Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Serious system error

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben titan questten bahsediorum. DEdiğim gibi Oblivion'ı sorunsuz 50 saat oynamıştım. Yeniden yükledikten sonra da 12 saat :D

Ayrıca çok ısınmıyo 60 derece falan. Her oyun öyle oluyo. 70dereceye dayanınca temizliyorum fanları. 25 derece fark ediyo :D
Mesaj tarihi:
said:
nileppezdel, 20 Ağustos 2007, Pazartesi - 18:25 tarihinde demis ki:

KOTOR 1'i de aynı şekilde bitirdim. Sonra tekrar oynamak için yüklediğimde bir silah ateşlendiği anda "dırrrrrrt" diye bir ses efektiyle reset geldi. Oynayamadım.

sadece oblivionda değil olay (=
Mesaj tarihi:
o drrrt ses efekti bilgisayarın kasasından mı geliyor hoparlörlerden mi? Ayrıca eğer ekran kartında görüntüde bir sorun olmuyorsa belki sorun ses kartından kaynaklanıyordur. Kurulan codecler belki çakışma yapıyordur onlarıda bi kontrol et istersen.
Mesaj tarihi:
işte ben de oyunlarla fazla ilgilenmediimden :P maalesef...
edit: aslında gugıldan baksan bulursun büyük ihtimal. hatta hatanın o kodunu yaz googleda bişeyler çıkar...

[ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 01:05 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
problem muhtemelen ne toz nede ısı.görünen o ki sürücüde problem var.

öncelikle bi registry cleaner programla registry ni temizlesen(http://fs5.filehippo.com/5936/f7103b8bb81d45009a3e71c03cf4bf69/ccsetup141.exe
ardından ekran kartınla cdnin içindeki driverları tekrar yükleyip
bi denesen mesela.eer bu şekilde başarılı olamazsan nvidianın
en son driverları ile bide dene.fakat registry i temizlemenin yararı olucak sanırım.bunun yanında bide şu control panel deki systemden bi çakışma varmı kontrol etsen.sisteme bi defrag atsan.(O&O defragmantation tool)

ve en olmadı eerki yıllardır format atmadıın bi sistem kullanıosan yedeklerini alıp bi format atsan.

...

edk: yanlış yazmışım...

[ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 02:00 tarihinde, pulkas tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
registry ne demek? Silmenin nasıl bir katkısı olur? Nasıl temizlerim?

Defrag ne demek nasıl atarım?

İlk sürücüsüyle verim alacağımı sanmıyorum, zaten şu anda da son sürücü var.

Çok soru oldu da bilmiyorum ne yapayım :)
Mesaj tarihi:
abaaoovv :)

şimdi registry falan onları geç :P ama ekran kartının kutusundan çıkan driverlarla en sorunsuz halde çalıştırırsın. tabii bu driverlar büyük ihtimalle eski olduğundan, bazı yeni oyunlarda saçmalıklar yaşayabilirsin yine...
aha burda nvidia kartlar için forceware driverlarının listesi var. Yenilere doğru driverlardan dene işte...
  • Yeni Oluştur...