Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'un Fethi

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

said:
Asteroth
üye § 24 Ağustos 2007, Cuma - 03:37 [ özel msj ] [ ignore ]

400-500 milyon dolar bütçe?

Neymiş bu İstanbul'un alınması böyle, vay anasını arkadaş.

birincisi istanbul'un fethi bir çağın bitişine sebep olmuştur. yani kimin açısından bakarsan bak muhteşem bir olaydır. bunu türkler'in bakış açısından çekersen destan olur, diğerlerinin açısından dram. ayrıca da bu fethi basite indigeyemezsiniz. viyana ile birlikte tarihin en zor fethedilebilecek iki yerinden birisi olan istanbul'u almak gerçekten de destan ötesi birşeydir. gemileri karadan yürütmek, tarihin gördüğü en büyük cannonları yapmak vesaire. işlenecek bir sürü konusu var.

ikincisi arkadaşlar, evan almighty isimli film bir komedi filmi olmasına rağmen 200 milyon dolar bütçeyle çekilmiştir.

400-500 milyon dolar bütçe ile kurtuluş savaşı'nın destanı yeniden yazılır, gişe rekorları kırılır. ben bundan bahsediyordum. yani keşke böyle bir bütçeyle yapılsa diye. en aşşağı 500 milyon dolara yapılır demedim, okuduğunuzu anlamadan yorum yapmayın.

[ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 14:48 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fatih gemileri karadan yürütmeyi akıl ediyor ve bam! gemileri ve topları kalelerin önüne getirip kolaylıkla istanbulu ele geçiriyor.
"braveheart'ın ne önemi var" felan diyorsunuz. doğru, bizim tarih çizelemize göre bir çağ felan kapatıp açmadı, ancak braveheart'ın da iskoç tarihinde önemli bir yeri vardır.

bone, kendi örneğinle kendini çürütmüşsün biraz. braveheart'ın dünya tarihinde hiç bir önemi yokken filmi çekilebiliyorsa, size göre hiç(!) önemli olmayan istanbul'un fethi bir çağı kapattığı halde nedense film olmaya değer bulunmuyor. çok ilginç değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Bilimsel açıdan bakarsak istanbulun fethi çağ açıp kapatmamıştır, bu olaylardan biridir sadece. İlkokul kitaplarındaki "istanbulu bi aldık çağlar değişti beaa" yaklaşımı ciddi tarihçiler tarafından pek kabul görmez. Unutmayın aynı yıl 100 yıl savaşları bitmiş, iki yıl sonra matbaa icad edilmiş, ama asıl önemliler 1492 amerika keşfedilmiş ve 1500lerin başında da almanyada reform hareketi başlamıştır. Bunların hepsi çağ açıp kapatan olaylar olarak adlandırılabilir.

Yunan aşırı milliyetçileri ve çeşitli sebeplerle türklerden nefret eden insanlar dışında kimse için bir dram olduğunu sanmıyorum. Osmanlı imparatorluğu için, hatta içinde yaşadığım şehir olduğundan benim için önemli bir olay ama filme çekilicek kadar tarihi ve ilgi çekici bir konu değil.

Ha braveheartın konusu istanbulun fethinden daha mı önemlidir? Hayır, ama o tek bir savaşı değil bizim kurtuluş savaşımız gibi bir mücadeleyi anlatan bir film. Güçsüzün güçlü karşısındaki direnişi, bağımsızlık mücadelesi gibi konular insanların ilgisini çeker. Yanında uzun soluklu bir konu olmadığı sürece bir şehrin fethi ancak belgesel havasında olur.
Sosyal ağlarda paylaş

peki ombakkombak, iskoçya'nın bağımsızlığı kendileri ve ingilizler haricinde kimi ilgilendiriyor sorması ayıp? saçma sapan konuşuyosun farkında mısın? tarihte yeri olan olayların filmi yapılabilir. ama arcane'in dediklerine tamamiyle katılıyorum. mel gibson'un arzusuydu film oldu braveheart. bi tane adam gibi adam çıkabilse de şu ülkeden, en azından bir kısım gerçekleri dünyaya olduğu gibi yansıtabilsek.

ve ayrıca axedice, istanbu'un fethi bir günde hadi arkadaşlar alıyoruz istanbulu hooop aldık diye mi yapılmış? gayet net bir uzun metraj film yapılacak kadar olayı var istanbul'un fethi'nin. ama ne yazıkki konu hakkında en ufak bir fikri olmayan insanlar bile yorum yapabilme hakkına sahip bu ülkede.

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 00:23 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ve darkrider, verdiğin rakamlar o tarihlerde büyük rakamlardı. ben zaten her açıdan efsanevi bir film çekmekten bahsettiğim için 400-500 milyon dolar demiştim. lafın gelişiydi herkes aşırı ciddiye aldı niyeyse. verdiğim örnekteki gibi evan almighty bile 200 milyon dolara çekildi bugün 2007'de. yahu söylediğin lafa bak, 1980 yılında 6 milyon dolardan bahsediyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ya o 6 milyon dolar günümüze kıyaslandığında da büyük bir rakam değil ki zaten.En fazla 30-40 milyon dolar.Kagemusha öyle ahım şahım bütçeyle çekilmiş bir film değildi zaten.

Benim o bütçeleri yazmam gönderme falan değildi abi,yani orta derece bütçelerle de derdimizi anlatacak kadar gösterişli bir film çekebiliriz.Önemli olan imkanları en iyi şekilde kullanacak bir yönetmenin elinde olması paranın.

500 milyon dolar bana çok abartı geliyor o yüzden.Yani son zamanların en görkemli filmlerinden biri olarak sayılan Yüzüklerin Efendisi üçlemesi bile toplamda 300 milyon dolarla çekildi.Görkem istiyorsan iş yönetmende biter,eğer adam denyo ise milyar dolar ver yine batırır işi.
Sosyal ağlarda paylaş

yok yok haklısın o konuda da lord of the rings serisinin çekildiği yıllara göre 300 milyon dolar da çok büyük bir rakam oluyor zaten. neyse söylemek istediğim şey zaten şuydu, ben yeteri kadar açık yazamamışım sanırım. gerçekten yetenekli bir yönetmen ve çok yetenekli oyuncularla birlikte yüksek bir bütçeyle muhteşem bir kurtuluş savaşı filmi çekilmesini çok isterim.

bu cümlemden sonra da bana niiye 500 milyon dolar demeyin noolur
Sosyal ağlarda paylaş

Ona bende katılırım,zaten Kurtuluş Savaşı gibi tarihi konuların büyük bütçelerle çekilmesi gerekli.

Kafamda aslında bir senaryo vardı bunla ilgili,sadece savaşları içerecek,neden yapıldığı vs. Savaşa katılmış bir Kuva-i Milliye grubunun başından çatışmalar süresince geçen olaylar.

Gayet güzelde yapılabilir,hatta TV dizisi bile yapılabilir ama bu Türkiye şartlarında çok zor.

Bands of Brothers mesela,aynı hemen hemen bu demek istediğimle.Ha Easy bölüğü ha bizim Kuva-i Milliye grubu :)
Sosyal ağlarda paylaş

kurtuluş savaşı hakkında bir dizi yapılmıştı 95 yılında mı ne. türkiye'den çıkabilecek en iyi oyuncu kadrosu çıkarılmıştı zaten. turkmax veriyor hatta şu sıralar, adını hatırlayamıyorum alkolün etkisiyle şu anda ama kurtuluş savaşı bile olabilir haha.

baya hoş bi diziydi. savaş sahneleri çok kısa ama güzeldi parasızlıktan herhalde =P bir de atatürk'ü rutkay aziz oynuyordu
Sosyal ağlarda paylaş

o diziyi kim bilmez abi :) Türkiye'de çekilmiş en iyi dizilerden biridir tartışmasız,dönemin,hatta bu dönemin bile en iyi oyuncuları o dizide oynamıştı.Fikret Kuşkan'dan,Savaş Dincel'e kadar.Zaten hatırladığım kadarıyla senaryosunu da Turgut Özakman yazmıştı.

Birde hemen hemen aynı ekibin Cumhuriyet'i çok iyiydi.

TRT yaptırmıştı sanırım ikisini de,o yüzden bütçe sorunları yoktu.Çıkıp bir kanal yaptırsa aslında çok güzel şeyler yapılabilir,ama halk çakma şeyleri zaten seviyor orjinallere ne gerek var !
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ama ne yazıkki konu hakkında en ufak bir fikri olmayan insanlar bile yorum yapabilme hakkına sahip bu ülkede.
Ahah öyle bi dramatize etmişsin ki gören de cari açıkla ilgili ileri geri konuşuyorum zannedicek.

İstanbul bir günde fethedilmedi derken anadolu hisarı karşısına rumeli hisarının yapılması ve karadenizdeki cenevizlilerin yardımının engellemesinden, artık birer şehir devlet haline gelmiş eski bizans şehirlerinin savunmaya yardımdaki acizliğinden, fetih öncesi yapılan balkan savaşlarıyla orta avrupa desteğinin kesilmesinden, şu macar ustanın döktürdüğü devasa havan topundan, kadırgaların karadan yürütülüp haliçe indirilmesinden, tünellerle şehre girmeye çalışan türklerin grejuvayla yanmasından vs. mi bahsediyorsun?

Bunların bütünü ve daha fazla detay film çıkarmaya yeterli değil, ancak belgesel yaparsın. Etrafına aşk meşk bi konu örmek istesen fetih bu sonuçta, truva savaşı değil. İlgi çekici bişey olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Axedice sana şaşırıyorum,nasıl büyük bi olay değildir?İlk defa bu kadar büyük toplar kullanılmış ve devasa etkileri gözlenmiştir.Yapma etme lütfen...Jeanne Darc i,William Wallace'i,bilmemneyi zevkle izliyosunuz ama...Bence bu konudan belgesel değil epic bir film çıkar!(iyi bi yönetmen ve güzel bütçe lazım)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...