sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 said: Türbanlı Latife... LATİFE Hanım ile Hayrünnisa Hanım'ı birbirlerine benzetiyorlar. Benzetsinler de... Allah korusun. Sonları benzemesin! Çünkü her yaptığını yapacaklarsa Gazi'nin... Çankaya'ya çıktıktan iki yıl sonra boşaması gerekiyor Abdullah Bey'in, eşini... O boşamıştı. * Niye boşamıştı derseniz... Latife'nin babası söylemişti: "Bu kız kendisinin cumhurbaşkanı eşi olduğunu unutmuyor ama, eşinin cumhurbaşkanı olduğunu unutuyor!" * Yani? Oturduğun koltuğun, oturma odası koltuğu olmadığını; "devlet için" ne manaya geldiğini unutmamak lazım... Mesele budur. * Ve, aslında şudur... * Niye yaptı Şapka Devrimi'ni? Batı tarzı giyim kuşam için. Ama daha önemlisi... Sokağa baktığında "kim devrimden yana, kim değil, devrime destek artıyor mu, azalıyor mu" ilk bakışta görebilmek için... Şak diye görüyordu. * Aksini iddia ediyorlar ama... Türban da böyle bir şeydir. Sokağa baktığında "kim yana, kim değil" ilk bakışta görüyorsun... Şak diye. * Örnek mi vereyim? Vereyim... * Mesela, dünkü Hürriyet'in ekonomi sayfasında vardı... Uzmanlığı "kadın" olan, ünlü kozmetik markası Oriflame'in Ceo'su Magnus Brannström, ne demiş? "Kadınlar seçimden önce de kadındı, seçimden sonra da kadın... Makyaj yapmaya devam ediyorlar. Ama Türkiye ve Endonezya'da daha çok kadın kapanmaya başladı. Başını örten sayısı artıyor. Böyle bir trend var... Bu durumu, havalimanından şehre girerken görmek mümkün." * Neymiş türban? Trend. Nereye benzemişiz? Endonezya'ya. Nasıl görmüş? Şak diye. * Bu çerçevede... Abdullah Gül, Çankaya'ya çıkarsa, Türkiye yine cumhuriyet olur mu? Olur. Ama Atatürk'ün devrim cumhuriyeti değil... Başka olur. Doğru söze ne hacet! [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 14:17 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 said: Türbanlı eş kimliktir... TÜRBANLI eş bir kimliktir. Elbette AKP'liler olsun, onlara şirin gözükmek isteyenler olsun "Eşinin türbanı ile cumhurbaşkanlığının ne ilgisi var?" diyecekler. Bu doğru değil. Türbanlı eşin bir kimlik olduğunu hepimiz biliriz. Türban; şeriatın emridir. Şeriat; bin dört yüz yıl önce inmiş, asla değiştirilemeyen, asla itiraz istemeyen, asla aksi düşünülemeyen yasalardan oluşur. Şeriatçı; türbanı zorunlu saydığı gibi, kafasının içinde tüm şeriat hükümlerini zorunlu sayar. Çağdaş hukuk, insan hakları, kadının özgürlüğü ve eşitliği, modern yaşam kuralları, şeriatçıya uymaz. Şeriatçı; türbanı-tesettürü vazgeçilmez sayıyorsa, onun dünyasında gizli gizli daha nice vazgeçilmezler vardır. * Türbanlı eş bir kimliktir. Bu nedenle çağdaş hukukun, ulusal ya da uluslararası en üst mahkemelerin, türbanı bir simge saydıkları ve kamusal alanda, okullarda, üniversitelerde yasakladıklarını bilmeyen var mı? Bu dönemde 235 milletvekilinin türbanlı eşe sahip olması, ya da AKP'nin tüm bürokrat kadrolarının türban eşlilerden oluşması rastlantı mıdır? Bu iktidarın türbana yapışmasını ve meydanlarda "Türban namusumuzdur" diye diye oy topladığını nasıl unutursunuz? Türbanlı eş bir kimliktir. O kimlik; cumhuriyeti istemez... Laikliği beğenmez... Atatürk'ü sevmez... * Bu yukarda yazdıklarımın tümünün bu cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül tarafından geçtiğimiz yıllarda ifade edilmiş olması dahi, Türkiye'nin tepesinde oynanan sinsi oyunun boyutunu göstermiyor mu size? Şimdi nasıl oluyorsa "Türbanlı eş kimlik değildir" diyerek o Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı yapmak istiyorlar. Bir ulusu aptal yerine koyarak. Türbanlı eş kimliktir... Kimlik... Bu da Bekir Coşkun'dan. [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 14:21 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 valla güzel yazmış şak diye oturmuş izmirde bile deli gibi artış var ben gözlemliyorum bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Bende türbanlı sayısının azaldığını duymuştum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 çarşaf giymeye başladıkları içindir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Joker o zmn sen sokağa çıkmıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Joker ben de senin durmadan ortalığı karıştırdığını düşnüüyorum mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Gecen gun babamla konusurken soyledim baba okula turban ile girmeye kalkisan olursa olay cikarticam haberin olsun.. Beklemedigim bir tepki aldim aslinda -istedigini yap okuldan atilsan bile problem degil koyun gibi mezun olacagina hic olma dedi.. Birseyler yapmaktan korkma kilina bile dokunamazlar dedi.. Adamin yine devrimci ruhu kabardi galiba :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 öyle sokağa bakıp analamak için %20-30 gibi büyük oranda bi değişim lazım... bence size öyle gelio, insan nasıl görmek isterse öyle görürmüş .) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 eskiden okula girerken turbanı cıkaranlar sımdılerde turbanın ustune peruk giyiyor. Artış sade sayıda değil bağnazlıkta körüklendi vesselam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Emin Çölaşan'ı kovduktan sonra yalakalık ettiğimizi bu kadar belli etmeyelim, hala güvenilebilir, tarafsız bir gazete olduğumuzu gösterelim mesajı vermek için böyle sertçe yazılar yazılmış bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Yılmaz Özdil ve Bekir Çoşkun hep böyle yazıyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Yılmaz Özdil ve Bekir Coşkun'un yazıları her zaman böyle serttir antimodes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 yılmaz özdil ve bekir coşkundan istifa bekliyorum ben açıkçası. bekir coşkun en son çok kararsızdı belki eder ama yılmaz özdil yeni geldi heralde istifa etmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 joker şaka mı yapıyosun abi? her yer kaynıyor bıdıl bıdıl. çık bak taksimde bile artık bolca var. kız türban takmış bak başörtüsü deil. türban takmış. ayağında converse. tarz tarz tkaılmış. punk olmaya çlışmış yüzünden makyaj. abi kıçı açık başı kapalı diyoruz biz bunlara. mal mal insanlar afedersiniz ama. ne yaptığının farkında deil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Haplo Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Arkadaşlar geçen sene TESEV'in yaptığı araştırma vardı. Buna göre bayanların kapanma oranında gerileme var. Joker sanırım onu okumuştur gazetelerden falan. Link Hatta TESEV, türban diye aratın bir google'da sonuçlar hayli ilginç. Edit: Oranlar : Arastirmaya göre, Türkiye genelinde türban takanlarin orani 1999 da yüzde 15.7 iken, bu oran 2006 yilinda yüzde 11.4 e geriledi. Ayni dönemde, basini herhangi bir sekilde örtmeyenlerin orani ise yüzde 27.3 ten yüzde 36.5 e yükseldi. [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 14:43 tarihinde, Haplo tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 ben hatırlıyorum türbanlı punkçıları... hatta mini etekli rexx'in oralarda takılırlardı caddedede... yeni bişi deil bence siz yeni görüyorsunuz :) ortalığı karıştırdığım falanda yok duyduğumu ve kendi fikirlerimi dile getiriyorum, kimse sizinle aynı fikirde olmak zorunda deil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 evet Haplo o olabilir NTV'de izlemiştim sanırım... habertürkte olabilir emin deilim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 geçen sene iskenderunda gezerken bir türbanlı abla önümden önümden yürüyor birde ne göreyim beyaz etek giymiş altındaki siyah g string ve g string kapamadığı yerler kabak gibi. Sanırım bu abla başı kapalı götü açık oluyor dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 arkadaşlar ergenliğe geçmiş kadın oranındaki artışıda göz önüne alırsanız. üstüne bir de o orana taraflı bakışı eklerseniz sonuç değişir. Ben hiç bir ankete inanmıyorum. ki o anketlerin nerelerde ve kaç kişide yapıldığı önemli. Halkla ilişkiler eğitimi aldım bir süre. anket konusunda şöyle bir bilgim var. belirlenen plot bölgelerde 1000 tane yada 2000 tane gibi bir rakamala kadına soruluyor. ama orada 20.000 kadın oturuyor. ona göre oranlanıyor. Sağlıklı değildir. sadece fikir verir. Ve çoğu zaman o anketleri yapan şahıslar kendileri sonuçları yazabiliyor. her taraftan pislik var. inanmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Haplo Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Arkadaşlar lütfen kimse kızmasın ama işinize nasıl geliyorsa öyle yorum yapıyorsunuz. Görüşlerinizden farklı bir görüş ortaya çıkınca direk ben bunlara inanmam deyip kestirip atmak kolayınıza geliyor. Bakınız bazı gazetecilerin seçim öncesi anketlerde %46 Akp oy alacak diyen insanlara tavrı. Resmen hakaret etmişlerdi. Radikal'ın web sitesinde detayları mevcut. Şimdi ben size bir kaynak sundum. Adamlar yapmış yayınlamış. "Bana ne ya ben zaten anketlere inanmam" deyip kesip atacağınıza bilimsel metodlara dayanan farklı kaynaklar sunun ki doğru bir biçimde tartışabilelim. Edit : Tarhan Erdem'in seçim öncesi anketi ile ilgili seçim sonrası yorumlar. [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 14:54 tarihinde, Haplo tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 o anketlerin doğru olduğunu mu sanıyosun? açıkladım sana bu işlerin nasıl gerçekleştiğini. Eğer sen tutupda dini örgütlerin bina alıp daireler satın alıp yerleştikleri mahallelere değişde gidip modern yerlerde araştırma yaparsan sonuç böyle çıkar. yok 1999 da öyleymiş şimdi böyle demek ne kadar mantıklı? 7 yılda 8 yılda afedersin ordaki insanlar değişmemiş mi sanıyosun. en az yarısı değişmiştir idda ediyorum. böyle bi oran yok. böyle bi ankatte yok. bundan 6-7 yıl önce sokakda türbanlı görmek ninja görmek imkansız gibiydi ben 100 kişiden max 10 unda görürdüm. şimdi 30 u 40 hatta nerdeyse yarısı böyle. eğer siz tutupda bara gitmezseniz ayda rock-rap vs ortamlara gitmez de tutup parka giderseniz görürsünüz bu insanları. Ayrıca sonuna kadar katılyıorum anketler sadece fikir vermeyi amaçlar. bende fikrimi aldım yeterli. sen inanabilirsin o senin seçimin. Ayrıca o seçim anketleride dağıtılan yüzbinlerce kömür ve deniz feneri başlığı altında yardım paketleri sayesinde oldu. kaçtane veirliceği kimlerin ele geçiriliceği biliniyordu. Biz ummuyorduk böyle olucağını. Ama o şerefsizler yaptı. Ayrı bi konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Tekirdağ'da bile acayip derecede türbanlı var. 5 sene önce sokağa çıktığımda 3-4 türbanlı görürdüm. Şimdi 200-300 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 "İstatistik bikini gibidir. Gösterdikleri fikir vericidir, ama sakladıkları hayatidir." [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 15:04 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Haplo Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Zydar, araştırmayı yapanlar bilim insanı. (Kimlerin yaptığına bakınız müsait olunca) Senin kaynağı belli olmayan, kendi gözlerinle ürettiğin subjektif yorumlardan çok daha fazla inanıyorum açıkcası. Ayrıca hemen senin seçimin falan deyip belden aşağı vurmaya gerek yok. Karşınıza hakaretle gelsek neyse. Bilimsel metodlara göre yapılmış bir anket sonucu bile sizi köpürtebiliyor. Neyse varsa elinizde bilimsel kanıt bağıra çağıra "en az yarısı değişmiştir idda ediyorum. böyle bi oran yok. böyle bi ankatte yok." demek yerine onu getirin tartışalım. Ha yukarda ki anket yanlışsa işi bilen birileri neden olduğunu bilimsel açıklasın bizde öğrenelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar