fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Niye illa bir taraf haklı olmak zorunda onu anlayabilmiş değilim. Savaş kurallarını ilk kim ihlal etti tartışması veya toplama kamplarını kimler kurdu tartışması bence çok saçma. Almanların hiç toplama kampı yoktu demek bence ne kadar abesle iştigalse, müttefikleri melek görmekte o derece abesdir. Benzer şeyleri müttefikler yapmadı mı? Örneğin bilinçli olarak ilk kez savunmasız sivil bir şehrin vurulması bizzat Churchil'in emri ile olmadı mı? Amerikalılar ülkelerindeki Japonları toplama kamplarında toplamadı mı? Bir çoğu buradaki kötü yaşam koşulları nedeniyle ölmedi mi? Rusların katliamlarını anlatmıyorum bile, o konuda Almanları öyle bir sollamışlardır ki kıyas bile kabul etmez. Kısaca savaşı müttefikler kazanmıştır ve hür dünyanın kurtarıcılarıdırlar. Miğfer devletleri ise kaybetmiştir ve yaptıkları ve de yapmadıkları şeyler için Nürnberg mahkemelerinde yargılanmışlardır. Hiç düşündünüzmü, ya Miğfer devletleri kazanasaydı ne olurdu, mesela şu an düzmece Nurnberg mahkemelerinden değilde düzmece Halifax mahkemelerinden bahsediyor olamazmıydık? Bu arada es geçmemek için söyleyeyim, Almanların gaz kullanmamasındaki sebep cephenin olmaması değildir ki bal gibi cephe vardır. Örnek isterseniz Rus cephesinde yanlış hatırlamıyorsam Leningrad muharebesi 500 gün sürmüştür ki bu hep aynı cephedir. Orada sabit siperler ve kuşatma altında olan kocaman kendini her şekilde savunan bir kent vardır. atarsın gazı şehrin tam ortasına olur biter. Öyle en ön cepheye bile atmadan destekden yoksun bırakarak şehri düşürürsün. Almanların savaş etiği ile ilgili olarak burayatıklıyabilirsiniz. Unutmadan ufak bir dipnot daha, Japonyaya atılan nükleer bombaların esas amacının Rusyaya karşı bir gözdağı olduğu iddiaları da hiç akıldan çıkarılmamalıdır. Ayrıca Japonya'ya atom bombaları İmparator ile yapılan barış görüşmeleri sırasında atılmıştır. Evet Tojo barışa yanaşmıyordu ama imparatorun baskısı ile barış olamazdı demekde sadece bir tahmin. Kısaca savaşı almalar kaybettiği için olmadıkları derece haksızdırlar, Amerikalılar kazandığı için olmadıkları derecede haklıdırlar. Zaten tarih boyunca hep bu şekilde olmamamışmdır, tarih galiplerin tarihi değilmidir?[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ [Bu mesaj fedaykin tarafından 08 October 2003 23:56 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 said: Silthanas, 08 October 2003 23:28 tarihinde demiş ki: hatta casusluk olayi ruslara satmasiydi dimi atom bombasinin projelerini.. hline]Külliyen Yalan... o mevzu bugun dahi saibede. bilinen bir sey oppenheimerin tamamen kendi burnunun dikine gittigi, kongre tarafindan nukleer arastirmalari idare ve kontrol etmekle gorevlendirilen komisyonu dikkate almadigi ve garip ajandalar guttugudur. asil sorun bu iken buyuk ihtimalle bu casusluk perdesiyle gizlenmis hukumet ajanslarinin itibarina leke surulmemek istenmistir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sam Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 miğfer değil mihver devletleri.. :) düzeltilecek diğer bölümleri zaten unity irdeleyecek, (ters düştüğüm kadar haklı bulduğum tartışmalar da çok sayıda, mesela bu konu) kendimi yoramıyorum şu anda kusura bakmayın.. ;)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Yani gece gece yazarken bir çok yazım hatası gibi bunuda yanlış yazmışım ne olacak, önemli olan içerik değil mi :-P[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ [Bu mesaj fedaykin tarafından 09 October 2003 00:48 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 said: fedaykin, 08 October 2003 23:48 tarihinde demiş ki: Niye illa bir taraf haklı olmak zorunda onu anlayabilmiş değilim. nedeni su, yeni yukselen irkcilik akimini promote etmek isteyen denyo cevreler ITLAF edilen yuzbinlerce insanin itlaf edilmedigini iddia ediyor. boyle bir durumda bir taraf hakli, diger taraf haksizdir. said: Savaş kurallarını ilk kim ihlal etti tartışması veya toplama kamplarını kimler kurdu tartışması bence çok saçma. Almanların hiç toplama kampı yoktu demek bence ne kadar abesle iştigalse, müttefikleri melek görmekte o derece abesdir. Benzer şeyleri müttefikler yapmadı mı? toplama kampi - concentration camp - ilk kez boer savasinda ingilizler tarafindan boerlere destek veren ailelerin bu gerillalara destek vermesini onlemek amaciyla aileleri bir yerde toplamasi ile ortaya cikti. fakat daha once tarihte boyle bir seyin esi gorulmedigi icin yerel ingiliz general bu isi yuzune gozune bulastirdi, kampta aclik ve sefalet bas gosterdi, neticede ingilterede bu olayin duyulmasi sonucunda kelleler uctu. bundan sonra toplama kamplari savas esirlerinin ve sakincali kisilerin tutuldugu askeri kamplar olarak kullanildi. birinci dunya savasinda her iki tarafta toplama kampalari vardi. haliyle 2. dunya savasinda da tum taraflarda toplama kamplari kuruldu. fakat, artik 2 tur toplama kampi kavrami tanimi sabit bir sey degildi. almanyada muttefik esirlerin tutuldugu kamplarda, ozellikle ingiliz, amerikan ve fransiz esirlerin tutulduklari kamplar kosullari kotu olsa da neticede karsi tarafta muttefiklerin alman ve japonlari tuttugu gibi savas esiri kampi iken, ruslarin ve dogulu diger alman dusmanlarinin tutuldugu kamplar yeni bir kamp turuyle buyuk benzerlik gosteriyordu. almanyada nazilerin iktidara gelmesinden sonra akil hastalari ve ozurlulerin tasra kasabalarinda kurulan `hastane`lerde cesitli metodlarla `imha` edilmesiyle baslayan dinamik ikinci dunya savasi baslarinda `calisma kampi` olarak adlandirilan, ama gercekte imha kamplari, kasaphaneler olan kavrama evrimlesti. said: Örneğin bilinçli olarak ilk kez savunmasız sivil bir şehrin vurulması bizzat Churchil'in emri ile olmadı mı? hayir olmadi. ilk olarak almanlar hollandanin isgalinde futursuzca hollanda sehirlerini bombaladilar. londra-berlin arasi bomba danslarinda da ilk hareket diger yazinda soyledigim ve bu polemik 2 ay once acildiginda da benim ve baskalarinin da belirttigi gibi almanlarindir. said: Amerikalılar ülkelerindeki Japonları toplama kamplarında toplamadı mı? evet topladilar. yanliz bu bir toplama kampiydi, IMHA kampi degildi. japon kokenli amerikan vatandaslarinin bu kamplara goturulmesi casuslugu onlemek icin guvenlik amaciyla, ozellikle pearl harborda japonlara gemilerin pozisyonlarini, durumlarini, ne zaman nerede olduklarini ileten kisinin pearl harborda yasayan japon kokenli amerikan vatandasi bir discinin japonyayla yaptigi telefon konusmasinin dinlenmesinin etkisiyle yapildi. fakat sonra kongre durumu anayasaya aykiri olarak bu kamplari bir sure sonra kapatti, butun japon kokenli amerikan vatandaslari evlerine dondu, hatta bircok japon kokenli amerikali avrupa ya da pasifikte savasti. said: Bir çoğu buradaki kötü yaşam koşulları nedeniyle ölmedi mi? Rusların katliamlarını anlatmıyorum bile, o konuda Almanları öyle bir sollamışlardır ki kıyas bile kabul etmez. rusyanin basinda stalin vardi. stalin hitler ayarinda, himmler niteliginde bir adamdi. yanliz tek basinaydi, hitlerin cevresindeki gibi kalabalik bir psikopat toplulugu olmadigi icin katliamda ve zorbalikta yaraticiligi sinirli kaldi. dedigim gibi, ruslar ve digerleri arasindaki muttefiklik sartlarin gerektirdigi bir muttefikliktir. said: Kısaca savaşı müttefikler kazanmıştır ve hür dünyanın kurtarıcılarıdırlar. Miğfer devletleri ise kaybetmiştir ve yaptıkları ve de yapmadıkları şeyler için Nürnberg mahkemelerinde yargılanmışlardır. 2 ay onceki polemikte de soyledim, evet aynen savasi muttefikler kazanmis ve dunyanin kurtaricilaridirlar. eger onlar kazanmasaydi, o tartismada da soylemistim, bugun nufus cuzdaninda III.REICH - 2. Sinif Turk kole yaziyordu. said: Hiç düşündünüzmü, ya Miğfer devletleri kazanasaydı ne olurdu, mesela şu an düzmece Nurnberg mahkemelerinden değilde düzmece Halifax mahkemelerinden bahsediyor olamazmıydık? olamazdik. cunku o zaman ya kole, ya esir ya da baska bir tur asagilik durumda olacaktik. bildigin gibi biz, fransizlar, ingilizler, hintliler, daha dogrusu alman olmayan kimse `ari irktan` degiliz. belki `elit` almanlar konusuyor olurdu. ama senin benim konusma degil ses cikarma hakkimiz olmazdi. said: Bu arada es geçmemek için söyleyeyim, Almanların gaz kullanmamasındaki sebep cephenin olmaması değildir ki bal gibi cephe vardır. Örnek isterseniz Rus cephesinde yanlış hatırlamıyorsam Leningrad muharebesi 500 gün sürmüştür ki bu hep aynı cephedir. Orada sabit siperler ve kuşatma altında olan kocam Soulless Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Unity bu mesajim ozellikle sana ; kullandigin uslup hos degil ve düzeltsen iyi olur , kimin haklı yada haksız olduguyla ilgilenmiyorum , burada bir tartisma yapiliyor ve herkes kendi fikirlerini yada baska bir deyisle cok etkilendigi baskalarinin fikirlerini yaziyor.Ama sadece sen surekli kufur , hakaret , alay dolu bir uslup kullaniyorsun.Karsindakini sindirmek uzerine kurulu bir tarzin var ve buda benim umurumda degil acikcasi ama tarih bolumundeki tartismalarda mac kavgasi yapanlarin agziyla yazmazsan bende okudugum seylerden keyif almaya baslayacagim. Gectigimiz aylar icerisinde tartisilan tum benzeri konularda surekli Amerikanin attigi atom bombalarini savunuyorsun atesli bir sekilde , dayanaginda Japonya'nin teslim olmayi reddetmesi! Yani bir ülkenin teslim olmayi reddetmesi 2 tane sehrini 2 bombayla yerle bir etmek icin yeterli bir sebepmi? Kazanmak icin yapilan hersey dogrumudur yani? Dayanak buysa aynisini almanlar icinde kullanabiliriz , herhangi baska bir ulke icinde. Sanirim herhangi bir amerikan vatandasi senden daha gozu kapali birsekilde savunamazdi amerikalilarin yaptiklarini , kraldan cok kralcilik yapiyorsun ki olaylara olan objektif bakis acini kaybettirecegi gibi antipatide yaratiyor. Fedaykin'in yazisinin sonunda soyledigi gibi tarihi genelde kazanan taraf yaziyor.Burada basliktaki olaya gonderme yapmiyorum genel olarak aciklamaya calisiyorum.Propaganda'nin gucu zaman gectikce dahada fazla anlasiliyor ve daha yogun bir bicimde kullaniliyor.Gerek savas oncesi yada sirasinda gerekse savastan sonra.Amerikalilar dunyayi ozgurlestirdi diyorsun , peki sonra neoldu? Gorunuse gore simdi kendileri kolelestirmeye calisiyorlar ayni dunyayi.Yada enazindan suanda izledikleri yol bu.Bu yeterince buyuk bir gucu ve kontrolu elinde tutan herkesin zaman icinde geldigi nokta maalesef.Buyuk sirketler , guclu devletler hep aynı seyin pesinde.Yonetmek. Bazi insanlarin globallesmeye karsi verdikleri savasin sebebide bu artan tekellesme. George Orwell'in 1984 isimli kitabini okumani tavsiye ederim eger henuz okumadiysan.1949'da yazilan bu kitapta simdi geldigimiz yada gelmek uzere oldugumuz noktayi oldukca rahatsiz edici bir gercekcilikle anlatiyor. İcinde yasadigin gercegi inkar edip , tarihin kazananlarin istedigi sekilde degistirildigini kabul etmemek buyuk bir cahillik bence.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change unity100 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 nerdeymis kufur ? nerdeymis alay ? buradaki sahislarla ilgili bir tek olumsuz yorum goster. nasi almanlar icin de savunabilicez aynisini neyin aynisini ? yuzbinlerce silahsiz kendi kontrolun altindaki insani alip kamplarda ITLAF etmekle bomba atmayi bir mi tutuyorsun. birinin adi savastir birinin adi SOKYIRIMDIR. gecen tartismada da soyledim eger amerikalilar isteseydi almanlarin yahudilere yapmak istediklerini tum japonlara buyuk rahatlikla yapardi. savas bittikten sonra kac japon oldu ? amerikalilar japonyada kac tane krematoryum kurdu ? almanlar bunu daha savas bitmeden yapti, eskasa lehlerine sonuclansaydi savas bugun belki cemiskezek toplama kampindan sozediyor olacaktik. aslinda soz edebiliyor bile olmayacaktik. dogru olan dogrudur, istedigi kadar `pati` yaratsin bunu aynen savunmaya devam ederim. george orwel in fantastik futurist buyuk birader muhabbeti ile 2. dunya savasini karsilastiramazsin. evet, 2. dunya savasindan tami tamina aynen amerikali ve ingilizler ozgur dunyayi kurtardi. o donemde ingilterenin lider winston corcil, amerikanin lideri de ruzveltti. bundan sonra nice hukumet gelip gecti her biri de farkli tarzda politikalar uyguladi bu ulkelerde. ornegin nixon vietnam catismasini savas boyutuna tasirken jimmy carter bu savasi sona erdirdi. bu gun itibariyle abd hukumetinde bencil, kendi cikarlari ugruna hareket eden, kendi vatandaslarinin talep ve isteklerine kulak tikayan moronlar var. kimse cikip da bunlari amerikan halki secti zaten demesin, adamlar saibeli bir mahkemenin tarafli bir yargici sayesinde 5 bin oyu lehlerine cevirip barajlar ve kotalar sayesinde ucu ucuna aldilar secimi. clinton doneminde baska bir politikasi vardi amerikanin, bu gun baska bir politkasi var, yarin yeni hukumet secilince baska bir politikasi olacak. george orwelin buyuk birader olayiyla bu gunku durumun zerre kadar alakasi yok.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Popeye Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 said: Soulless, 09 October 2003 14:14 tarihinde demiş ki: Ama sadece sen surekli kufur , hakaret , alay dolu bir uslup kullaniyorsun. buna kesinlikle katılmıyorum şimdiye kadar ne küfür ne de hakaret ettigini gordum unitynin ki öyle bişey yapsaydı zaten mesaj silinirdi yada uyarılırdı (unity ve samin tarih bölümündeki bütün mesajlarınıda okudum, okuyorum gözden kaçırdıgım bişey yoktur büyük ihtimalle) neyse bu yazıyı hakaret ve küfüre izin verdigimiz gibi bir yaklaşım çıkmasın ortaya diye yazdım[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben... Daesu Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 W.Bros filmlerini izleyip gözleri dolan bişiler yazıyor bu konu hakkında. objectif bakmıyorsunuz diyenler biraz objectif baksın bence[hline] Apache Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Unity hakikaten olaylara hiç objektif bakmıyorsun.Sanki muhalefet olmak için her numarayı yapıyor gibisin.Şu an yapılan geniş çaplı propagandaya at gözlükleriyle bakıyorsun.Şu anki bütün propaganda araçları(hollywood,tv,gazete,radyo) vb. iletişim hatları yahudilerin elindedir ve yıllardır yapılan geniş çaplı propaganda kanser gibi yayılıyor devamlı. unity100 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 said: Apache, 09 October 2003 18:20 tarihinde demiş ki: Unity hakikaten olaylara hiç objektif bakmıyorsun.Sanki muhalefet olmak için her numarayı yapıyor gibisin.Şu an yapılan geniş çaplı propagandaya at gözlükleriyle bakıyorsun.Şu anki bütün propaganda araçları(hollywood,tv,gazete,radyo) vb. iletişim hatları yahudilerin elindedir ve yıllardır yapılan geniş çaplı propaganda kanser gibi yayılıyor devamlı. asil senin buraya paste ettigin `dokumanlar` irkci propagandanin allahi iken gelmis beni objektif olmamakla itham ediyorsun. inanmissin iste bu heriflere olay bu. adamlar neo nazi akimlari millete hos gostermek icin nazizmi kollamaya calisiyor sen de itibar ediyorsun. olayi yasayanlarin naklettiklerini, filim kayitlarini bilmemkac ulkenin beraber yaptigi bir mahkemeyi gozardi ediyorsun. hic dusunmuyor musun ki eger o mahkemede saibe olsaydi mahkemede bulunan ruslar bunu soguk savas zamaninda amerikalilarin aleyhine kullanmazdi ? asil senin su yazdiklarinin radikal cikarci islam cevrelerinin dini kullanarak yaptigi propagandadan farki yok.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Daesu Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 O kadar masum kendi halinde polon yahudi ölürken bi tane Yahudi gibi Yahudi ölmedigi için isyanım var benim. üstüne üstlük haywanlık derecesinde saptırlıyor herşey.[hline] Soulless Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Buradaki birisine yonelik hakaret demiyorum , genel olarak kullandigin dil bozuk.Rahatsız edici.Bende oyle bir yazi yazabilirimki buradan kimseye bir kelime etmeden birsürü kufur hakaretle doldurabilirim yaziyi.Ben bilmem kime hakaret etme demiyorum kullandigin kelimeleri duzgun sec.Zaten bu konuda nediye boyle gaza gelip aklına gelen herseyi yazdiginida anlamis degilim. İlla ornek gormek isteyen varsa c/p yapayim ugrasip , yok delilde sahtecilik yapildi yok askeri mahkeme saibeliydi cart curt demissin : adam fikrini savunuyor , dogrudur yanlistir nedir bu cart curt falan? o irkci dangalaklarin yazdigi o `aslinda hitler ve naziler tarihi yanlis anlasildi hodo` sacmaliklarini ; bu nasil bir cumleki?Nedir bu gereksiz agresif kelime secimleri ? Arkadasin fikirleri icin mutemadiyen kullandigin sacmalik kelimesi nedir peki?Bencede senin yazdigin pekcok sey sacmalik ama ben boyle saldirganlasmiyorum durduk yerde. bir daha `deliliniz olmadan karsi cikmayin` gibi bir lafi boyle dangalak irkci akim cercevesinde is yapan okuzlerin sacmalarina cok guvenip milyonlarca insani GEBERTMIS bir akimi `aha amanin bakin aslinda oyle degilmis` tarzinda aklayan sekilde sarfetmezsin umarim. Her cumlesinden once a..na koyyim diyen tipler vardır sevgili yurdumuzda , onlar gibi bir his yaratıyorsun artik. asil sen sacmasapan dedlillerle karsimiza cikma. ; ben boyle bir cumleyle nereye varmaya calistigini anlamiyorum mesela , kavga cikarmayami calisiyorsun? asil gaz odasinda babasini annesini kaybedenler hala yasiyorken senin utanmadan cikip da `yok efenim gaz odasi yoktur` demen dupeduz sacmalik da degil, saygisizligin daniskasidir. ; Bu ne?Nedir amac?Fikirlerini yazmazmı adam?İnanmıyor senin c/p yaptigin kaynaklarin dogruluguna yada bilgisiz bu konuda nefarkeder?Sindirmeye calisiyorsun aklinca.Kazakistandan gelen oda arkadasinmi delil olacak herkes icin ?Ben simdi cikip yoktur gaz odasi desem banadami hakaret edeceksin? Hicolmazsa senin tarzınla cevap verip cirkinlestirmemis forumu iyice. İnsanlarin fikirlerini begenmen gerekmez ama saygi goster biraz.Eniyi ben bilirim yaklasiminla kendini tatmin ediyor olabilirsin ama digerkileri rahatsız ediyorsun. Su "ya almanlar kazansaydi" komedisinide dikkat ettim her konuda yazmaya baslamissin.Öcü yaratıyorsun aklinca öylemi? Boylece herkes korksun ve sana hak versin.Komik Atom bombalarini savastir olur öyle diye satmaya calisman dahada komik , neyseki pek alici cikmiyor.Senin deyiminle "pati" yaratan sey almanlarin yaptıklari konusunda yazdiklarin degil , is amerikaya gelince nerdeyse gözlerinin dolmasi.Eger burada ikinci dunya savasi hakkında tartısıyorsak sadece Nazilerin degil Amerikalıların yada digerkilerin yaptıkları pislikleride aynı sekilde ortaya koymak lazim.Biricik kurtaricimiz muhtesem amerika , ne yapmıslarsa guzel yapmıslardır tarzı yazilar yazmanın arkasindaki motivasyonu anlamiyorum acikcasi. George Orwell'in kitabını 2. dunya savasiyla karsilastirmiyorum , gunumuzle karsilastiriyorum.Amerika'da baskan secilmekte 5000 oyla olmuyor seninde tahmin edecegin uzere , yuzlerce milyon vatandasi olan ulkede hileyle oylarini arttirmis olsada epey bir kisinin oyuna ihtiyac duyulur genede.Kendi vatandaslarinin isteklerine kulak tıkamakta nedir yahu?Silah falan bulunamadigi ve butun dunya karsi oldugu halde adamların ırak politikasina enaz %40-50 lik destekler var halktan. Nasil cikip Big brother olayiyla zerrece ilgisi yok diyorsun aklim almiyor , sadece birseyler soylemis olmak icin yaziyorsun galiba , amerikan hukumetinin kendi ulkesinde basin uzerindeki yogun baskisi ve kontrolunu ,haberlerin nasil uygun goruyorlarsa o sekilde halkın coguna ulastigini , ırak savasinda gazetecilere asker gibi istediklerini yazdirip istediklerini goruntulettiklerini , bagimsiz kactane gazeteciyi oldurduklerini , kendi ulkelerinde vatandaslari takip edip haklarinda mumkun oldugunca bilgi sahibi olmak icin kullandiklari yontemleri , Belcika gibi bir ulkede bile islerine gelmeyen kanunlari baskıyla degistirttiklerini , gelismis uydu teknolojileri sayesinde enufak bir kisisel gizlilik bırakmayacak sekilde heryeri gozlediklerini vs vs bilmiyormusunda yaziyorsun bunlari? Bunlarin hepsi kontrol , baski , gercekleri kendi cikarlarina uygun sekilde saptırma iste.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change dark-dr Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 soulless burada moderatorluk yetkisine sahip degilsin. insanlarin uslubunu bir yere kadar elestirebilirsin. eger unity100 un uslubunda forum kurallariyla celisen birsey varsa silinir. belli bir dogrultuda giden tartismayi kisisellestirip farkli boyutlara cekmemeni rica ediyorum senden. Soulless Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Moderatorluk falan yapmaya calismiyorum zaten , begenmedigim bir tarzı var ve elestiriyorum nevar bunda?[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Dark buradaki önemli kelime bu bence. O sebepten çok da gereksiz ve kişisel tartışma dışında bir amacı olmayan bir yazı değil gibime geliyor. said: Soulless, 09 October 2003 14:14 tarihinde demiş ki: Karsindakini sindirmek uzerine kurulu bir tarzin var ve buda benim umurumda degil acikcasi ama tarih bolumundeki tartismalarda mac kavgasi yapanlarin agziyla yazmazsan bende okudugum seylerden keyif almaya baslayacagim. Not: Bu konuda elbette benimde söyleyecek 3-5 sözüm olacak ama reklamlardan sonra :-P Hala iş yerindeyim, hele bir çıkıp eve gideyim, bir kaç parça bir şey yiyeyim ondan sonra. dark-dr Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 nasil yani `ne var?`? burasi tarih bolumu, bu nazizmle ilgili bir thread. konu unity100`un bes kelimede bir a.k. diyerek gezen insanlardan birine benzemesi degil. tartisan belli bir kisinin tarzini begenmiyorsan ozel mesajdan halledersin, veya forum kurallarina aykiri buluyorsan admine ozel mesajdan iletirsin. bu yuzden konuya sadik kalarak mesaj atmani rica ediyorum. Apache Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 said: unity100, 09 October 2003 18:24 tarihinde demiş ki: asil senin buraya paste ettigin `dokumanlar` irkci propagandanin allahi iken gelmis beni objektif olmamakla itham ediyorsun. inanmissin iste bu heriflere olay bu. adamlar neo nazi akimlari millete hos gostermek icin nazizmi kollamaya calisiyor sen de itibar ediyorsun. olayi yasayanlarin naklettiklerini, filim kayitlarini bilmemkac ulkenin beraber yaptigi bir mahkemeyi gozardi ediyorsun. hic dusunmuyor musun ki eger o mahkemede saibe olsaydi mahkemede bulunan ruslar bunu soguk savas zamaninda amerikalilarin aleyhine kullanmazdi ? asil senin su yazdiklarinin radikal cikarci islam cevrelerinin dini kullanarak yaptigi propagandadan farki yok.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Unity geçen konulardada söyledim hiçbiri kopyala/yapıştır değil çoğu kitap vb yerlerden alıntı yaparak yazdım.Ayrıca benzeştirmelerin,cümlelere verdiğin örnekler cidden agresifleşmeye başladı. Nürnberg mahkemeleri hakkında bu kadar gerçekçi nasıl konuşabiliyorsun? Tüm dünya Nürnberg'in hukuk anlayışını biliyor,ve sen hala bunu delil göstererek hareket ediyorsun? Photoshop la çizilmiş bir kapı,garip bir kız resmi veya bir arkadaşımın şusu busu bir delil teşkil etmez.Savaş psikolojisinde çoğu olmamış olay,olmuş gibi gösterilir veya çalışılır.Dünya üzerinde bir tane bile gaz odası delili bulunmazken neyin tartışmasını yapıyoruz biz? Toplama kampları denmiş,toplama kamplarının yaratıcısı Hitler veya başka bir Alman değildir.Bizzat Rus lideri Lenin'in fikri ile yaratılmış bir olgudur.Ancak tarihte bunları Almanlara bir zarar olarak dönmeside gariptir. Biriside Alman hükümeti niye karşı çıkmıyor demiş? Adamlar ahmaklarmı,dünya üzerinde yıllardır aynı ısrarla süren yahudi propagandası karşısında duramayacaklarını kendileride gayet iyi biliyorlar. Vampire Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Soulless a %100 katiliyorum at gözlükleriyle amerikayi savunmana hala anlam verebilmis degilim unity ve agressif tavirlarin benimde dikkatimi cekti seviyeli bi tartismayi sinir bozucu bi hale soktugunuda söylemem gerek ki sen nasil bu kadar eminsin o kadar cekilen filmin bi propaganda olmadigina...Rol yapmak bu kadar mi zor? Sen herkese ben filmleri seyrettim diyosun peki hicmi yalan olma ihtimali yok bunu anlamak bu kadar mi zor...Bütün media ve propaganda türlerinin yahudilerin elinde olmasi ve her sene yeni bi almanya karsiti film cikmasi sana yeterli delil degilmi? O savundugun amerikanin kitle imha silahlari bahanesiyle iraga petrol icin girdigini 3 yasindaki cocuklar bilie bilirken bu kadar adi bi toplumu nasil savunursun...Bin ladenin CIA icin zamaninda rusyaya karsi kullanildigini BUHS VE BIN LADEN in ailelerinin senelerdir bir sirketin ortagi oldugunu ve birlikte cekilmis düzinelerce resimleri oldugunu nasil inkar edersin NEW WORLD ORDER EXPOSED - Yazar Victor Thong al bu kitabi oku amerikali bi yazarin perde arkasinda neler döndügünü belgeleriyle anlatan bi kitabi...Bi baska topic tede bahsettim bu kitaptan...Al oku ki biraz gözlerin acilsin...9/11 olaylarinin arkasindakileri gör...Her ucagin ayni anda kacirilmasi herseyin kusursuzlugu hic senin gözünü bozmadimi hic "lan nasil olur" demedinmi kendi kendine, o zaman gercekten körü körüne biseyleri savunuyorsun...ikiz kulelerde calisan binlerce yahudiden sadece 2-3 tanesinin ölmesi (onlarda garson) bir rastlantimi... Sen herseyi körü körüne savunuyorsun...Amerika su an dünya karsisinda en büyük tehditken bunlari yazman ve savunman cok ilginc...1-2 seneye kadar orta dogu kan gölüne dönücek haberleri ac oku...Israil sinir ötesi harekat yapiyo ve bütün dünya bunu kinarken amerika tam destek veriyo...Amerika da DEATH TO ISLAM pankartlari aciliyor... Fazla yok unity önümüzdeki 5-10 sene icinde amerikada nazi almanyasinin yaptigini yapicak ama cok daha kanli bir bicimde.Bush basa gelmedi getirildi...Al gore oy fazlasiyla öndeyken bi anda bush yirtik dondan cikar gibi cikip baskan oldu...Bunlarin hicbirimi kafani kurcalamiyo cok mu zor bunlari görmek...Bana kaynak göster bla bla bla deme al yukarda yazdigim kitabi oku kaynak istiyosan belgeleriyle...Sizde okuyun...Belki bi amerikalinin yazmis olmasi ilgini ceker okursun unity... 6 milyon yahudi katliami bikez daha söylüyorum abartilmis bi sayidir...1980 lerde 2. dünya savasi ile ilgili yapilan en son güncel istatistiklerde 1-1.5 milyon arasi yahudi ölmüstür...10 milyona yakin rus 5 milyona yakin alman askeri ve cok sayida sivil ölmüstür...Olay budur ac kendin arastir...Ötmeyin 6 milyon diye...Resmi son belgelerde 1-1.5 arasi yaziyor.O kadar iyi bir arastirmaciysan kendinde görürsün... Apache nin dedigi gibide AMERIKALILARIN KENDISI BILE RAPORLARINDA SÖYLEDI gaz odasi delili yoktur gaz odasi görünümünde olan odalarin gaz odasi olamiycagi havalandirma sistemlerinin üslerin icerisine kadar uzanmasi nedeniyle cürümüstür...Yan gaz odasi olsaydi ordaki gaz bütün toplama kampina yayilirdi...Ha diceksin savastan sonra degitirmistir onlar...Savastan sonra günde 100.000 alman askeri idam edilirken adamlar canlarimi kurtarmaya calisir yoksa oraya havalandirma borularimi eklemeye calisir...Ya da havalandirma borulari eklediklerini varsayalim o zaman gelip amerikalilar havalandirma borularini söküp "aha bu gaz odasi" niye demedi...Bence hic arastirmadan yaziyosun ve izledigin belgeselleri körü körüne izlemissin...Olaya objektif bakmiyorsun.Almanya irkcili yapti ama dünyanin su an bildigi boyutlarda degil...Hatta sabun olayinin bi düzmece oldugu bile ortada...Alman kadinlari sabuna dönüstürülmüs yahudilerle yikaniyormus...Bunu kardesim bile yemez...Bütün toplumu lekeleme amacli propagandalari cok etkili yahudilerin...Biraz arastir... [hline]Dont make me more aggressive than devil... [Bu mesaj Vampire tarafından 09 October 2003 19:08 tarihinde değiştirilmiştir] Soulless Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Dark , kisiler hakkındaki elestirilerimi ozel mesajdan yapmam gerektigi uyarisini neden genel forumdan yapma ihtiyaci duydun peki ?[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change dark-dr Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 genel bir uyari mahiyetinde. unity100 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 said: Soulless, 09 October 2003 18:37 tarihinde demiş ki: Kazakistandan gelen oda arkadasinmi delil olacak herkes icin ?Ben simdi cikip yoktur gaz odasi desem banadami hakaret edeceksin? Hicolmazsa senin tarzınla cevap verip cirkinlestirmemis forumu iyice. İnsanlarin fikirlerini begenmen gerekmez ama saygi goster biraz.Eniyi ben bilirim yaklasiminla kendini tatmin ediyor olabilirsin ama digerkileri rahatsız ediyorsun. Su "ya almanlar kazansaydi" komedisinide dikkat ettim her konuda yazmaya baslamissin.Öcü yaratıyorsun aklinca öylemi? Boylece herkes korksun ve sana hak versin.Komik Atom bombalarini savastir olur öyle diye satmaya calisman dahada komik , neyseki pek alici cikmiyor.Senin deyiminle "pati" yaratan sey almanlarin yaptıklari konusunda yazdiklarin degil , is amerikaya gelince nerdeyse gözlerinin dolmasi.Eger burada ikinci dunya savasi hakkında tartısıyorsak sadece Nazilerin degil Amerikalıların yada digerkilerin yaptıkları pislikleride aynı sekilde ortaya koymak lazim.Biricik kurtaricimiz muhtesem amerika , ne yapmıslarsa guzel yapmıslardır tarzı yazilar yazmanın arkasindaki motivasyonu anlamiyorum acikcasi. George Orwell'in kitabını 2. dunya savasiyla karsilastirmiyorum , gunumuzle karsilastiriyorum.Amerika'da baskan secilmekte 5000 oyla olmuyor seninde tahmin edecegin uzere , yuzlerce milyon vatandasi olan ulkede hileyle oylarini arttirmis olsada epey bir kisinin oyuna ihtiyac duyulur genede.Kendi vatandaslarinin isteklerine kulak tıkamakta nedir yahu?Silah falan bulunamadigi ve butun dunya karsi oldugu halde adamların ırak politikasina enaz %40-50 lik destekler var halktan. Nasil cikip Big brother olayiyla zerrece ilgisi yok diyorsun aklim almiyor , sadece birseyler soylemis olmak icin yaziyorsun galiba , amerikan hukumetinin kendi ulkesinde basin uzerindeki yogun baskisi ve kontrolunu ,haberlerin nasil uygun goruyorlarsa o sekilde halkın coguna ulastigini , ırak savasinda gazetecilere asker gibi istediklerini yazdirip istediklerini goruntulettiklerini , bagimsiz kactane gazeteciyi oldurduklerini , kendi ulkelerinde vatandaslari takip edip haklarinda mumkun oldugunca bilgi sahibi olmak icin kullandiklari yontemleri , Belcika gibi bir ulkede bile islerine gelmeyen kanunlari baskıyla degistirttiklerini , gelismis uydu teknolojileri sayesinde enufak bir kisisel gizlilik bırakmayacak sekilde heryeri gozlediklerini vs vs bilmiyormusunda yaziyorsun bunlari? Bunlarin hepsi kontrol , baski , gercekleri kendi cikarlarina uygun sekilde saptırma iste.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change her kisiden kisiye farklilik gosteren ifade tarzlarinin benim kullandigim sekline getirdigin yersiz ithamlari dikkate almayacagim. simdi mesajin esas body sine geleyim, evet kazakistandan gelen arkadasimin sabun olmaktan kurtulan kanli canli dedesi amerikada ingilterede rahat koltugunda hayatta sikinti yuzu gormeden baskalarinin dokumanlarindan sentez yapip soykirim yoktur diyen densizden daha buyuk bir delildir. soykirimin olmamasi bir `fikir` degildir. katledilmis, itlaf edilmis insanlara hakarettir. daha once de belirttigim gibi bu dehsetten kurtulan insanlar hala sagken tutup da `yo hayir siz hayal gordunuz, boyle bir sey olmadi` demek saygisizliktir. bunu soylemek de saygisizlik degildir. almanlar kazansaydi `komedisinde` benim ocu yaratmak icin caba sarfetmeme gerek yok, ocu zaten kendini yaratmis. git bak bakalim nazi partisinin tuzugune, fikirlerine, parti mensuplarina verdigi egitime. savasi kazansalarmis onlari burada boylesine savunan sana ne yapacaklarmis. atom bombasina savas diyen ben degilim, ULUSLARARASI HUKUK. ha eger yok uluslararasi hukuk da kolpa, sahte, yanli ise o zaman avrupa insan haklari mahkemesinde kazanilan her dava kolpa, fason. biricik 2. dunya savasi donemi amerika ve ingilteresi, ne guzel yapmislardir yazmamin tum motivi bugun bir esir kampinda tas kiriyor olmak yerine bunlari yazabiliyor olmam. eger george orwelin kitabini bugunle karsilastiriyorsan, burada karsilastirma. biz burada 2. dunya savasi donemi ulkelerinden, insanlarindan ve hukumetlerinden bahsediyoruz.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Soulless Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Peki tesekkurler.Benim Unity'nin tarzıyla ilgili olarak yaptıgım elestirileride sadece onun degil , benzer sekilde agresiflesen yada karsisindakinin fikirlerine saygı göstermeyen herkes icin bir genel elestiri olarak kabul edelim o halde.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 gaz odası delili yok mu?? daha neler... yani diyosunuz ki illa ki biz de objektifliğimizi kaybedicez ya biri ya öbürü deyip gruplaşıcaz kamplaşıcaz. Yani kardeşim kim hata yaparsa o eleştirilir. Birini eleştiriyosun diye karşı taraftakini savunmak zorunda hissetmemeli insan kendini. Amerikanın bugünkü hatta şu anki işleri hakkında unity aferinci bir tutum izlediğine şahit olmadım. Neyse. Olaylara bakalım. Objektif olalım. Diyeceğim budur.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu... unity100 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 said: Apache, 09 October 2003 18:58 tarihinde demiş ki: Unity geçen konulardada söyledim hiçbiri kopyala/yapıştır değil çoğu kitap vb yerlerden alıntı yaparak yazdım.Ayrıca benzeştirmelerin,cümlelere verdiğin örnekler cidden agresifleşmeye başladı. neye karsi ? nazilere karsi mi ? evet nazi olayina karsi agresiflesiyorum, her daim de agresiflesirim. her modern insandan da agresiflesmesini beklerim. soykirima, katliama sevgiyle dolu olarak bakamam. said: Nürnberg mahkemeleri hakkında bu kadar gerçekçi nasıl konuşabiliyorsun? Tüm dünya Nürnberg'in hukuk anlayışını biliyor,ve sen hala bunu delil göstererek hareket ediyorsun? nurnberg mahkemelerini cilt cilt mahkeme kayitlari, stenolari, makara makara filimler, mahkemelere katilan nazi olsun, rus olsun, amerikali ingiliz olsun yuzlerce kisinin naklettiklerine dayanarak bu kadar gercekci konusabiliyoruz. tum dunya nurnbergin hukuk anlayisini biliyor ve takdir ediyor. senin bunun aksini iddia etmen harun yahyanin `artik bilim adamlari evrimi reddediyor` demesi gibi bir sey. said: Photoshop la çizilmiş bir kapı,garip bir kız resmi veya bir arkadaşımın şusu busu bir delil teşkil etmez.Savaş psikolojisinde çoğu olmamış olay,olmuş gibi gösterilir veya çalışılır.Dünya üzerinde bir tane bile gaz odası delili bulunmazken neyin tartışmasını yapıyoruz biz? e buradan kesmediyse o zaman al 150 euroluk bir ucak bileti git almanyada ziyaret et, photoshopla mi cizilmis dokumhanede mi dokulmus emin olursun. bir garip kiz resmi diyorsun, o verdigim ilgi sitelerde binlerce garip kiz resmi bulabilirsin. iskelet-insanlarin olmus gibi gosterilecek bir yani olmaz. almanyada bir tane degil, bir suru gaz odasi bulunmus, kalburustu naziler bile bunlarin varligini inkar etmemis ama sen ediyorsun. said: Toplama kampları denmiş,toplama kamplarının yaratıcısı Hitler veya başka bir Alman değildir.Bizzat Rus lideri Lenin'in fikri ile yaratılmış bir olgudur.Ancak tarihte bunları Almanlara bir zarar olarak dönmeside gariptir. herhalde okumadigin bir mesajda toplama kamplarinin ortaya cikis ve tarihsel evrimini anlattim. meseleye sondan girip hukum verecegine onlari oku istersen. ilk toplama kampi ciktiginda lenin daha lise cagindaydi. dahasi birinci dunya savasinda savas esirlerinin satolarda agirlandigini mi saniyorsun ? said: Biriside Alman hükümeti niye karşı çıkmıyor demiş? Adamlar ahmaklarmı,dünya üzerinde yıllardır aynı ısrarla süren yahudi propagandası karşısında duramayacaklarını kendileride gayet iyi biliyorlar. evet o yuzden onlari firinlarda yakmayi uygun gorduler.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Önceki 1 2 3 4 5 6 7 Sonraki 3.sayfa (Toplam 7 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/210356-resmi-tarih-ve-adolf-hitler/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Soulless Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Unity bu mesajim ozellikle sana ; kullandigin uslup hos degil ve düzeltsen iyi olur , kimin haklı yada haksız olduguyla ilgilenmiyorum , burada bir tartisma yapiliyor ve herkes kendi fikirlerini yada baska bir deyisle cok etkilendigi baskalarinin fikirlerini yaziyor.Ama sadece sen surekli kufur , hakaret , alay dolu bir uslup kullaniyorsun.Karsindakini sindirmek uzerine kurulu bir tarzin var ve buda benim umurumda degil acikcasi ama tarih bolumundeki tartismalarda mac kavgasi yapanlarin agziyla yazmazsan bende okudugum seylerden keyif almaya baslayacagim. Gectigimiz aylar icerisinde tartisilan tum benzeri konularda surekli Amerikanin attigi atom bombalarini savunuyorsun atesli bir sekilde , dayanaginda Japonya'nin teslim olmayi reddetmesi! Yani bir ülkenin teslim olmayi reddetmesi 2 tane sehrini 2 bombayla yerle bir etmek icin yeterli bir sebepmi? Kazanmak icin yapilan hersey dogrumudur yani? Dayanak buysa aynisini almanlar icinde kullanabiliriz , herhangi baska bir ulke icinde. Sanirim herhangi bir amerikan vatandasi senden daha gozu kapali birsekilde savunamazdi amerikalilarin yaptiklarini , kraldan cok kralcilik yapiyorsun ki olaylara olan objektif bakis acini kaybettirecegi gibi antipatide yaratiyor. Fedaykin'in yazisinin sonunda soyledigi gibi tarihi genelde kazanan taraf yaziyor.Burada basliktaki olaya gonderme yapmiyorum genel olarak aciklamaya calisiyorum.Propaganda'nin gucu zaman gectikce dahada fazla anlasiliyor ve daha yogun bir bicimde kullaniliyor.Gerek savas oncesi yada sirasinda gerekse savastan sonra.Amerikalilar dunyayi ozgurlestirdi diyorsun , peki sonra neoldu? Gorunuse gore simdi kendileri kolelestirmeye calisiyorlar ayni dunyayi.Yada enazindan suanda izledikleri yol bu.Bu yeterince buyuk bir gucu ve kontrolu elinde tutan herkesin zaman icinde geldigi nokta maalesef.Buyuk sirketler , guclu devletler hep aynı seyin pesinde.Yonetmek. Bazi insanlarin globallesmeye karsi verdikleri savasin sebebide bu artan tekellesme. George Orwell'in 1984 isimli kitabini okumani tavsiye ederim eger henuz okumadiysan.1949'da yazilan bu kitapta simdi geldigimiz yada gelmek uzere oldugumuz noktayi oldukca rahatsiz edici bir gercekcilikle anlatiyor. İcinde yasadigin gercegi inkar edip , tarihin kazananlarin istedigi sekilde degistirildigini kabul etmemek buyuk bir cahillik bence.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 nerdeymis kufur ? nerdeymis alay ? buradaki sahislarla ilgili bir tek olumsuz yorum goster. nasi almanlar icin de savunabilicez aynisini neyin aynisini ? yuzbinlerce silahsiz kendi kontrolun altindaki insani alip kamplarda ITLAF etmekle bomba atmayi bir mi tutuyorsun. birinin adi savastir birinin adi SOKYIRIMDIR. gecen tartismada da soyledim eger amerikalilar isteseydi almanlarin yahudilere yapmak istediklerini tum japonlara buyuk rahatlikla yapardi. savas bittikten sonra kac japon oldu ? amerikalilar japonyada kac tane krematoryum kurdu ? almanlar bunu daha savas bitmeden yapti, eskasa lehlerine sonuclansaydi savas bugun belki cemiskezek toplama kampindan sozediyor olacaktik. aslinda soz edebiliyor bile olmayacaktik. dogru olan dogrudur, istedigi kadar `pati` yaratsin bunu aynen savunmaya devam ederim. george orwel in fantastik futurist buyuk birader muhabbeti ile 2. dunya savasini karsilastiramazsin. evet, 2. dunya savasindan tami tamina aynen amerikali ve ingilizler ozgur dunyayi kurtardi. o donemde ingilterenin lider winston corcil, amerikanin lideri de ruzveltti. bundan sonra nice hukumet gelip gecti her biri de farkli tarzda politikalar uyguladi bu ulkelerde. ornegin nixon vietnam catismasini savas boyutuna tasirken jimmy carter bu savasi sona erdirdi. bu gun itibariyle abd hukumetinde bencil, kendi cikarlari ugruna hareket eden, kendi vatandaslarinin talep ve isteklerine kulak tikayan moronlar var. kimse cikip da bunlari amerikan halki secti zaten demesin, adamlar saibeli bir mahkemenin tarafli bir yargici sayesinde 5 bin oyu lehlerine cevirip barajlar ve kotalar sayesinde ucu ucuna aldilar secimi. clinton doneminde baska bir politikasi vardi amerikanin, bu gun baska bir politkasi var, yarin yeni hukumet secilince baska bir politikasi olacak. george orwelin buyuk birader olayiyla bu gunku durumun zerre kadar alakasi yok.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Popeye Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 said: Soulless, 09 October 2003 14:14 tarihinde demiş ki: Ama sadece sen surekli kufur , hakaret , alay dolu bir uslup kullaniyorsun. buna kesinlikle katılmıyorum şimdiye kadar ne küfür ne de hakaret ettigini gordum unitynin ki öyle bişey yapsaydı zaten mesaj silinirdi yada uyarılırdı (unity ve samin tarih bölümündeki bütün mesajlarınıda okudum, okuyorum gözden kaçırdıgım bişey yoktur büyük ihtimalle) neyse bu yazıyı hakaret ve küfüre izin verdigimiz gibi bir yaklaşım çıkmasın ortaya diye yazdım[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben...
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 W.Bros filmlerini izleyip gözleri dolan bişiler yazıyor bu konu hakkında. objectif bakmıyorsunuz diyenler biraz objectif baksın bence[hline]
Apache Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Unity hakikaten olaylara hiç objektif bakmıyorsun.Sanki muhalefet olmak için her numarayı yapıyor gibisin.Şu an yapılan geniş çaplı propagandaya at gözlükleriyle bakıyorsun.Şu anki bütün propaganda araçları(hollywood,tv,gazete,radyo) vb. iletişim hatları yahudilerin elindedir ve yıllardır yapılan geniş çaplı propaganda kanser gibi yayılıyor devamlı.
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 said: Apache, 09 October 2003 18:20 tarihinde demiş ki: Unity hakikaten olaylara hiç objektif bakmıyorsun.Sanki muhalefet olmak için her numarayı yapıyor gibisin.Şu an yapılan geniş çaplı propagandaya at gözlükleriyle bakıyorsun.Şu anki bütün propaganda araçları(hollywood,tv,gazete,radyo) vb. iletişim hatları yahudilerin elindedir ve yıllardır yapılan geniş çaplı propaganda kanser gibi yayılıyor devamlı. asil senin buraya paste ettigin `dokumanlar` irkci propagandanin allahi iken gelmis beni objektif olmamakla itham ediyorsun. inanmissin iste bu heriflere olay bu. adamlar neo nazi akimlari millete hos gostermek icin nazizmi kollamaya calisiyor sen de itibar ediyorsun. olayi yasayanlarin naklettiklerini, filim kayitlarini bilmemkac ulkenin beraber yaptigi bir mahkemeyi gozardi ediyorsun. hic dusunmuyor musun ki eger o mahkemede saibe olsaydi mahkemede bulunan ruslar bunu soguk savas zamaninda amerikalilarin aleyhine kullanmazdi ? asil senin su yazdiklarinin radikal cikarci islam cevrelerinin dini kullanarak yaptigi propagandadan farki yok.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 O kadar masum kendi halinde polon yahudi ölürken bi tane Yahudi gibi Yahudi ölmedigi için isyanım var benim. üstüne üstlük haywanlık derecesinde saptırlıyor herşey.[hline]
Soulless Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Buradaki birisine yonelik hakaret demiyorum , genel olarak kullandigin dil bozuk.Rahatsız edici.Bende oyle bir yazi yazabilirimki buradan kimseye bir kelime etmeden birsürü kufur hakaretle doldurabilirim yaziyi.Ben bilmem kime hakaret etme demiyorum kullandigin kelimeleri duzgun sec.Zaten bu konuda nediye boyle gaza gelip aklına gelen herseyi yazdiginida anlamis degilim. İlla ornek gormek isteyen varsa c/p yapayim ugrasip , yok delilde sahtecilik yapildi yok askeri mahkeme saibeliydi cart curt demissin : adam fikrini savunuyor , dogrudur yanlistir nedir bu cart curt falan? o irkci dangalaklarin yazdigi o `aslinda hitler ve naziler tarihi yanlis anlasildi hodo` sacmaliklarini ; bu nasil bir cumleki?Nedir bu gereksiz agresif kelime secimleri ? Arkadasin fikirleri icin mutemadiyen kullandigin sacmalik kelimesi nedir peki?Bencede senin yazdigin pekcok sey sacmalik ama ben boyle saldirganlasmiyorum durduk yerde. bir daha `deliliniz olmadan karsi cikmayin` gibi bir lafi boyle dangalak irkci akim cercevesinde is yapan okuzlerin sacmalarina cok guvenip milyonlarca insani GEBERTMIS bir akimi `aha amanin bakin aslinda oyle degilmis` tarzinda aklayan sekilde sarfetmezsin umarim. Her cumlesinden once a..na koyyim diyen tipler vardır sevgili yurdumuzda , onlar gibi bir his yaratıyorsun artik. asil sen sacmasapan dedlillerle karsimiza cikma. ; ben boyle bir cumleyle nereye varmaya calistigini anlamiyorum mesela , kavga cikarmayami calisiyorsun? asil gaz odasinda babasini annesini kaybedenler hala yasiyorken senin utanmadan cikip da `yok efenim gaz odasi yoktur` demen dupeduz sacmalik da degil, saygisizligin daniskasidir. ; Bu ne?Nedir amac?Fikirlerini yazmazmı adam?İnanmıyor senin c/p yaptigin kaynaklarin dogruluguna yada bilgisiz bu konuda nefarkeder?Sindirmeye calisiyorsun aklinca.Kazakistandan gelen oda arkadasinmi delil olacak herkes icin ?Ben simdi cikip yoktur gaz odasi desem banadami hakaret edeceksin? Hicolmazsa senin tarzınla cevap verip cirkinlestirmemis forumu iyice. İnsanlarin fikirlerini begenmen gerekmez ama saygi goster biraz.Eniyi ben bilirim yaklasiminla kendini tatmin ediyor olabilirsin ama digerkileri rahatsız ediyorsun. Su "ya almanlar kazansaydi" komedisinide dikkat ettim her konuda yazmaya baslamissin.Öcü yaratıyorsun aklinca öylemi? Boylece herkes korksun ve sana hak versin.Komik Atom bombalarini savastir olur öyle diye satmaya calisman dahada komik , neyseki pek alici cikmiyor.Senin deyiminle "pati" yaratan sey almanlarin yaptıklari konusunda yazdiklarin degil , is amerikaya gelince nerdeyse gözlerinin dolmasi.Eger burada ikinci dunya savasi hakkında tartısıyorsak sadece Nazilerin degil Amerikalıların yada digerkilerin yaptıkları pislikleride aynı sekilde ortaya koymak lazim.Biricik kurtaricimiz muhtesem amerika , ne yapmıslarsa guzel yapmıslardır tarzı yazilar yazmanın arkasindaki motivasyonu anlamiyorum acikcasi. George Orwell'in kitabını 2. dunya savasiyla karsilastirmiyorum , gunumuzle karsilastiriyorum.Amerika'da baskan secilmekte 5000 oyla olmuyor seninde tahmin edecegin uzere , yuzlerce milyon vatandasi olan ulkede hileyle oylarini arttirmis olsada epey bir kisinin oyuna ihtiyac duyulur genede.Kendi vatandaslarinin isteklerine kulak tıkamakta nedir yahu?Silah falan bulunamadigi ve butun dunya karsi oldugu halde adamların ırak politikasina enaz %40-50 lik destekler var halktan. Nasil cikip Big brother olayiyla zerrece ilgisi yok diyorsun aklim almiyor , sadece birseyler soylemis olmak icin yaziyorsun galiba , amerikan hukumetinin kendi ulkesinde basin uzerindeki yogun baskisi ve kontrolunu ,haberlerin nasil uygun goruyorlarsa o sekilde halkın coguna ulastigini , ırak savasinda gazetecilere asker gibi istediklerini yazdirip istediklerini goruntulettiklerini , bagimsiz kactane gazeteciyi oldurduklerini , kendi ulkelerinde vatandaslari takip edip haklarinda mumkun oldugunca bilgi sahibi olmak icin kullandiklari yontemleri , Belcika gibi bir ulkede bile islerine gelmeyen kanunlari baskıyla degistirttiklerini , gelismis uydu teknolojileri sayesinde enufak bir kisisel gizlilik bırakmayacak sekilde heryeri gozlediklerini vs vs bilmiyormusunda yaziyorsun bunlari? Bunlarin hepsi kontrol , baski , gercekleri kendi cikarlarina uygun sekilde saptırma iste.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change
dark-dr Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 soulless burada moderatorluk yetkisine sahip degilsin. insanlarin uslubunu bir yere kadar elestirebilirsin. eger unity100 un uslubunda forum kurallariyla celisen birsey varsa silinir. belli bir dogrultuda giden tartismayi kisisellestirip farkli boyutlara cekmemeni rica ediyorum senden.
Soulless Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Moderatorluk falan yapmaya calismiyorum zaten , begenmedigim bir tarzı var ve elestiriyorum nevar bunda?[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Dark buradaki önemli kelime bu bence. O sebepten çok da gereksiz ve kişisel tartışma dışında bir amacı olmayan bir yazı değil gibime geliyor. said: Soulless, 09 October 2003 14:14 tarihinde demiş ki: Karsindakini sindirmek uzerine kurulu bir tarzin var ve buda benim umurumda degil acikcasi ama tarih bolumundeki tartismalarda mac kavgasi yapanlarin agziyla yazmazsan bende okudugum seylerden keyif almaya baslayacagim. Not: Bu konuda elbette benimde söyleyecek 3-5 sözüm olacak ama reklamlardan sonra :-P Hala iş yerindeyim, hele bir çıkıp eve gideyim, bir kaç parça bir şey yiyeyim ondan sonra.
dark-dr Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 nasil yani `ne var?`? burasi tarih bolumu, bu nazizmle ilgili bir thread. konu unity100`un bes kelimede bir a.k. diyerek gezen insanlardan birine benzemesi degil. tartisan belli bir kisinin tarzini begenmiyorsan ozel mesajdan halledersin, veya forum kurallarina aykiri buluyorsan admine ozel mesajdan iletirsin. bu yuzden konuya sadik kalarak mesaj atmani rica ediyorum.
Apache Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 said: unity100, 09 October 2003 18:24 tarihinde demiş ki: asil senin buraya paste ettigin `dokumanlar` irkci propagandanin allahi iken gelmis beni objektif olmamakla itham ediyorsun. inanmissin iste bu heriflere olay bu. adamlar neo nazi akimlari millete hos gostermek icin nazizmi kollamaya calisiyor sen de itibar ediyorsun. olayi yasayanlarin naklettiklerini, filim kayitlarini bilmemkac ulkenin beraber yaptigi bir mahkemeyi gozardi ediyorsun. hic dusunmuyor musun ki eger o mahkemede saibe olsaydi mahkemede bulunan ruslar bunu soguk savas zamaninda amerikalilarin aleyhine kullanmazdi ? asil senin su yazdiklarinin radikal cikarci islam cevrelerinin dini kullanarak yaptigi propagandadan farki yok.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Unity geçen konulardada söyledim hiçbiri kopyala/yapıştır değil çoğu kitap vb yerlerden alıntı yaparak yazdım.Ayrıca benzeştirmelerin,cümlelere verdiğin örnekler cidden agresifleşmeye başladı. Nürnberg mahkemeleri hakkında bu kadar gerçekçi nasıl konuşabiliyorsun? Tüm dünya Nürnberg'in hukuk anlayışını biliyor,ve sen hala bunu delil göstererek hareket ediyorsun? Photoshop la çizilmiş bir kapı,garip bir kız resmi veya bir arkadaşımın şusu busu bir delil teşkil etmez.Savaş psikolojisinde çoğu olmamış olay,olmuş gibi gösterilir veya çalışılır.Dünya üzerinde bir tane bile gaz odası delili bulunmazken neyin tartışmasını yapıyoruz biz? Toplama kampları denmiş,toplama kamplarının yaratıcısı Hitler veya başka bir Alman değildir.Bizzat Rus lideri Lenin'in fikri ile yaratılmış bir olgudur.Ancak tarihte bunları Almanlara bir zarar olarak dönmeside gariptir. Biriside Alman hükümeti niye karşı çıkmıyor demiş? Adamlar ahmaklarmı,dünya üzerinde yıllardır aynı ısrarla süren yahudi propagandası karşısında duramayacaklarını kendileride gayet iyi biliyorlar.
Vampire Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Soulless a %100 katiliyorum at gözlükleriyle amerikayi savunmana hala anlam verebilmis degilim unity ve agressif tavirlarin benimde dikkatimi cekti seviyeli bi tartismayi sinir bozucu bi hale soktugunuda söylemem gerek ki sen nasil bu kadar eminsin o kadar cekilen filmin bi propaganda olmadigina...Rol yapmak bu kadar mi zor? Sen herkese ben filmleri seyrettim diyosun peki hicmi yalan olma ihtimali yok bunu anlamak bu kadar mi zor...Bütün media ve propaganda türlerinin yahudilerin elinde olmasi ve her sene yeni bi almanya karsiti film cikmasi sana yeterli delil degilmi? O savundugun amerikanin kitle imha silahlari bahanesiyle iraga petrol icin girdigini 3 yasindaki cocuklar bilie bilirken bu kadar adi bi toplumu nasil savunursun...Bin ladenin CIA icin zamaninda rusyaya karsi kullanildigini BUHS VE BIN LADEN in ailelerinin senelerdir bir sirketin ortagi oldugunu ve birlikte cekilmis düzinelerce resimleri oldugunu nasil inkar edersin NEW WORLD ORDER EXPOSED - Yazar Victor Thong al bu kitabi oku amerikali bi yazarin perde arkasinda neler döndügünü belgeleriyle anlatan bi kitabi...Bi baska topic tede bahsettim bu kitaptan...Al oku ki biraz gözlerin acilsin...9/11 olaylarinin arkasindakileri gör...Her ucagin ayni anda kacirilmasi herseyin kusursuzlugu hic senin gözünü bozmadimi hic "lan nasil olur" demedinmi kendi kendine, o zaman gercekten körü körüne biseyleri savunuyorsun...ikiz kulelerde calisan binlerce yahudiden sadece 2-3 tanesinin ölmesi (onlarda garson) bir rastlantimi... Sen herseyi körü körüne savunuyorsun...Amerika su an dünya karsisinda en büyük tehditken bunlari yazman ve savunman cok ilginc...1-2 seneye kadar orta dogu kan gölüne dönücek haberleri ac oku...Israil sinir ötesi harekat yapiyo ve bütün dünya bunu kinarken amerika tam destek veriyo...Amerika da DEATH TO ISLAM pankartlari aciliyor... Fazla yok unity önümüzdeki 5-10 sene icinde amerikada nazi almanyasinin yaptigini yapicak ama cok daha kanli bir bicimde.Bush basa gelmedi getirildi...Al gore oy fazlasiyla öndeyken bi anda bush yirtik dondan cikar gibi cikip baskan oldu...Bunlarin hicbirimi kafani kurcalamiyo cok mu zor bunlari görmek...Bana kaynak göster bla bla bla deme al yukarda yazdigim kitabi oku kaynak istiyosan belgeleriyle...Sizde okuyun...Belki bi amerikalinin yazmis olmasi ilgini ceker okursun unity... 6 milyon yahudi katliami bikez daha söylüyorum abartilmis bi sayidir...1980 lerde 2. dünya savasi ile ilgili yapilan en son güncel istatistiklerde 1-1.5 milyon arasi yahudi ölmüstür...10 milyona yakin rus 5 milyona yakin alman askeri ve cok sayida sivil ölmüstür...Olay budur ac kendin arastir...Ötmeyin 6 milyon diye...Resmi son belgelerde 1-1.5 arasi yaziyor.O kadar iyi bir arastirmaciysan kendinde görürsün... Apache nin dedigi gibide AMERIKALILARIN KENDISI BILE RAPORLARINDA SÖYLEDI gaz odasi delili yoktur gaz odasi görünümünde olan odalarin gaz odasi olamiycagi havalandirma sistemlerinin üslerin icerisine kadar uzanmasi nedeniyle cürümüstür...Yan gaz odasi olsaydi ordaki gaz bütün toplama kampina yayilirdi...Ha diceksin savastan sonra degitirmistir onlar...Savastan sonra günde 100.000 alman askeri idam edilirken adamlar canlarimi kurtarmaya calisir yoksa oraya havalandirma borularimi eklemeye calisir...Ya da havalandirma borulari eklediklerini varsayalim o zaman gelip amerikalilar havalandirma borularini söküp "aha bu gaz odasi" niye demedi...Bence hic arastirmadan yaziyosun ve izledigin belgeselleri körü körüne izlemissin...Olaya objektif bakmiyorsun.Almanya irkcili yapti ama dünyanin su an bildigi boyutlarda degil...Hatta sabun olayinin bi düzmece oldugu bile ortada...Alman kadinlari sabuna dönüstürülmüs yahudilerle yikaniyormus...Bunu kardesim bile yemez...Bütün toplumu lekeleme amacli propagandalari cok etkili yahudilerin...Biraz arastir... [hline]Dont make me more aggressive than devil... [Bu mesaj Vampire tarafından 09 October 2003 19:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Soulless Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Dark , kisiler hakkındaki elestirilerimi ozel mesajdan yapmam gerektigi uyarisini neden genel forumdan yapma ihtiyaci duydun peki ?[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 said: Soulless, 09 October 2003 18:37 tarihinde demiş ki: Kazakistandan gelen oda arkadasinmi delil olacak herkes icin ?Ben simdi cikip yoktur gaz odasi desem banadami hakaret edeceksin? Hicolmazsa senin tarzınla cevap verip cirkinlestirmemis forumu iyice. İnsanlarin fikirlerini begenmen gerekmez ama saygi goster biraz.Eniyi ben bilirim yaklasiminla kendini tatmin ediyor olabilirsin ama digerkileri rahatsız ediyorsun. Su "ya almanlar kazansaydi" komedisinide dikkat ettim her konuda yazmaya baslamissin.Öcü yaratıyorsun aklinca öylemi? Boylece herkes korksun ve sana hak versin.Komik Atom bombalarini savastir olur öyle diye satmaya calisman dahada komik , neyseki pek alici cikmiyor.Senin deyiminle "pati" yaratan sey almanlarin yaptıklari konusunda yazdiklarin degil , is amerikaya gelince nerdeyse gözlerinin dolmasi.Eger burada ikinci dunya savasi hakkında tartısıyorsak sadece Nazilerin degil Amerikalıların yada digerkilerin yaptıkları pislikleride aynı sekilde ortaya koymak lazim.Biricik kurtaricimiz muhtesem amerika , ne yapmıslarsa guzel yapmıslardır tarzı yazilar yazmanın arkasindaki motivasyonu anlamiyorum acikcasi. George Orwell'in kitabını 2. dunya savasiyla karsilastirmiyorum , gunumuzle karsilastiriyorum.Amerika'da baskan secilmekte 5000 oyla olmuyor seninde tahmin edecegin uzere , yuzlerce milyon vatandasi olan ulkede hileyle oylarini arttirmis olsada epey bir kisinin oyuna ihtiyac duyulur genede.Kendi vatandaslarinin isteklerine kulak tıkamakta nedir yahu?Silah falan bulunamadigi ve butun dunya karsi oldugu halde adamların ırak politikasina enaz %40-50 lik destekler var halktan. Nasil cikip Big brother olayiyla zerrece ilgisi yok diyorsun aklim almiyor , sadece birseyler soylemis olmak icin yaziyorsun galiba , amerikan hukumetinin kendi ulkesinde basin uzerindeki yogun baskisi ve kontrolunu ,haberlerin nasil uygun goruyorlarsa o sekilde halkın coguna ulastigini , ırak savasinda gazetecilere asker gibi istediklerini yazdirip istediklerini goruntulettiklerini , bagimsiz kactane gazeteciyi oldurduklerini , kendi ulkelerinde vatandaslari takip edip haklarinda mumkun oldugunca bilgi sahibi olmak icin kullandiklari yontemleri , Belcika gibi bir ulkede bile islerine gelmeyen kanunlari baskıyla degistirttiklerini , gelismis uydu teknolojileri sayesinde enufak bir kisisel gizlilik bırakmayacak sekilde heryeri gozlediklerini vs vs bilmiyormusunda yaziyorsun bunlari? Bunlarin hepsi kontrol , baski , gercekleri kendi cikarlarina uygun sekilde saptırma iste.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change her kisiden kisiye farklilik gosteren ifade tarzlarinin benim kullandigim sekline getirdigin yersiz ithamlari dikkate almayacagim. simdi mesajin esas body sine geleyim, evet kazakistandan gelen arkadasimin sabun olmaktan kurtulan kanli canli dedesi amerikada ingilterede rahat koltugunda hayatta sikinti yuzu gormeden baskalarinin dokumanlarindan sentez yapip soykirim yoktur diyen densizden daha buyuk bir delildir. soykirimin olmamasi bir `fikir` degildir. katledilmis, itlaf edilmis insanlara hakarettir. daha once de belirttigim gibi bu dehsetten kurtulan insanlar hala sagken tutup da `yo hayir siz hayal gordunuz, boyle bir sey olmadi` demek saygisizliktir. bunu soylemek de saygisizlik degildir. almanlar kazansaydi `komedisinde` benim ocu yaratmak icin caba sarfetmeme gerek yok, ocu zaten kendini yaratmis. git bak bakalim nazi partisinin tuzugune, fikirlerine, parti mensuplarina verdigi egitime. savasi kazansalarmis onlari burada boylesine savunan sana ne yapacaklarmis. atom bombasina savas diyen ben degilim, ULUSLARARASI HUKUK. ha eger yok uluslararasi hukuk da kolpa, sahte, yanli ise o zaman avrupa insan haklari mahkemesinde kazanilan her dava kolpa, fason. biricik 2. dunya savasi donemi amerika ve ingilteresi, ne guzel yapmislardir yazmamin tum motivi bugun bir esir kampinda tas kiriyor olmak yerine bunlari yazabiliyor olmam. eger george orwelin kitabini bugunle karsilastiriyorsan, burada karsilastirma. biz burada 2. dunya savasi donemi ulkelerinden, insanlarindan ve hukumetlerinden bahsediyoruz.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Soulless Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Peki tesekkurler.Benim Unity'nin tarzıyla ilgili olarak yaptıgım elestirileride sadece onun degil , benzer sekilde agresiflesen yada karsisindakinin fikirlerine saygı göstermeyen herkes icin bir genel elestiri olarak kabul edelim o halde.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 gaz odası delili yok mu?? daha neler... yani diyosunuz ki illa ki biz de objektifliğimizi kaybedicez ya biri ya öbürü deyip gruplaşıcaz kamplaşıcaz. Yani kardeşim kim hata yaparsa o eleştirilir. Birini eleştiriyosun diye karşı taraftakini savunmak zorunda hissetmemeli insan kendini. Amerikanın bugünkü hatta şu anki işleri hakkında unity aferinci bir tutum izlediğine şahit olmadım. Neyse. Olaylara bakalım. Objektif olalım. Diyeceğim budur.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 said: Apache, 09 October 2003 18:58 tarihinde demiş ki: Unity geçen konulardada söyledim hiçbiri kopyala/yapıştır değil çoğu kitap vb yerlerden alıntı yaparak yazdım.Ayrıca benzeştirmelerin,cümlelere verdiğin örnekler cidden agresifleşmeye başladı. neye karsi ? nazilere karsi mi ? evet nazi olayina karsi agresiflesiyorum, her daim de agresiflesirim. her modern insandan da agresiflesmesini beklerim. soykirima, katliama sevgiyle dolu olarak bakamam. said: Nürnberg mahkemeleri hakkında bu kadar gerçekçi nasıl konuşabiliyorsun? Tüm dünya Nürnberg'in hukuk anlayışını biliyor,ve sen hala bunu delil göstererek hareket ediyorsun? nurnberg mahkemelerini cilt cilt mahkeme kayitlari, stenolari, makara makara filimler, mahkemelere katilan nazi olsun, rus olsun, amerikali ingiliz olsun yuzlerce kisinin naklettiklerine dayanarak bu kadar gercekci konusabiliyoruz. tum dunya nurnbergin hukuk anlayisini biliyor ve takdir ediyor. senin bunun aksini iddia etmen harun yahyanin `artik bilim adamlari evrimi reddediyor` demesi gibi bir sey. said: Photoshop la çizilmiş bir kapı,garip bir kız resmi veya bir arkadaşımın şusu busu bir delil teşkil etmez.Savaş psikolojisinde çoğu olmamış olay,olmuş gibi gösterilir veya çalışılır.Dünya üzerinde bir tane bile gaz odası delili bulunmazken neyin tartışmasını yapıyoruz biz? e buradan kesmediyse o zaman al 150 euroluk bir ucak bileti git almanyada ziyaret et, photoshopla mi cizilmis dokumhanede mi dokulmus emin olursun. bir garip kiz resmi diyorsun, o verdigim ilgi sitelerde binlerce garip kiz resmi bulabilirsin. iskelet-insanlarin olmus gibi gosterilecek bir yani olmaz. almanyada bir tane degil, bir suru gaz odasi bulunmus, kalburustu naziler bile bunlarin varligini inkar etmemis ama sen ediyorsun. said: Toplama kampları denmiş,toplama kamplarının yaratıcısı Hitler veya başka bir Alman değildir.Bizzat Rus lideri Lenin'in fikri ile yaratılmış bir olgudur.Ancak tarihte bunları Almanlara bir zarar olarak dönmeside gariptir. herhalde okumadigin bir mesajda toplama kamplarinin ortaya cikis ve tarihsel evrimini anlattim. meseleye sondan girip hukum verecegine onlari oku istersen. ilk toplama kampi ciktiginda lenin daha lise cagindaydi. dahasi birinci dunya savasinda savas esirlerinin satolarda agirlandigini mi saniyorsun ? said: Biriside Alman hükümeti niye karşı çıkmıyor demiş? Adamlar ahmaklarmı,dünya üzerinde yıllardır aynı ısrarla süren yahudi propagandası karşısında duramayacaklarını kendileride gayet iyi biliyorlar. evet o yuzden onlari firinlarda yakmayi uygun gorduler.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Öne çıkan mesajlar