlari degerlendirdikten sonra sonucum yine mevcut durumda harclarin kalkmamasi gerektigi yonunde. Cunku hala odenmesi gereken yakit paralari, hademe ayliklari mevcut. Sendikaninsa yaptigi sadece harclar kalksin demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 onceki hukumetin imfden tekrar borc aldıgını da ibliyorsundur umarım, yani iki haftadan uzun bir hafızaya sahip olun lutfen. bu mesajı kısa kesicem, cunku bu uygulamanın pratiginin nasıl yapılması gerektigini soylemistim. okul harcı icin egitimin aksaması hangi ulkede olursa olsun bence sacma birseydir, bu kadar buyuk bir yuk bindirilmemelidir. ha zaten amerika ulkelerinden ornek vermen komik olmus, adamların zaten mottosu parası olmayana universite yok. harcların tamamen kalkması bence yıllık egitim vergisiyle cok da guzel olur. sonucta bu para buyuk bir havuzda toplanacak ve ihtiyacı olan okullara yardım yapılıcak, yani hem gereksiz bir yuk bindirilmicek okuyanın uzerine, hem de okulları uzerinde yuksek gozlem kabiliyeti olan devlet o harcların yarısını bile daha ise yarar hale getiricek. ha ama gidip sacma sapan universiteler kurup butun odenegi de gocu de istanbula odaklarsan olmaz, oraya yatpgıın universitenin anlamı kalmaz. lise egitimi kuvvetlenirse universite ihtiyacı duser, sonra homojen bi sekilde kaliteli universiteler kurulur, bunların hepsi de egitime ayrılan yuksek odeneklerle olur, ogrencilerden alınan ucucu harclarla degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 E iyide sendika bu planin neresine geliyo peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 said: . Kusura bakma ama sendika boyle bir seyi one surmemis, sendikanin soyledigi ingilizce egitimin kalkacagi. hehe bu arada benim sendikayla alakam yok sadece. türkçe eğitim desteklensin fikrini beğendiğimi söylemek için mesaj atmiştım :) şimdi baktımda japonyada kendi dilinde eğitimde. herhalde sadece 3.dünya ülkeleri ingilizce hala :) arada bu arada ingilizce eğitim veren universiteler yok değil ana dilin baskın oldugu ulkelerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 toplulukların hedefleri vardır, bunlar kısa vadede, orta vadede uzun vadede diye uce ayrılır. bu toplulugun tek amacı cebinde kurus kalmamıs ogrenciyi savunmak degil, her ogrenciyi savunmak. sendikalasma diye biz buna diyoruz. bilmiyorum haberiniz var mı istanbul universitesinde olanlardan kameralardan ozel guvenlik timlerinden kantine dısardan yemek sokana uzaklastırma verilmesinden. kendi agızlarından verelim Beyazıt’ta her gün çantası aranan öğrenciler, okula para yetiştirmeye çalışan anketörler, garsonlar, diplomalı işsizler, yetkin mühendisliğe, çan eğrisine, ÖSS’ye ve ALES’e isyan edenler… GENÇSEN, parasız eğitimi savunan, okullarda yönetime katılmak isteyen ve ‘gençleri sigortasız çalıştıran karşısında bizi bulur’, diyen Öğrenci Gençlik Sendikası… egitimi parasız yapmak uzun vadeli bir karardır, yumurta pisirirken bile beklemen gerekiyor. ogrenci ajitasyonuna ve ogrenciyi sindirmeye calısan birliklere dur demek orta vadeli bir karardır, ogrenci haklarınız icin bir sendikaya dahil olmak kısa vadeli bir karardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Biz Çan olsun da ortalamamızı yükseltelim, Amerika'ya başvururken şansımız artsın diyoruz.Millet çanı kaldırmaya çalışıyor. Bir North Carolina Chappel Hill'e Çan yok diye başvuramıyorum ben, adamlar 3.8 ortalamayla alıyorlar benim ortalamam 3 misal.Hadi uç örnek oldu da, 3.5 yerine 3 le başvurmak zorundayım çan yok diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 ya kusuar bakmayın ama dediklerinizden sadece -Kesilen araştırma fonlarının yeniden tahsisini istiyoruz mantıklı iken diğerleri deli saçması. siz barışarock standının yanından mantar falan mı yediniz diye sormak geliyor fikirle çıkagelenlere.. özellikle Eğitimin parasız olması, öğrencilerin barınma ihtiyacının ücretsiz olarak karşılanması, tüm öğrencilere okul hayatları boyunca karşılıksız burs verilmesi, okul sonrasında, KPSS, Yetkin Mühendislik benzeri sınavların kaldırılması, okuduğumuz alanlara yönelik iş garantisi verilmesi, öğrencilere parasız toplu ulaşım, YÖK kaldırılsın gibi istekleri bir Charlie chaplin filmi veya coyote vs road runner izler gibi okuyup eğlendiğimi belirtmek zorundayım. bakın bazı istekler gerçekten deli saçması. azıcık kafayı kaşıyıp düşünün.. ben de jennifer garner + beyonce + shakira ile grup yapmak istiyorum afedersiniz. devlet bu olaya bi el atsın! devler zirvesi yapalım! olmadı nuran sultan + çağla şikel + sveda demirel ile atlar zirvesi de yapabilirim. buna da razıyım. atlı köşk uygun olur hem.. istekler aynı minvalde geliyor da ondan dolayı ben de görüşümü belirttim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 İyi çanda, yani prof.un içeri girip bu sene aranızdan üç kişi kalacak diye karşılaması hoş birşey değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 arkadaşlar öğrenci sendikası fikrine sıcak bakıyorum. gençsen li birileriyle konuşmak isterim fakat 1 mayıs izmirde alanda kimseyi bulamadım (yanılmıyorsam disk in aldığı taksimde kutlama kararına uyudular) daha sonrada internet sitesi harici bağlantı kuramadım.aranızda sendikalı biri varsa konuşmak istiyorum. bu arada lise örgütlenmesi olacak mı? olursa ne kadar geniş bişey düşünülüyor? sitede liselerle ilgili yazılanlar hiçbi işe yaramayacak şeyler gibi duruyor.ne olacak bu işler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Hoca gençsen yalan oldu. Bir fraksiyon yönetimi ele geçirdi. Diğer fraksiyonlar terk ettiler sendikayı. Herkesi kapsayacak bir oluşuma maalesef gidilemedi. Tahmin ediyorum başka başka sendikalar da kurulacak. edit:bizden adam olmaz. 1001 fraksiyonlar ülkesi anadolu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 ahhafds barısarock ta önümü kesip uzuunca biseyler söylemislerdi.öğrencinin sendikasımı olur ya otur dersini çalış,git evine tekrar yap boş insan işi.parası yoksada eğer herkes öğrenci olacak değil,gitsin çalışsın vasıf kazansın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Apache said: ahhafds barısarock ta önümü kesip uzuunca biseyler söylemislerdi.öğrencinin sendikasımı olur ya otur dersini çalış,git evine tekrar yap boş insan işi.parası yoksada eğer herkes öğrenci olacak değil,gitsin çalışsın vasıf kazansın. parası olmayanın eğitim görmeye hakkı yoktur dimi evet.çalışsın vasıf kazansın canım hakkını savunmak neyine.allah belasını versin insan haklarının zaten.pis fakirler için hepsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 TKP'liler Devrimci Öğrenci Sendikası kuracakmış, eğer genç-sen kapatılmazsa sağcılarında Türk-Gençsen kuracağını duydum. Birine birine gider yazılırız artık hayırlısıylan... Ama okul bitiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Guzel bir baslangic Ama karanliga mi? aydinlaga mi bilinmez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 İş hukukuna göre her iş koluna bir sendika düşer, bölgelere göre değişebilir. Tek bir sendika olacağı için fikir ayrılıkları veya fikir özgürlüğüne yer yoktur. Sendikayı kurabilmek için o iş koluna mensup belli bir çoğunluğun katılımı gereklidir, kuruyoruz varmı gelen tipi kurulamaz. Sendikalar toplu iş sözleşmesi, sigorta, tazminat gibi olaylardan yükümlüdür öğrencilere hangisini sağlayacak merak ettim. Ayrıca sendikalar aylık alır dayanışma ücretiydi adı sanırım. Harçlar kalkmayacağı gibi bir de sendikaya para ödeyeceksiniz. Kanunsal bir gücü falan da olmayacak bu sendikanın çünkü öğrencinin edebileceği bir tehdit yok okullara. Çünkü eğitim/öğretim olayında işveren yok. Grev yapıyorum derslere girmiyorum dersen "senin derdin". Okullar ticarethane değil sen okula gitmediğin zaman bi kaybı yok sene başında veriyorsun parasını. Okullarda üretim yok, öğrenci iş gücü değil. Nasıl bir tehdit yaparsın vermezsin harcını sene başı kayıt yaptırmazsın batar okul. Ne sana ne devlete faydası olur. Ayrıca o tip organize bir harekete kimin girip kimin girmeyeceği de şüpheli. Başına patlar. Kısacası saçma. Sendika olmaz, birlik olur. Kaldı ki birlik adı altında toplanıldığı zaman da yine bir gücü olmaz. Üniversiteler özerk yapıda olduğu için kimi dikkate alır kimi almaz. Kimi dikkate alır kanunsal bir gücü olmadığı için birliğin yine bir işe yaramaz. Sendika, birlik kurmak gibi işçinin veya bu durumda öğrenci kurduğu bir şeyden ziyade devletin öğrenciye bazı haklar hukuklar vermesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Chris_Metcalf said: Okullar ticarethane değil sen okula gitmediğin zaman bi kaybı yok sene başında veriyorsun parasını. Okullarda üretim yok, öğrenci iş gücü değil. evet şu anda apaçık ticarethaneler değil okullar fakat o yolda ilerliyor.eğitim denen şey giderek ''para ve eğitimi al,daha çok ver daha çok al'' durumuna dönüşüyor.ayrıca emekçi denen sınıf da o okullardan çıkacak.hakkını yasalara daha hakim bi örgütlenmenin savunması neden saçma olsun ki?bir lisede idarenin öğrenciden aidat diye almaya çalıştığı parayı vermeyecek cesareti ve gücü sağlayabilirse bu bile çok önemli bişey başarılmış demektir. ama tabi böyle bi oluşumun işleyememesi için herkes elinden geleni yapar.(diyecem ama ilk başta sol elinden geleni yapıyor, bu da ayrı bi mevzu...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Emeklilerin ve öğrencilerin birçok gelişmiş ülkede sendikaları var. Dünyada üniversiteler bizdeki gibi kafa sallayıp diploma alma mekanı olmadığı için; üretim süreçlerine katılan kurumlar. Dolyısıyla üniversite öğrencileri de üretimin bir parçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar