Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 yoo bence psikiatriste giden sorunlu falan değil, sorunlu değil işte benım üzüldüğüm noktada o adam sorunlu değil...
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Antidepresanalr insanı sebzeye çevirir. Olayı da o zaten. Bunlarda bir nevi hastalık, bir nevi değil hatta düpe düz hastalık. Ve hasta isen ilaç alırsın.
Exodus Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 said: bir sinir hucresinden otekine mesaj aktarımında rol oynayan dopamin ve serotonin (ki aynı zamanda mutluluk hormonudur, nasıl bir celiskiyse) kimyasallarının salgılanımını yavaslatıyormus, o yuzden boyle bir mallasma yaratıyormus. depresyondayım diye doktora gitmeden once iki kere dusunun. SSRI'ların (Selective Serotonin Reuptake Inhibitor) işlevi beyindeki seratonin seviyesini yüksek tutmaktır. Neurotransmitter olarak fonksiyonunu yerine getiren seratoninin sonradan dağılmasını engeller. Herhangi birşeyi "yavaşlatması" sözkonusu değil.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Şimdi Cuce'nin dediğine hem katılıyorum hem karşı geliyorum ben farklı açılardan. Katılıyorum bir yandan çünkü gerçekten sorunu olmayıp da psikiyatriste başvuran, gereksiz yere ilaç alan insanlar var. Ancak burada sorumlu ve suçlu olan sorunu yokken psikiyatriste giden insan değil, psikiyatristlerdir. Etik kavramlarını tamamen gözardı edip 3 kuruş için aklı karışık bir şekilde kendisine gelen insanları boğazına kadar ilaçla dolduran psikiyatristler var tabii piyasada, bu da böyle bir duruma yol açabiliyor. Öte yandan karşı geliyorum çünkü bazı insanlar bilip bilmeden konuşmaya, yargılamaya bayılıyorlar. İşin aslı psikiyatride olaya iki yönden bakış vardır: kimyasal ve psikolojik. Şöyle ki, kız arkadaşıyla problemler yaşaması, derslerinde başarısız olması ve emokid tavrı göstermesi bir insanın, size "Bu adamın sorunu, derdi yok ki, hepimiz yaşadık bunları, adam olması lazım." deme hakkını hiç mi hiç vermiyor. Nitekim o adamın beyin kimyalarında bir anormallik olması bu tür ufak tefek, sorun olmayacak şeylerin bile onu intihara itmesine sebep olabilir. Yada çocukluğundan sorunları olan bir insanın ufak tefek şeylerden gayet büyük bir şekilde etkilenmesi garip bir şey değildir, "Bu adamın sorunu yok boşversin gitmesin psikiyatriste evde aklını toplasın adam olsun." diyemezsiniz. Bu da ne demek oluyor? Aklımız karışık olduğunda, bir sorunumuz olduğunu düşündüğümüzde psikiyatriste gitmek gayet doğal, hatta doğru bir şeydir. Önemli olan psikiyatristin ahlaki ve etik kavramlarının doğru olması ve tedaviye ihtiyaç duyanla duymayanı ayırarak bu yönde dürüstçe tavsiyeler vermesidir.
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 @horrible doktor birsey biliyorda oneriyor demek ne kadar dogru bilmiyorum, adamlara su durumlarda sunu sunu yazıcaksın diye ogretiyorlar piyasadaki hangi ilac daha iyi etki yapıcaksa onu yazıyorlar. antidepresanlar insanı oldugundan daha mal yapar derken sallamıyoruz, bilimsel kanıtlanmıs biseyi soyluyoruz yani. kaldı ki mallastırma yapmayan ssri tipi ilaclar da 1 haftadan once etki etmez, oyle hızlı bi cıkıs falan yok yani. antidepresan boktan biseydir demekle antidepresan alan delidir arasında kurdugun hızlı baglantıyı daha once sutten yanan agzına baglıyorum, bi anda boyle cıktın bi garip oldu. @exodus ssri tipi olmayan antidepresanlardan bahsediliyor orada. [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 00:17 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
khalad Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 uzun süre kullandım bazı sorunlar yaratıyor galiba.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 antimodes doğal olan psikiatristten önce psikoloğa gitmektir.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 biz de ilaç yazarkene danışıklı dövüş hakimdir.. böle bi tedavi ile karşılaşmanız olasıdır. yok senle doktor arasında değil, doktor ile ilaç şirketleri arasında.. ehehhe.. bunları şirketler arada "görürler" sene de 1 veya 2 kere.. amcam, ablam da bunların ilaçlarını yazıverir.. dener en azından biraz.. sonra en iyi ihtimalle "aaa olmadı bu.. ?? ilaç değiştirmeliyiz.. bi de bunu deneyelim.. " yaparlar.. doğaldır yani böyle şeyler.. rüşvet değil hayvan! iş gezisi diyeceksin..
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Hayvan değil öküz, doktor diyiceksin
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Eğer doktor gözetiminde olmadan kafanıza göre alır yutarsanız o hapları evet mallaşırsınız,sebzeleşirsiniz.Ha doktorunuzun uzmanlığı yeterli değildir sizi ve bünyenizi bu konuda ilaçlarla yanlış yönlendiriyordur o ayrı konu.Ama her ilaç alma olayınıda abartıp "aaa nasıl kötü etkiledi gördün müüü" tadında basitleştirmeyin lütfen.Bazı durumlarda ilaç dışında daha iyi bir yöntem biliyorsanız söyleyin tıp camiasıda yararlansın bundan.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 @Cuce: Ben biraz daha farklı düşünüyorum ya. Yani bence burada sorumluluk psikiyatristte, ilaca ihtiyacı olmayan adama ilaç vermemeli. Ben de gittim psikiyatriste, bir dönem görüştüm ettim ama bana ilaç yazmadı, belli bir süre sonra da "Sen gelme artık, gerek yok hallettik." falan filan dedi. Şahsen psikoloji okumuş birine güvenmek yerine tıp okumuş, beyin kimyasından anlayan, işin uzmanı olmuş birine danışmayı tercih ederim. O kişi de mesleğine saygılı bir insansa zaten 3 kuruş fazla para kazanacağım diye hayatımla oynıyıp bana ilacı basmaz. Psikolog dediğin ne ki yani, psikoloji okumuş sohbet edici kişi gibi bir şey bence.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 tamamdam psikiaatristin senın sorunun nerolojik değil pisikolojik olduğunu anlaması psikologun senın sorunun psikolojik değil nrolojik olduğunu anlamsından cooook daha zor. ayrıca terapi sırasından zarar görmen ilactan yan etkilerinin yanında komik kalır. psikiatristin yapması gereken senı psikologa yönlendirmek zaten, ama kendini beyenmiş aratıklar psikiatristleirn büyük bi kısımı. bu arada "psikolog nedirki psikoloji okumuş" diyosun ama aynı şekilde psikiatri okumuş adamda bi bok değil hanı, insandan anladığı yok, en basıt ergen bunalımını bile "HUAAAA BEYNINE ILAC SOKMALUYUZ" diye yorumlıyabilicek bi insan oda. [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 00:33 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 okadar da değil cuce ya.istisnalar olabilir ama bu kadar genelleme yanlış gibi.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 ya istisnala ilgili bi durum değil bu, sectiğin uzmanla beraber hastalığınıda secersin diye bi laf vardır cok doğrudur bu söz, baş ağrım var diye noroloğa gidersen tomografi cektirir , KBB gidersen sinuzitin varmı diye bakar. ama işte psikoloji ve psikiatri öle şeyler değil, kesin kanıtlar bulmak zor, istediğin kadar test yap hala net sonuc elde edemiyorsun. buna rağmen psikiatrinin cözüm yolları, uzun surenve geri dönmesi zor yollar, ayrıca yanlış yolu izlediklerini anlamalarıda uzun sürüyo, buna rağmen psikoloji daha "masum" yollar izliyo, hatası varsa daha erken görüyo, ayrıca sorun psikolojik değilse bunu daha hızlı kavrıyo. yanı bu sebeplerden dolayı zaten psikiatristlerde insanların önce psikolog görmesi gerektiğini sölüyo, hepsi değil dediğim gibi bı kısmı işte, ama mantıklı olanda o.
huun Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Hiç gerek yok o haplara, kafanızı duvara vurun 3-5 kere aynı etkiyi yapıyor. Hatta belki daha bile sağlıklıdır.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Tıp okuyor psikiyatristler, psikoloji okumuş birisinden daha çok güvenirim en azından. Ayrıca bir psikiyatristin eli bu kadar rahat ilaç yazmamalı normal şartlarda, en azından benim gittiğim psikiyatrist, çevremden bildiklerim vs. böyle değiller. Önce sorunun ne olduğunu anlamak için en az 4-5 seans görüşüyorlar, ondan sonra teşhise göre nörolojik mi psikolojik mi olduğuna, ilaç gerekip gerekmeyeceğine karar veriyorlar. Ayrıca psikologların psikanaliz yapma yetkisi bile yok yani. İlaçsız yardımda bile yeterli olamıyorlar. İsterseniz her gün psikoloğa gidip konuşabilir, derdinizi anlatabilirsiniz ancak psikiyatrist size ilaç vermiyorsa bile en fazla haftada bir görür sizi (ki bu da çok ciddi sorunlarınız varsa, ufak tefek sorunlarda 3 haftada bir falan görüyor) ve psikanaliz ilaç kullanılmamasına rağmen bilimsel bir tedavi şeklidir. Seneler bile sürebilir duruma göre. Bilmiyorum, ben şahsen kötü bir durumda olsam, aklım karışık olsa, paraya kıyarım doğru düzgün bir psikiyatriste giderim, hem uzman görüşü almış olurum, hem de içim rahat eder sorunum yoksa bile.
Exodus Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 said: @exodus ssri tipi olmayan antidepresanlardan bahsediliyor orada. Makale'deki antidepresanlar tricyclic denilen ve günümüzde yerlerini çoğunlukla SSRI ve aynı şekilde çalışan türevlerine bırakan antidepresanlar. Ama asıl önemli nokta, tricyclic'lerin de temel işleyişi aynı; kullanılan nerotransmiterların dağılımını engelliyorlar. Makale'de de yazan aynen bu zaten. Hiçbiryerinde "Antidepresanlar kötüdür, kakadır. Adamı mal eder. Kullanmayın. Mutluluk hormonunun salgılanmasını engeller" demiyor. Sen nasıl bu sonuçlara vardın anlamadım. Zaten bir tricyclic'in veya SSRI'nin veya MAOI'nin beyindeki seratonin seviyesini düşürmesi veya salgısını yavaşlatması saçma olurdu. O zaman ilacın adı anti-depresant değil pro-emosant olurdu.
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 ya o doktor o da onun ilacı kıyaslamasını yapmayın yahu. dünyanın her yerinde psikiyatriye karşı bi görüş belirgin bi şekilde var. hatta psikiyatrinin bilim dalı olmaması gerektiğini bile dehşetle savunanlar var. ciddi bi psikanaliz çok çaba ister 15 dakikalık kontrolde antidepresan antipsikotik saydıran insanlara doktor diyip durmayın. hastalanınca nası doktora gidersiniz aaaa işte aynı buda öyle diyenlere gıcığım. apayrı çok daha fazla kompleks bişey bu. Vücut reaksiyonlarını ölçmek beynin reaksiyonlarını ölçmekten daha kolay.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 durbakbişidiycem.. "hastalık bu ise ahanda ilacı" olarak özetlediğiniz olay ruhsal hedelerde çok suistimal edilebilecek bişi.. ama ona da girmiycem benbaşka bişi yazıcam.. daha normal bilindik bi hastalık ve onun "ilacı" mevzuu..dolaylı yoldan alakası olan bşi yani.. Keltolid grubu antibiyotik [Telithromycin sınıfı] var piyasada bi tane.. adı ketek.. şimdi bu antibiyotik üst solunum yolu rahatsızlıklarında hele kronik faranjit, sinuzit gibi tekrar eden hastalıklarda toktorlar tarafından hemen yazılıverilir. hangisine giderseniz gidin (septum deviasyonu var bende dolayısı ile kronik faranjit bonus olarak sinüzit.. bi de özel sağlık sigortası.. bi sürü hastaneye gittim ve olay budur) size Ketek önerirler. Gelgelelim bu ilaç dünyada belli bi süre yasaklı kalmış karaciğere aşırı yüklenme yapan acaip riskli bi ilaçtır. FDA falan bile yasakladı ki FDA çok doğru ve hızlı karar alan bi kuruluş değil.. Sonraları üç kağıtlar falan döndü (bariz rüşvet olayı) şimdi FDA en aağır uyarı mesajları ile sattırıyor amerika'da.. bizde mi? çekirdek gibi bu ilacı yazıyorlar.. kısaca toktorun verdiği ilaca da gözü kapalı güvenilmemesi lazım bu devirde. türkiye de her toktorun aynı ilacı vermesi ise ilginç bu durumda.. halbuki anibiyotik içermeyen tedavi yöntemleri de varken.. alalla neden acep? yaw gidin (cidden) desteğe ihtiyacınız varsa destek alın.. almayın diyen yok.. ama beyninize olmadık yere her şeyi de sokturtmayın.. çünkü kimyasalları basanların 100% doğruyu söyleyecekleri gibi bir olay yok.. yarın öbürsü gün "aaa tofranil'in üretimi durmuuş..o zaten sende çalışmadı o zaman sana lustral veya laroxyl verelim" falan derlerse patlamasın içinizde.. uyarı şeysi: antidepresan ilaç adlarını biliyorum ama kim neyle kullanılır, ney neyle alınmaz bilmem etmem.. sadece psikolog ve psikiyatr akrabalar falan var.. onlardan duyduğum, işittiğim şeyler.. dolayısı ile ilaç mevzuundan anlamam.. oke.. [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 00:59 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 import/export karmasası olmus bi an yazı degil de ben kendimden biliyorum beynim sutlac gibi oldu
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 üstünede iki bira çaktınmı bomba oluyorsun hemen kafa
firatram Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Zodiac adlı antidepresanın insanı : - mutlu mutlu intihara surukleyebilecegini - Kalıcı ruh hastalıkları ortaya cıkaracagını - Speed crystal meth ile aynı oranda uyusturucu kimyasal bag tasıdıgını - Avrupa'da yasal uyusturucu olarak bilindigini Biliyormuydunuz ?
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 herker herşeyi biliyor bitek ben hiçbişi bilmiyorum ve anlamıyorum,doktoruma değilde kime güveneceğim? nezle olduğumda,başım ağrıdığında doktorun önerdiği ilacı gidip alıyorum eczaneden.normaldir bu,herkesde yapar. ama olur,her insan gibi kötü bir dönemdeyim,can sıkıntılarım ve sorunlarım hayatımı rahatsız edici derecede yaşanamaz kılıyorsa,işimi okulumu ailemle arkadaşlarımlı olan ilişkilerimi doğal olmayan bir yönde etkiliyorsa,pek ala gidip yardım almak isterim bir doktordan,ve pekala onun önereceği bir ilaç varsa alırımda,normaldir. siz eğer bu işlerin eğitimini aldıysanız,siz önermeyin hastalarınıza bu ilacı,veyahut oturun makaleler yazın,bu işi,yetkili, bilen kişilerle konusun,konu üzerinde hiçbir bilgisi olmayan normal insanların beynini sulandırmayın. herkes herşeyde uzman ne güzel bir ortam bu yahu.
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 kimse zaten doktoruna guvenme demedi, ama onlar da insan, ve gidip tum ilac sirketlerine kafa tutacak gucleri yok. yaklasık 50 100 senedir revacta olan kimyasal ilaclarla tedavi yonteminin kullanıyolar bakırkoyde hastalar kendine gelemeden ilacı basan da o guvenmen gereken doktorlar. kimse sana demiyor ki git doktor yazdıgı receteyi alma, almicaksan niye gittin zaten. herseyde oldugu gibi doktorun da iyisini secmen lazım, kafadan ilac dayayanlarından kacınmak lazım. [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 16:04 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 pasifflora kullandım ve eski kaleciliğimin olmadığını reflekslerimin 0 'ın altına indiğini farkettim. Kestim...
Öne çıkan mesajlar