Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilkent'li olanlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bilkent'de hazırlık atlama sınavının adı COPE. İki aşamalı olarak yapılıyor ve iki aşamada aldığın notlar göz önünde bulundurularak 5 farklı kurdan birine yerleştiriliyorsun. Eğer aşağı yukarı birşeyler biliyorsan zaten ilk kurdan başlamazsın, eğer ortalama birşeyler biliyorsan da 3. (yada 4. emin değilim) kurdan başlayıp 1 dönem okuyabilirsin hazırlığı (sonra da irregular yani düzensiz öğrenci olarak başlarsın bölüme).

Tavsiyem, ingilizcenin yeterli olduğunu düşünmüyorsan kesinlike oku hazırlık. Bölümüne geçtiğinde herşey ingilizce olacak zaten, o yüzden hazırlıkta altyapı oluşturmazsan ileride işkence olur dersler.
Mesaj tarihi:
COPE sınavı bu arada 6-7 Eylül tarihlerinde yapılıyor.

edit: ki baktım zaten biliyormuşsunuz.

[ Mesaj 19 Ağustos 2007, Pazar - 20:48 tarihinde, Exodus tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
benim tavsiyem de atlayabiliyorsan atla hazırlığı kesinlikle okuma.

cope u atlayabiliyorsan ingilizcen zaten yeter merak etme. dersleri vs çok rahat anlarsın.
Mesaj tarihi:
Orası da doğru tabii, zaten ingilizcen yeterli değilse COPE'u geçmen zor. Ingilizcenin Bilkent'de ne kadar inanılmaz önemli olduğunu unutma demek istediğim. Ne hazırlık sınıfını ne de COPE'u boşu boşuna koymamışlar oraya. Bölüme girdikten sonra, COPE'u geçmelerine rağmen, çok büyük sıkıntı yaşayan onlarca öğrenci biliyorum bizzat.
Mesaj tarihi:
5 sene önce ben de positive englishe gitmiştim :) iyi kurstur valla kursa gidecek varsa tavsiye ederim. copetan önceki çoktan seçmeli o kolay zaten sorun yaratmaz zaten kurslarda onun üstünde de durulmaz pek
Mesaj tarihi:
ben derdimi anlatamadım=(
şimdi ben en kötü kurdan başlamamak daha iyi bir kurdan başlamak için napıcam?bir sınava mı giricem yoksa herkes haz. atlamaya girecek de ona göre mi ayarlanacak?
bir de şimdi gitsem hemen antalyalardan haz. atlamaya posa kaydolmaya bir işe yarar mı?
Mesaj tarihi:
emin değilim ama muhtemelen sınav sonucuna göredir kur. sınava girmezsen en kötü kurdan başlarsın doğal olarak

bu arada toefl'dan 210(benim zamanında öyleydi) alırsanız cope'a girmeden hazırlığı geçebilirsiniz
Mesaj tarihi:
yav dioz ya ablacım işte, girecen cope'a bakacan duruma.
ben girdim baktım. dediler ki bna "lan sen intermediateden başlıcan".
ei dedik. inter, upper, prefact okuduk bitti.
çok takma yahu kafana, dert etme bu kadar anaaa
Mesaj tarihi:
bende ilkokul ortaokul tedde okudum lisede anadolu lisesiydi positive english e gittim B ile geçtim sınavı zor bi sınav değil ama tabi temeliniz ve geçmişiniz çok önemli.
  • Yeni Oluştur...