kfg Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 abi ns'den hic umidim yok benim de, esit agırlıgım anlamıyorum ki =)... yalnız simdi news lere baktım, 1 soru cozumu 4 tane de gribbin ozeti konmus, onlar cok ise yarar gibi gozukuyor, nerden baksan bi 9 saat var sınava, artık elimizden ne gelirse =)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 bu NS ne illet dersmis, herkes sikayet ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Midtermde test olmuyo falan dediler ne bu . Geçen sene girmedim ben midterme de ,bilmiyorum dsfgh . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hunter007 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 freshte curve olmaz heyecan yapmayın gençler:) sadece nste geçme sınırını aşağı çekerler gerisi yalan... bugün oflazer 16/50 ortalaması olan midtermden sonra curve yapmicam ona göre dedi 60 kişi alıo 40 kişi kalcak:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 freshte olmalı curve banane :) geçen güneri amfide curve murve düşünmesenize siz filan dedi ama. ilgilendirmiyor sizi çünkü bende kullanmayı düşünmüyorum filan tarzı bi laf etti ama kullanır yaw :) dönem sonuna bakacakmışız. edit: oflazer hocaya ne derse doğrudur :P şaka maka kötü olmuş kolay gelsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Oflazer cok birakir ama gecenlere iyi not verir : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 ya adam kendi dedi bu derste f vermemeye çalışıorum genelde diye ii attın rummate:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
myster1o Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 adam f vermemeye calısıorum dedi de ortalama 16.9 çıkınca adam sinirlendi ondan curve yapmıcam dedi ve f vermeye cekinmem demiş asistanlara. bu arada gururla söylüyorum 39/50 alıp sınıf 2. olan benim curve ü yükseltenlerden(!) biyim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 data'da oyle yani en azindan rummate : ) oha 39/50 ikinciyse enteresan bi sinavmis. ozlem bizim yanimizdaydi bitirme projesiyle ilgili, oflazer de oradaydi sey dedi ozleme "bol not ver surdan surdan falan 3 er 4 er not ver" dedi ama kurtarmamis heralde : P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
myster1o Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 sınav çok kolaydı zaten ben full yaptım die cıktım bi sürü dikkatsizlik hatası var, yok final stateleri çift yıvarlak yapmayı unutmusum falan.. ama ortalama 16.9 çıktı ve adam curve yok dedi işte bu kdr düşük çıkınca herkes nie sıçtı anlamadım ben bi de derslere hiç gitmediydim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Middle Declaration'umu yaptım. %45 - Computer Science and Engineering %35 - Biological Science and Engineering %20 - Electronical Engineering ne olacak şimdi? 2. dönem danışmanım mı değişecek? Bir de 3. sınıftaki asıl, gerçek, hakiki declarationdan bağımsız, etkilemez rahatlığı içinde bildirdim ama? edit: toplamayı da bilmiyorum tüü :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 eha duyuruda yazanları okudum. bir an herşeyi soruyormuş gibi hissettim. duyuruda yazanların dışında mümkünse merak ettiklerim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 farketmez, bi boka da yaramaz. sadece tribunleri hazirliyolar bu sene kac kombineyi nereye satariz acaba hesabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
myster1o Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 cs seçiceksen bi ara uğra da gör halimi aynı binadayız zaten. 110 nolu oda :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 işletme okuyun işletme cs seçtik sürünüoruz hiç gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 CS okuyup son sınıfta "aa ne güzelmiş" diye POLS alın , sonra ağlayın arkadaşlarınız gülsün . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 pols 392 sanirim o dedigin ders, harika bir ders herkes alsa keske Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Evet , İlke'ye sor bi ama , böyle bilgisayar geekleri (no ofens) alınca böyle genel kültür derslerini bir şaşırıyorlar . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 ilkeye bu ara sormamak lazım o dersi 2 gece uyumayıp paper yazıcak o derse:) ama güzel ders o ayrı ben alıodum son anda va aldım, seneye alcam inş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 ne pols 392? koçak veriyor sanırım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Kocak veriyo, ders imba. Her sey guzel hos Ama 15 sayfa essay var. Yazarim lan ne Engler yazdim diyorsun, ama gel gor ki adam her cumleye citation istiyor. SPS degilim ki ben kankea =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Oha mat101 in finalinden midtermden yüksek not alırsan midterm yerine de sayılıyormuş o not . Oha geçebilirim sanırım bu sefer o zaman . Oha . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 hadi ya? valla güzelmiş. edit: yok yazmışlar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Scheriff said: işletme okuyun işletme cs seçtik sürünüoruz hiç gerek yok gonulden katiliyorum buna. ayrica 300 level PolS dersi secen ilkeye laflar hazirladim, salak herif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Yarin aksam 5'e teslim, simdilik bu kadari bitti sdfdsfdsfs AZAUAHAHAHAHAHAHAHH =((( Sovyetler Birliği’nin 74 yıllık tarihi, her biri farkli birer lider ile özdeşleşebilecek 3 devrime şahit olmuştur. Bunlar sirasiyla, Sovyetler Birligi’nin kurulmasiyla sonuclanan Vladimir Lenin onderligindeki 1917 devrimi; Joseph Stalin’in 1930lardaki Bati’ya gore totaliter, Sovyetlere gore sosyalist rejimi yaratan devrimi ve son olarak Mikhail Gorbachev’in 1985-1991 arasinda Stalinist duzeni ortadan kaldirma amaciyla baslayip Lenin’in mirasi Sovyetler Birligi’nin de sonunu getiren devrimi. Sonuclari sadece Rus tarihine degil, tum dunya tarihine yon veren bu devrimlerden ilk ikisi, liderlerinin diktatorluk rejimleri ile sonuclanmistir. Ekim Devrimi’nden baslayarak Sovyet Rusya genel olarak bakildiginda, ulkeye damgasini vuran bu iki diktatorun yonetimlerinin, birbirlerine yakin tarihlerde gucu ellerinde tutmus olup benzer arkaplanlardan gelseler de, birbirinden cok farkli noktalari goze carpar. Bunda Lenin ve Stalin’in farkli ilke ve goruslerinin, ve bunlari uygulamalarinin buyuk payi olmakla birlikte, cevabi bu kadar basit tutmak dogru degildir. Bu iki lider, cevrelerindeki yonetim kadrosu ve Rus toplumu 20. yuzyilin yildirim hiziyla degisen politik, ekonomik, teknolojik ve sosyal dengelerinden hic mi etkilenmemistir? Bu degisimler haricinde, Stalin’in Lenin’den sonra gelmesinin de etkileri de goz onunde bulundurmalidir. Lenin’in amacina ulasmamis hareket ve gerceklesmemis ongoruleri Stalin’in Bolsevik tek parti modeli yorumunu Lenin’inkinden farkli kilmis olabilir. Bunlari goz onunde bulundurarak, Stalinizm icin Marksizm’in devrimci ozu geregi Leninizm’in gunun sartlarina uygulanmis hali, yani Leninizm’in devami demek mumkun mudur? 1991’de Sovyet arşivlerinin açılmasıyla beraber birçok tarihsel gerçek gün ışığına çıkmış olsa da, günümüzde de Stalinizm’in Leninizm’in bir devamı olup olmadığı hala tartışılmaktadır. Devamlılığın tartışmaya açık olması da buradakı en önemli etkenlerden biridir, çünkü devamsızlıktan bahsetmek için ne kadar değişim gerekeceği de bir kıstas değil, başlı başına başka bir tartışmadır. Kısacası, tarihsel kanıtlar belli bir zemin hazırlasa da, sonunda işin içine yorum girmektedir. Bu soruya mümkün olduğunca isabetli bir cevap vermek için için Leninizm ve Stalinizm ile tam olarak ne ifade edildiği anlaşılmalı ve bu görüşler enine boyuna karşılaştırılmalıdır. Bu düşünce yapılarına ulaşırken tarihçiler, bu iki liderin görüş ve ilkelerini yorumlarken 2 ana gruba ayrilmistir. Birincisi politik olarak merkez sağdan muhafazakarlara uzanan kesimde yaygındır ve bu gruba özellikle Batı tarihçileri dahildir. Bu grup Leninizm’i Stalinizm ile aynı sertlikte yorumlar ve onlara göre iki liderin düşünce sistemleri arasında bir devamlılık vardır. Diger grup ise merkez soldan sosyalist ve anti-Stalinistlere uzanmaktadır ve Leninizm’i karşıt grup kadar sert ele almaz, bu düşünce sistemleri arasında bir devamsızlığın olduğunu savunurlar. Ben de bu makalede, tarihcilerin arastirmalari isiginda Leninizm ve Stalinizm’i teker teker birçok yönüyle ele alıp, bu iki sisteminin karşılaştırmasını yapacak ve bu karşılaştırmayı baz alarak sistemlerin birbirleriyle benzerlik ve karsitliklarini ortaya koyacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar