Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Naruto

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

Çok uzun süredir pati üyesi olmama rağmen , ilk defa bu bölüme mesaj atıyor , ve açılışı da şu ana kadar nasıl olur da konuşulmaz diye düşündüğüm Naruto ile yapıyorum.

Bilmeyenler için kısaca konusunu vereyim bu olağanüstü manga ve animein ; Nine Tailed Demon Fox ( anime ve mangalarda geçen ismiyle Kyuubi ) adlı devasa bir tilki , Hidden Leaf Village olarak da bilinen Konoha adında bir köye saldırıyor. Bu muazzam büyüklükteki yaratığın tek bir kuyruğunu sallaması , tsunamilere ve dağların yerinden oynamasına bile sebep olabiliyor. Konohaya saldırısı ve yüzlerce kişininin ölümüne sebep olması üzerine , köyün en yüksek dereceli Ninjası (Shinobi) olan Yondaime Hokage , kendini de feda ederek bu yaratığı Uzumaki Naruto adlı yeni doğmuş ve anne - babası olmayan bir çocuğun içine seallıyor yani mühürlüyor. Bu şekilde başlayan anime ve mangamız , Narutonun 12 yaşındaki halinden itibaren başlıyor ve 220 bölümlük ilk sezondan sonra , şu an da hala devam etmekte olan Naruto Shippuuden ile devam ediyor. Şu an Shippuudende 26. bölüm çıktı en son , mangada ise 367. bölümde.

Konuyu havada bırakmamak için biraz daha bahsedeyim. Anime Ninjalar yani Shinobiler üzerine kurulmuş durumda , tabi her karakter Ninja değil bildiğiniz köylülerden tutun , herhangi bir Land'in başındaki insana kadar her türlü kişiye rastlamak mümkün. Uzumaki Naruto ise Konohoda yaşayan ve içine hapsedilen Kyuubi nedeniyle köyündeki herkes tarafından dışlanan ve nefret edilen birisi. Ancak bu durum onu her ne kadar üzüyor olsa da , kendine olan güveni ve bitmek bilmeyen azmi sayesinde , kendini köyüne kanıtlamaya çalışıyor. Kısa sürede de bunu gerçekleştirmeye başlıyor çevresinde edindiği dostlar ile, ama onun istediği sadece bununla sınırlı değil. Narutonun en büyük hayali , köyünün başına geçerek yani Hokage olarak , köyüne kendini en iyi şekilde kanıtlamak ve köyünü her türlü tehlikeye karşı korumak..

Bu kadar genel bilgiden sonra bir kaç detaya daha değinmek istiyorum iyice fikriniz olması için. Şu ana kadar bu animeye ya da mangaya başlattığım ya da başlayan çoğu insan , bir haftada belki de 110 - 120 bölüm civarı izledi. Daha da abartıp neredeyse 1.sezonu bir haftada bitirenler oldu. Konusuyla , karakterleriyle (özellikle idolüm diyebileceğim baş kahraman Uzumaki Naruto ile) , olayların geçtiği yerlerle , bitmek bilmeyen savaş ve kavga sahneleriyle ve belki de en önemlisi , bütün karakterlere verdiği geniş detay ve ayrıntı ile ( bilen bilir , genellikle animelerde ve mangalarda bir kaç karakterer çok detaylı ele alınır , Narutoda ise tam tersi her karakterin sayfalarca sürecek hikayeleri anlatılıyor neredeyse) benim gönlümde taht kurmuş bir anime ve manga Naruto.

Şiddetle tavsiye ediyorum ^^

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 23:39 tarihinde, -Deno- tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 23:40 tarihinde, -Deno- tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...