Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gel Olm Sabancı Muc Muc Muc

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:
Bu sene genel olarak puanlar düşük geldiği için düşer heralde puanlar.

Of gelirim umarım :)
inşallah :)

riglous said:
Fizikte de, duz lisede anlatilmayan bircok konu mevcut. Cozmus olabilirsin, cozulmuyo demiyorum zaten. Kimseye SAT'in OSS'den daha zor oldugunu da kanitlamaya calismiyorum. "OSS'den cok daha kolay olan SAT sinavi" gibi bi bilgi veriliyosa gecerliligini sorguluyorum, ki gecersiz oldugu asikar. Berkeley'de okumak oyle "notum yuksek olsaydi, SAT alir giderdim"e bakan bi sey degil...
riglous sana The Big Bang Theory adlı diziyi armağan ediyorum, mutlu mesut kendini izle emi :)
Sosyal ağlarda paylaş

myster1o said:
bodrumlu bu böyle olacak gibi değil.

bence bundan 10 sene sonrasına gün koyalım, bakalım kim nerde calısıo ne kadar kazanıo, ona göre karar veririz sabancı mı bilkent mi

corg morg boş işler hala anlamıosun, önemli olan işe başladıktan sonraki kısım. sen ne öğrenirsen öğren ne kasarsan kas, bi işe girdiğinde tavuk görmüş şahan gibi olucan.

ayrıca hala da diretiorum ben kendim cpu tasarlasam kaç yazar tasarlamasam?

kendim os da yazamıcaıma göre?

türkiyede os yazan kimse olmadıgına göre? (pardus mardus demeyin kerneli yazmadıktan sonra...)

hadi diyelim microsofta girdim windows projesinde calısmaya baslattılar. o durumda da zaten orda egitim verirler, ben osun yapması gerekenleri kabaca biliorum istersem www.google.com hooop bilgi benim. o yüzden kasma yani sizin okul bizimkinden iyi değil. ama bizimki sizinkinden iyi mi bilmiorum :(

Biz burda unvnin verdiği eğitimi mi tartışıyoruz, işe başladıktan sonra olacakları mı ?önce bi ona karar verin.
Olaya at gozluguyle bakıosun, ben cpu tasarlasam ne tasarlamasam ne diye, ben os mu yazcam die.
O zaman ne OS dersi olsun, Ne Corg olsun, ben integral almıcam matematik olmasın. Sen boyle dusunuyorsan sabancıya senede 25milyar vermenin mantıgı ne ki ?Kod yazıp yazılım muhendisi olacaksan onca para vermenin geregi ne. Okadar parayla kendi işini kurarsın sen.
Biz burda verilen eğitimi tartışıyoruz. Olması gereken bir ders mufredatınızda yok, sen kalkmış bana olmasa bişi olmaz, ben kullanmıcam diosun. Sonra da kalkmış Sabancı en iyi diosun.
Kimin kolay iş bulacagı konusuna gelince..O baştaki adamın hangi okuldan mezun olduguna bakar, adam bilkentli ise bilkentli,sabancıdan mezun ise sabancılı tercih edecektir. Sabancı 99da kuruldu, ilk mezunlarını 2004de verdi. Sene 2008, 4 snede hangi muhendis Yonetici pozisyonuna gelecek. Gelse gelse 1 2 şirkette olur bu.. Dolayısıyla hangsinin daha avantajlı oldugu son derece barizdir.

PS: Burda baya istanbullu, hatta sabancılı var belli oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bursluyum koçum, şirket kurmaya da param yok.

istersen doğuştan imba coder ol, elinde diploman yoksa afedersin ama bi skim vermezler sana. derslere gitmiorum zaten. ben kendim öğreniorum araştırarak ve/veya stajda. ayıptır söylemesi bu konuda da benden daha zekisini görmedim. en azından hayatla dengeyi kurabilmiş benim kadar zekisini.

o atgözlüğünü alırım, ama atın gözüne takmam.

daha da uğraşıcak değilim, tanımadığım görmediğim sanal dünyada var olan insanlarla tartışmak istemiorum artık. ama her insanda oldugu gibi son lafı koyma kompleksim de mevcut. fakat buna rağmen daha da uğraşmicam, bişiler anlatmıştır umarım.

sevgiler.
Sosyal ağlarda paylaş

myster1o said:
ben bursluyum koçum, şirket kurmaya da param yok.

istersen doğuştan imba coder ol, elinde diploman yoksa afedersin ama bi skim vermezler sana. derslere gitmiorum zaten. ben kendim öğreniorum araştırarak ve/veya stajda. ayıptır söylemesi bu konuda da benden daha zekisini görmedim. en azından hayatla dengeyi kurabilmiş benim kadar zekisini.

o atgözlüğünü alırım, ama atın gözüne takmam.

daha da uğraşıcak değilim, tanımadığım görmediğim sanal dünyada var olan insanlarla tartışmak istemiorum artık. ama her insanda oldugu gibi son lafı koyma kompleksim de mevcut. fakat buna rağmen daha da uğraşmicam, bişiler anlatmıştır umarım.

sevgiler.

Derslere gitmiyosun, kendim öğreniyorum diyosun, sora da burda gelmiş bana sabancının eğitimini övüyosun. Ya sen derslere gitmiosun eğitimin nasıl oldugunu nerden biliyosun.
Kaldı ki bilkentte derse gitmeyip geçmek mumkun değildir.Geçen donem sınıfın yarısını bıraktılar devamsızlıktan. Bazı arkadaşlarımın 2. alışıydı. Kimsenin göz yaşına bakmıyolar.
OS dersinde devamsızlık sınırı 5 ders saat idi. Hadi sıkıyosa girme derse, kimse gozunun yaşına bakmaz.
Bi kere bunları demen ofsayt. Derslere gitmeden sınf geçmek mumkun, vay be super eğitimmiş. Hayır onu geçtim derslere gitmeyen birinin okuduğu okulun eğitimi hakkında yorum yapması da çok ilginç =)

At gozlugunu alıp nerene taktığın beni ilgilendirmez. Nerene takıp nerenden çıkardığın sadece seni ilgilendirir.

Tartışamayıp agrasif tavırlara girmek de insanın doğasında var, o yuzden hor gormuyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Bodrumlu, universitede devamsizlik olayi bence lol bir olay, bizim freshman senesinde koymaya calistilar bikac derse de isyan cikti, simdi varmis gerci bazi derslerde, yoktu eskiden.

Benim kafama en cok su takildi, insan biyoenformatik nedir bilmeden nasil CS okur, sizi sinifa kapatip ders materyalini yigiyorlar mi, olan bitenden hic mi haberiniz yok?

Bilkent tabi ki kotu bir okul degil. Ama bence Sabanci, onun yasina geldiginde lafi bile edilmeyecek bir okul. Istanbul'da olmasi cok buyuk bir avantaj. Yurtdisina, daha az mezun vermesine ragmen daha cok adam yolluyor bildigim kadariyla.

Benim acimdan bakarsak, ikisine de girebiliyordum ama 3 tercih yaptim: Sabanci burslu x2, Sabanci parali. Benim aradiklarimi verebilen de Sabanci'dan baska vakif okulu yok Turkiye'de, devlet okullari ise taleplerimin yanina yaklasamaz zaten.

Ayrica, Kemal Oflazer ABD'de Turkiye'nin en taninan CS Profesoru diyebilirim sanirim rahatlikla. Bilkenti birakip Sabanci'ya gelmesi biseyler anlatiyor benim gozumde.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben cok memnun kaldim kisaca okulumdan. Gecen sene Kemal Oflazer'in referansiyla Harvard CS'e gittim staja. O sirada Brown'i falan gezdim, ve bu yil, Harvard'daki hocam Stuart Shieber'in referansiyla Brown'a gidiyorum. Eugene Charniak veya Amy Greenwald ile calisacagim ki biri NLP'yi yaratan adamlardan biri, digeri de ekonomi ve yapay zekayi baya iyi harmanlamis bir kadin.

Oflazer ile yaz sonunda Turkce'den Ingilizce'ye Statistical Machine Translation paperim yayinlaniyor. Yine adamla olan calismalarimi CV'mde gorup, Turkcell, musteri hizmetlerine uygulanmak uzere bir proje gelistirmemi teklif etti, su an uzaktan calisiyorum onun uzerinde.

Ben universitemden istedigim her seyi aldim kisaca, ondan sidik yaristirmak anlamsiz acikcasi. Umarim herkes universitesinde istediklerini halleder ama ben SU'da olmasam bu kadari olmazdi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Bodrumlu, universitede devamsizlik olayi bence lol bir olay, bizim freshman senesinde koymaya calistilar bikac derse de isyan cikti, simdi varmis gerci bazi derslerde, yoktu eskiden.

Devamsızlık lol diyebilirsin, bu senin gorusun. ama bunu bilkentte uygulayamazsın. Değil isyan, darbe olsa bişi değişmez, kimsenin gozunun yaşına bakmazlar. Devlet unvlerinde derslere girilmez, vize ve final haftası onceleri yogun olur, onun dışında rahattır.Sabancıda bu rahatlık benm tahminim yoktur tabi. ama derse gitmeden ders geçmek bence eğitimde bir eksiklik oldugunu gosterir.

Penthesilea said:

Benim kafama en cok su takildi, insan biyoenformatik nedir bilmeden nasil CS okur, sizi sinifa kapatip ders materyalini yigiyorlar mi, olan bitenden hic mi haberiniz yok?

Biyoenformatik:biyolojinin çeşitli dalları,ancak özellikle moleküler biyoloji ile bilgisayar teknolojisini ve bununla ilişkili veri işleme aygıtlarını bünyesinde barındıran bilimsel disiplin. (Kaynak wiki)

CS alanında gidebileceğiniz çok yer var, network seçebilirsin,
robot isteyebilirsin, bankalar için çalışacam diyebilirsin,
savunma sanayinde çalışacam diyebilirsin, networkle uraşcam diyebilirsin, wireless uzerine yogunlaşıcam diyebilirsin yada biyolojiye ilgim var biyoenformatikle uğraşıcam diyebilirsin. Ama ünv. seni buna yonlendirmez, yonlendirmemeli. Herkes savunma sanayinde çalışmak zorunda değil, herkes networkle uğraşmak zorunda değil, herkes biyoloji ile ilgilenmek zorunda da değil. Olan bitenden hiç mi haberiniz yok ne demek onu anlamadım??? Sonuçta bu her insanın kendi becerileri ve istekleri doğrultusunda seçip özelleşeceği bir alan. Bunu okulun herkese must ders olarak verip dayatması bence sağlıklı değil. Daha önce de dediğim gibi, bilkentte biyoloji dersi veriliyor zorunlu olarak, eğer ilgisi olan varsa gidip o gruba katılabilir.. O grubun yaşı da sabancıyla aynı nerdeyse, 2000de kurulmuş.
Ahanda bilkent biyoenformatik
Penthesilea said:

Bilkent tabi ki kotu bir okul degil. Ama bence Sabanci, onun yasina geldiginde lafi bile edilmeyecek bir okul. Istanbul'da olmasi cok buyuk bir avantaj. Yurtdisina, daha az mezun vermesine ragmen daha cok adam yolluyor bildigim kadariyla.

Biz şu andan bahsediyoruz ama sabancı bilkentin yaşına gelirken bilkentte yerinde saymayacaktır. Yeni gelen genç hocaların hepsi tapılacak insanlar: Uluç Saranlı, Sinan Gezici.. (Bunlar benim ders aldıklarım ve yaşları çok genç olmasına ragmen buyuk işler yapmış insanlar). Sonuçta bilkent kesinlikle yerinde saymayacaktır.
Değişim programlarında pek giden olmaz ama, mezun olduktan sonra bilkentten de yurtdışına giden çok insan var. Kesin bi belge olmadan bişi demek zor.

Penthesilea said:

Benim acimdan bakarsak, ikisine de girebiliyordum ama 3 tercih yaptim: Sabanci burslu x2, Sabanci parali. Benim aradiklarimi verebilen de Sabanci'dan baska vakif okulu yok Turkiye'de, devlet okullari ise taleplerimin yanina yaklasamaz zaten.

Aradıkların ne idi bilmiyorum, o yuzden bişi diyemem. İstanbuldan ayrılamam diyorsan bilkent olmaz, denizsiz yapamam diyosan bilkent olmaz. Onun dışında belki aradıkların bence mevcuttur.

Penthesilea said:

Ayrica, Kemal Oflazer ABD'de Turkiye'nin en taninan CS Profesoru diyebilirim sanirim rahatlikla. Bilkenti birakip Sabanci'ya gelmesi biseyler anlatiyor benim gozumde.

En tanınan Cscisi neye gore kime gore? Fazlı Can da ABD de çok tanınır. Bilkenti bırakma sebebinin ne olduğu da önemlidir. Şimdi buna 2 taraflı bakabilirsin.
1.seçenek: Bilkentdeki eğitimi begenmiyor diyebilirsin.
2.seçenek: Bilkent sadece ogrenciler için değil hocalar için de zordur. Belli sayıda makale yayınlamak zorundalar. Ve Belli sayıda ders vermek zorundalar. Bilkent belki yorucu gelmiş olabilir. Sabancı daha çok paraya daha az iş olabilir. Adam ders anlatmak istemiyordur, sabancı bilkentten daha az ders anlattırma vaadediyor olabilir..
Veya istanbul olmadıgı icin istememiş olabilir..
Onun nedenini bilemeden bişi demek güç.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Ben cok memnun kaldim kisaca okulumdan. Gecen sene Kemal Oflazer'in referansiyla Harvard CS'e gittim staja. O sirada Brown'i falan gezdim, ve bu yil, Harvard'daki hocam Stuart Shieber'in referansiyla Brown'a gidiyorum. Eugene Charniak veya Amy Greenwald ile calisacagim ki biri NLP'yi yaratan adamlardan biri, digeri de ekonomi ve yapay zekayi baya iyi harmanlamis bir kadin.

Oflazer ile yaz sonunda Turkce'den Ingilizce'ye Statistical Machine Translation paperim yayinlaniyor. Yine adamla olan calismalarimi CV'mde gorup, Turkcell, musteri hizmetlerine uygulanmak uzere bir proje gelistirmemi teklif etti, su an uzaktan calisiyorum onun uzerinde.

Ben universitemden istedigim her seyi aldim kisaca, ondan sidik yaristirmak anlamsiz acikcasi. Umarim herkes universitesinde istediklerini halleder ama ben SU'da olmasam bu kadari olmazdi bence.

Öncelikle, seni tebrik ederim. Gerçekten imrenilecek işler yapıosun. Maşşallah nazar değmesin =)
Yaptığın işler gerçekten buyuk.
Ama bence bunda okuldan çok senin payın var. Herşeyden önce senin başarın var. Ben eminim ki sabancı olmasa da sen buyuk işler başarırdın.
*Penthesilea onunde saygıyla eğilir*
Sosyal ağlarda paylaş

BoDrUmLu said:

Kaldı ki bilkentte derse gitmeyip geçmek mumkun değildir.Geçen donem sınıfın yarısını bıraktılar devamsızlıktan. Bazı arkadaşlarımın 2. alışıydı. Kimsenin göz yaşına bakmıyolar.
OS dersinde devamsızlık sınırı 5 ders saat idi. Hadi sıkıyosa girme derse, kimse gozunun yaşına bakmaz.
valla ben derslere gitmeden mezun oldum bilkentten. ilk 2,5 sene gittim tamam kabul da sonrasında pek gitmedim.

bahsettiğin OS dersine çok nadir uğradım. ha ortalamam 2,72 geldi derslere gitseydim daha yüksek gelirdi bu haliyle master vs için oldukça zorluk çıkardı ortalama ama dersi geçmekten filan bahsediyorsak hiç gerek yok benim kişisel fikrim. hele Bilkent gibi baştan aşağıya proje endeksli bir okulda. otur projelerini yap geç mis gibi :)

ha bahsettiğin imza olayıysa zaten 1 kişi 10 kişiye imza atıyor :P

olayın okulla mokulla alakası yok. öğrenci imkanını kendi yaratır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...