Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni gitar almayı düşünüyorum..

babayigit

Öne çıkan mesajlar

Yaklaşık 4 yıldır klasik gitar çalıyorum. 1.5 sene oks dalgasına bırakmıştım şimdi devam ediyorum.Bu süre içinde klasik gitarda "iyi" denilebilicek bi konuma geldim.Önüme konan tab,nota şarkıları kolaydan zora en fazla 1-1.5 haftada çalabiliyorum.Tabi abartı zorlar dışında xP (Bkz : Asturias(Leyenda) Bununda başlarını çalabiliyorum ama sonraları... o_O)Şimdi benim gitarım Laguna marka sıradan bi gitar tınısı fln ii fena sayılmaz iyi bi gitar.Ama bu sürede bariz belli bi şekilde sap kısmında bi yamukluk oluştu buda 7. perdelerden sonrasının çoğu perdelerinde aşırı bozk bi ses vermesine sebep oluyo.Gitarcılara fln sordum tamiri için 50-70ytl istiyorlar.Bende zaten yeni bi gitar almayı düşünüyordum.Ama kararsızım Akustik mi alıyım yoksa klasikmi diye.Ama kesinlikle amfi girişi olsun istiyorum yani klasikte olsa elektro klasik olursa iyi olur.Bazı arkadaşlar eğer çok ileri seviye değilsen ve canlı müzik yapmıcaksan elektro klasik alma onun yerine normal daha kaliteli bi gitar al dediler.Bu konudada görüşlerinizi alarak sizden gitar önerilerini bekliyorum =).Önerileriniz marka-model olursa resim, şeklinde olursa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer klasik müzikte alanında ilerlemeyi planlıyorsan, Asturias'ı bir gün süper yorumlıcam diyorsan, git kendine kaliteli bir klasik gitar al derim. Ama tarzın çok önemli pop filan çalıcaksan, canlı performansın olucaksa bu alanda elektro klasik tabiki daha mantıklı; bunun içinde Godin elektro-klasiklerini öneririm. Erdem Sökmeninde kullandığı gitarlardır bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Akustik gitar konusunda yardımcı olayım.
Eğer Sahnede veya stüdyoda çalmayı düşünmüyorsan elektro-akustik almana gerek yok. Eğer düşünürüm belki ilerde diyorsan elektro-akustik al,sonra pişman olma.

Elektro-akustik olarak sana şunu önereceğim,denedim bu gitarı gerçekten çok iyi tonu akustik olarak.
Fiyatı 1000 lira. Bu fiyat aralığında daha iyisini bulamayacağını bahse girerim.

EG510SC

[ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 14:40 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

Yaklaşık 1-2 sene daha klasik gitarda devam etmeyi planlıyorum sonrada devam edicem tabi ama elektroya ağırlık veririm.Yani müziği asla bırakmıycam gitar baş enstruman olarak diğer enstrumanlarıda ögrenicem.Şmdilik fiyat sınırım 300-350 en fazla.O yüzden pek abartı gitarlar sölemeyin =P. Yani çok kaliteli olmayan fena değil denebilicek bi gitara ihtiyacım var.
İlerde zaten daha iyi gitarlar alıcam şimdiki mecburiyetten eski gitarımın yerini doldursun amacıyla.

[ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 14:42 tarihinde, babayigit tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Her zamanki kilişe tavsiyemi yazıyorum:

Ucuz müzik aleti asla alma - dört, beş ay para biriktir daha iyisini al. Ucuz alet üstüne kalır, birkaç ay sonra alacağını hayatın boyunca rahatça kullanırsın. En azından bunlardan ya da bunlardan birini alacak kadar biriktir. Yani bir yıl kas, Amerikan Washburn ya da Godin al demiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Benimde akustik gitara karşı bi antipatim oluştu nedense.Aslında akustik almayı dşünüyordum ama bir süre bi arkadaşınkiyle çaldıktan sonra klasikteki o duygusal ruhu göremedim yani şıngır şıngır deişik bi sesi var pek sarmadı.Hem metale daha yakın tarz hemde elektro gitara alışmak için (dar perdeler,pena vs.) daha iyi olur diye düşünüyorum ama bilmiyorum ne alsam.Sanırım elektro klasik alıcam =/.Biraz daha araştırıyorum bakalım içime sinicek bişey bulamazsam almam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...