Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 sevgili patiler, bugün hem acil gelen misafirler hem de beceriksiz bekarlar için hem kolay hem de fanfin bir tavuk yemeği yapacağız. hazırlaması sadece 2.5 dakika sürüyor, pişmesi de 20-25 dakika. hayat kurtaran bir tarif efenim.. malzemeler: piliç sarma (marketlerde tepside satılır, kemiği alınmış but etidir, 6lı oluyor genelde paketler) 1 paket krema (mis, pınar, tikveşli gibi markaların var, 200 ml'lik UHT paketlerde, soğuk dolapta durur) yarım-bir çay bardağı soya sosu (soya sosunun sertliğine -dark ise daha az- ve damak tadınıza göre) opsiyonel: bir avuç corn flakes yapılışı: - yayvan bir fırına dayanıklı kap içine taUklarımızı yanyana yerleştiriyoruz. - bir paket kremamızı açıp hepsini taUkların üstüne gezdirerek döküyoruz. - üstüne soya sosunu gezdirerek döküyoruz. - tuz aman aman sakın koymuyoruz (soya var), istersek karabiber koyuyoruz. - opsiyonel kısım: corn flakes'leri (beatleslar, lol) gezdiriyoruz üstünde. ben denemedim, yapanlar kıtır kıtır çokzel olduğunu söylüyor, onların yalancısıyım. - hop fırına atıyoruz, pişiyor nefis.. tavuklar yumuşacık oluyor, sosu da to die for. yanına pilav yapınız, artan sosları üstüne dökünüz. bi de salata attırıverirseniz, alın size sofra... budur! eylemlerimiz devam edecek... (nası sıkılıyorum belli diil...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 mısır gevree ufalanıyo mu da üstünde dolaştırılıyo, nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 yapan olmadıktan snra neyleyim yemeği,yemiyorm ztn inadına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 ufalanmıyo. ööle serpeleniyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 çok güzel.. ama resim? lütfen resim! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 işte bu number 1 izmir topçuda yedim 2 gün önce. yapılısını bilen varmı diye topik acıcaktım,utandım => c/p yaptım yazıyı tenks edit:typo [ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 15:00 tarihinde, Olivies tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 ben bunu tavuk göğsü ince şeritler halinde kesere, ve tavada yapıyorum, cok az yağ koyduğum tavada tavuk suyunu vermeye başladığında kremayı ekliyorum, oda pişiğ kabarcık oluşturmaya başladığında soya sosunu koyuyorum, bi maksimum 5 dakka daha pişirip alıyorum ocaktan sonra yiyorum. tuz tok ama karabiber ve kekik kouyorum bazen sadece kekik koyuyorum [ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 15:05 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 cüceden aşçı olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 cüce dediğin gibi yapacaksan (tavada ve kremasız)soğan takviyesi öneririm, çokzel oluyor. etle de olar ayrıca aynen barnak barnak keserseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 ya aslında yemekten kıl cıkmasına alışırsan olur. cok güzel hünkar beyendi yaparım. edit: krema var ondada yazmamışmıyım? yazmamışım doğru düzgün düzelttim. [ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 15:05 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 annem aynisinin tavuk sisli olanini yapiyor dehset bisey ozellikle bittikten sonra sosla conrflakes karisimi tavugun suyuyla filan akrisinca mukemmel oluyor dur gidiyim ikna ediyim yapsin aksama, canim cekti simdi xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Fırın tepsisinde mi yapılıyor borcam kapta mı anlamadım ben. Yapışmıyor mu o tavuklar tepsideyse? Benim tavsiyem de şu, çok kolay bu da. Aynı biçimde tavukları alıyoruz, bir kavanoz veya Ice-Tea, Coca-cola promosyon bardağıyla dövüyoruz (özel dövme aleti de olabilir). Sonra üzerlerine bolca arjantin baharatı adıyla bilinenen baharat, çok az da damak zevkine göre körü ekliyoruz (zorunlu değil). Pişirmek için ya bir tavayı azcık yağlayıp pişince tersyüz ediyoruz. Alternatif olarak, üzerinde balık ve bilimum resim olan tost makinemize (çok pislenicek yıkamanız lazım), ya da ocağa konulan tost yapma aparatına koyarak tavuklar çok kurumadan pişiriyoruz. Buradakiolay kurutmamak, yoksa yalan oluyor tavuklar. Sevgiler, saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Cüce böyle yemekler yapmayı biliyosun ve bize ketçaplı soğan mı yedirdin? Yazıklar olsun be. Yazıklar olsun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 gel sana hünkar beyendi yapıyım, parmaklarını yersin. buluşmanın doğası gereki öle oldu napalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 said: Fırın tepsisinde mi yapılıyor borcam kapta mı anlamadım ben. Yapışmıyor mu o tavuklar tepsideyse? borcam'da yapıyorum ben. ama tepside de olur herhalde, kremalar eriyo, tavuk da su bırakıyo baya. soslu bi yemek bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 said: axedice üye § 21 Ağustos 2007, Salı - 00:08 [ özel msj ] Cüce böyle yemekler yapmayı biliyosun ve bize ketçaplı soğan mı yedirdin? Yazıklar olsun be. Yazıklar olsun! Abi ketçaplı soğan nedir ya ahahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 yeşil taze soğanı ketcaplı suda kaynatıyosun abı [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 00:23 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 said: borcam'da yapıyorum ben. ema zaten adı gibi biliyodur da, bu konuda biçok deneyimsiz arkadaş var ortalıkta; borcamı fırına verdiğinizde alüminyum folyolu bişey koymayın içine. yalan olur borcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 fırını önceden ısıtıyor muyuz? kaç derecede pişiriyoruz? yakmayalımda, yiyelim, doyalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 5 dakika ısıtsan iyi olur. 180 derece iyidir. 20-25 dakika rahat ol, sonra pişti mi diye kontrol ederek devam gerekirse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 teşekkürler ema apla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 afiyetler olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 bekar insan bunlarla ugrasmaz ki, yap bi' ekmek arasi olsun bitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Benim bildiğim cornflakes değil de, cips gezdiriliyor üstünde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 bişey sorucam bu KFC'deki çıtır kanat bu mu oluyor? değilse hangisi o oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar