Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

piyasadaki küçük arabalardan hangisini önerirsiniz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Öyle bi anda daha çok sürücüye kalıyo iş. bak adam diğer topicte anlatmış, aynı dediğin şekilde, bi şeye sert dokundu diye hızla giderken, airbagleri açılmış falan...
Mesaj tarihi:
bundan 1 ay kadar önce antalyadan denizliye giderken yolda bi anda bi kaplumbaa farkettim. yol dar. kamlumbağa tam da tekerin hizasında, karşıdan da araç geliyor, ortalayıp geçeyim dedim. hız da 90 civarı. çok ani bi direksiyon hareketi ile sağ sol yaptım. abs, asr, ebd, hebödö hiçbişi yok, ona rağmen iyi topladı. tabi bu arada şerefsiz tosbağa yüksekmiş birazcık, "çtönk" diye bi ses geldi alttan. tırstım bayaa bi. ilerde çektim sağa baktım altına arabanın. bşi yok. eheh. almanları seviorum, vw rulz (:
ayrıca babamın minibüs ile yaptığı birebir crash testinden başarıyla geçti (:
clio neymiş. peeh.
Mesaj tarihi:
dasfda
bana öyle geliyo.2-3 kız arkadaşım var yaris kullanan.1-2 tanede erkek var.ama sanki bayanlar daha hoş duruyo içinde.(kingpin e lafım yok dsadas:D)
bide yaris artık satımıyormu.fiyatına bakayım dedim.nissanın sitesinde yok.note var oda çok çirkin.
bu arada micrada uygun bayanlara bence
Mesaj tarihi:
Önerim basit.

Alfa Romeo 156 Selespeed
Yari otomatik, canavar araba.
Full installed felan yani, park ederken sensorleri felan hepsi içinde, 2.el alirsin deri dosemeli felan, temizini bulman 1-2 ayini bulur, 20 bin odersin Mis..
Problem cikartmaz, şekillidir. İsmi vardir.
Hastasiyimdir. Felam..

Ekleyim : Yakar ama, o kadar da fazla degil canim.

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 03:33 tarihinde, Baluu tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bence konuşulanların arasında o paraya gelebilecek en iyi araba corsa yeni clio yu bilmem ama eskileri tam bir rezaletti bence özleliklede dizelleri.Jazz zaten bi japon arabası ki ucuz japon arabası alınmaz.İçine iğrenç bi motor sesi alırlar tırrr diye.Getzlerinde içi çok kalitesiz içindeki plastik bölümleri pet şişe eriterek yapmışlar sanırım. :) Bence vazgeçmeli clio dan. Corsa iyidir. ;)

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 11:59 tarihinde, Feeblemind tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
o pet şişe olayını mercedes yapıyo. ayrıca arkadaşın almaya karar verdiği araba dizel de değil. bi de ufak şehir arabalarında italyan ve fransızlar genelde daha yetenekli oluyo...
Mesaj tarihi:
Ben bindiğim hiç bir mercedes de bahsettiğim kadar kalitesiz bir işçilik görmedim.benim söylemek istediğim dizeli benzilisinden de kötü. birde madem clio alacakmış şu sıralarda ayrıca bulunabiliyormu bilmiyorum ama alacaksa avrupa montaj alsın.renaultlarda gerçekten fark yaratıyor
Mesaj tarihi:
Selam,

Yeni HB Clio'lar bildiğim kadarıyla yerli montaj :) Ancak 2 model öncekilerde Fransız montaj bulabilir.

Sadece şehir içi kullanım ise amacı;
-tıkış pıkış da olsa 4 kişilik kullanım sunup boyu en kısa olan
-arka koltukları yatan
-tampon, far, sinyal gibi bilimum parçası ucuz olan
-küçücük motor hacmi ve 2 kişilik yolcu kapasitesiyle az yakmayı başaran
-klima, abs ve mp3'lü CD çaları olan

her türlü araç mübahtır. Alsın tepe tepe kullansın. Sonuçta turşu kuracak bir hali yok anladığım kadarıyla.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
ya türkiye'de montajlanınca ne farkedecek, yine renault'nun fabrikada denetimi, yine renault'un kendi tedarikçileri, malzemeler aynı, tasarım aynı... hatta tam tersi renault modelleri, özellikle ucuz olanlar, ilk çıktığı zaman ufak tefek bi bi sürü detayda tasarım hatalarıyla üretiliyo. yani montaj yeri ile alakası yok pek o dandikliğin...

bi de mercedesde pet şişeden iç mekan döşemesi yapmaları kalitesiz olduğu demek olmuyo...

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 13:46 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
ya türkiye'de montajlanınca ne farkedecek, yine renault'nun fabrikada denetimi, yine renault'un kendi tedarikçileri, malzemeler aynı, tasarım aynı... hatta tam tersi renault modelleri, özellikle ucuz olanlar, ilk çıktığı zaman ufak tefek bi bi sürü detayda tasarım hatalarıyla üretiliyo. yani montaj yeri ile alakası yok pek o dandikliğin...

bi de mercedesde pet şişeden iç mekan döşemesi yapmaları kalitesiz olduğu demek olmuyo...

Bence ne fark ettiğini o araçların yerlisini ve yabancısını kullandıktan sonra anlayacaksındır.bunu özellikle renault için söylüyorum.bu farkın nasıl oluştuğu konusunda bir bilgim yok ama aralarında kesin fark olduğu gerçeğine diğer arkadaşlarında hak vereceğini düşünüyorum.

Pet şişeden iç mekan döşemesi yapması kalitesizliğin son noktasıdır bence.Çünkü o malzemeleri yapacak çok daha kaliteli plastik bulma imkanları var.Örneğin Opel'in bu güne kadar (yeni kasalardan haberim yok) iç ve dış döşemedeki plastikler 2 sene içinde renk değiştiriyordu.Ama ben bunu bir mercedeste görmedim...
Mesaj tarihi:
ohoo sen kopmuşsun.. :)

Mercedes'in nerdeyse tüm modellerinde iç mekanda o tür geri dönüştürülmüş malzeme kullanılıyor. Bi de düzgün oku yazdığımı. fark yok demiyorum. Fark var, ama üretim yerinden kaynaklanmıyo. Bizde de renault var, eniştemde de renault vardı bi sene öncesine kadar, başka tanıdıklarımda da var. (yeni modeller tabi, 80 model torostan bahsetmiyorum)
Mesaj tarihi:
Bende zaten neden kaynaklandığını bilmiyorum dedim.sen fark yok diyorsun ben var diyorum gibi birşey anlatmaya çalıştığımı sanmıyorum. :)

Bahsettiğim araçlar clio ve kangoo.

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 16:26 tarihinde, Feeblemind tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ha gaza gelip yanlış okumuşum bi an.

bilmiyorum diyosan o zaman bu ne bi de:

said:
birde madem clio alacakmış şu sıralarda ayrıca bulunabiliyormu bilmiyorum ama alacaksa avrupa montaj alsın.renaultlarda gerçekten fark yaratıyor

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 16:27 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Selam,

Allah aşkına PET şişeden parça yapılması ne zamandan beri dandiklik simgesi? Nasıl bir mantık bunu bu şekilde algılayabilir?

Arkadaşım PET dediğin nedir? O şişenin adı sanıyorsan bir araştır, bak, öğren yaa.

PET = Polyethylene terephthalate

Polyester familyasından termoplastik polimerdir. Kendisi PA (piyasa adıyla naylon) gibi mühendislik plastiğidir.

said:
PET can be semi-rigid to rigid, depending on its thickness, and is very lightweight. It makes a good gas and fair moisture barrier, as well as a good barrier to alcohol (requires additional "Barrier" treatment) and solvents. It is strong and impact-resistant. It is naturally colorless and transparent.

Polimerler konusunda bilgi sahibi olmadan, hava akışı olmayan ortamlarda plastiklerin sıcağa maruz bırakıldıklarında salgıladıkları gazlar hakkında bilgi sahibi olmadan, ne tür güvenlik ve sağlık gerekçeleri nedeniyle böyle bir malzeme kullanımına gidildiğini bilmeden sadece 'şişe malzemesi' zihniyeti ile koca bir markayı aşağlamak nedir? Ne biliyoruz da adamlar hakkında ahkam kesebiliyoruz?

Bu gibi düşüncedekilere yapacaksın PA30GF malzemeden iç döşeme, buyur diyeceksin tepe tepe kullan 'kaliteli plastik' malzemeni.

Plastiklerde en büyük problem UV dayanımıdır. Malzemenin kristal yapısını bozar ve zaman içersinde kırılgan hale getirmekle birlikte malzemenin rengini çalar. Bu nedenle katkı maddesi olarak UV stabilizitörleri kullanılır. Günümüzde ilerleyen teknolojiler sayesinde dayanımlar oldukça artmaktadır. Ayrıca bu tarz kullanımlarda maliyetleri yükseltir ve hedef kitlenin alım gücünü zorlar.

Opel samanında maliyet kaygıları nedeniyle kullanmamıştır ama şimdi fiyatlar ilerleyen teknoloji ile düştüğü için kullanmaya başlamıştır. Bu son derece normaldir.

Lütfen 2 kelam edip fikir belirticem derken cahilce cümleler kullanmayalım. 'Ben bilmiyordum böyle olduğunu' cümlesi de affedilir değildir. Bilmiyorken nasıl bukadar aşağlayabiliyoruz peki koca bir markayı?!? Üslup, had, araştırma, saygı...

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Selam,

Tepkimden dolayı kimse kusura bakmasın. Fütursuzca yazılan şeyler anında heyecan yapıyor bende. Dayanamayıp tuşlara yükleniyorum. Edit yapmak istemedim, incittiğim kişilerden özür dilerim eğer varsa. Amacım sadece olaya karşı sergilenen çarpık bakışı düzeltmektir. Amacımı aşan bir cümle kurduysam özür dilerim.

Saygılar.
  • Yeni Oluştur...