pwnbot Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 aksama yemek rezervasyonumuz varmis, ona katilmak durmundayim. takip eden saatlerde yol durumuna gore orada olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 2 sene önce milletin kampüste mahsur kaldığı doğru mu? yoksa şehir efsanesi mi :P ehu sps discussion konusu oldu da, bir kaç kişi "eyvah eyvah kampüste kalıcaz haftasonu" heyecanına kapıldı, sakinleşemediler bir türlü. bir de ne kadar yakışıyor şu kampüse beyaz örtü yahu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 ehehe walla bizim ing. dersinde de konusuldu, dogru galiba =), yarınki quiz iptal olabilir gibi bir sey dendi bi de, oyle olursa bu aksamdan gitmek lazım =)... beyaz ortu konusunda katılıyorum =) ilk kez goruyorum burada kar ı, cidden cok guzel... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 olacaksa hemen söylesinler de 18'e yetişelim :P olmadı 19.30'a. ama özlemişim kar yağışını pek bir sevindim bugün. bir de o üni. merkezinden aşağıyı görünce oooooh dedim bi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Bu ne lan bi bizim okul tatil olmayacak galiba =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 yok ya kaldık burada : pff... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mahsur kalma olayı doğru da, cumartesi sabahı management sınavım var, gökyüzünün kudretine bırakıyorum kendimi. Yağdır mevlam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 buz olmuş her taraf ya. kayıyor ara yollar :) tatil olmaz bu saatten sonra da yarın kampüsten çıkabiliriz umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Niye çıkmak istiyorsun ki? Mahsur kal, dersler iptal olsun, bütün gün ceset gibi uyu. Allahım mükemmel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 ehü yarın çıkmalıyım en azından ya. yarın kampüste kalmak istemiyorum hayır :) dersler iptal olsun, uyuyalım ona tamam da yarın olmasın mümkünse. edit: yarın = bugün ona göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 mahsur kalmazsiniz merak etme, kampusten normal seyir devam eder sehre ama okula donmek zor olur, birkac shuttle iptal olmustu buz yuzunden. dersler de iptal olmaz hic. ne adamsin kaan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Sınav ertelenmiş 12'sine, selam. Ama nasıl eve gidicem lan ben şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 gözün aydın Xaenin. bir de pazartesi tatili gelirse süper olur bu okul için :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 pazartesi de tatil olursa 5 haftadır cip'ye gitmiyor olucam ehehe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Bu sene ÖSS'ye giricem ve burslu sabancıyı düşünüyorum. Bölüm bilgisayar mühendisliği istiyorum fakat anlamadığım bir kaç şey var. Şimdi mühendislik ve doğa bilimleri ne girdik burslu bi şekilde ve okuduk 2 sene. ben fakütedeki istediğim bölüme girebiliyo muyum, kontenjan falan yok mu? 380 kişinin hepsi bilg. müh. isterse hepsini alıyorlar mı? Bir de genel olarak bilgi verirseniz sevinirim üniversiteyle ilgili özellikle bilg. müh. ile ilgili. Teşekkürler şimdiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 eaöe? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 sabır önemli o bölümde, hemen cevap beklemek yanlış, burası sabancı üni yardım hattı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Girersin istediğin bölüme, o konuda sorun çıkmaz. CS ile ilgili sorular için Penth'i bekle, o verir cevap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 CS mi, CE mi? sabancıda CE var mı? bunlar da önemli sorular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 380 kişi de ce isterse 380i de ce olabilior evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 bilmeyenler için; CS = Computer Science / Bilgisayar Bilimi (Aynı zamanda Sabancı Üniversitesi'ndeki Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği programının kısaltması olarak da kullanılmakta) CE = Computer Engineering / Bilgisayar Mühendisliği yani Sabancı'daki bölüm aslında CS&E gibi bişi :) Daha ayrıntısını Penthesilea verebilir o bölümde son sınıf olmalı. Bölümlere yüklenme ile ilgili cevap verilmiş zaten ama fikir vermesi açısından bölümdeki öğrencileri de kopyalayayım sana: Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği 134 Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik 36 Elektronik Mühendisliği 56 Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 42 Mekatronik Mühendisliği 157 Mikroelektronik Mühendisliği* 11 Telekomünikasyon Mühendisliği* 10 Üretim Sistemleri Mühendisliği 249 Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı 54 Kültürel Çalışmalar 21 Toplumsal ve Siyasal Bilimler 59 Ekonomi 96 Yönetim 159 (* Bu bölümleri artık tercih edemiyorsun, Elektronik Mühendisliği altında birleştirildi. 2005 ve öncesi girişliler tercih edebiliyor sadece bildiğim kadarıyla) Rakamlara bakarken 2.sınıfın sonunda diploma programı seçildiğini hatırlatayım. ÖSS'de başarılar ayrıca :) edit: yazım hatası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Sabancida bilgisayar muhendisligi diye bir bolum yok : ) Bilgisayar Bilimi asil bolumumuz, devamindaki "ve Muhendisligi" Turkiye'de is bulabilelim diye sadece. 3 adet engineering dersi var, CS303: Logic & System Design, CS401: Computer Architecture, CS308: Software Engineering (ne kadar CE tartisilir bu da). Yani sozun ozu, Sabanci'nin CS bolumu, CS bolumudur : P Ben cok memnunum bolumumden, hayvan hocalarimiz var ve onlarla calisma sansi elde edersen gelecek kariyerin acisindan super oluyor bu. Stajdan tut yuksekogrenime kadar super yerlere girmeni saglarlar yani. Dersler guzel. CS dersleri 4. sinifa kadar fix acikcasi, ne alacagin biraz belli. 4. sinifta seciyorsun uzmanlasmak istedigin alana gore dersler, iste ornegin ben Network veya Computer Graphics almadim da Topics in Natural Language Processing ve Compiler Design aldim (sonuncusunu baya bi aliyorum, genisledim). Ama Sabanci'nin bence en guzel yonu su bu noktada, fakulte disi dersler. 5 adet fen fakultesi, 4 adet de sosyal fakulteden ders almak zorundasin. Ben fen derslerini mat yandal ile doldurdum, sosyal fakulte derslerini de politik bilimler ve sanat tarihi dersleriyle doldurdum. Ama ornegin sen bir bilgisayar grafikcisi olmak istersen, pasalar gibi gidersin computer graphics yaninda sosyal bolumden 3d modelling, sound and image vs. alirsin, guzel bir sekilde desteklersin CS egitimini. Arastirma imkanlari baya genis Turkiye standartlarinda, bunda ozel okul olmasinin buyuk payi var tabi. Ornegin bitirme projem Turkce'den Ingilizce'ye paragraf cevirisi. Bu tur bir projeyle ilgilenme imkanini sadece bizde, Baskent Univ bi de ITU'de elde edebilirsin, orada beraber calisacagin kisiler de bizim buradaki hocanin eski ogrencileri : ) Bolum zor, ama CS'e girersen adini coook duyacagin bir hocamizin dedigi gibi: There's no free lunch : ) (Evet 380 kisinin 380'i de salaksa CSci olabilir :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Ee peki is imkanlari nasil mesela sen mezun olnca nerds calismayi dusunuyosn? Bide burslu musun, ben ogle girmeyi dusunuyorumda cok bi zorlugu olurmu maddi acidan? Bide sanirim cs'in ce'den farki donanimla ilgili biseyin olmamasimi? Birds dersleein iceriginden biraz bahsedebilirmsn? Cok tesekkurler simdiden daha cok sorum olur buyuk ihtimalle =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Com haha CS isin bilim tarafi, piyasa acisindan da software tarafi gibi bakabilirsin iste. Ben yuksek lisans yapmayi planliyorum Amerika veya Iskocya'da, basvurulari yaptim cevap bekliyorum iste. Is imkanlari gayet iyi bildigim kadariyla, yani Turkiye'de kalip yuksek yapmak istemeyenleri genelde hep Garanti aliyor 3 bin ytl gibi bi fiyata ki giris parasi olarak cok iyi bu Turkiye icin. Ders icerigi nasi anlatayim allaskina her dersin ayri icerigi var : ) http://cs.sabanciuniv.edu/ ya alalim seni. Bursluyum ben de maddi sikintim yok o yuzden objektif bir yorum yapamam o konuda. Fakat dogruya dogru, pahali Sabanci'da yasamak. Eger normal onur burslu girersen (yani ilk 200 e girmemis olursan), yurt parasina gidecegi icin alacagin burs, gunluk harcamalarin cebinden olacak yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Gördüğüm üzere Mekatronik Mühendisliği deniyormuş sanıyorum bir de, Mekatronik diye geçer aslında sadece, ona da Mühendislik eklenmiş sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar