Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Serious system error

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Şimdi direk konuya giriyorum. Ekran kartım Nvidia 6600 256mb. En son driverı yüklü. Birçok oyunu yüksek grafiklerle çalıştırmasına rağmen bazı oyunlarda oyun çöküyor ve reset atıyor bilgisayar. Sonra "system has been recovered from a serious error" yazıyor. HL2'yiaşmış grafiklerle oynarken Oblivion'da oyun bu şekilde çökmeye baişladı. Ama bundan bir sene önce oblivionu ilk oynayışımda hiç olmamıştı. Tekrar kurdum ve oynarken 12. saatten sonra çökmeye başladı.

KOTOR 1'i de aynı şekilde bitirdim. Sonra tekrar oynamak için yüklediğimde bir silah ateşlendiği anda "dırrrrrrt" diye bir ses efektiyle reset geldi. Oynayamadım.

Bugün Titan Quest aldım. Çok hevesliydim oynamak için. Mutlu mutlu başladım, kendi kendine ayarları da yüksek yapmıştı. Sonra o da ne, baltamı sallamamla aynı "dırrrrrt" efekti geldi ve reset attı. Birkaç kez daha denedim, grafikleri kısıp da denedim olmadı.

Şimdi bu oyunları benden daha dandik sistemlerle oynayıp bitiren arkadaşlarım var. Neden bazı oyunlarda böyle sorunlar oluyor? Ekran kartımla alakası var mıdır? Varsa neden önceden bitirdiğim iki oyun bir anda öyle oldu? Son driverlarım da yüklü dediğim gibi. Anlayamıyorum bilen bi yardımcı olursa sevinirim.

PS: Bilmek isterseniz 3.2ghz p4 işlemci ve 2gb ddr2 ram var.
Sosyal ağlarda paylaş

Error detailse girince garip garip yazılar yazıyor haliyle :) Anlarsanız tekrar oynayıp çökertirim sistemi. Error detailsi de c/p yaparım. Olmadı ss alırım da driver konusunda öyle bir problem olabiliyorsa nvidia ekran kartı kullanıp benim gibi sorun yaşayıp halleden biri varsa kullandığı driver modelini söyleyebilir mi acaba? :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yanılmıyorsam Denetim Masası > Sistem > Gelişmiş > Performans > Ayarlar > Gelişmiş > Değiştir > Sanal Bellek (sanal belleği arttır)

Bi dene yanılıyorda olabilirim

EDIT: O screenshota bakınca gözüm ağrıdı iğrenç tema yani okuyamadım bile....

[ Mesaj 20 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:40 tarihinde, SadGamer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Half-Life 2'nin Source Motoru çok optimize bir motordur yani ben Dark Messiah'ı maxladım mesela rahat oynadım ama Overlordda 15 fps ile oynuyorum çözünürlük yüksek 2x aa grafik ayarlarındada özel efektler kapalı...

[ Mesaj 20 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:46 tarihinde, SadGamer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sanal bellekle o pagefile aynı şey mi emin olmadan değiştirmek istemiyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla bazı oyunlarda sanal bellek yetersiz falan diye hata veriyor ve öyle yazıyor. Yani hiç oynayamazdım muhtemelen öylşe olsa. Ama haklı da olabilirsiniz tabii.

Troubleshooting'ine de nereden bakacağımı bilmiyorum oyunun :)

PS: Fark ettim de bir oyunun çökmesinden kurtulmak için bilmem gereken hiçbirşeyi bilmiyorum :D

Overlord ve Oblivion optimizasyonu çok kötü olan oyunlar. Bildiğim kadarıyla ikisi de ilk xbox için yapılıp oyun çıkmadan dönüştürülmüş. Ama yanlış biliyor da olabilirim.

Sonuç olarak birçok oyunu en iyi grafiklerde kaldırabilirken o ikisi düşük oluyor. Oyun kaynaklı diye biliyorum.

[ Mesaj 20 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:48 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

oblivion verdiğine göre az alan bir oyun bence oyun gamebryo motoru ile yapılmış (oblivionda performans sourunu yaşıyor isen ve çift çekirdekli işemcin varsa şunları konsola yaz
bUseThreadedBlood=1

bUseThreadedMorpher=1

bUseThreadedTempEffects=1

bUseThreadedParticleSystem=1

bUseMultiThreadedTrees=1

bUseMultiThreadedFaceGen=1

iNumHavokThreads=5

iThreads=9

iOpenMPLevel=10

eğer zaten aynı değerler kayıtlı ise(bu değerler default ise) bu değerleri arttır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...