Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bahşiş mevzusu

Tyrael

Öne çıkan mesajlar

said:
söylendimi bilmiyorumda artık cogu restorantta başiş hesaba ek ediliyor.. hesap dökümü geldiginde en aşşada yazan bişey var adı aklımda degil o bahşiş yüzdesi işte.kasadan alıyor garsonlar.

Kötü sistemmiş. Restorantlarda sorun çıkar ya. Adam der ben bahşiş vermeyecem diye. Kimse de vermek zorunda değil ki.
Sosyal ağlarda paylaş

ben hayatta bırakmam eğer hesabımda herhangi bir oranda garsoniye hedesi varsa

burada fransada yapamıyorum tabii ama, memlekette arkadaşlarla gittiğim bir mekanda çok da keyifli geçen bir yemek ve alkol faslından sonra sırf garsoniye adı altında hesaba %5 mi 8 mi ne birşey ekledikleri için sinirlenmiştim. çizdim hesapta o kısmın üstünü, yeni toplamı çektirdim karttan

ama servis çok iyiydi, gece de süferdi, 20% civarında da bir bahşiş bıraktık sonra garsonlara. ama önce çizildi o garsoniye, tartışıldı bolca restaurant müdürüyle garsonların "pinti eşşek" bakışları arasında, sonra çıkartıp nakit verince şaşırmıştı adamlar manyak mısın lan niye olay çıkardın o zaman diye ehu

kılım garsoniye olayına, misal burada daha da kılım. adam zerre ciddiye almıyor işini bahşiş konusu pek gündemde olmadığı için.

fransada servis diye bir şey yok hatta, suratsız maymunlar var pekçok yerde bahşişlerini o hesaba eklenen garsoniye vasıtasıyla kasadan alan. müşteriyi de, onun memnuniyetini de zerre takmayıp biran önce gitse, aman birşey istemese yaklaşımıyla kafana gözüne tabağı fincanı atan zibidiler.

oysa eklenmese hesaba falan, bahşiş için beni memnun etmesi gerekse o şebeğin, adam gibi servis verecek, ben de memnun olacağım işletme sahibi de. niye yaparlar bu garsoniye zibidiliğini hiç anlamam, tembel / beceriksiz / suratsız garsondan başka kimseye hayrı yok ki olayın

o garsoniye hedesi birde toplanır işletme kasasında ve tüm çalışanlara belli bir puan sistemine göre dağıtılır, ona da sinir olurum.
yahu, ben müşteriyim arkadaşım, ben senin bak *parmakla gösterir* şu garsonunun servisini beğendim, ona hakkıyla yaptığı işini takdir ettiğim için bahşiş bırakmak istiyorum; bir zahmet şef garsonunun veya bulaşıkçının ya da diğer suratsız garsonunun kazanacağı parayı sen düşün işletme sahibi olarak, niye hem beni hem işini iyi yapan garsonunu mağdur ediyorsun ki onu da benden çıkartmaya çalışıp, di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

mekana bagli olarak birakiyoruz bahsis
daha dogrusu sayiyla alakali
mesela bi mekana 2 kisi gittiyek kesin daha cok bahsis birakiyoruz 20 kisi gittigimzden
cok adam olunca bahsis cikmiyo bi turlu
herke sbaskasi versin diye bakiyo
ama genelde eger 2 kisi gittiysek
10% civarinda bi ustteki sayiyayuvarlarim
yane 67 milyonsa hesap 70 mbirakirim
62 milyonsada
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...