Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 hayatta en sevdiğim yemeklerden biri olma sıfatını taşıyan bu tarifi kara çocuum sunsword'un isteğiyle şeyttiriyorum. 2 kişilik malzemeler: 4-5 yumurt 4-5 patata bi tutam maydanoz 1-2 çorba kaşığı süt bi gıdım istediğiniz yağ (tereyağ iyi olar) opsiyonel: kaşar sıvıyağ (kızartma için) tuz-biber yapılışı: patatalarımızı küp kesip derin yağda kızartıyoz. onlar kızarırkene bu tarafta (ne taraf?) yumurtalarımızı çırpıyor, maydanozlarımızı incecik şey edip ekliyor, istiyosak içine rende ya da bidicik kesimiş olan opsiyonel kaşarlarımızı karıştırıyoz, azcık sütümüzü ekliyoz. tuz-biber... patataları kızartıp fazla yağını süzdükten sonra, yumurtalı patata yapacağımız kaba alıyoz. bi gıdım yağımızı koyup yumurta karışımını üstüne döküyoz. şööle bi sallıyoruz, iyice her şey yerleşiyo birbirinin içine. sonra alterno olarak; a) omlet gibi altlı-üstlü pişiriyoz. b) altını pişirip parçalar (minik şekilsiz omletçikler) halinde çeviriyoz. c) karıştırarak pişiriyoz komple. yoğurt yakışır. yanında bi ekmek yenir. afiyet olsun.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Buna benzer ben de yımırta yapıyorum, şöle bişey ekliim. kızarmış patatalar (bunu da senden kaptık ha ema) eğer yeni ise, ne kadar süzersen süz, yağı oluyo mutlaka. Yani patates miktarı yeterliyse, ekstradan yağ koymaya gerenk yok, yımırtayı tavaya koymadan kızarmış patatayı güzelce bi tavada gezdirin, sonra yımırtayı ekleyin..
Queen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Ben kızarttıktan sonra yumurtaları hiç bozmana kırıyor, yumurtalar üzerindeyken iyice dağıtıyorum. Diğer türlü çok omlete benziyor, o da pek hoşuma gitmiyor açıkçası. Ayrıca patateslerin yağını fazla koyunca vıcık vıcık oluyor ya.
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 çok yağ iyi değil, patataları iyice süzmek lazım, ek yağ da yumurt tavaya değince yapışmasın diye, bööle parmak ucu kadar. ben de mesela patataları iyi süzemediğime kanaat getirince koymuyorum ek yağ. ha söyliim bu arada, bu tarifin püf noktası maydanozdur, bi başka oluyo maydanozla.
dominic Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 şuanda tuvalet kağıdı resmi koyabilir sadece ema diye tahmin ediyorum. eheh. kısmet.
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 ehe bitirdim o dokümanı. work sux still..
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Bu yumurtlu patata degil patatalı yumurt tıpkı soğanlı omlet gibi omletli soğan degil bu da yumurtlu patata olmaz patatalı yumurt olur yumurt patatayı kapsamıştır çünki yumurt kapsar patata patata alt kümesidir yumurt
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 ...ve emmanın bu tarife bolca moyanez sıkarsak güzel olur.
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 said: Bu yumurtlu patata degil patatalı yumurt hayır, çünkü patatası yumurtundan daha fazla olmalı. yumurtaya bulanmış patata bu. içinde patatalar olan bi omlet filan diil. aman diyim.
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 evet öyle doğru. patata yumurttan fazla doğru fakat yumurtun içinde patata var gibi duruyor yani patata yumurtun alt kümesi ne kadar fazla olsada fabrika işçileri gibi 1 tane fabrika var içinde yüzlerce işçi işçi fabrikası değil o fabrika o fabrika fabrikadır işçiler fabrika işçisi diye düşündüm abla?
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 yumurtaya bulanmış patata yerine tuza bulanmış patata da olabilirdi. patatalı tuz mu diycez o zaman? olmamış. [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 14:45 tarihinde, Emaleth tarafından güncellenmiştir ]
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 ben patatalı yumurt derdim hep. o küp patataları bir arada tutan şey yumurttu çünkü. yumurt ne yaf senden alıştım. bide şey, tuz patataları bir arada tutmuyor ki mesela böyle düşünürsek. [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 14:46 tarihinde, Ferrero tarafından güncellenmiştir ]
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 yumurta ve patatesleri varoluşa da bağlayın tam olsun.
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Patatesleri kızartıp yapmaktansa haşlayıp yapmak çok daha güzel bir tat bırakıyor ağızda...
Emaleth Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 efenim sosis eklentili omlet versiyonu aşağıdaki gibi oluyor. geç olsun güç olmasın.
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 art niyet var soldakiler kulak sağdaki de insan derisi
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 en lezzetlisi geçen akşam yemeğinden kalan patatesle olur bu üstüne kırıcan yumurtayı ketçap mayonez afiyet olcan sonra
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 selam, patata nedir nerden bulabiliriz?
cerebralis Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 o 2ye katlanmış yuvarlak bi omlet ve ortasında da kaşar var desin biri:S süper
aquila Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Ardeth said: selam, patata nedir nerden bulabiliriz? patates hayvani, amerika kitasindan cikan bir bitki turu, yerel manav, bakkal, marketlerde bulunabilir.
aquila Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 cerebralis said: o 2ye katlanmış yuvarlak bi omlet ve ortasında da kaşar var desin biri:S süper o 2ye katlanmış yuvarlak bi omlet ama ortasinda ne oldugu bir gizem.
Emaleth Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 yooo diil. patata, sosiz, bolca kaşar ve maydonez var ortasında. çoksper.
aquila Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 simdiye kadar gizemdi, artik degil.
Öne çıkan mesajlar