Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mars: Karbondioksit + Bitki = Oksijen = Küçük Dünya

zydar

Öne çıkan mesajlar

olacak şeyler ama bizim görebileceğimizi hatta çocuklarımızın görebileceğini pek sanmıyorum. torunlar anca torun sahibi olunca :P

zaten o zamana kadar çok daha farklı düşünceler ortaya çıkacağı için marsa böyle bi yatırım yapmak pek mantıklı olmayacak, başka alternatifler bulunacak mars yalan olacak yine vs. vs...

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 12:39 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ben seneler önce izlemiştim bir belgeselde, bir kaç ( ya da bir çok ) araç zaten gönderilmiş ve bitki oluşumunu sağlamak için çalışmakta Mars'ta. Söylendiğine göre bu araçların sürekli yaptığı işlemler ( ki biçme aracına benziyorlardı ve yaptıkları işlem mars yüzeyindeki toprağı havalandırmak gibi birşeydi. ) bir süre sonra bitki oluşumunu sağlıyacak, bitkiler sayesinde de atmosfer oluşucak deniyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Orta 3 sonuna dek Bilim Teknik otakusu olduğum dönemde benim de aklıma gelmiş ama vazgeçmiştim birincisi Mars'da zaten bir sera etkisi var , Venus'dekinin farklı bir hali.Sıcaklık belki gezegen bazından bakarsak yaşama en yakın yer amma atmosfer bir kez fabrika bacasını solumaktan beter.Kutuplarda ve biraz da yeraltında feci mikarda donmuş su var.Bunu ani şekilde eritebilmenin bir yolu olsa belki atmosferdeki gaz oranı değişebilir ama bunu yapmanın teorideki tek yolu nükleer patlama onda da başarı şansı çok çok az.Kaldı ki nükleer patlama sonunda bir de radyasyon sorunumuz olacak.

Astronot kıyafetsiz dışarı çıkamayacaksak uzayda koloni yapmak yada ayda koloni kurmak daha mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...