Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başlica sorular!!!

havok

Öne çıkan mesajlar

Benim birden fazla sorum olucak maddeler halinde yazayım!!!

1)Paticik sitesinde yani bu sitede bilinen buglar diye bir kısım var,herkes biliyor zaten.İşte bütün bugları sıralamışlar hepsinin altınada çözümlerini yazmışlar.
İyide ben sitedeki görevli arkadaşın yazdıklarından hiçbirşey anlamadım.Ve onun içinde bilinen bugları düzeltemedim acaba anlaşılır bir dille
anlatabilirmisiniz acaba???
2)Yİne bu sitede,mining skiliniz "0" bile olsa oreları eritirken hiç yakmıyorsunuz demiş.Bu problemi düzeltmek için sphere_ore.scp dosyasına girin tüm oreların
altına "DCLICK" triggerı koyarak altına hesaplamalar koyun demiş.İyi hoş güzelde denedim ama bir türlü beceremedim yani nasıl hesaplama koyucağımı bilmiyorum
yardım derseniz sevinirim???
3)Birde benim ne zamandır kimseye anlatamadığım veya kimsenin anlamadığı gemide bulunan bir bug.Açıkça anlatayım.Şimdi gemiye,hoş biniyorsunuz,sonra karadan birazcık
uzaklaşın.Geminin rampasını açıpta inmeye kalktığınızda karaya ayak basıcağınıza denize ayak basıyorsunuz yani denize iniyorsunuz.Umarım anlatabilmişimdir veyada
anlamışsınızdır arkadaşlar.D:)???
4)Sphere_tables_scp dosyasında her skilin adv_rate=100.0,50.0,200.0 gibi değerleri var.Acaba burada 0 ları çoğaltırsak mı skillden gain alma zorlaşır yoksa 0 ları
azaltırsak mı skillden gain alma kolaylarşır.Bİrde ben atıyorum 10.0,100.0,150.0 yerine 10,100,150 yaptım yani .0 olayını eklemedim sanki kolaylaştı gibi.Acaba
açıklayabilirmisiniz???
5)Birde bazı yerlerdeki denizlerde oyun,denizi sanki karaymış gibi görüyor onu düzeltmenin yolunu biliyorum ama serverı her açtığınızda yeniden yazmak gerkiyor
buda insanı sinirlendiriyor komutu isterseniz yazıyım: ".region.resources r_default_rock, r_default_water, r_default_tree, r_default_grass" işte böyle uzun bir
komut.Bunu her serverı açtığınızda yazmak zorundasınız,acaba bunu otomatiğe nasıl bağlarım.Yani server açıldığında kendisinin devreye girmesi için ne yapmak gerekiyor
yazarsanız sevinirim???D:::)))
6)Birde son olarak inscirption skili ile scroll yazdığınızda scrollar bazen birbirinden ayrı olarak çantanıza düşüor yani bazen birbirinin içine geçmiyolar
acaba düzeltmek için ne yapmam lazım???
7)Son olarak int ile dex kolay yoldan yani macro ile nasıl kasılır denedim olmuyo!!!

Sorularım sanırım şimdilik bu kadar,aklıma geldikçe eklerim.Bu sorularıma "maddeler" halinde cevap verirseniz
sevinirim.Herkese iyi ultimalar,saygılar!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
6) Birde son olarak inscirption skili ile scroll yazdığınızda scrollar bazen birbirinden ayrı olarak çantanıza düşüor yani bazen birbirinin içine geçmiyolar
acaba düzeltmek için ne yapmam lazım???

Bu inscription gain aldıgında olan bir şey bildigim kadarıyla ve nasıl düzeleceğini bilemiyorum..

said:
7)Son olarak int ile dex kolay yoldan yani macro ile nasıl kasılır denedim olmuyo!!!

Eğer kendi serverından bahsediyosan spheratables.scp'ye gir..
Sonra bir skill seç.. Hangi skillle intelligent gelebilir mesela diyelim spirit speak dedin..

[SKILL 32]
DEFNAME=SKILL_SPIRITSPEAK
KEY=SpiritSpeak
TITLE=Medium
PROMPT_MSG=
DELAY=2.0
STAT_STR=20
STAT_INT=70
STAT_DEX=30
BONUS_STR=0
BONUS_DEX=0
BONUS_INT=100
BONUS_STATS=50
ADV_RATE=2.5,50.0,200.0

--------------------
STAT_STR=20
STAT_INT=70
STAT_DEX=30

Bu bölümü değiştirirsen bu skille beraber artık stat'da gelir.. Mesela STAT_INT'i 100 yaparsın ve bu skille statlar 100'e kadar kasılır.. Sanırım Bonus_stat'ı da ayarlamak gerekir mantıklı olarak ama ben ayarlamadıgım halde oldu..[hline]Blackicé
Mail : [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

4- 0 lari arttirirsan skillgain gelme olasiligi artar. kısaca zorlasir.

5- spheremap.scp de o region a ait kodlara
( RESOURCES=r_default_rock, r_default_water, r_default_tree, r_default_grass ) satirini ekle ama bunu yaparken server kapali olsun.[hline]www.elanrealms.com No Speed, No Inj.
A tale that goes on. Become a part of it.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...