Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Atatürk ilkeleri & inkılapları kaldırılacak"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
@prawler, anayasa'nın bütününü görelim, referandumda da gerekli cevabı verelim diyorum.

@lorrotar, ne diyim artık bilmiyorum ki sana..tamam satıyorum ben ülkeyi, Atatürk düşmanıyım, şeriatçıyım, abd yalakası iran şeyiyim, beynim de yıkanmış, demokrasi kisvesi altında bütün hak ve özgürlükleri kısıtlıyorum. rahatladın mı, sakinleştin mi?
Mesaj tarihi:
yazsanız bile insanlar size hain veya akıl fakiri deyince teyp filan demeyin.örümcek kafalılık burda başlıyor.örümcek kafalılık deyince illa teknolojik siyasi dini yenilikler değil.bu bağlamda tamamen.adam öğrenemiyor yani öyle öğrenmiş memleket satılıyor desen bile anlamıyor gelip bide üstümüze çıkıyor.yapıcak bişey yok.bu forumda siyasetin yasaklanması gerek.

@ sir : bir rahatladım bilemezsin.allah allah ya.adamın içine işlemiş resmen fdsgdfs

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:19 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
çık çık tepeye.ukalalıkta 1 numara ol.tayyip gibi.memleketi satıyor Atatürke laf ediyor karışanada sen sus ordan diyor.

evet en büyük benim.14 yaşında olup senden zeki olduğum için en azından senin gözünde en büyük olabilicek biriyim zaten.

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:23 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
anayasa'nın bütününü görelim, referandumda da gerekli cevabı verelim diyorum.

Ama sir, hangi referandum gelirse gelsin, şu anda AKP lehine geçer.Sen verirsin,ben veririm. Milletin geri kalanı vermez.

Örnek verelim, "laikliği kaldıralım" referanduma gelse,kaldıralım çıkabilir.
O zaman ne yaparsın?

İnsanlara hala "şimdi şöyle şöyle biz demokratik toplumuz ama laiklik de gerekli hede hödö" diye mi anlatmaya çalışırsın?

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:25 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
evet en büyük benim.14 yaşında olup senden zeki olduğum için

Abi kusura bakma ama birisinden daha zeki olduğuna o kadar kolay karar veremezsin. Şurada yaptığımız ufak tartışmadan. Yani sen onun senden salak olduğunudüşünürsün diğer taraftao da aynısını senin için düşünür. bu düşünceni ifade etmek de pek zekice olmaz kanımca..
Mesaj tarihi:
2 sinide biliyorum kafanı yorma.diğer taraf benim için istediğini düşünsünde.beyaz bişeye çıkıp 1 kişi siyah dese o siyah olmicak sanırım

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:27 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
öyle bişey gelmez referanduma hiç endişe etme :) bak gelirse de sana söz veriyorum elime silahı alıp sokağa fırlıcam gördüğüm bütün akplileri vuracam, en kral faşik olucam!

lorrotar benle 9 yıl sonra filan bidaa konuş plz.
Mesaj tarihi:
@Lorrotar : Tamam tespitlerin yüzeysel olsa da haklılık payı var ama anladığım kadarıyla alternatifin yanlış. Yani AKP'ye karşı olmak laik ve ulusalcı olmak değil; sömürüye, sınıfsal farklara karşı olmaktır bence. Çünkü adamlar muhafazakar bir politikadan çok, kapitalist, liberal bir politika yürütüyorlar. AKP'yi sosyal politikalar konusundaki zayıflığından, insan haklarının üzerinde fazla durmadığından eleştirmek daha mantıklı. Buna senin bahsettiğin "ülkeyi satma" da dahildir. Ama siz de ekonominin, istihdamın iyi gittiği yalanına inandığınız için ve CHP gibi analiz özürlü partilerin dayatmasıyla "şeriat tehlikesi" masalını savunuyorsunuz. Yahu şeriat getirecek parti neden Avrupa Birliği'nin kapısında sürünsün? Üniversitelerde türbanın serbest olmasıyla şeriat'ın ne alakası var, son derece de demokratik, özgürlükçü bir karar. Bunu dini tümüyle reddeden bir insan olarak söylüyorum. Laikliği savunmak isteyen insan diyanet işleri bakanlığının, ortaöğretimdeki din derslerinin varlığını sorgulayabilir mesela. Laiklik de vatan da (ki bence bu vatan dediğin halktan başka bir şey değildir) böyle savunulmaz bazı kavramları okuyup öğrenmen lazım.

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:32 tarihinde, dufrasne tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
abi.ben ölmeden memleketim gidecek.türkiyenin 20 senelik ömrü kaldığına inanmıyorum.kürdistan o bu derken paylaşılcak.bi bakıcam amerikan emperyalizminin kölesi olmuşum.memleketi kurtaralım anayasayı onu bunu sonra konuşuruz diyorum ben.başımız belada şuan

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:32 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
dufrasne, ağzına sağlık. insan gibi muhalefet yapılmıyo ki, akpye oy vermediğim halde akpyi savunur oldum buralarda. halbuki diyanete neden bu kadar bütçe ayrılıyor, zorunlu din dersi kaldırılacak mı, esas sorulması gereken, itiraz edilmesi gereken şeyler bunlar. hak ve özgürlükler üzerinden akpye saldırmakla muhalefet olmuyo, olmaz.
Mesaj tarihi:
Atatürk İlkelerini kaldırmak yanlış olur bence, böyle bi şey yapacaklarını sanmıyorum. yapacaklarsada uygun bi gerekçe göstermeden yapmazlar kanımca... bekleyip görelim bakalım ne dicekler varmıymış aslı..
Mesaj tarihi:
Ben onları da sorguluyorum. Din dersinde hocaa arkamı dönüp "hocam bu ders bence gereksiz ve okutulması yanlış" dedim.

Ayrıca AB falan gözboyama taktiği olabilir, şeriatçı olmayanların da oylarını alıp, güzüne güç katıp bir gece ansızın gelbilirler.

edit:
said:
uygun bi gerekçe

Atatürk ilkelerini kaldırmanın uygun gerekçesi mi olur bırakın ya..

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:33 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
nileppezdel
o din dersi olayının doğru ilerlemediğini düşünüyorum bende...
ama ben şanslı bi öğrenciydim biz din hocamız evrimi bile ayrıntılı anlatmıştı... ama istisna olduğunu düşünüyorum... din dersi yerine felsefe yada psikoloji dersi içerisinde "insanların dine yaklaşımı" gibi bi konu olması gerektiğini düşünüyorum...
Mesaj tarihi:
bu ülkede bir gece ansızın gelebilecek tek bi güç var, hepimiz biliyoruz :)

zorunlu din dersinin gereksiz olduğunu ben de çok tartışmıştım lisede. hatta hocamız da süper bi adamdı, öyle hoca her okula lazım :)

@lorrotar, akıl yaşıyla falan ilgisi yok, sadece yaşam tecrübesi edinmeni istiyorum.
Mesaj tarihi:
@nileppezdel : Tamam harbi gelebilirler de bunun önünü statükocu bir zihniyetle kesmek yanlış. Bahsettiğim gibi özgürlükçü olacaksın, eşitlikçi olacaksın bilmemne çok basit konular da işte Türk tarihi alışkın bin yıldır "kesin kafasını" mantığına napalım. Bir de sanmıyorum yahu Tayyip Bey liberal olmuş eski milli görüş havası kalmamış. Adam gibi sol lazım muhalefet edecek, sol lazım ulan sol.

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:36 tarihinde, dufrasne tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
"bugünkü din eğitimi türkiye'nin geleceği için büyük tehlikedir"
25 Ağustos 1963, dönemin milli eğitim bakanı İbrahim Öktem

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:38 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
Atatürk İlkelerini kaldırmak yanlış olur bence, böyle bi şey yapacaklarını sanmıyorum. yapacaklarsada uygun bi gerekçe göstermeden yapmazlar kanımca... bekleyip görelim bakalım ne dicekler varmıymış aslı..

Iste sorun bu kafa yapisinda. Uygun bir gerekce sunabileceklerini dusunuyorsan Ataturk ilkelerini kaldirmak icin , herhangi bir bahaneyle kaldirmalarini desteklemekten 1 adim uzaktasin demektir sadece.
Mesaj tarihi:
Bir gece ansızın gelenlerden çok korkmam zira onlara karşı direniş bellidir zira herşey apaçık ortadadır. Esas korkulacak olan sinsi sinsi yavaştan yavaştan alıştıra alıştıra gelenlerdir. Bunların kim olduğunu söylememe gerek var mı?
  • Yeni Oluştur...