Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beylikdüzünde oturan var mı?

patateskabak

Öne çıkan mesajlar

ben ve beilow orada oturuyoruz.2 SWGci arkadaş daha vardı nickleri unuttum biri Mumi'ydi galiba hehe :)

Şöyle diyeyim şehir merkezine çok uzak olması dışında hiçbir eksik bulamayacağın bir yer,İstanbul'da rahat yaşayabileceğin nadir yerlerden biridir Beylikdüzü.

Temizdir,bir çok bölgede apartman aralarında falan çamlıklar,spor yapma alanları vardır.

Jandarma bölgesidir,o yüzden İstanbul'un birçok bölgesine göre çok daha güvenli bir bölgedir.

Ev fiyatları 100 milyarla - 300 milyar arasında değişiyor.300 milyarlar villalar tabii :) Biz evi 2002'nin kışında 37 milyara almıştık şuan değeri 150 milyar civari.Yani ev almak eskisi kadar kolay değil.Kiralarda 500 milyon civarında başlıyor genelde.

Depremden sonra bayağı fiyatları düştü ama sağlam bölgedir,hiçbir şekilde depremden korkmanıza gerek yoktur.Neredeyse 20 yaşına girecek Büyükşehir konutları bile hala sapasağlamdır,güvenlidir.

Ulaşım şuan biraz zorluk bizim için,tek kötü yanı da budur.Özel araban varsa bile km sorunu çekersin.Her 20 dakikada bir sanırım Taksim,Mecidiyeköy,Bakirköy,Yenibosna otobüsleri geçiyor.Taksimlerin hepsi Express ve 2 katlı olup,TEM'den trafik yoksa 40 dakika süren bir yolculukla ayakta kalma derdi olmadan gidebiliyorsun.Mecidiyeköy'lerde expressleri var ama e-5'den gidenleri var 2 katlı hepsi sanırım.

Ve burada yeni bir akım doğdu,"baba bana alışveriş merkezi aç" akımı dedik arkadaşlarla.Son 1 senede 4 alışveriş merkezi açıldı,hepsi birbirinden kaliteli ve güzel.Bunlarla birlikte sanırım 7 alışveriş merkezimiz falan oldu Beylikdüzü'nde :)

Eğlence yerleri olarakta aslında biraz kıt bir yer.Takılabilecek yerler az sayıda,hiç aramadığım için ben bugüne kadar bar vs. bilmem ama sosyal aktiviteleri rahat yapabilecek bir yer yine.

Eski AFM'miz yıkılıp yerine Türkiye'nin en iyilerinden gösterilen bir AFM sinemamız açıldı,birde başka 2 sinemamız daha var,sinemada sorun çekmiyoruz :)

Yine Türkiye'nin en büyük arşivli D&R'i açıldığı için bu tür şeylerde de sorun çekmiyoruz genelde,Beylikdüzü'nün bir çok yerinde kitapçılar vs. dolu dolu var.

Bir çok çamlıkta antreman aletleri,basketbol sahaları,futbol sahaları vs. bulunmakta,

Güzel yer :) Herkese tavsiye ederim.Benim Yıllardır yakındığım tek şey merkeze uzak olması.Bu yüzden çok zor oluyor,gece 11:30'dan sonra Beylikdüzü'ne otobüs olmadığından hiçbir noktadan bundan önce işlerin halledilmesi vs. gerekiyor genelde.Zor yani ulaşım vs. :)
Sosyal ağlarda paylaş

kadıköyden beylikdüzüne 2 saatte falan anca gidiliyor o açıdan merkeze uzak denmiş sanırım.

arabanız yoksa oralar yalan. imkansız oturulmaz yani sosyal bi insansanız özellikle. ama ben sakinim evimde otururum diyorsan arabasız da yaşayablirsin. yoksa araba şart.
Sosyal ağlarda paylaş

teyzemler falan orada oturuyor. istanbulun her yerinde bulamayacağınız planlı yerleşim mevcut burada. O bakımdan gayet güzel bi yer. Gayrı menkul nispeten ucuz. Hatta teyzemler orada ev aldığında çok ucuzdu, sonradan oraya otobüs durağı yapıldı fiyatlar katlandı. :) Sürekli yaşamadığım için insanı nasıldır bilemicem ama...
Sosyal ağlarda paylaş

ya trafik olmazsa fatih'te falan taksim-beylikdüzü 45 dakika sürüyor,tem'den gittiği için.

Benim Beylikdüzü'nden Göztepe'ye gitmem ise en son 3 saat sürmüştü,trafik vs. vardı gerçi :)

Yani ulaşımda aslında çok büyük sorun değil,yakında metro gelecek vs. deniyor.Gerçi 2004 yılından beri her yıl metro geliyor ama biz göremiyoruz orası ayrı.

Ulaşım'ı kenara bırakırsanız harika yerdir cidden,böyle bir yerde yaşadığımdan dolayı çok mutluyum :D
Sosyal ağlarda paylaş

ha evet. "istanbula ulaşma" muhabbeti süründürücü bi olay hakkaten... bi kere pazar günleri, özellikle yaz mevsimine yakın zamanlarda, beylikdüzünden, öğlen saatlerinden sonra istanbula doğru gidemiyosun tatilciler yüzünden. :D ölüm oluyo... bi de iş çıkış saatleri falan var tabii, gerçi istanbulun tamamı o saatlerde ölümcül ama neyse...
Sosyal ağlarda paylaş

ordaki asıl noktayı kaçırmışınız ama siz. bir bölge merkezden uzak olmayıp yine de dağ başında olabilir. dolayısıyla merkezden uzak olmayan fekat dağ başında olmayan bir yer ile yer yer aynı etkiyi yaratabilir. Hatta bence daha kötü zira bizim eve levyeyle hırsız falan girmişti polis anca bi yarım saat sonra ziyarate geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben varım.deprem açısından bakarsak zeminin sağlam olduğunu biliyorum.binanın sağlamlığı da değişir tabii.dağ başı ama işte.bi tane kafe bulamazsın.hep çay bahçesi tipi yerlero da bi iki tane .bu kafe sıkıntısının aksine adım başı alışveriş merkezi vardır.asosyalliğe sevkeden her şey mevcut.ama temiz hava bol gıda emekliliğimi geçircem (!) diyosan 10 numara
Sosyal ağlarda paylaş

benim yaşadığım yer emekevler blokları,bölgenin en sağlam yapılarından olduğu söyleniyor,cidden sağlam.

Sağlam olmayan yer yok gibi ama isim yapmış bloklar daha pahalı oluyor,birde daha merkezi olduğu için :)

Bizimkent,Emekevler,Büyükşehir,Adakent sitelerinde araştırma yapabilirsin,bu evlerde rahatlıkla yaşayabilirsin ama kirası da,fiyatı da pahalı.Ucuz arıyorsan son otobüs durağının oralarda isimsiz siteler var :) Oralardan alacan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...