Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 said: boneun attıgı gibi mesajlar atan arkadaslarımıza acıkcası bir yandan kıcımla gulup bir yandan da acıyorum. zannediyorsunuz ki heralde bu kuresel ısınma kendi kendine oldu, sirketler uydurdu. sera gazı salınımı denen bisey var, bu gazlar atmosferde biriktiginde hava sıcaklıgında artısa sebep oluyor. yani efendim bu iki kere iki dort gibi bisey. biz bisey yapmadık kuresel ısınma var diyenlere kanmaktan daha salakca birsey varsa bunu yemeyip ya ne kuresel ısınması yok oyle bisey demektir. kestigin her agac fotosenteze ugrayacak karbondioksit sayısını azaltıyor, okuz gibi cip alıp kullanmak, saniyede bilmemkac gram sera gazı salmak kuresel ısınmaya katkıda bulunuyor. salak salak zerre arastırma yapmayıp bir bok bilmeden ya hocu ne kuresel ısınması demektense hicbirsey yapmasa bile bu olanların sebebini ve sonucunu bilmek, kuresel ısınmayı dillere pelesenk etmek daha iyidir. buyuk sirketlerin uydurması diyen arkadaslar, aynı sirketlerin thinktanklere kuresel ısınma lafı etmesinler diye milyon dolarlar yedirdigini bilmiyosunuz heralde. bu hurafe degil her sene bilmem kac tane bilim adamının bulusup tartıstıgı buyuk bir problem. akıllı olun. benim dediğim, doğanın dengesiyle oynayınca elbette faturası da gelecektir. bu faturalardan sadece biri küresel ısınmaktır. küresel ısınmaya gelene kadar bir sürü farklı olay vardır. dikkat ederseniz, bir on sene önceye kadar "dünyaya şu şu olacak" diyen herkese "salak çevreci" diye dalga geçilirdi. şimdi özellikle büyük firmalar bu küresel ısınma geyiğini kapital emellerine alet ediyor. küresel ısınmanın daha az su harcayarak, klima kullanmayarak, suv kullanmayarak biteceğini sanıyorsanız, asıl ben size akıllı olun diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 nedense benim hiç mi hiç umudum yok olmuş bi kere dünyanın çivisi çıkmış koskoca sanayiyi mi yok edeceksin insanları mı akıllandıracaksın herkes uğraşıo işte hadi 1-2 sene daha dayansın dünya. nereye kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 abicim havaya sera gazı salınınca ne olucak, yagmur yagmicak, yagmur yagmazsa ne olmicak, su kaynakları yenilenemeyecek, su kaynaklarını yenileyemeyince ne yapmamız gerekiyor, suyu idareli kullanmamız gerekiyor, yani bu basit mantıgı kurmaktan aciz misin? klima da ne yapıyor? icerideki sıcak havayı dısarı atıyor, sen boyle yapınca ne olucak? havalar ısınacak ve bastaki donguye giriceksin. evet dunyayı kurtarmanın bir parçası bunlar, az su elektrik kısacası az enerji kaynagı harcamak. dunyanın girdigi sureci tersine cevirmek icin bir yerden baslamak, gonul vermek, inanmak gerekiyor. bunlar emekleme adımları. ben yapsam da birsey degismicek benden kotusunu yapanlar var anlayasını artık asacak kadar aklınız oldugunu umuyorum. once kendinize ceki duzen verin. [ Mesaj 12 Ağustos 2007, Pazar - 12:05 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar