Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 said: eheh hocam ona bakarsan öldürmekte günah, bunu takan yok daha. İşi kılıfına uyduruyorlar din uğruna diye. Her gün ırak'ta onlarca masum sivil ölüyor. Çlen müslüman, öldüren müslüman. Burada hristiyan kitapevlerine saldırıyorlar. İngiltere'de müslümanlara saldırıyorlar. Ama ona bakarsan herkes tek bir tanrı'ya inanıyor. eh işte o yüzden din olmaması gerekir bence ya da (nasıl olacak en ufak fikrim yok ama) insanlar bir şekilde tek çatı altında toplanabilmeli.. Dünyanın her yerinde laiklikten bahsediliyor, ama dinlerin savaşı denilen bir şey var bitmio bitmicek bence.. said: Laraken Özgür değilmiyiz demişsin.., Hayır değilsin. Her ortamda düşüncelerini açıkça açıklıyamazsın , dediğim gibi biz hristiyan değiliz (adamlar kendi dinleri ile bile dalga geçebiliyolar), o yüzden konuşmak senin tercihin ama her an seni cennet gitmek için bonus puan olarak gören birine rastlıyabilirsin (bu aralar iyice artmaya başladılar), dediğim gibi özgür değilsin.. abi dalgamı geçiosn? V for Vendetta'yı günde 3 öğün seyretmen lazım 1 ay boyunca.. kendine gel allahaşkına, biri seni öldürücek diye fikrinden cayarsan koyun olursun demek zaten. Bu şekilde her şeyi alıyorlar zaten, kayıp vermeden bir şey kazanılmıyor. Rastlantıya inanmam bu dünyanın belli bir düzeni var, bu kadar mükemmel bir ortam üstün bir varlık olmadan bence yaratılamazdı(en mükemmel kul olan bizden başkasıda bozamazdı zaten). Benim anlamadığım şey bu kadar şeyi mümkün kılan bir varlığın kendisine tapılmasını istemesi.. çok afedersiniz ama ego tatminine ihtiyacı olabilirmi? ya da onu da geçtim, din yollamasına gerek var mıydı?direkt veya evrim teorisiyle kafamıza kendiliğinden de yerleştirebilirdi kendini. Tanrının sebeplerini sorgulamak sana düşmez diyebilirsiniz, eyv derim sizin önünüzde paylaşmam düşüncelerimi. fakat Sorgulamadan yaşamak "bence" insanın doğasına aykırı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Bu kadar tartışmayın gidin bir kitapçıya : "Server Tanilli-İslam çağımıza yanıt verebilir mi?" alın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 abi bana daha genel bişi lazım işte dinler çağımıza cevap verebilimi şeklinde=) ama ona da bakayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 hiç bir kitap tam olarak cevap değilki sonuçta insanlar kendi fikirlerini ve çevrelerindeki araştırmaları yazıyorlar. insanın aklında sürekli bir soru işareti kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 dünyada gördüğüm din'in eğitimle ters orantılı olduğu. kafasını kullanmayı öğrenen, ahlak, etik bilgisi olan, insanın ve çevrenin değerini benimsemiş insanların dine kitaba ihtiyacı olmuyor genelde. dinler hep ihtiyacı olanlara gönderilmiştir örnek olarak, düzen doğru nedir bilmeyenlere belli kolay kurallar verip bari bunlara uyun şu anki halinizden bile iyidir demek için. benim saygım vardır ama bir takım kuralların benim kendi aklımla yapabileceğinden daha iyisini bana yaptırabileceğini düşünmem. seçim şansı verilmiş sonuçta hem. şöyle birşey de var ki, ne kadar öküz olursa olsun, her insan vicdanen neyin iyi neyin kötü olduğunu bilir bir yere kadar. kötü seçimleri yapmaları insanların dinsiz olmasından değil doğaları kaynaklıdır. adam öldürmek, hırsızlık yapmak, birinin ayağını kaydırmak(öyle ya da böyle) iyi şeyler değil bencil veya duygusal istekler sonucudur. neredeyse de her dinde aynı şeyler tekrarlanır durur, insan öldürmeyin, insanlara iyi davranın, cömert olun, çevrenize dikkatli davranın, güler yüzlü olun falan filan. demekle olsa ırak askerleri washingtonda olurdu şimdi. tembellik, odunluk biraz kültürel (toplumsal) belki biraz da genetiktir kim bilir. doğal seleksiyon çok daha gerçek her hangi bir yazıdan bana göre. insan herşeyin ölçüsüdür bir de :o bi sinemaya gidemeyenler sazanlamasın gelip simdi asdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 said: Rastlantıya inanmam bu dünyanın belli bir düzeni var, bu kadar mükemmel bir ortam üstün bir varlık olmadan bence yaratılamazdı(en mükemmel kul olan bizden başkasıda bozamazdı zaten). Aslında düzen mükemmel değil. Canlılar gelişiyor, düzen çıkıyor, düzene ayak uyduramayanlar (ki uyduranların onlarca katı) ölüyor, kalanlar güçleniyor. Sen de ölüleri görmüyorsun hayatta kalanların ahengine bakıp (başka şans yok çünkü, ahenge ayak uyduramayan öldü) vay be ne büyük düzen diyorsun. Dünya için dersen evren için dersen de milyarlarca sistemdeki sayısız gezegenden bir ya da birkaç tanesinde canlı oluşması çok da büyük bir olay değil bence, olasılık hesabı işte. said: Benim anlamadığım şey bu kadar şeyi mümkün kılan bir varlığın kendisine tapılmasını istemesi.. çok afedersiniz ama ego tatminine ihtiyacı olabilirmi? ya da onu da geçtim, din yollamasına gerek var mıydı?direkt veya evrim teorisiyle kafamıza kendiliğinden de yerleştirebilirdi kendini. Tanrının sebeplerini sorgulamak sana düşmez diyebilirsiniz, eyv derim sizin önünüzde paylaşmam düşüncelerimi. fakat Sorgulamadan yaşamak "bence" insanın doğasına aykırı. Şimdi önceki mesajımda da dedim. Eğer islama bakıyorsan Tanrı ego tatmini ya da kendisine tapınılmasını istediği için şart koşmuyor ibadeti. Tanrı insanın iyiliği için şart koşuyor. Diyor ki, sizi kendi halinize bırakınca sapıtıyosunuz. İşleri rayına koymak için alın size bir çözüm. Kabul edenleri ödüllendiririm etmeyenler kendi bilir. Sonra da islamın şartlarını söylüyor. Ve bakarsan hepsi daha sağlıklı insan ve toplum yapısı için olumlu özellikler. Yukarıdaki bir mesajımda da yazmıştım zaten daha detaylı. Ha bu şartları gerçekten Tanrı mı yollamıştır yoksa zeki bir yönetici insan mı yazmıştır orası bilinmez, orası inanç meselesi. Ama getiriliş sebepleri bir şeye tapınmaktan çok insanın kendi düzenini sağlaması, daha sağlıklı, düzenli ve iyi bir hayata sahip olması. Ve gerek geçmişte gerek günümüzde baktığında evet buna ihtiyaç var. Günümüzde dinin gücü ve etkinliği kısmen azalmış olsa da yine de çoğu insanın irade ve bilincini kontrol etmesi için böyle bir dine ihtiyaç var. Gerek tanrı tarafından yollansın gerek bir insan yazmış olsun, insanları zaptetmesi ve ahlaki değerleri oturtması açısından önemli bir etken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 o zaman düzgün bir ahlak almış, kendi sağlığını da(beden ve zihnen) belli bir iyi işleyen bir düzene oturtmuş insanın dine ihtiyacı olmayabilir diyebilirmiyiz(m)? sanırım ben dedim düzen derken, doğanın işlemesinden bahsettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 E ben de doğanın işlemesini anlattım. Sonuçta ayak uyduramayan binlerce tür yok oluyor, kalanlar ayak uydurabilenler olduğu için de sen onlara bakıp mükemmel diyosun. Oysa arada giden heba olmuş binlerce milyonlarca tür var. * * * Diğer dediğine gelince de, diyebileceğine dair bir şey söyleyemem. Çünkü tanrı değilim. Yargılayamam "hayır uyacaksın nolursa olsun" diye, ya da "İyi hadi sen muafsın" diye. Seçim de senin uyup uymamakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Haplo Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 said: dünyada gördüğüm din'in eğitimle ters orantılı olduğu. kafasını kullanmayı öğrenen, ahlak, etik bilgisi olan, insanın ve çevrenin değerini benimsemiş insanların dine kitaba ihtiyacı olmuyor genelde. Kızmayın ama buna gerçekten gülüyorum. Arkadaşlar inanmayanları üstün eğitimli uber kişiler, inananları cahil, bilgisiz görmek çok ilginç. Bu söylediğim sadece islamiyet için değil her din için gerekli. İnanmak gönül işidir. Aynaya bakıyorum. Eşim ve ben sayısal bölüm mezunuyuz. Ağır bir eğitim aldık. Toplumda maddi ve manevi olarak üst tabaka sayılıyoruz vb. Maksat kendimden bahsetmek değil sadece inanıyorum diye cahil oluyorum. İlginç. En yakın arkadaşlarımın %90 üniversite mezunu ve gayet aklı başında sosyal statüsü olan eğitimli bireyler. Bakıyorum hemen hemen hepsi inanıyor. Ama inanıyorlar diye cahiller. Yapmayın arkadaşlar. Yanılıyor hata ediyorsunuz. İnanmak gönül işidir. Bazılarınız gençlik ve ortam nedeniyle (yanlış anlaşılmasın benim gibi orta yaşlı olanlardan bahsetmiyorum.) farklı olmak, karizmatik olmak, cahil değil eğitimli görünmek sevdasıyla inanmayan cahil biz eğitimliyiz diyor ama emin olun büyük hata yapıyorsunuz. Önermenize göre bilim adamları inançsız olmalı ama ister budizm, ister hristiyanlık vb. olsun önermenizi devre dışı bırakacak kadar anlamlı sayıda bilim adamı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Haplo Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 http://www.cnn.com/2007/US/04/03/collins.commentary/index.html Şimdi bu adam için cahil diyebilir misiniz? Hepinizin iyi kötü ingilizcesi var. Arayın bir nette. Aşağıda bilim babası insanlar var. Bir bakın bakayım yaratıcı ve inanmak hakkında neler söylemişler. Daha niceleri var. Richard Feynman Francis Bacon Johannes Kepler Blaise Pascal Robert Boyle Isaac Newton Michael Faraday Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 bence din bi yönetim biçimidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Abi Buda mısınız ki dine ihtiyaç duymuyorusunuz, evrimi, doğayı anladınız diye? Egolarınızdan kurtulmuş, yanılsamalarınıza son vermiş,evrenle bir bütün mü oldunuz, farkındalığınız en uç noktada mı yer alıyor ki dine ihtiyaç duymayacaksınız? İster ruhen diyin, ister psikolojik, dine ihtiyaç duyuyoruz, inanmaya ihtiyaç duyuyoruz bana kalırsa. Nedenini açıklamak zor ama bir ihtiyaç var. Dinsizlik de bazılarına göre kendi inanç ihtiyaçlarını karşılayacak bir inanç. Şimdi bilgisayar yokken bilgisayarın eksikliğini, bilgisayarı olanları ve bilgisayar diye bir şeyi bilmiyorduk sonuçta. Yani onun varlığını veya yokluğunu hissedemeyiz. Ama doğup büyüdüğümüz sürece dinler varken. Ateistlik de bir anti-tanrı inanışıdır bana kalırsa. Ben inanıyorum, tek bir tanrının varlığna veya islama inanmayabilirsiniz ama dünyanın spiritüelliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 bişeyleri kaybetme korkusu arttıkça inanç artar.ateist 3 çocuk alıyorlar,siyah bir kutu var.diyolarlarki ilkine buna kalemini at yokolucak,mümkün değil diyor atıyor.öbürüne şapkanı at diyorlar atıyor.sonuncusunada elini koy diyorlar koymuyor.ölceğinize doğru ölümden sonra ne var bilmediğiniz için hepiniz bişeylere inanmaya başlıyacaksınız. (konuyla ilgili hiçbişey okumadım sadece bi yukardaki posttan 1-2 cümle okudum öyle yazdım işte dgf) [ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 20:08 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Eğer bir dinin yolundan gitmiyorsan Allah'a nasıl ibadet edeceksin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2007 bir şeye inanmak isterken inancından emin ol sadece,sonra o anlayışı benimse.bunu yaparsankafanı kurcalamaz daha sonra bu mesele . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Çok uç bir örnek olabilir ama şöyle anlatmayı deniyim, bir matematik formülü öğrendim diyelim, sorularımı çözüyorum bunla. Artık her seferinde kitabı açıp formülü hatırlamama gerek yok öğrendiysem düzgün. Veya aynı soruyu çözmek için kendim başka bir formül buldum, artık kitaptaki formüle ihtiyacımı gereksiz kılan, yine eski formülü uygulamak zorunda mıyım? Neyse, bahsedilen kitapları malesef henüz okumak için fırsat bulamadım, onları bir okuyayım gerekirse tekrar yazarım. Ama kendime güvencim bu konuda iyice yerine geldi diyebilirim. Umarım kimse ahaliye dinsizliğe itmeye çalıştığımı felan düşünmedi=) . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 queen dine ihtiyac duymamak icin buda gibi mi olmak gerekiyor illa biseylerin tavan yapmasimi gerekiyor ? yani herkes kendi capinda biseylerin farkina varmis olamaz mi ? bende ihtiyac duymuyorum dine o yuzden deistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar