Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

penguen'de istifalar. (yiğit özgür, umut sarıkaya..)

Lethious

Öne çıkan mesajlar

isin bok tarafi oky ve memoyu sevmiyorum. fermuardada boyle olmustu bulent ustun (cengizmiydi?) serafettiniyle orda bide bi tane daha cizer vardi ve gerisi tirt. hani kadroda bi iki kisi daha olsa alinirda sirf yigit ozgur ve umut sarikaya icin almak gerekecek. diger arkadaslarinda dedigi gibi baydi artik bu bolunmeler.
Sosyal ağlarda paylaş

bu hafta pengueni aldım. hemen açtım umut un sayfasını umut yok. sonra yiğit e yiğit de yok. ersin de yok noluyoz lan falan derken en baştan başlayayım dedim. bir de ne göreyim "bazı arkadaşlarımız kendi ayakları üzerinde durmak için ayrıldılar hede hödö". ayaklarını sk.. onların dicektim (sevdiğimden ulan). ulan bi penguen vardı haftalık takip ettiğimiz mizah dergisi. hayır yani dertleri paraysa bölüşsünler parayı ya da ne bilim. penguen güzeldi acaip sinir oldum. bundan sonra da almam heralde...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bahadır Baruter
1963 Ankara doğumlu. Sırasıyla Küçük Münevver Çocuk Yuvası’nda 1 yıl, Nilüfer Hatun İlkokul’nda 5 yıl, İstanbul Erkek Lisesi’nde 8 yıl, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde 3 gün ve M.S.Ü Resim bölümü’nde 14 yıl eğitim gördü.

hehe yazmadan edemedim
Sosyal ağlarda paylaş

Mizah dergilerinin amip gibi bölünmelerinden bıktım artık.

Türkiye standartları açısından kaliteli tek bir mizah dergisi vardı o da Penguendi. Bünyesinde saygın ve işinin ehli olan kalemleri barındıyordu. Daha sonra ne oldu? Yeni bir oluşum olan Fermuar'a bir takım çizerlerini kaptırdı. O an da Penguen'i Penguen yapan ambians dağıltı. Peki şimdi? Şimdi daha da beteri oldu ve çizerlerinin yarısını bilmediğim bir sebepten ötürü yeni bir dergi oluşumuna teşvik etti ya da ayrılan kesim zaten bunu uzun zamandır planlıyordu (Orasını bilemem).

Şimdi ne olacak? Takip ettiğim 3-5 çizer için yine Penguen alamaya devam edicem bunun yanı sıra Penguen'e ek olarak, Penguenden ayrılmış olan ve takip ettiğim diğer çizerler için yeni dergiyi takip edicem + Fermuar. (İşin maddi boyutunda değilim, içkim sigaram yok nasılsa. İçki ve sigaraya vereceğim parayı karikatür dergisine vererek kendimi öyle zehirlerim anasını satiim)

Peki daha sonra ne olacak? Penguen yine bir ayrım yaşıyacak. Penguen'den şimdi ayrılanlar boş mu duracak peki? Hayır. Onlarda bölünme yaşıyacaklar ve olan biz mizah hayranlarına olacak ve sonuçta sevdiğimiz tek bir çizer için koskoca dergiyi alır olcaz.

De hadi hayırlısı bakalım

[ Mesaj 12 Ağustos 2007, Pazar - 19:52 tarihinde, Fiulus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

e tamamda adamlar 80 lerine kadar penguendamı kalıcak?

penguen artık ilerlemiyoduki hiç bi yere tıkanmış bi dergiygi zaten, fermuar ekibi ayrılmadan önce belliydi bu.

bi noktan sonra gelişim için değişim şart.

bu amip gibi bölümneler yüzünden şu anda tonla cizerle tanışmış burumdayız, penguen lemandan ayrılmasaydı hangimiz ersin'ı yiğiti serkanı tanıycaktık,

yenı dergi kurulucakki yenı yer acılsın yenı cızer gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Takip ettiğim 3-5 çizer için yine Penguen alamaya devam edicem bunun yanı sıra Penguen'e ek olarak, Penguenden ayrılmış olan ve takip ettiğim diğer çizerler için yeni dergiyi takip edicem + Fermuar.
Penguen'in sitesine girip Yazarlar ve Çizerler bölümlerine bakın. Zaten 4 çizer 2 yazar kalmış ve şahsen ben Baruter'in soyut temlaı çizimlerinin mizahla alakası olmadığını düşünüyorum. Üstündağ zaten çok sevmezdim. Erdil ha keza olmasa da olur. Altay Öktem mizahçı değildir. Serkan Altuniğne ve Alpay Erdem için bir kaç hafta daha almaya devam ederim. Baktım değmiyo onu da almam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...