Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kumpirimsi


Delyyyy

Öne çıkan mesajlar

Neler gerekir?

- 4 adet orta boy patates
- tereyağı ftw
- rendelenmiş kaşar
Gerisi sizin zevkinize kalmış


Ne yapıyoruz , nasıl yapıyoruz?

4 adet patatesimizi fazla hararetli olmayan fırınımıza tıkıyoruz .Ortalama 40-50dk civarında kendinlerıne gelmelerini bekliyoruz. 2 tanesini alıyoruz ve kabuklarından ayırıp tereyağı ve kaşara doyuruyoruz kendilerini.

Üstüne zevkimize göre opsiyonel malzemelerimizi koyuyoruz veya sade yemek istiyorsak 2 kez bu zevki tadıyoruz .

Malzemlerimizi doymuş patateslerimizin üstüne yığdıktan sonra fırında kalan 2 patatesimizi hızlı bir şekilde soyup geriye kalan rendelenmiş kaşarlarımızı ve çok azda olsa tereyağımızı koyup bulamacımızı hazır hale getiriyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadım ben şimdi, neden iki tanesini hazırlayıp yedik, öbürleri sona kaldı ööle filan?

ayrıca kumpirden daha fazla verim almak için:
- patataları iyice yıkayınız, üstlerine çok az zeytinyağı sürüp alüminyum folyoya sarınız, öyle fırınlayınız.
- küçümen patatalarla yaparsanız daha çabuk pişer, tercih ediniz, gerekiyorsa 2-3 tane yiyiniz.
- kabuğundan çok arındırmayınız, hatta folyo üstündeyken ortasından yarmak suretiyle içerdeki mis gibi patata pürelerine ulaşabilir, o yarıktan tereyağı ve kaşarı koyup karıştırabilirsiniz. folyosu tabağı gibi oluyor öyle olunca.
- kumpir mayonez, ketçapsız olmaz. bi de evde haşlanmış tavuk filan varsa, göğüs eti (didilmiş) yakışıyor çok. bol tuz...
- kumpirini kabuğu da yenir, bu yukardaki zeytinyağı takviyesiyle de süper olur, kendinden lezzetlidir nerdeyse. içini yiyip kabuğunu bırakacaksanız bana verin, ben yerim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bide fırınınız yoksa mikrodalgada canavar gibi kumpir oluyo patatesler. üstelik max 20 dkkada. bide mikrodalgaya atmadan önce üstüne bi kaç delik açın patateslerin. alüminyum folyoyo da sarabilirsiniz. sonra bana küfredin.
ginaly usta ile mikrodalgada lezzetler
[spo]napim lan yurtta fırın yok mikrodalga var.[/spo]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amaç normal kumpir değil zaten küçük küçük patateslerdan pürevari bir karışım elde etmek , 2 tanesini fırında bırakıyoruz çünkü elimizdeki 2 tanesini o hareretteyken içini boşaltmamız ve mazemelerle bulamaç elde etmemiz biraz zaman alıyor ve soğuyorlar doğal olarak zavallıları kabuklarından ayırdığımız için. Ayrıca kabuklarını lütfen yiyiniz çöpe falan atma girişiminde bulunmayınız en can alıcı nokta kabuklar zaten :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi iki kere denedim mikro dalga fırında daha önce biri dün olmak üzre anlatayım.

-Dev boyutta patatesler 17-20 dakikada oluyor standart ayarlarda.
-Eğer ince kabukluysa patateslerin dağılmaması için bir şey gerekli bir kap, bir kutu yoksa dağılır.
-Mikrodalga fırına atmadan önce tepesini yarıyoruz içe doğru ki pişince açılsın patatesler, pörtlesin.
-Pişerken iç malzemsini hazırlıyoruz benim tercihim şudur:
*İlk olarak bir kavanoz garnitür alıp yiyeceğimiz kadar tabağa boşaltıyoruz, sonra suyunu süzüyoruz iyice, üzerine bolca maynoz döküp karıştırıyoruz, buzdolabına koyuyurouz ki katı bir hal alsın daha da (evet rus salatası oldu bu, içine küçük turşu dilimlerseniz daha iyi olur), ayrıca buzluğa koymayın çabuk olsun diye çünkü donuyor gerçekten.
*Diğeri ise şöyle, kokteyl sosisleri orta incelikte diliyoruz (2, 2,5 bir milyon üst üste konmuş gibi), sonra tereyağıyla tavada döndüre döndüre pişiriyoruz, tacdan alıp bir yere aktarıp üzerine ketçap ekleyip karıştırıyoruz.
-Pişince çıkartıp, önceden hazır kaba koyup kaşık bıçakla karıştırıyoruz, tereyağı ve peynir rendesini ekliyoruz bunu yaparken.
-Sonra içine malzemeleri ekleyip görüntüyü bozmayacak şekilde karıştırıp servis yapıyorsunuz.

Benim dün şöyle oldu, tereyağını aldım koydum patatesin içine, sonra bir baktım ki altı küflüymüş, küflü kısmını kesip attım. Yerken baktım ki tadı ekşi. Ama aç olduğmdan yedim, sonra üstüne bir de yoğurt yedim zehirlenmeyeyim diye.
Zaten garnitür de pek yeni değilmiş o da zararlı yani.

Neyse, afiyet olsun efendim.

Edit: Mısırı unutmuşum evet. Ayrıca kardeşle yemek için ideal sanıyorum Shimone, deneysel bir yemek sonuçta.

[ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 13:45 tarihinde, Queen tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dun yaptım oldukca basarılı oldu diyebilirim. yalnız patates biraz fazla pişirmişim yani 1 kişiye 3 orta boy patates yaptım 2 ortaboy patates yeterdi :D
bide patatesleri alüminyum folyoya sardıktan sonra direk ortadan bıcakla açtım ama öle dışardaki gibi patatesi karıstıramadım bende direk tabaga yıgdım tabakta karıştırdım :D
hehe once zaten kardeşime tattırdım :D ilk kez yapıyodum :D
[spo]
Shot with RAZRV3x at 2007-08-17[/spo]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...