Baluu Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 said: @Baluu Neyi cıvıtmısım ? Sizin yaptıgınız bir kere günah gidip o insanların okuma haklarını elinden alıyor,ayrım yapıyorsunuz !!! Oysa ben burada O kızların fetullahcı olmasındansa okumasının daha mantıklı olabilecegini soylemistim. Birkac kisi haricinde kimse anlamadı !!! Helal olsun size !! Siz ayrımcılık yapın !!! Yalan demokrasinizi surdurun !!! Nillepezel , bak gordun mu ? saniyesinde diger gruba dahil oldum, sadece adama daha dikkatli yazmasini soyledim. Bu da sana canli ornek. said: İyi de Atatürkçülük bu ülkede yasaklanamaz zaten, her binada Atatürk resmi var ki ülkenin kurucusu ve kurtarıcısıysa bu doğaldır. Zaten olmazsa ülkenin bittiği andır. Ve bundan rahatsızlık duyuyormuş gibi mesajlar atıorsun. Bu yüzden öyle biri olduğunu sandım. Değilsen kusura bakma. Ama Atatürk rozetiyle türbanın uzaktan yakından alakası olmadığını görebilmen lazım bence Konuya devam edelim. Ben zaten Atatürk rozetiyle, türban ( baş ortusu benim için farki yok ), arasinda bir baglanti kurmaya calismadim. Ben sadece sorular yonelttim, karşilaştirmalar yapmaya calistim. Yoksa ne fanatik müslümanimdir, bilirlerde patiden bir kaç insanla içmişligim vardir yani + yaşanti olarak da zaten beni kitap ehli olarak sayamazsin. Ama benim anlatmak istedigim nokta Atatürkcülük de Atatürkcülük dedigin zaman, ideolojiyi simgeselleştirmen, Türbancilik da türbancilik ayni şey. Ama sanma ki bu bir tek burada var, Ortodoks lar ayri katolikler ayri, ya da ne bilem yahudiler daha bi ayri. Sorun her yerde var, bizim konulari ele alişimiz problemli sadece. Ornegin; Askeriye'ye herhangi bir şeriat okulu sayilabilen ( aci ama oyle geciyor ) bir okulda egitim gormus insanlari almiyorlar. Arkadasima oldu, gayette acik fikirlidir, fakat buna ragmen ablasi Askeri okulu bitirmiş su an f 18 pilotlugu yapmaktadir. Yani kayip veriyoruz ideoloji peşinde. Bunu anlatmaya calisiyorum. Atatürk'ü severim ama kendisini. O zamanda üretebildigi fikirleri, ama su anki sözüm ona Atatürkcüleri sevmem, üretemedikleri için. Bunu tipki şeye benzetiyorum, Dincilerin ilerleyemedigi kac yil oncesinin zimbirtilariyla ugrasmalari gibi, Maalesef günümüz Atatürkcüleri de oyle. Yani, herkes kendine bir ismi kalkan secmis. Ülkesini secemiyorlar. Secmiyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 joker diyosun ki haç takıp gelse adam, hacı sakallı herifler bu herifi kıstırıp hırpalamayacak türkiye ortamında? okk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 bu kadar zayıf mısınız siz ya, kitaplar olmasa taşa boka böceğe mi inanacaktınız? antik yunanlar öyle mi yapmış? alla alla ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Redeagle çıplaklığın beni rahatsız etmez ama bayan arkadaşları rahatsız edebilir... sonuçta rahatsız olanlar var... ama türban rahatsızlık verecek bi şey değil, haçta öyle... neden bu kadar problem ediyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Ben öküzüm,hindistan'da altıma yatıyo millet..Senide çağırıcaklarmıs... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 @joker: Abi olay zararlı olması değil, zararlı olan orada çıkabilecek zıtlaşmalar, doğacak kavgalar vs. Devletin gözünde herkesin eşitliği vce dinlere eşit uzaklığı. Ama dediğim gibi o durumda her türlü girebilmelisin içeri, dinine karışamazlar. Aksi takdirde laik olmaz. Kaos olmaması için bu durum şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 ben öküzlere inanmıyorum abi kusura bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Homo habilise donusumde adam , huzur verin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Benim problemim türban olan o bez değil işte. O bezin yasaklanma nedeni dini simge olması. Onu kayırıyorsak, türbana özel muamele var diyelim. Kayırmıyor yasağı kaldırıyorsak bütün inanışların gerektirdiği şeyler girebilmeli. Onu diyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 @joker: Ben rahatsız oluyorum onları görünce. Başörtülülere lafım yok ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Sly-one, birini hırpalamak için haç yada uzun sakalın olmasınamı gerek var? suç heryerde herzaman... bunun için kanun var. suç işleyen sonucuna katlanır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Türkiyedeki egitim sistemine ilkokuldan liseye kadar her sınıfa haftada 2 saat "empati" dersi gelirse çok güzel olur.20 yılda birbirini anlayan insan sınıfı oluştururrz haffif narkoz etkisindeyimde hala..baya uzun sürdü yazmam satır satır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Redeagle hristiyan görüncemi rahatsız oluyorsun anlamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 joker ben de örnek verdim zaten, sakalı olmayan adam dövmez demedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 butun sorun dinin islam hristiyanlık yahudilik diye somutlastırılmasında yatıyor hayır din bunların hicbiri, aynı zamanda hepsidir. ya hac olsa ama ne olur ki? diyemezsin. din senin omrunde gordugun taneyle sayılı degil, muglak bisey, ve kontrol edilemez. anlatabiliyorumdur sanırım derdimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Bu ülke kırılma noktaları olan bir ülke, ressamları çıplak resim yapıyor diye dövenler var üni.lerde. Firatram'ın gelişmişlerinin o şekil ortamlarda işi olmaması lazım ve bunun yasalarca korunması gerekir. edit: rahatsızlığım dini veya siyasi ideolojilerle eğitim ortamlarında ikilik çıkması [ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 21:10 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 bende diyorumki böyle bişey için yasaklanmamalı, kavgaiçin bahane çok... kanun var, gereken cezasını çeker... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 ben üniversitede profesörüm. türban takanı dersten geçirmem çünkü tayyip' i sevmiyorum. haç takanı da geçirmem çünkü ABD SUCKS. geçen sapıkist bir öğrenci geldi, meme ucunu sevmedim, onu da sınıfta bıraktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 sol elle yemek yedi diye öldürülenler var be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 ya mesela avusturyada, almanyada falan yasak değil. herkes giriyor türbanlarıyla, ama noluo ? 1. si kötü (çirkin= estetik değil) görünüyor. 2. si dışlanıyorlar biz azınlığız diye kendilerinin isteğiyle ve öyle kalmaya devam ediyorlar, yani dışlanmış. aynı şey buradaki hristiyan veya herneyselerin başına gelmesin istiyorum ben şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 said: Bu ülke kırılma noktaları olan bir ülke, ressamları çıplak resim yapıyor diye dövenler var üni.lerde. Firatram'ın gelişmişlerinin o şekil ortamlarda işi olmaması lazım ve bunun yasalarca korunması gerekir. E işte sen soyle, türbanlilar sadece bayanlar di mi ? Erkekleri nasil elicez yahu onu dusunelim : ) Komik olmayin, problem dinde, sembolde degil, insanda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Redeagle, ya kim türbanlı bi bayanla kavga eder nasıl bir mantıktır ya, türklüğe yakışırmı bi bayana el kaldırmak? diğer dini sembollere saldırmakta çok mantıksız. eğer öyle bi durum olursa bu o kavgayı yapanların sorunudur, okuldan atılırlar olur biter... gerekirse ceza evine... kanun var sonuçta.. birilerinin özgürlüklerini yasaklayarak çözüm olmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Erkekler çember sakalla, takeyle, cüppelerle alınmaz içeri. Lisede sakalını kes gel diyorlar ya onun gibi işte ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Redeagle, ya kim türbanlı bi bayanla kavga eder nasıl bir mantıktır ya, türklüğe yakışırmı bi bayana el kaldırmak? diğer dini sembollere saldırmakta çok mantıksız. eğer öyle bi durum olursa bu o kavgayı yapanların sorunudur, okuldan atılırlar olur biter... gerekirse ceza evine... kanun var sonuçta.. birilerinin özgürlüklerini yasaklayarak çözüm olmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 yani toplum kendileri gibi düşünmeyenleri sindirmeye çalışıyor. Ben rahatsız olmam ama dersanede sen niye duaya gelmiyorsun diyenlerin olduğu gibi, farklı düşünen giyinenlerin baskı altına alınmasını istemiyorum. Yasayla korunulmaz baskıdan, baştan o durumun önlenmesi lazım.. edit: türbanlıyla etmezler işte. Nü resim çizenle, türban takmayanla edilir. [ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 21:14 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar