Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wordpress.com engellenmiş


Brigand

Öne çıkan mesajlar

Yeni sistem kuruyorum, default kablonet dnsleri ile bi konuda verilen wordpress linkine tıkladım ve baktım ki engellenmiş.

Wordpress'i niye egelliyolar ki? Ne zararı olmuş? Acaba içersindeki bloglardan birisi birinin kuyruğuna mı dokundu?

said:
Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.

T.C. Fatih 2.Asliye Hukuk Mahkemesi 2007/195 Nolu Kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.

Access to this site has been suspended in accordance with decision no: 2007/195 of T.C. Fatih 2.Civil Court of First Instance.


[ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 19:27 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wordpressin kurucularindan matt mullenweg, wordpress.comun yasaklanması olayına blogunda şöyle değinmiş :

" i didnt realize turkey had a great firewall like china. this is really unfortunate because we have a really passionate turkish community that gets about 12 million pageviews a month " demiş, inanamamış.

http://photomatt.net/2007/08/17/blocked-in-turkey/

cümle aleme rezil oluyoruz işte. yakında kendi alan adlarımıza da sıra gelecek bu gidişle.

(ara: turkiye de internet esittir)
(nihilanth, 18.08.2007 06:32 ~ 06:44)
#11134194 !?


[ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 07:15 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence gerizekalı bir şahıs blog açıp abuk subuk şeyler yazmıştır. diğer zeki kardeşimizde mahkemeye vermiştir.

Bu arada karşı dava açma hakkımız varmış yasağın kalkması için Wordpress.Com kullanıcıları olarak.

[ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 10:25 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha ne kadar sessiz kalmayı planlıyorsunuz,

sinirli olduğum için herkese çatıyormuş gibi yazacağım biraz ancak, bu kapanan kaçıncı site farkında mısınız?

youtube kapandığında media artık beleşe getirdikleri "youtube" programlarını yapamayacağı için olayı büyüttü ve site tekrar açıldı, hemde sadece 2 gün içinde.

ama, thepiratebay, megaupload ve muadili bir çok avrupa da, amerika da kullanılan site abur cubur sebeplerden ve sadece "bilmeyen adam" olmak yüzünden kapatılıyor.

thepiratebay ve megaupload ikilisinin tek kapanma sebebine bakalım, gamze özçelik davası, seed'ler, peer'lar öleli, hosting planları kapanalı yıllar oldu ancak ben amerika'dan bana iş için gelen dosyayı halen proxy arkasından alıyorum. bunu kim ne zaman düzeltecek?

rapidshare açıkken, atıyorum 1000e adet diğer hosting sitesi kapalıyken amerika'lıların her işte nedense bayılarak kullandığı megaupload bana neden kapalı?

torrentspy, muadili 1012301 tane diper torrent sitesi açıkken sadece thepiratebay kapalı?

bunlar kopirayt mopirayt koruması değil düpedüz "ben yaptım olduculuk".

HA bir de öyle bir açı var, Gamze Özçelik videosunu ben bile izledim, izlemeyeniniz var mı? daha doğrusu bilgisayarı olupta bu video'yu görmeyen, duymayan, var mı?
yok.

tutup bu siteyi kapatmanın manası nedir?

bu pire yüzünden yorgan yakmak değil midir?

insanın namusu önce kendisinin koruması gereken birşey değil midir?

paris hilton mevzuatında amerikkka böyle birşey yapmış mıdır?

liseli kızcağızın videosu bütün internette dolaştı bunlardan hangisi oldu?

sırada hangi site var, ne zaman iran, çin gibi olacağız, 3 gün sonra mail'imi kontrol etmek için gmail'e girip, giremeyeceğimi kim garanti edecek? paypal'dan hosting planım için para yatırıp yatıramayacağımı kim garanti edecek? 3 gün sonra benim gerçek anlamda hayatımın durduğu portfolio sitemin, üzerinden para kazandığım 2 adet çalışan sitemin dünyanın her yerinden görülebilir olabileceğini kim garanti edecek?

zira ben de wordpress kullanıyorum, site sakıncalı olduğuna göre benim de sayfam sakıncalı olabilir?

yarın bir gün paypal beni dolandırdı, ki çok büyük bir olasılık paypal üzerinden dolandırılmak, diye bir amca dava açtığında "kapatın" deyip benim bütün iş hayatımı söndürecek hakimi kim durduracak?

alkışlıyorum, ttnet'i alkışlamıyorum, onlar da emir kulu... orada o içi acıyarak kapatan IT'ci arkadaşı da alkışlamıyorum, zira o da bizden... o da problemin farkında ama o bu pozisyonda ufacık bir piyon.

Bu kararı veren mahkemeyi alkışlıyorum. Neden alkışlıyorum 10 sene geriden takip ettikleri ve bilgisiz oldukları için alkışlıyorum. Internet'i sadece teknolojik bir cihaz olarak gördükleri için alkışlıyorum. Internet'in ne olduğunu anlamadıkları için alkışlıyorum.

Abdullah Gül, sevgili cumhurbaşkanı adayımız, ex-dış işleri bakanımızın mail'ine atacağınız her mail size bir autoresponse olarak dönmekten başka birşey yapmayacaktır. Daha ağır, kesin, daha etkileyici bir çözüm bulunması bu adamların ne yaptıklarının farkına varması gerekir.

bu kadar uzun saçmaladıktan sonra esas bahsettiğim eyin siteler değil bu mentalite olduğun belirtmeden edemeyeceğim. amerika'da ne yapılıyor, avrupa'da ne yapılıyor benim umrumda değil.

türkiye bu kadar geri kalmadı, internet'te özgür dolaşamayacak kadar geri kalmadık en azından, bir 'online' çobana da ihtiyacımız yok.

çocuğu internet'te porno sitelere girmesin isteyen bilgisayarına gerekli programı kurabilir, bu konuda insanları bilgilendirmek yerine siteyi kapatmak nedir?

afedersiniz ama southpark episode'u gibi bir ülkede yaşıyoruz.

OFF OF OF

bu ülkede neden haber alma hakkımız ana yasa ile korunmuyormuş gibi davranılıyor bu kadar?

bu site kapatma işi bir furya haline gelirse paticik'inde gideceği aklınızda bulunsun zira, FORUMLAR GENÇLERİN AKILLARINI ZEHİRLİYOR.

ööeaaaarghhğ kustum... imza filanda atmıyorum, okuyan anlayan varsa ne mutlu. umarım çok mantıksız eyler yazmışımdır.

diğer bir not, bu sadece internet ile ilgili değil bütün bizim zavallı beynimizi zararlı verilerden koruyan sansürcü anlayışa ithafen yazılmıştır. zira biz onlarsız çok zavallı durumda olurduk.

[ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 13:51 tarihinde, dominic tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

söylediklerinde sana sonuna kadar katılıyorum.ancak üzgünüm ama artık bu ülkede sadece bir kesime uygulanan düşünce özgürlüğünün kısıtlanması artık herkese her beyine her bireye uygulanıyor.bunun meyvelerinden biride şuanda tartışmasını yaptığımız durum.siz anlamazsınız bunu kapatırız biz zihniyeti...


gerekçe? /yok

çat! sakat kelimeler vardı kapattık sakıncasımı var?
çat! ben istedim diye kapatıldı...

gerekçeler bizim için basit onlar içinse ağır şeyler oluyor.buda hakimiyet kimdeyse onun kazanması anlamına geliyor.boşver sıkma canını öteki türkiyeye hoş geldin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben hayatım boyunca azınlık olarak yaşamaya alıştım.

öteki diye bir Türkiye yok, zira senelerdir bu böyle, ben dergiye yazdığım yazıyı yayınlamadan önce polise, sonra notere okuttuğum günleri biliyorum ve bu olay böyle siyasi içerikli bir dergi de değil "bir bilgisayar oyun dergisinde" oluyor.

şuanda internet'te gerçekleşiyor olması 1. elden HERKESİN tecrübe etmesine sebebiyet vermesi ve wordpress gibi herkese faydalı bir yazılımın da son bu dalga da apppppptaaaaalcaaaaa bir sebepten etkileniyor olması beni esas üzen ey.

bu kadar uzun uzun yazmak benin adetim hiç değil ama, bu anlayışa bir 'eğitim' verilmeli.

asabiyet + bozuk klavye okuyabildiğine aşırdım yazıyı.

utopia gelirse de yazım hatalarımı bulur düzeltirim diye umuyorum. heh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuda yapılan en buyuk yanlıslık sorunu porsiyon olarak gormek oluyor (senden bahsetmiyorum). internette sansur, televizyonda sansur, dergide gazetede sansur diye degil de genel olarak sansure ihtiyacı olmayan, sansur uygulatmayacak bir bilincin gelismesi gerekiyor, cunku azınlıkta kaldıgın surece bu sorunu cozemezsin. iletisim araclarıyla derdi olmayan duptıs taktıs adamın bile sen kimsin ki benim ozgurlugumu kısıtlıyosun ulan kıvamına gelmesi lazım. insanların yedigi ekmek ictigi su gibi bisey olarak gormesi lazım. eh bu da su anki etrafı zilyon baskıcı gucle cevrilmis turkiye icin zor bisey. boyle atomları yeniden dizmekten bahsediyorum.

meseleyi basite indirgiyormusum gibi gozukebilir ama bu sorun turkiyede hep oldu, uzun bi sure de olucak gibime geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Toplum olarak sansure tepki vermemiz gerekiyor, toplumsal bir karsi durus bilinci gelistirmek gerekiyor. Ama bu da sahsi dusuncem uzun bir surec alacak hadise..

Simdi bunlarin sansurlenmesine karsi durup baska bir sansure (siyasi veya baska icerikli dergi, gazete, televizyon, insan) destek cikarak bu is yurumez. Hosuna gitsede gitmesede sansur kulturunu kokunden elestirmek gerekir. Her turlu sansure "hayir" demek gerekir. Bu sansurler tamamen bu sansur kulturunun bir urunudur. Yoksa, o "teknolojiden anlamayan" diye tabir ettigimiz karar mekanizmalari, teknolojiden anlamadiklari icin bu sansuru uygulamiyor. Teknolojiden anlamamalarinin olsa olsa tek etkisi, sansurun uygulanma bicimi olur. Buna en yakin ornek Cin'dir heralde. Orada sansurlenmis siteye proxy ustunden dahi ulasamiyorsun. Ulasmaya calistigin vakit baglantini bir sure bloke ediyor. Yani teknolojiden anladigi vakit sansur kulturunden vazgecer diye dusunmeyin. Bunun cozumu sansure karsi toplumsal bir tepki vermekden gecer.

O yuzden beklentimiz karar mekanizmalarinda teknoloji kulturunun ve bilincinin yerlesmesini beklemek olmamali. Sansure karsi alabilecegimiz aksiyonu alip, ulasabilecegimiz cesitli kanallarla bunu desteklemek gerekir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...