Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban !!!

firatram

Öne çıkan mesajlar

said:
ortam hazır var, eğitim için iki dakka başını açamıyorsa zaten alacağı eğitim de kurtaramaz onu..

Nerede ortam var ? Bu olusturulabilecek en ii ortam. Yapma manşetlerde İslamist Akp diye giriyorlar. Kaos var, o da bir ortam tabi ama, benim anlatmak istedigim saglikli bir ortam. Kimse bidi bidi etmicek. Ha ama tabi desen ki, o ortam da ole kut diye kurulmaz, haklisin birader. Kuramazsin.
Sosyal ağlarda paylaş

çıplaklık yasak, çünkü toplum ahlağı ve anlayışına aykırı. yasalar toplumun düşüncelerini yansıtmak adına vardır. John Locke, Emile Durkheim, bunları okuyun.

Türban neye aykırı?

artık aşın şu salak soruları ya. Ateistlerin tamam madem allah var allahı kim yarattı adsfasdf demesi gibi bişi.
Sosyal ağlarda paylaş

gereksiz konular bölüm 100000000000000000

bölüm adı: .:dejavu diyarına hoş geldiniz:.

kaptan tayyip ve tayfası hızlı adımlarla çankaya ormanında yürümektedirler.önlerine çıkan bir yaban domuzu örk örk örk diye ses çıkartınca kaptan tayyip "bununda başını bağlayın bize katılsın diyerek gülmektedir.

boşveriiin hayat güzel çıkın sokağa; at koşturun ,cirit atın, kadınınızı bulup yatağa atın, erkeğinizi bulup alışverişe gidin, çöpleri karıştırın, sigaranızı gözünüzde söndürün, kedi kesin, sakat at yiyin, türban takın, çıplak gezin, yürümeye çalışın, insan görünce merhaba demeye çalışın, kitap yakın, kafanızı duvara vurun, kendinizi jiletleyin.

dağılın uleayn!
Sosyal ağlarda paylaş

Toplum ahlağı zaten dinden gelen birşey, nüdist bir toplum ahlaksız mıdır? Çıplaklığın nesi ahlaksızlıktır, insanlar çıplak doğuyor yaniahlaksız mı doğuyor?

Çıplak olmasam da o zaman üzerimde "GOD IS DEAD" t-shirtünden de beter t-shirtlerle dolaşırım, derim ki beniminancım budur. Her uca çekilir. Dini semboller bu yüzden giremez oralara.
Sosyal ağlarda paylaş

ok benim dinim gözlük takmayı ve sakal bırakmayı gerektiriyor. bu kıstaslara uyan tipler alınmayacak mı şimdi üniversiteye?

çıplak girilmiyorsa bu yasalarda 'adaba aykırı' denen tabir nedeniyle. gidin abd'de, avrupa ülkelerinde deneyin üniversiteye öyle girmeyi. din gereği deyin. polis size alıkonma nedenizi anlatırken not edin, buraya gelir yazarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

nil, anlatayım yanlış anlamayacağın bi şekilde.

Toplum ahlağı zaten dinden gelen birşey, nüdist bir toplum ahlaksız mıdır? Çıplaklığın nesi ahlaksızlıktır, insanlar çıplak doğuyor yaniahlaksız mı doğuyor?

hayır. toplum nasılsa yasalar öyle olur. nüdist bir toplum olabilir. diğer ülkeler onlara ahlaksız edepsiz diyebilir, ama kendileri rahat rahat dururlar yani. sorun yok. halk neyse o diyorum.

Çıplak olmasam da o zaman üzerimde "GOD IS DEAD" t-shirtünden de beter t-shirtlerle dolaşırım, derim ki beniminancım budur. Her uca çekilir. Dini semboller bu yüzden giremez oralara.

o tişörtlerle okula girenler var. girsinler de zaten bi itirazım olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya uç örnek vermek istemiyorum işte abi. Ama dini bir kılık kıyafet biçimi girerse ahlağa uysun uymasın fark etmez laikse alacak, yada türbanı çıkartacak. Laik değilse ben laik değilim beğenmeyen gitsin diyecek biz de çektirip gideceğiz.

PS: Bir de nil diye kısaltmayalım lütfen. nilep tercihimdir. Zira bayan değilim.

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 21:40 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Turban siyasi bir simge ve dini bir simge. Bu ikisininde okullarda yeri olmamali , olacaksada herkese esit haklar taninip , korunabilmeli. Boynunda hacla ve mini etekle okula gelen kiza ayni toleransi gosterecekmi o turbanlilar ? Hayir.

Birilerinin siyasi oyunlarina kurban gidip egitimlerini aksatiyorlar sadece.Asil kotulugu yapan turbani siyasilestirip sonrada 'aman din elden gidiyor' 'aman cennete gidemezsiniz valla' gibi sacmaliklarla insanlari salak yerine koyanlar. Cahil halkta inaniyor bunlara.
Sosyal ağlarda paylaş

ben boynumda haçla değil ama gayet de mini etekle onlardan aynı hoşgörüyü görmedim. türbanlıları da yakarak öldürme taraftarıyım. evet bu açıdan çok da faşistim. kaos işime yaradı.

edit: ki zaten olay türbanın siyasi açıdan yasak olması. kıyafet olarak taşıdığı değer değil.

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 21:46 tarihinde, burtonesk tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...