Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fiat 126 bis

Mumu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arkadaşlar benim sorum şu. sizce bu araba alınır mı? alınırsa sürekli masraf çıkarır mı? piyasada temiz sorunsuzu bulunabilir mi?

hayalimde hep bi fiat bis alıp modifiye etmek var ama tırsmıyor da değilim hani elimde patlayacak diye. neler düşünüyorsanız yazarsanız fikir sahibi olmam açısından çok iyi olur. arabadan hiç anlamam bu arada. gerçekten yani ilgimi de çekmiyor hiç arabalar.
Mesaj tarihi:
abi arabanin fiyati 2 milyar
ben 1.2 milayara bile buldum
eger araba htiyacim war
haftada 1 sanayiye gitmeye usenmem
ufak tefek ama ayagimi yerden kessin diyosna
neden alinmasin ya
masraf cikarsa noclak
ikincisini alir
ordan yedek parca yaparsin
Mesaj tarihi:
2 milyara modifiyelisini bile bulabiliyosun işin ilginç tarafı zaten.

çok ucuz bişey abi. hakikaten mesela dedim ya ilgimi hiç çekmiyor arabalar. ne olsa kullanırımcılardanım kesinlikle. bi de modifiye etmek de çok istiyorum açıkcası. masraf çıkarsa tofaş bakıyo zaten ucuzdur yedek parçası falan da. gerçi var mıdır bilinmez =P

mart gibi almayı planlıyorum ben. ama harbiden yardıma ihtiyacım vbar o konuda kesinlikle.
Mesaj tarihi:
Eskiden bizde vardı. 91 modeldir o arabalar hep bide galiba 90 modelleri var. 93-95 arası kullandık biz ki o dönemlerde 3 4 yıllık araba olmasına rağmen sorun çıkardımı anlayan ustası bulunmuyordu. Belki 15 yıldan sonra bu arabadan anlayan ustalar türemiştir bi fikrim yok. Stop lambası kırılmıştı bi stop bulamamıştık sonra kuzenim japon yapıştırıcısıyla yapıştırmıştı stobunu falan :)

Motosiklet motoru gibi bi motoru var. İçi çok abartı dar sayılmaz yani aklımda öyle kalmış çok bunaltıcı bi havası yoktu benim çocuk gözümde.

Bigün babam biyere gitmişti beni arabada bırakmıştı oturuyodum. 1 tane tip geldi sol ön çamurluktan yüklendi arabayı kaldırmaya çalıştı falan bende korna çaldım napıyosun gibisinden.. Sonra babam gelince ispiyonladım gitti ne ayaksın diye meğerse aralarında iddialaşmış gerizekalılar ben bu arabayı kaldırırım diye.. Tabi kaldıramamıştı o ayrı.

Babam vefat edince sattık düldülü

Şunuda ekleyim, Bunların 2 tipi vardır hava ve su soğutmalı olarak. Hava soğutmalı olanların bagaj kapaklarında çizik çizik delikleri vardır. Su soğutmalıları daha makbuldü. Arabanın temiz olduğunuda çevresindeki stickerlardan anlıyordun. Kaza yapınca o stickerlar tekrar bulunmuyordu ve stickeri yoksa örneğin kapıda anlıyordunki o kapı boyanmış. Eğer çevresindeki o mavi çıkartmaları tam olan araba bulursan anla ki kazasızdır.

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 09:36 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bizim de vardı zamanında bi 126bis. Babam der ki normal bi arabada 70bin, mercedeste 90bin lira olan bakım masrafı biste 250bin lira. Sebep tabi küçük olması, usta bulunmaması vs. Hem çok sık arızalanıyor hem de masrafı diğer arabalara göre çok o yüzden tavsiye etmiyorum. Biz de satmıştık bi iki yıl içinde.

Ama o arabayla karadeniz turu yapıp bafradan mersine gitmiştik heh. Yanından kamyon geçerken savrulabilen bi arabadır. Araba değil aslında 4 kişilik motorsiklet :p Bide ben bunun arka camını sökmüştüm 6 yaşındayken falan. Düşün o kadar kolpa arka camları var.
Mesaj tarihi:
Benin eniştede vardı bu arabadan yazlıkta fırına manava gidip gelmek için almıştı.İçindeki zaten motosiklet motoru :) 3 kişi bindiğin zaman eğer güzel bir yokuş varsa o yokuşta kalma ihtimali var.Bu aracın tam gaz yokuş aşşağı hızı 110 km.Yokuş çıkarken sürekli hız kaybettiği için bi değer vermek doğru olmaz.

Alınabilecek bi araba ama bozulduğunda gerçekten çok masraf çıkartıyor.Araba 6 aydır bozuk eniştem yaptırmadı hala.
Mesaj tarihi:
o kadar kötü mü ya hakikaten. zaten aktif olarak kullanıcam alırsam orası kesin ama şehirdışı falan değil yani yalnızca istanbul içinde kullanırım. peki bu arabanın sürekli bir bozulma eğilimi mi var yoksa?
Mesaj tarihi:
Hakikaten bizimkide bikere yokuş çıkmamıştı geri kaydırıp hız alıp çıkmıştık hehe. Ama o zaman da motorda bi sorun vardı herzaman yaptığı şey değildi yani. Hatırlarımda 1 arızası vardı 3 kere motoru indirmişlerdi sonra eniştem bi tamirci bulup yaptırmıştı taksici olduğundan tamirci çevresi genişti :)
Mesaj tarihi:
hm fazla kişi binmemek lazım yani bu arabaya burdan onu çıkarıyorum =P

arka koltukları sökeriz 2 kişilik bi arabaya dönüştürürüz o zaman hueahe

ya bilmiyorum murat 124 ya da serçeler biraz itici görünüyolar bana. niye bilmiyorum ama
  • Yeni Oluştur...