Solgunadalet Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Ortaçağda dünya dönüyor diyeni yakan kilise ne kadar dogmatik ise bugün evrim yoktur vb gibi kabul edilen bakın kanıtlanan değil kabul edilen ki bir çok yasa son 50 yıl içinde değişmiştir. Ve bu kıstaslarla modern bilimin aksinde konuşanların geri kalmışlık ve dogmatiklik ile suçlamak ortaçağ kilisesinin mantığına benzer değimlidir onlarda kendi kabul ettiklerinin dışında gelen her düşünceyi ret etmiyorlar mıydı. Ama modern bilim ne yaptı evrim var dedi ve aksi söyleyeni orta çağ bağnazı ilan etti aynı kilisenin şeytan ilan etmesi gibi. Aslında modern bilim çağın gerekleri ile yüksel di ve kilise dogmasın karşısına kendi dogması çıkardı. İlahi bir din olan Hıristiyanlığın bu günkü duruma gelmesi onun başarısı ve büyüklüğünü değil. Başarısızlığını ve gericiliğinin bir göstergesidir. Dinler insanlara göre evrimleşmezler, ilahi dinler asla, insanlar dinin gereklerine uymak zorundadırlar, bir dinden olmanın temel mantığı budur yanılıyor muyum. Yoksa ya kilise korosu benim uykumu getiriyor, ben şöyle bir davul zurna ile iki zıplıyım havaya veya ezan hiphop tarzı okunsun artık gençler öyle seviyor denemez. Hıristiyanlık zamanla Romalıların elinde 2 ye bölünmüş taha sonraları buna 2 parça daha eklenmiş, bunlar birbirin altında 10 larca mesebe bölünmüş. Bugün ABD de kaç farklı Protestan gurup bulunuyor? Ve bunun her kent devletinin kendine has tanrılarının olduğu antik dünya ile benzerlikleri yok mu? İnsanlar anca orada ben bu tanrı sevmedim bunu göğüsleri küçük diye başka tanrılar yaratırlardı. Özgürlüklerin kısıtlanmaması da anca dogmatik konusunda olduğu gibi kendi çıkarları içerisinde olduğunda göz yumdukları gözlemlemekteyiz.
Solgunadalet Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 VE aslında var olan partılerin ve onların tabanlarınının ne kadar yetersiz ve içi boş olduğunu son umutlarımız da geçen seçimde tükenin ce fark etmiş olduk. Yeni bir partıye sahip olmamız gerektiği elzemdir. kemalist idealojiyi temel alan her hangi bir siyasal parti ola bilir bu
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Aslinda niye anladigimi anlatayimda bazi konulara aciklik getirsin.. Biraz sert olabilir tepki cekebilir .. Akp ye oy veren kitlenin cogu (%55-65) arasi liseden mezun olamamis.. Yine ayni oranla min. 3 cocuklari var ve yine ayni oranla halkin yoksul kesiminden.. Simdi bana kimse masal okumasin.. Kazandigin paranin yeni gelen bir cocuga yetip yetmeyecegini bilmek icin profesor olmana gerek yok 4 islemi bile bilmesen olur.. Bunlar bilincli olarak egitimsiz fakir ve cahil olmayi secen bir topluluk.. Tek isi cocuk yapmak vede bunlari ergenlik cagina geldiginde satmaya calismak.. Adamin isi yok evi yok 6 tane cocugu var.. Yardim ediyorlar is buluyorlar cok yorucu diye ise gitmiyor.. Cani sikiliyor karisini kizini dovuyor kendi calismiyor evdeki herkesi calismaya zorluyor sanki bana padisah.. Iste ben bu herifler ile ayni oy sayisina sahip olmayi kaldiramiyorum kendime haksizlik olarak goruyorum bunlarin 1 oy hakki varsa benim 5 oy hakkim olmali. Cunku bu tipler benim dusundugumun 1/5 i kadar dusunmuyor herhangi bir konuda endiselenmiyor 1/5 i kadar calismiyor benim %20 im kadar.. Birtek boyle olsa iyi bu adamlarin cocuklarida ayni mantik ile ayni baskici dusunce tarzi icinde yetisiyor.. Daha minnacikken aile ici siddeti salak tartismalari anlamsiz kavgalari yasiyor.. Ona gore baba denilen varligin tek gorevi anneyi hamile birakmak geri kalan dunyevi islerle baskalari sorumlu iste bu dusune ve mantik ile buyuyen cocuklar ile dolu Turkiye hani %52 si genc diyoruz ya bu %52 ninde %50 si boyle genclerle dolu yani onumuz aydinlik fln degil tersine cok cok cok karanlik.. Cok basitinden kurucaksin sistemi.. Bu tip aileleri bozacaksin cocuklari alicaksin duzgun bir sekilde egitim ogretim alacaklari biryerlere.. Babayi kole gibi calisacagi biryerlere anneyide ayni sekilde daha insani kosullarda calisacagi biryere oh mis gibi..
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 bir kere bir tarafımızdan sallamayalım, bilim dunyasında evrim yok diyen adama bagnaz deniyor diye bisey yok. adam eger incili gostererek diyorsa bırak da desinler di mi ama? onun dısında evrimin olmadıgını bilimsel tezlerle antitezlestirmis bi gorus yok, ki once oldugunun kanıtlanması lazım ki olmadıgını kanıtlayabilsin insanlar. bilim budur. bir hristiyanlıga kafana gore bok atıyosun da, once bi kendine bak be adam, muslumanlıgında bir o kadar mezhebi yok mu? hala dini tek bir algı bicimi oldugunu savunan ahmak sen degil misin? sana gore dinlikten cıkmıstır sen de onlara gore dinden cıkmıssındır, sorun su ki sen hala insanların dinine saygı gostermeyi ogrenememissin. hiphopla ezan da okur turkce de dua eder, kendi algısıdır. 2000 yıl icinde hristiyanlıgın gecirdigi evrim onun ustunlugu gostermez belki ama islamın da aynı yoldan gececeginin kanıtıdır diye dusunuyorum.
bosphorus Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 atın şu at gözlüklerini.. uzak gözlüğünüzü alın..
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 sadece lol diyorum size başka bişi demiyorum :)
Solgunadalet Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 sorunda bu zaten sen bir iki kimya deneyini ortaya koyarken oda incili ortaya koyuyor mantık bu onu deneyi ve bilimi o ve sen de onu bu yüzden dogmatik olmakla suçlarsan ortaca kilisesinden ne farkın kalıyor bana söyler misin veya neresi hoş görü. Onun bilimi de inancıda. Terbiye sınırlarını zorlayarak o atıp tutuğun Hıristiyanlık felsefesinden uzaklaşıyorsun efendi. Tabi bunu senin deliliğine veriyorum. Yoksa sen daha iyi bilirsin. Öncelikle madem yüksek uçuyorsun bana Suni ve Şiiliğin nerden çıktığını anlatır mısın. Neden insanlar Şii odluda onların karşısına Sunilik oluştu. Ve Şiiliğin Türkler arasında yayılan biçimi Alevilik oldu. Deri kalan Yurt içindeki ve dışın da ki bir çok farklı görüşünde kimler tarafından, ne amaçla biz burada Hıristiyanlık propagandası yaparken hangi cahillerin beynine ne amaçlar ile sokulduğunu söyle birde artı olarak. Bunlar Hıristiyan meseblerin den ayrıldığı noktalar var. Burada da yapılan yanlışlıklar var kimsenin Sunilik iyidir(ki Müslümanlıkta meseb vardır demek ayrı bilgisizlikti) orda tek bir inanç vardır dediğini hatırlamıyorum. Efendi Dinin bir inidiriliş amacı vardır elimizde bir kitap, orda her şey yazmak ta ve eğer bizde ona uymak istiyorsak yani iyi bir Müslüman olmak amacında isek elimizden geldiği kadar onun, KİTABINDA bahsettiği hususlar uymalıyız. Nasıl sıkma baş takıp ben cennete giderim diyemiyorsak, hiphopla veya ezenin amacından aykırı bir şekilde de kullanamayız. Konu hakkında bilgili olan herkes bilir ki Hıristiyanlık Museviliğin tesiri altında kalmış ve bozulmuş, Müslümanlık ta bu ikisi artı iran fitnesi altında bu hale gelmiştir. Beni bu iç din ilgilendirir çünkü onların peygamberi benimde peygamberimdir ve onların sapkınlıklarına göz yumak hangi mantıkla açıklana bilinir. Senin Evrimleşen Hıristiyanlığından birkaç tarihi not: Doğu roma imparatoru ve Hıristiyanlığı devlet dini yapan adam bun bir şartla yapmıştır. Hıristiyanlık kendi içinde evrimleşecek ve kendi eski inançlarına zarar vermeden onun yerin alacaktır. Sonuç: İmparatorluk ve ordunu gizli kültü yeni EVRİMLEŞMİŞ Hıristiyanlık içinde önemli konuma gelmiştir. Mitra doğudan bir güneş tanırıdır ve onu rituelleri sıkca rastlana bilir eski dinlerin din adamları da unutulmamış hepsi kendine göre dini çevirmiş ve azız olmuşlardır eski tapınakları da kilise Yunanistan da örnekleri vardır. Bunu desteklemek için dört İncil yaratılmış ve değiştirilmiş Hz. İsa tanrılık sıfatı kazanmıştır. Birinci perde bu şekilde geriside malum. Eğer Müslüman inacın dada bu şekilde sapmalar olursa ki oluyor. Bunu önlemek ancak Allah ın iradesi bunu buyurursa bize ödevdir. Ki kendisi kendi kiabını bize emanet etmemiş kendi korumasına almıştır.
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 lafa bak, adam deneyleri ortaya koyuyorsa peder de incili ortaya koyuyor. ben gotumu ortaya koyayım bir zahmet, sallasın bilimsel kanıt babında. dinin kisisel bir olgu oldugunu anla sonra gel bir zahmet, boyle havaya konusuyormusum gibi oluyor, daha bastan anlasamıyoruz biz seninle. [ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 14:05 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Solgunadalet Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 eğer senin kaba etinde ilahi yaratıcının yaratım kudretini görebiliyorsa salar tabi niye sallamasın. kişsel bir olgu oldığunu anla gel demek enson ilkoldayken kullanırdık bilmişlik taslamak için din inaç sistemidir adam ona inaniyor. Ayrıca evrim gibi ve benzeri fizik izafi kanunları ile açıklana dinin yalan olduğu idia eden sözler bir kısım çevrelerce dinin etkisini kırmak için ortaya atılmamış mıdır. Evrimi arayana darvinin kafasında hangi amaçla dolaştığını söylesene bana [ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 15:24 tarihinde, Solgunadalet tarafından güncellenmiştir ]
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 said: dipnot: felsefe zaten bilimdir. ancak müsbet bilim değildir ki ankette kastedilen müsbet bilimler.
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 kuzum, karsındaki tarihin yonunu degistirmis bilim adamlar, think tanktaki para icin calısan kıcı kırık bilim adamlarından bahsetmiyorum. sen diyosun ki dini kitaba ders dusuyor diye anti-din propagandası icin kullanılmıstır. koskoca yaratım gucu diyosun da tanrı mı seni yarattı sen mi tanrıyı aceba? gelmis tamam laik olalım ama kutsallıgı ilahiligi bariz olan dinler var yahu gormuyo musunuz ilahi iste cozdu butun olayı bak diyosun, bsg. [ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 15:08 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Solgunadalet Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 hangi tarihin yönü, bilim adamları basur için ilaç buldu televizyonu icat edip abuk sabuk yayınlar içine doldurduk ve bilgisayar hayatımızı kolaylaştırdı. Öylemi. Bir nevi öyle ama aynı zamanda bilgisayarı öğrenmek için kıcımızı yırtıp senelerimizi ve gözlerimizi verdik, o uçaklar ile uça bilmek için durmandan çalışıp para bitiktir dik. Sonuç. Bizi bir antik insandan daha mı mutlu yaptı, yoksa kıyasla o daha mutsuzdu hayatında hayır hepimiz aynı derecede mutluyuz. Felsefeyi bırakırsak, inanç sahibi veya inanmayan biri olabiliriz ama ben yaratıcı kudrete inana kişilerin bakış açısı ile bakmaya çalışıyorum. Anlatamadığımız şey: Bilimi üstün görüp fizik ve kimya formüllerini evrenin düzenini açıklamak için kullanan kişi ile Bu düzeni ilahi kavramlar ile açıklayan kişi arasında fark yoktur. Ve bu iki tarafında birbirlerinin görüşlerine karşı çıkamaması gerekmektedir. Demek istediğim bu ve yukarda da bunu anlatmaya çalıştım. Ne eskiden gücü ve bilimi elinde bulunduran din adamların yeni buluşlara karşı direnmesi makul dur. Nede modern bilimin kendinden önceki fikirleri gericilik sayıp hor görmesi. Sen bilimin bütün sıraları çözdüğüne inanıyorsan, oda kendi kitabını ortaya koyuyor ne vakti bunda veya bize ne bize zarı bariz olmadığı şekilde onun böyle davranmasına ne diye bir şey diyelim ki bu ilericilik midir? Eğer onları iyiliğini düşünüyorsan alırız karşımıza anlatırız olayı ama bunu yaparken bak evrim olmuş maymun insan olmuş gaz toz dünya olmuş ya dersek hiçbir şey anlatamayız. Burada Evrim inan mama ile elektrik şeytan işidir diyen bağnaz lığı aynı kefeye koymamak lazım. (Burada buluş yapan bilim adamlarını konu dışına çıkarmalıyız. Televizyonu bulan, atomu parçalayan da bilim adamıydı ve bunları yaparken sadece bilim yaptılar. Ama evrim teorisini kanıtlamak için dünyayı dolaşan Darvin in kafasında başka fikirler vardı bunu yadsıyamazsın ve diğerleri ile bir tutup saplan samanı da karıştıramazsın.) Böyle davranır isek engizisyon yargıcından ne farkımız kalır. Yine felsefeye dönersek, Biz mi tanrıyı yaratık sorunsalı doğrudur kısmen çünkü Hıristiyanlar kendi putlaştırdıklar Hz. İsa yı kendileri yaratmış ve ona sıfatlar vermişlerdir. Buradan bakarsak bu düşünce insanları doğruyu söylemektedirler ve bu onları hem manevi hem de bilimsel ileri götürür. Ama biz Hıristiyan olmadığımıza göre böyle bir soruyu sormak bizi dinsiz yapar. Eğer bu sıfatı kabul ediyorsan ve bunu belirtirsen bizde hata yapmamış oluruz. Sonuç olarak, Adam dini kitabı eline alıp kapına dayanıp kardeşim burada üniversiteye gitme camiye/kiliseye git yazıyor sakın gitme çarpılırsın veya Dünya düzdür ve ya başını bağla diye sena diretmediği sürece laik olmakla ne ilgisi var bunun? [ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 16:08 tarihinde, Solgunadalet tarafından güncellenmiştir ]
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 bak daha basit bi sekilde anlatayım inanc bililmle bagdasmaz, senin neye inandıgının bilim icin zerre onemi yoktur. onume ne idigi gudugu belirsiz havadan indigini iddia ettigin bi kitap koyuyosun bilimsel argumanlara karsı kullanırım diyosun. inanc bilimi manipule eder, bozar, deneyselligin icine dogma sokar. birseyi ilahi kavramlarla acıklayabilmen icin once ilahi kavramları acıklayabilmen lazım, yani bak anla diye meselenin kokune iniyorum. ilahi kavramlar da deneye degil inanca dayalı oldugu icin bilimle karsılastırılması bir kenara kesismemeleri gerekir ki bilimin objektif yalınlıgı bozulmasın.
Solgunadalet Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 işte bu dogmadır bu söylediklerini aynısını kilise galileyede de söylemişti ve ben bu iki tutumuda ayni olduğunu savunuyorum thats it ve kimse san bilimin içine ilmahal kitabı sok dediğini hatırlamıyorum. din dogması bilim yapılırken değil onun ortaya çıkarken uygulanırken sorun yaratır. adam dünya dönüyor diyor, kilise temeli sarsılacak tabii buna dogma sokar ama adam makaralı yayı bulmuş, çelik yapma tekniklerini bulmuş ona karışmaz bu bilim değimli eee nerde dogma. Ayrıca aslanım, bana kalıplaşmı kılışe darvinci ağazları bırakta söyle hangi bilimi ne zaman manipule etmiş yukarda sydıklarım harıç ayrıca ukalalık edipte insanlardan anlayış beklemek nasıl bir iştir ve bunun nesi laiklikti.
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 amerikanin egitim seviyesi turkiyeden dusuktur sosyal olarak bakarsak bizim lise mezunalrimiz amerikan lise mezunlarini cebinden cikarir ama ameriakda olay universitede bitiyor erdemli tarhana denilen tarhan erdem ki kendisine akp gudumlu derler yaptigi turban arastirmasinda turbanli sayisi basortsune oranla cok az egitim seviyesi yukseldikce basortme orani dusuyor yas yukseldikce ortunme orani yukseliyor sonuc neymis egitim sart!
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 ya k ben ukalayım ama sen bilim tanımını yanlıs anlamıssın olay orada kopuyor anlamıyosun ki guzelim? dediklerimi idrak etmeden kilisenin bilime dogma demesini ornek gosteriyosun. evet kilisenin yaptıgı yanlıs cunku kanıtlanmamıs bir yazılı metine dayanarak dogma diyordu, bilimin temeli ise deneysel kanıtlara dayanır, yanlıstır dogrudur baska bir gunun konusu, bilim icin deneylerle kanıtlanamadıgı halde dogru olduguna inanılan hersey evet dogmadır. kitaptakilerin dogru oldugunu kanıtla isa adam diriltmis musa denizi yarmıs muhammed ayı ikiye bolmus, bu dogaustu tabir ettigimiz olayları kanıtla ben de musluman oluyum sevgilimin basını baglıyım bitsin bu olay ben de gideyim uyuyum evime. tekrar anlatayım bilimin herseyi kabul edebilecek pozisyonda olmak gibi bir iddiası yok. bilimsel kanıt olarak inancı gosteremezsin, kutsal kabul ettigin seyleri gosteremezsin. gosteririm diyorsan bunun adı kuranı mantık cercevesine oturtamayınca viyaklamak olur, bilim olmaz. ucuncu kez anlatıyorum bilimi felsefe degildir temelleri ve kuralları vardır, gelip hocu bak bizi tanrı diye bisey var o yaratmıs ugrasmayın artık diyemezsin. cıkıp tanrının varlıgına kanıt olarak e nerden geldik o zaman kanıtlayın diyemezsin. bilimsel olarak dogru olması icin yok olmadıgını degil var oldugunu kanıtlamalısın. anlatabiliyor muyum?
Haplo Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Erdemli Tarhan'a diye dalga geçip seçim öncesi anketlerine gülenlerin seçimden sonraki halleri. Radikal Gazetesinden
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 eet eğitim şart ama türban istemeyenler üniversitelere türban sokmayarak türbanlıların eğitim almalarına engel oluyorlar ve böylece gericiliğe yardımcı oluyorlar : )
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 okumaya gonlu olan her sart altinda okur peruk takar yada okulda cikarir ama ben sov yapicam illa iceri onla giricem dersen almazlar tipki diger butun dini ve siyasi sembolleri almadiklari gibi universteye ibadete degil okumak icin gidilir
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Ya bu anketlere sanki Türkiye'deki herkes katılıyor mu? Çok rahat manipule edilebilecek şeyler bunlar. Adamlar istedikleri oranları verebilirler. Farklı fikirler olması demokrasidir ama bu fikirlerden bazıları deokrasiye, eşitliğe ve özgürlüğe aykırıysa durum değişir. Emin Çölaşan'ın Hürriyet'ten kovulmasına yol açan yazı çok korkunç ve gerçekti. Oradaki o dergi kapaklarını görünce iliklerime kadar titredim resmen. Adam o kadar doğru bir yazı yazıp işinden oldu ya kahrolsun bürokrasi! :(
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 ben bi cevaplar veriyim. kitaptakilerin dogru oldugunu kanıtla isa adam diriltmis musa denizi yarmıs muhammed ayı ikiye bolmus, bu dogaustu tabir ettigimiz olayları kanıtla ben de musluman oluyum sevgilimin basını baglıyım bitsin bu olay ben de gideyim uyuyum evime. kitaptakilerin doğru olduğu kanıtlansa (büyük ihtimalle) zaten pek çok kişi dindar olur. inanmak değil "bilmek" olur o zaman. meselenin temeline aykırı. ha bilmek konusunda da insanın ne kadar bilebildiği tartışılır. bilginin gerçekliği falan gibi mevzular. geçiyorum. dinlerin söylediklerini ispat etme gibi bi sorunu olmadığı gibi (harun yahya yı filan geçiyorum) bilimin de dinlerin söylediklerini yalanlama gibi bir derdi yoktur. tekrar anlatayım bilimin herseyi kabul edebilecek pozisyonda olmak gibi bir iddiası yok. bilimsel kanıt olarak inancı gosteremezsin, kutsal kabul ettigin seyleri gosteremezsin. gosteririm diyorsan bunun adı kuranı mantık cercevesine oturtamayınca viyaklamak olur, bilim olmaz. din bilim olduğunu iddia etmez zaten. mesela islam etmez. hz. muhammedin kendisi dahi, bir hurma aşılama konusunda "dünya işlerini siz iyi bilirsiniz" diyerek pozitif bilim konusunda insanları serbest bırakmıştır. diğer bir örnekte, önceden ateş yakılan mescide, bir sahabe tarafından hristiyan mamülü ithal kandil gelince, sahabelerin bazısı buna karşı çıkmış, nasıl buraya bunu getirirsin demiştir. akabinde peygamberimiz, kandili tasvip etmiş ve "sen mescidimizi nurlandırdın allah da seni nurlandırsın" demiştir. neyse konudan sapmayalım. "bilimi felsefe degildir temelleri ve kuralları vardır, gelip hocu bak bizi tanrı diye bisey var o yaratmıs ugrasmayın artık diyemezsin." dinlerin böyle genel bir derdi olduğu söylenemez. tekrar tekrar söylüyorum. ayrımı iyi yapmalısınız bu konular ile ilgilenecekseniz. ipse dixit cilik, kurumlar tarafından oluşturulmuştur. bak bizi allah yaratmış, uğraşmayın artık diyecek kim var ki? modern diye mikrofon hoparlör filan kullanmayan üç beş cami cemaatinden ve amerikadaki amishlerden başkasını bilmiyorum ben. "cıkıp tanrının varlıgına kanıt olarak e nerden geldik o zaman kanıtlayın diyemezsin. bilimsel olarak dogru olması icin yok olmadıgını degil var oldugunu kanıtlamalısın. anlatabiliyor muyum?" arkadaşı bilmiyorum da ben anlıyorum. lakin bir hata var, bilim kendi doğası itibariyle, kanunlaştırma yönelik çalışır. yani bilimin ispatlama gibi bir derdi olmadığını öne sürmek avallık olur. bunun haricinde, din yaşayış ile alakalıdır. dünya düzdür, kenardan düşer ölürüz bak. gibi şeyler mitoslardır. şöyle toparlamaya çalışayım. yağmurun yağmadığı bir durumda, müslüman bir insan yağmur duasına çıkabilir. kendi içinde tutarlı bir harekettir. allahın yaratıcı olduğuna ve tüm sebepleri elinde bulundurduğuna, her şeyi yoktan var ettiğine inanan bir insan elbette bunu yapacaktır. sünni islami anlayışa göre, sebepleri de kendi eliyle yapmaya çalışacak, yeri gelecek yağmur bombası atacak, yeri gelecek emisyonu düşürecek, ama bunların yeterli olmadığını, allahın isterse yine de yağdırmayacağını düşünecektir. bir şamanist arkadaş, yağmur dansı yapacaktır. bir büyücü arkadaş, yağmur büyüsü yapacaktır. bir bilimsel ateist arkadaş da kendini tamamen bilimsel çözümler aramaya verecektir. bu arkadaşların her biri içinden diğerlerin ne kadar aptal olduğunu ne kadar kör olduğunu geçirebilir. fakat faşizan bir şekilde diğerlerini engellemez. engellememesi gerekir. herkes kendi işine bakar yani. bilmem anlatabiliyor muyum. bilimi arkasına alanların faşizan tavırları da, bir zamanların engizisyonu kadar yanlış ve anlamsızdır. bilimin, kendi içinde barındırdığı en zayıf, iç ortamında bir türlü karar verilmemiş teorilerine bile, din ekseninde karşı çıkıldığında, bir zamanlar aristo nun yazdıklarına yapıldığı gibi ipse dixitci bir anlayışla karşılaşılmaktadır. oppressed became oppressor durumu yani. mad maxlerde benzeri yerlerde filan çok görmüşsünüzdür, yarın bi gün nükleer savaş çıkıp dünyanın ebesi bellendikten sonra, kalan insanların "bakın bilimin yaptığına" diye bağırıp, gücü ele geçirmeleri, ve bilimin tekrar, din karşısında ezilen duruma gelmesi de gayet olasıdır. unutulmaması gereken, iyi bir bilim adamının unutmaması gereken, tarih çizelgesinde olayları incelerken, kendi yerini en doğru olarak görme hatasına düşmemesi gerektiğidir. zira yarın da, bugünün insanını hatalı ve gelişmemiş görecek insanlar da elbet olacaktır. böyle bir sürü şey yazdım buraya okuyan oldu mu? son olarak şunu söylemek isterim ki, bilimin dinle, dinin bilimle cebelleşmesi aptalcadır. bilim inanca, inanç bilgiye dönüşme çabasında, doğalarına aykırı hareket ederler. harun yahya ne kadar yanılgıdaysa, richard dawkins de eşit derecede yanılgıdadır yani. viktoru filan katmıyorum işin içine zaten.
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 biliminsanalri dine karsi ve ateist tir? sasmamak lazim senin hocan da kuresel isinma insanligin gunahlari yuzunden oluyor dedi sigindigi abd nin kyotoyu imzalamayip dunyanin icine etmesi ile bi alakasi yokmus
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 %99'u Müslüman olan bu ülke, peygamber efendimizi birazcık örnek alabilseydi keşke...
Öne çıkan mesajlar