Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Bilgisayar!

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Eskişehirden eski bir bilgisayar gelecek..
çok fazla uçmadan hızlı kaliteli bir bilgisayar almayı planlıyrum ekranını lcd planlıyorum intel 2.0 512ram gibi birşeyler..
bana acilen yazarsanız sevirim..[hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p
Sosyal ağlarda paylaş

intel p4 2.0 165$ civarı. bu parayı amd'ye verirsen p4 2.0'a göre çok daha iyi bir işlemci alabilirsin.

mesela amd barthon 2500+ p42.5 denk bir işlemci ve fiyatı 105$ civarı. Bu paraya amd alıp artan paraylada iyi bi ekran kartı alabilirsin mesela.

eğer illa p42.0 ayarında bi işlemci istiyorsan amd +2000 alabilirsin bu işlemcide p4 2.0 a denktir ve şu anda fiyatı 75$. artan para ilede sistemine başka şeyler alabilirsin.

ps: köpeğin çok güzel bu arada Allah nazardan saklasın :)

[Bu mesaj Castigater tarafından 27 September 2003 20:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
saol..
amd kullanmadım hiç doğrusu intelden şaşmak istemiyorum?
ekran kartı ne olmalı?

http://www.baskuda.com/bsk.aspx?cmp=baskuda&pId=566832&aType=product&catId=2785
http://www.baskuda.com/bsk.aspx?cmp=baskuda&pId=579930&aType=product&catId=2785

bunlar nasıl casper almayı düşünüyorum tanıdığım varda ;)
neyse ben 2. sine daha çok kafam yattı arada intel pentium farkı var ram ekran kartı falan filan bakarsanız sevirim..

[Bu mesaj orc_lord tarafından 27 September 2003 20:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
onlar çok pahalı yani 400 dolar :)
ekran kartı peki 2. deki ekran kartı nasıl yani idare etmezmi?
birde benim aklım 2. ye yattı gibi ama monitörü yerine lcd alıp ekran kartını değiştirebilirim..[hline]===> orc_lord <===
Sosyal ağlarda paylaş

ben derim yazı bekle.
directx 9 teknolojisi bana göre tam oturmadı.

ha "half-life 2'yi de doom 3'ü de yazdan önce oynuycam, ben hem ders çalışırım hem oyun oynarım" dersen
o zaman birşey söyleyemiycem..

Geforce mx tarzı şeyler alma. Alacaksan kralından birşey al.
Mesela sanırım Geforce fx 5200'de mx tarzı bişi..

Geforce 4 Ti 4600, Radeon 9600 bir altın en iyi kartları.
Şimdi ise en iyi kartlar Geforce 5900 ve Radeon 9800.

Elimde Leadtek (Winfast) Geforce 4 Ti4800SE var ve çok memnunum. Chip dergisi testlerinde de Ti4200 ve FX5200 leri geçmiş kart. Ayrıca 150 dolar.

Geforce FX 5800 Ultra alcaksan Leadtek (A300 Ultra TD)
Radeon 9800 Pro alcaksan Gigabyte (Radeon 9800 Pro)
ama 550 dolar civarı bunlar. Ayrıca dediğim gibi DirectX 9'a geçmek için şu sıralar erken diye düşünüyorum. Tabii geleceğe yatırım yapmak, Doom 3 felan oynamak için Sanırım bu 550 dolarlık kartlardan almak gerekiyor.

Bu arada LCD ekran napıcaksın ya? Onun yerine LG 19 inç monitör al, hem de yarı fiyatına.. LG995FT var bende, monitörün dizaynı bile çok güzel.

LCD alcaksan kartlardan kıscaksın, LCD almassan kartlara biraz daha para verebilirsin..

AMD alcaksan MSI anakart
Intel alcaksan Gigabyte al..

CD-ROM'larda CD-Writerlarda LG öneririm..

Intel Pentium 5 ve 6lar çıkıyor.
Gelecek yaza Directx 9 teknolojisi iyice gelişçek..

Bence şu an için erken bilgisayar almaya, ama dediğim gibi sen bilirsin..[hline]I will crush yar bones!!! Gaarrr!!!
(İmzamı iyi oku, çok şey var)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hmm yani şimdi ne diyeyim doom için falan almıyorum..
yani bu gelecek olan extra bir bilgisayar eskisini verip yenileme olayı.
seneye zaten şimdiki kullandığımı yenilemeyi düşünüyorum..
çok kararsızım..[hline]===> orc_lord <===
Sosyal ağlarda paylaş

eger oyun icin aliyosan lcd olayini unut. onun yerine 19" trinitron al pasalar gibi.

iki amd olayini da unut cunku cift islemciler oyuncular icin degil hatta tek islemciden daha bile dusuk performans alirsin.

alacagin ekran karti radeon 9700 veya ustu olmali. unutma ki oyun oynamak icin aliyorsan performansin buyuk bir bolumu ekran kartina bagli. en buyuk yatirim ekran kartina yapilmali.

ayrica "surekli yenisi cikiyo ekran kartinin" demissin. eger bu islerden az bucuk anliyorsan ekran kartinin garantisi doldugunda en assagi %30 hizlandirabilirsin radeonlari. inanilmaz buyuk oc potansiyelleri oldugunu bizzat gordum. ayni sey amd islemciler icin de gecerli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
evet şu tip bir liste oluşturdum:
amd 2600+ kutulu işlemci
asus amd board
kingston 512ram
phlips 17" 0.25 flat monitör
creative 4.1 hapörlör
lg 52x24x52 cd-rw
16x dvd
120gb seagate 7200RPM 8MB Cache
ethernet ve 56k modem
asus'un bir modeli varmış adam bana onu öneri grafik kartı 128MB hertürlü oyunu çalıştırır falan dedi adam tanıdıkta ;)
Everest denen en iyi kasa dedi adam ondan koydum listeme

sizce nasıl duruyor?[hline]===> orc_lord <===
Sosyal ağlarda paylaş

adamın dediğine bakma ekran kartının tam modelini öğren her oyunu çalıştırır diyue verirse bi fx5200 alırsın ele :) en azından ti4200 almalısın ekran kartı olarak.

sistemin iyi ama bir şey önericem tabi sana kalmış son karar senin. amd 2600+ yerine 2500+ alıp rahatça o/c yapabilirsin. 2500 kullanıyorum ve çarpan arttırarak 2800 seviyesine çıkardım (166fsbx13 2158mhz) biraz daha arttırabilsem 3000+ seviyesine gelcek ama bord ,um izin vermiyor.

bide board olarak asus'un nforce2 chipsteli olan bi modelini seç

ram olarak 2 tane 256mb twinmos cl2.5 pc3200 öneririm (ddr400). bu rami kullanıyorum ve cl2.0 da sorunsuz çalışıyor

unutmadan, adam gibi bir kasa almalısın. 2 gün önce psu'um iflas etti 15$ lık birşeydi. 56$ 'a apoen kasalar var mutlaka bu seviyede bir kasa almalısın

[Bu mesaj Castigater tarafından 01 October 2003 19:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

2600+ lede yapılırda 2500+ lerin potansiyeli daha iyi bu konuda ama hiç anlamıyorsan o/c den donanım forumlarından bilgi edinmeden hiçbir şey yapma.

fx5200 rezil bir kart sakın alma, dx9 desteği var ama ti4200 ile çok daha rahat oyun oynarsın. ekran kartına fazla para ayıramıyorsan ucuzdan pahalıya doğru bir sıralama yapayım sana mutlaka bunlardan birini al; nvidia ti4200 (daytona marka alma, msi ile aopen'ı tavsiye ederim), radeon9600pro yada radeon9700 (non pro)
Sosyal ağlarda paylaş

fx5200 un performansı hakkında fikir edinebilmen için sana 2 tane link vereyim;

http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/msi-fx5600-01

yukardaki linkte fx kartların ve ti4200 ün donanımsal özellikleri yer alıyor

aşağıdaki linkte ise 3dmark01se ve 3dmark03 karşılaştırmaları var;

http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/msi-fx5600-02

dx9 destekleyen fx5200 3dmark03 testinde (dx9 için yapılmış benchmark) dx8 destekleyen ti4200 ün gerisinde kalıyor.

[Bu mesaj Castigater tarafından 02 October 2003 20:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...