Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yoksa siz faşist misiniz?

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

şimdi

"sünnilik, şiilik gibi kavramları bazı insanların kendine 'gothic', 'no-lifer' vs. kavramlarını yüklemeleri gibi özentilik temeline dayalı görüyorum. eminim sünniliğin tamamen her noktasına inanmayan sünniler çoğunluktadır, bu halde neden sadece 'müslümanım' demek ve dinini sadece kendine göre yorumlamak varken kendilerini bu tip çatılar altına sokuyorlar anlamıyorum."

diye bir tartışma başlatsam şeytan diye taşlar, bi bok bilmiyor bu diye çatıdan aşağı atar mısınız? :p
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır, insan gibi hitap edene aynı şekilde cevap veririz :)
Mezheplere inanmamak da bir seçenek tabii ki. Yeter ki "Ben sünni müslümanım, tam inanırım." dedikten sonra "Muhammed Ayşe'yle 9 yaşındayken birlikte olmuş olamaz!" demeyin, kendiyle çelişmiş oluyor insan o zaman.
Ha bir de tabii, böyle derseniz Ayşe'nin, yani Muhammed'in doğrudan karısının bir yalancı olduğunu iddia etmiş oluyorsunuz, nitekim kadın demiş "böyle böyle 9 yaşımdayken birlikte olduk" diye, siz de inanmıyorum diyince o yalancı olmuş oluyor.
Yoksa sorun yok tabii, mezhebe inanmam, ayşe yalancı, sadece kitap benim dayanağım dediğiniz sürece benim bir itirazım yok şahsen :)
Sosyal ağlarda paylaş

Doruk; cevabı basit onun, eskiden gerekliymiş belkide ben o zamanı yaşamadım bilmiyorum ama şimdi insanların birbirini kesmesi için iyi bahane oluyor. Şiiler sünnileri öldürüyor, tam terside oluyor. Ne yazıyor yani Şiilerin inanışında sünniler o.çocuklarıdır mı diyor? Sırf mezhepler için geçerli değil bu Hristiyan müslümanı aynı mantıksızlıkla öldürüyor. Dünyayı yola getirmesi gereken sistem düzene en çok zarar veren şey olmak üzere veya oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

E zaten başından birbirini kesmeye başlamasıyla insanların sünnilik ve şiilik mezhepleri ortaya çıktı.
Hatta şöyle diyim, mezhep savaşları din savaşlarından çok çok daha kanlı olmuştur.
Araştırın biraz derim eğer bilmiyorsanız tabii sünnilik, şiilik kavramları tam olarak nasıl ortaya çıkmış.
Nitekim bizim din hocaları geçiştirirdi "Ufak tefek farklılıklar" hede hödö diye de. Koskoca savaşlar yatıyor arkasında, büyük katliamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 14 Ağustos 2007, Salı - 02:53 tarihinde demis ki:
sadece kitap benim dayanağım dediğiniz sürece benim bir itirazım yok şahsen :)

evet, doğrusu da bu zaten. ayrıca o çağın gerektirdiklerine göre herşey olmuş olabilir, beni ilgilendirmez ama, kitapta böyle birşey yazmadığına göre beni alakadar eden birşey yok, ki kendimi normal bir müslüman olarak görüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki benim son bir sorum var sana, kesinlikle de kötü bir amacım yok.
Hadisler de birer tarihi evrak, kur'an-ı kerim de.
Neden hadislerin doğruluğunu sorgulamakta (özellikle de peygamberini kötü bir duruma düşüren hadislerin doğruluğunu) hiç zorlanmıyorsun da Kur'an-ı Kerim'in doğruluğunu sorgulamak bu kadar imkânsız geliyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kitapta doğru şeyler yazıyor. Kendin için doğru bir şekilde yorumlaman lazım sadece. Ben domuz eti yemek durumunda kaldım mesela. Ama onlarca kez soruşturdum denetimi var mı sağlık riski var mı diye. Denetimsiz öldürebilirmiş bile. Ama mesela bu kitapta yok o zaman bizden değildir tadında yaşarsanız hayatta bir çok seyi ıskalarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

dediğim gibi, zamanının şartlarına ve bilgisine göre kötü duruma düşürücü bir olay olmayabilir de, ben magazinci olmadığım için, ne peygamberin hayatı (bir dereceden sonra) ne de başkalarının hayatı beni pek ilgilendirmiyor.

ayrıyeten, sorguladığım bazı şeyler var tabii, ama kendi içimde, açıkçası fikirlerim çok değişik tabii bunları tartışırsak işin içinden çıkamayız. herşey yoruma bağlı diyelim.

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 03:06 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Kitaba bağnaz bir şekilde bağlı kalmakta saçmalık.. Kuran-ı Kerim'in düzgün bir çevirisini okuduysanız kendi içinde defalarca çeliştiğini görürsünüz ki kitapla oynandığını anlarsınız. Hatta zaman içinde isminin önüne hz getirilen bir sürü denyo hükümdarın müslümanlığı kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını görürsünüz..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bizi de iğrenç, piskopat, gotiğe bağlamış insanlar zannetmeyin yani.
Kur'anda yazan şeyler iğrenç, bööööööööööööö demiyorum ben şahsen.
Tersine, içinde gayet güzel ahlaki mesajlar var, toplumları yönlendirme açısından 1400 yıl öncesi için de gayet başarılı bir yöntem.
Sadece Tanrı ile bağdaştıramıyorum dini.
İnsan elinden olarak görüyorum.
Bu demek değil ki kötü, kaka şeyler dinler.
O kitaba göre bir şeyi yaparsam 40 tane hurriyle olacağıma, yapmazsam bir yerde yanacağıma yada cezalandırılacağıma inanmıyorum.
Bu demek değil ki kitapta iyi olduğu söylenen şeyler iyi değil, kötü olduğu söylenen şeyler kötü değil.
Sadece sorgulamak lazım diye düşünüyorum.
Mesela Redeagle'a saygım var şu anda. Çünkü önce öğrenmiş, sonra oturmuş sorgulamış, kendince yorumlamış, nihayetinde de inanma kararı almış, ancak sorgulamış, bu çok önemli.
Ben de öğrendim, okudum da hatta ama sonra sorgulayınca inanmamaya karar verdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim mesela sınavda şimdi kitabı açıp baktığımızda orada yazan şeyler insanın fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak için yazılmış, toplumu düzende tutacak şeyler. Domuz eti yemeyin diyor. Sağlıksız çünkü adamda haklı denetimsizi çok fena edermiş adamı. Ayrıca tadıda damak zevkimize uygun değil o ayrı konu. Ama güvenli olduğunu bildikten sonra ben damak zevkini katmazsak dert etmem ben. Kitap bizim iyiliğimizi isteyen yazılarla dolu. Ama bana yaptığım eylem zarar vermeyecekse, başkasıda üzülmeyecekse sadece yasak olması benim ahlak değerlerimin geçiremeyeceği bir neden.
Sosyal ağlarda paylaş

@Slat, benim bildiğim kadarıyla Mehmet Akif Ersoy (kendisi ilgili dilleri yalayıp yutmuş biridir, günümüzde onun kadar bilgili bir insan olduğunu sanmıyorum) ölmeden önce uzunca bir süre kendini Kur'an'ı Türkçe'ye tam anlamıyla çevirmeye adamış, ancak o bile bu konunun öneminden dolayı bir yanlış yapacağından korkmuş ve vasiyetinde yazılarının yakılmasını istemiş. o yüzden çevirilerdeki yanlışlıklara pek takılmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...