Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ema'dan bekar yemekleri : soyalı kremalı tavuk

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

sevgili patiler,
bugün hem acil gelen misafirler hem de beceriksiz bekarlar için hem kolay hem de fanfin bir tavuk yemeği yapacağız. hazırlaması sadece 2.5 dakika sürüyor, pişmesi de 20-25 dakika.
hayat kurtaran bir tarif efenim..

malzemeler:
piliç sarma (marketlerde tepside satılır, kemiği alınmış but etidir, 6lı oluyor genelde paketler)
1 paket krema (mis, pınar, tikveşli gibi markaların var, 200 ml'lik UHT paketlerde, soğuk dolapta durur)
yarım-bir çay bardağı soya sosu (soya sosunun sertliğine -dark ise daha az- ve damak tadınıza göre)
opsiyonel: bir avuç corn flakes

yapılışı:

- yayvan bir fırına dayanıklı kap içine taUklarımızı yanyana yerleştiriyoruz.
- bir paket kremamızı açıp hepsini taUkların üstüne gezdirerek döküyoruz.
- üstüne soya sosunu gezdirerek döküyoruz.
- tuz aman aman sakın koymuyoruz (soya var), istersek karabiber koyuyoruz.
- opsiyonel kısım: corn flakes'leri (beatleslar, lol) gezdiriyoruz üstünde. ben denemedim, yapanlar kıtır kıtır çokzel olduğunu söylüyor, onların yalancısıyım.
- hop fırına atıyoruz, pişiyor nefis..

tavuklar yumuşacık oluyor, sosu da to die for. yanına pilav yapınız, artan sosları üstüne dökünüz. bi de salata attırıverirseniz, alın size sofra...

budur!

eylemlerimiz devam edecek...
(nası sıkılıyorum belli diil...)
Sosyal ağlarda paylaş

ben bunu tavuk göğsü ince şeritler halinde kesere, ve tavada yapıyorum,

cok az yağ koyduğum tavada tavuk suyunu vermeye başladığında kremayı ekliyorum, oda pişiğ kabarcık oluşturmaya başladığında soya sosunu koyuyorum, bi maksimum 5 dakka daha pişirip alıyorum ocaktan sonra yiyorum.

tuz tok ama karabiber ve kekik kouyorum bazen sadece kekik koyuyorum

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 15:05 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Fırın tepsisinde mi yapılıyor borcam kapta mı anlamadım ben. Yapışmıyor mu o tavuklar tepsideyse?

Benim tavsiyem de şu, çok kolay bu da.

Aynı biçimde tavukları alıyoruz, bir kavanoz veya Ice-Tea, Coca-cola promosyon bardağıyla dövüyoruz (özel dövme aleti de olabilir).
Sonra üzerlerine bolca arjantin baharatı adıyla bilinenen baharat, çok az da damak zevkine göre körü ekliyoruz (zorunlu değil).

Pişirmek için ya bir tavayı azcık yağlayıp pişince tersyüz ediyoruz.
Alternatif olarak, üzerinde balık ve bilimum resim olan tost makinemize (çok pislenicek yıkamanız lazım), ya da ocağa konulan tost yapma aparatına koyarak tavuklar çok kurumadan pişiriyoruz. Buradakiolay kurutmamak, yoksa yalan oluyor tavuklar.

Sevgiler, saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...