Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gel Olm Sabancı Muc Muc Muc

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

ben penth'in son mesajına katılmıyorum. nedenlerim de var ama kek gibi yazamıcam çok üşendim. ayrıca okulda belgelere, dayanaklara oturttuğun sürece istediğin seye inanabilirsin, fakat ben su an hiçbişeye oturtmadan mesaja katılmadığımı söyleyebilirim. insan olarak hakkım, sıkıosa alın :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmem SPS'in ilerleyen derslerini. Ancak Sabancı Üniversitesi Magna Cartum Universitum'a gayet uygun bir ortam sağlıyor. Gerisi hocaların temellendirmelerinden kaynaklanan bir şey. Ki keza bu da Akademik Özgürlük çerçevesine giren bir şey. Senin eleştirel bakmanı da kimse engellemiyor bu görüşlere.

Tartışmanız gereken şey Akademik Özgürlük'ü ATATÜRK'E VURMAK olarak sığ algılayanların ve buradan ulaşılması gereken güç bir noktaya varmaya çalışanların amacıdır.

Röportajın o bölümünü bir daha inceleyin, burada Atatürk'e İhanet mi var? Akademik Özgürlük mü var?

FotoAnaliz - Hürriyet said:

Okula ilk gelen öğrencilere, bir akademik özgürlükler bildirisi imzalattırılıyor. Öğrencinin biri bir proje hazırlasa, ben Atatürk'ten ve icraatlerinden hoşlanmıyorum, Türkiye'nin şeriat odaklı bir yönetime geçmesine taraftarım dese, bunu tezleriyle savunsa, Humeyni'den referanslar verse. Böyle birşeye izin var mı bu okulda?

Yapabilir, tabii ki. Öğretim üyesinin de ayrım yapmaması lazım, hangi görüşü savunduğundan ziyade, nasıl savunduğu, neye dayandığı, hangi kaynakları kullandığı, doğru ve yeteri kaynak seçip seçmediği, bunlar önemli. Yöntem çok önemli. Yoksa şu çok kolay, "ben bunu dedim, çünkü ben buna inanıyorum, benim dedem de bunu derdi" falan. Bu tabii öğrencinin akademik özgürlüğünü kullanması değil.

Yani bu görüşü bile savunabilir diyorsunuz.

Tabii kendi kaynağını bulacak, fikrini savunacak, uygarca tartışabilecek. Üniversite denen şey bu.
Sosyal ağlarda paylaş

penth sana cevaplarım var
bi ara yazacağım uzun uzun
özgürlük hakkında atıp tutarken bazı insanlara özgürlük tanımayıp "abi o ayrı orda tahammülüm yok" gibi yargılarla geldiğin için sölediklerin fazla bir değer taşımıyor
ki biliyorsun ki aynı düşüncedeyiz aşağı yukarı o konuda

ayrıca bekir coşkun gayet net editörleri eleştirmiş
tabi okuduğunu anlamayan bir millet olduğumuz için sabancı eleştirilmiş gibi davranılcak, tosun hoca bile öyle davranmış...
Sosyal ağlarda paylaş

kgns said:
ben penth'in son mesajına katılmıyorum. nedenlerim de var ama kek gibi yazamıcam çok üşendim. ayrıca okulda belgelere, dayanaklara oturttuğun sürece istediğin seye inanabilirsin, fakat ben su an hiçbişeye oturtmadan mesaja katılmadığımı söyleyebilirim. insan olarak hakkım, sıkıosa alın :)

sıkmadan da aliriz, sen dert etme =p.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
kgns said:

sıkmadan da aliriz, sen dert etme =p.
a-la-mazsın!(o-nay-lıyorum!)
Sosyal ağlarda paylaş

Amma tartışmışsınız ya. Akademik özgürlük olması iyi birşey ama biri yanımda şeriat gelsin istiyorum derse de kan çıkar. Geliyorum seneye umarım öyle bi olay yaşamam.

ama Sabancı Üniversitesi Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden biridir hakkaten. Akademik özgürlük de iyi birşeydir, Atatürk karşıtlığı algısı saçmadır. Özgürlüğün bokunu da özgürlükten faydalananlar çıkartır, fazla özgürlük verenler değil.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Amma tartışmışsınız ya. Akademik özgürlük olması iyi birşey ama biri yanımda şeriat gelsin istiyorum derse de kan çıkar. Geliyorum seneye umarım öyle bi olay yaşamam.

ama Sabancı Üniversitesi Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden biridir hakkaten. Akademik özgürlük de iyi birşeydir, Atatürk karşıtlığı algısı saçmadır. Özgürlüğün bokunu da özgürlükten faydalananlar çıkartır, fazla özgürlük verenler değil.
isim soyad ver yanına gelip "şeriat gelsin istiyorum" dicem bakalım kan çıkçak mı : )
Sosyal ağlarda paylaş

geçen sene verdikleri...

TOSHIBA Satellite L40 - 139(TGY, Lisans, Lisans Üstü Öğrencileri )

Intel Celeron 1.6 Ghz M İşlemci 1 MB L2 önbellek
1 GB Bellek
120 GB HDD
15.4'' TFT Renkli Ekran
56 Kbps (V.90) Fax / Modem
Entegre 10 / 100 Mbps Ethernet Bağlantısı
IEEE 802.11b/g Kablosuz Bağlantı
CD / DVD Okuyucu-Yazıcı
3 x USB (V. 2.0) Port
Türkçe Q klavye
Ses Kartı
SU Logolu Taşıma Çantası

edit: bu sene daha yazmıyo sitede, belli degil demek...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...