ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 kuru buz=katı karbondioksit yanlış hatırlamıyosam -40 mı -50 mi ne öyle bi derecede karbondioksit gazı sıvı hale geçmeden direkt olarak katı hale geçiyodu, eh normal buz koysalar eriyicek etrafı sırılsıklam edicek ama kuru buz öyle değil, ısı alıp katı halden çıktığı zaman gaza dönüşüyo etrafı ıslatmıyo=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Sıvı nitrojen -120küsürlerde bir yerde olması gerekiyor. Hayır 1 saniyede donmazsınız, biz hücreleri öldürmek için 15dk bekletiyoruz o bile yetmiyor. Ve kesilikle cost-effective değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 a çok afedersiniz de myth busters'ta iş yapan adamlar yalancı ya da eşek mi de nitrojene soktukları et saniyesinde donarken inatla elimizin donmayacağını savunuyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AzureSlayer Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 36C vucut sıcaklıgı http://www.youtube.com/watch?v=l8v_Ik0siQo adam çıplak elini kısa aralıklarla sokuyo içine mythbusters da eglence programı farkındaysan [ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 10:46 tarihinde, AzureSlayer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 @ Mumu Pardon Mumu yanlış anlamada Qui de eşşek mi? Adam hücreyi 15dk bekletiyoruz diyor yani öyle sokakta yapılan birşey değil demekki adam ünide yada başka bir alanda kullanıyor yani tabi mythbusterdakiler eşşek değil ama böyle bir çıkışma pek yakışmadı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Spekülasyon yapmayalım. Çıksın bi fizikçi hesaplasın şunu lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 ya ben üşengeç adamım bana hesaplattırmayın -130 diyosan qui olabilir de -273teki bir sıvı nitrojene parmağoını soksan gayet bence 3-5 saniyede parmak barnak olur. bi de bunun hesap yöntemiyle bulunması zor çünkü parmağın özısısı belli değil :) ortalama bir değer söyleyebilen olursa hesaplıyım kaç saniyede kaç derece olur barnak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 abicim mythbusters elence programi deilki yane elence programida butun deneyleri bilimsel adamlarin forumlairna gir uni versiteden agir fizik matematik hesaplari donuyo siz bole yaptini olmaz bu diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 şöyle yaparız ya da, sıvı nitrojene sokmadan önce suya sokarsın elini, daha şık donar elin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Direct skin contact with liquid nitrogen causes severe frostbite (cryogenic burns) within seconds, though not instantly on contact, depending on form of liquid nitrogen (liquid vs. mist) and surface area of the nitrogen-soaked material (soaked clothing or cotton causing more rapid damage than a spill of direct liquid to skin, which for a few seconds is protected by the Leidenfrost effect). leidenfrost da 2 katman arasında oluşan buhar katmanının buharlaşmayı yavaşlatma etkisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 abicim http://www.youtube.com/watch?v=l8v_Ik0siQo bak burda japon askeri kivamli adam diyo ki elimi sokarim bisi olmaz ama birazcik icinde tutsam donar vurdum mu kirilir diyo olay sokup cekmek deil sokucan tutcan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 evet işte öyleymiş, 1 saniye değil de 15 20 saniye heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 mikrodalga mantığı ile yapılması olamaz gibi geldi bana ama ilk cevapta dendiği gibi sıvı nitrojen bu iş için birebir :p zira mikrodalga yönü değişen elektromanyetik dalgalarla suyu çok hızlı kıpraştırarak bişiriyor yemekleri [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 16:16 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sughnuk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 o zaman da icat olmuyo işte :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 En az 2-3 dakika gerekiyo sıvı nitrojenin tamamen dondurması için bişeyi. Nereden biliyorum, bi tane oda sıcaklığındaki bir muzu alıp sıvı azota daldırdıktan sonra o muzun cekic vazifesi gorecek kadar donması icin yaklasık 4 dakika falan beklemistik. Mythbusters napmıs bilmiyorum acıkcası. Ama yine de tehlikeli öyle elimi falan sokayım diyosanız acır. Zira bkz. wikipedia ne demiş: Direct skin contact with liquid nitrogen causes severe frostbite (cryogenic burns) within seconds, though not instantly on contact, depending on form of liquid nitrogen (liquid vs. mist) and surface area of the nitrogen-soaked material (soaked clothing or cotton causing more rapid damage than a spill of direct liquid to skin, which for a few seconds is protected by the Leidenfrost effect). http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_nitrogen#Liquid_nitrogen Eliniz hemen lap diye donmaz ama 5-10 saniyeden sonra yuksek ihtimalle damarlar falan yalan olur. Bi doktor aydınlatırsa tam olarak ne olur daha iyi de, hoş değil işte bikaç saniyenin ötesi. En temizi ama gidin buharında dondurun gayet soguk ve zararsız kendisi. http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Nitrogen_ice_cream_0020.jpg Bi de kabı o kadar da kasış bişey değil, dışarının sıcaklığını hiçbi şekilde geçirmeyecek çok kaliteli bi ısı geçirmeyen termosta bile saklayabilirsiniz. Kendisi de öyle dağ gibi pahalı değil, amerikada litre başına süt ile aynı mı ne. Türkiye daha farklıdır tabi de, öyle abartı da olduğunu sanmıyorum gıda endüstrisinde vs kullanılıyo sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 0 derecenin altındaki maddeler kreyojenik kaplarda saklanır. bugün için 30 lt bir tanesi 15.000 ytl civarındadır. ayrıca çok kolay zedelenip, işlevsiz hale gelebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2007 valla ben tavugu buzluga atıyorum mis gibi -15 20de donuyo tabi tavuk madde degilse bilemicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2007 said: Fistan üye [şikayet et] § 23 Ağustos 2007, Perşembe - 17:25 [ özel msj ] rekor 5.9sn ile yamaha yzf r1 de abi en son suzuki gsx r1000 geçti diye biliyorum onu. sıvı döteryum kullanarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2007 said: valla ben tavugu buzluga atıyorum mis gibi -15 20de donuyo tabi tavuk madde degilse bilemicem Ben tavuktan ziyade nitrojen -sıvı azot- den bahsediyordum ama sen de haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 oyle guzel sallayanlar var ki, arkadaslar madem birseyler sallayacaksınız, bari once sıvı nitrojen nedir, nasıl sıvılastırılır arastırın. ya da hadi sunu soyliyim, nitrojeni sıvılastırmak icin adamlar -270 dereceye kadar indirmiyolar oda sıcaklıgındaki nitrojenin sıcaklıgını. basıncı arttırıyorlar. sonra buzdolabının calısma mantıgını arastırın, buzdolaplarında ısıyı ceken bi vakum yok yani hayallerinizi yıktım sanırım ama. joule thompson effect die aratırsanız bisiler cıkar. bi de cryogenics nedir die bakın, sonra sıvı nitrojen i saf elde etmek isteyen arkadaslar cryogenic distillation process lerin ne kadar masraflı oldugunu kabaca bi ogrenin falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 herkes susacak, kimyager konu$acak.. Fizban ba$bakan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 kim kimyager? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 kavgada söylenmez yankı. adamı çizerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 sakın bunu evde denemeyin http://www.youtube.com/watch?v=AzmZ6w_14EA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Bu gazlarla ilgili ilginç atraksiyonlar yapıyoruz bazen. Misal sıvı oksijen. Biz tanklarda -180 derecede saklıyoruz sıvı oksijeni. bazen hastanelerden gelen tüplerde az biraz kalan narkozu çekip kafayı bulunca yaptığımız bir olay var biz tüpçülerin. tanktan ufak miktar sıvı oksijen alıyoruz ve avucumuza döküyoruz. ilk başta hafif bir yanma hissi oluyor ama kısa sürüyor. sonrasında her nasılsa cildimizin altında bir kabarcık oluşuyor. bu kabarcığı sağ avucumuzdan sol avucumuza kol, omuz, göğüs kafesi, diğer kol rotasında sürükleyebiliyoruz. yani bildiğimiz su toplaması gibi birşey değil. zararlı mı bilmiyorum ama zevkli. azotta bunu denemedim hiç, o baya soğuk bir gaz çünkü ama onda şöyle bir atraksiyon yapıyoruz bazen. 5 lt lik pet bir şişenin kafasını kesip yarısına kadar azot dolduruyoruz. öğlen vakti güneşin alnına bırakıyoruz bu şişeyi. en geç 1 dakika içersinde sıvı kaynama noktasını geçiyor. ortalığı bir dumandır alıyor, bu arada şişe hoplayıp zıplamaya başlıyor, fokurtu sesleri geliyor. bu duman, zıplama ve fokurtular giderek artıyor artıyor en son şişe 1001 parça oluyor, içinde kalan azot yere saçılıyor. kızgın zeminde COZZZZ sesiyle birlikte bir duman bulutu yükseliyor sonra yere çöküyor bu duman ve "evet arkadaşlar işinize dönebilirsiniz" komutuyla şenlik dağılıyor. bir ara çekeyim videoya. şu kreyojenik kap olayına da bir açıklama getireyim. arkadaş benden önce sıradan bir termosta saklayabilirsiniz demiş. biz çift çidar arasında perlit dolu tanklarda bile uzun süre saklayamıyoruz azotu sıvı halde. sürekli buharlaşan bir madde olduğu için, gazlaşan aazotu basıncı dengeleyebilmek için sürekli havaya atıyoruz. termosta falan bu işi yaparsanız ya termos havaya uçar ya da gaz çıkışı varsa kısa sürede gazlaşır uçar gider. bu bahsettiğim kaplar yüksek ısı izalasyonuna ve basınçı dengeleyebilmek için sübap benzeri aparatlara sahip. bu sebeple pahalılar. [ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 12:42 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar