glamdring_S Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Ben içinden çıkamadım, birde siz bakın. Yaptığım bir besteyi deşifre ediyordum. Şarkı tonu başlangıçta C ama ileride tonu Fm'e düşürmek için Fm dizisinin karakteristik sesleri olan Bb ve Eb içeren bir akor basıyorum, akor Bb, Eb ve G seslerinden oluşuyor bu akorun adı nedir? Daha açık; G-Bb-D olsa yani aralıklar, 3minör(1,5ses)-3majör(2ses) olsa Gm diyip geçiçem ama bu dizinin aralıkları, (1,5ses)3minör-(2,5ses)???????, augmented akor da değil bunun adını bilen yada açıklamasını yapıcak biri varmı? Yardımcı olursa; G'e göre bakarsak akor şeması; 1-b3-#5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 D# ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 D# akoru D#-G-Bb şeklinde, aralıklar 3maj-3min Benim akor; G-Bb-D# birkere bu bir G? akoru olmalı. [ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 14:12 tarihinde, glamdring_S tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Bb6 sus4 (omit5) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Hm peki o dediğini biraz açabilirmisin? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 benim hatam - aralıkları biraz karıştırmışım ama sanırım G6add9+/5+ da olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 add9 olması imkansız akorda F sesi yok ama; Gm/5+ gibi bir kullanım varsa olabilir. Da benim asıl merak ettiğim isimden çok mantığı... Korax sen konservatuar okumuştun nerdesin :D [ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 14:37 tarihinde, glamdring_S tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 abi benim dediğim akorda da f sesi yok zaten. g - a# - d# - g - b - e eğer son üç boş teli atarsan Gm/5+ olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Akoru 3. pozisyonda basıyorum zaten o yüzden alt teller sorunu yok. Tamam dediğini şimdi anladım demin kafam karıştı o add9 u add7 gibi algılamışım ben. O zaman olay çözüldü heralde ben /#+ gibi bir kullanımı bilmiyordum, çok çok teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Ayrıca akorları gösterirken bemol yerine diyez sembolünü kullanırsan kozmetik olarak daha iyi durur - ya da ben öyle alıştım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Onu neden öyle yazdığımı şöyle açıklıyım, Gm dizisi; G-A-Bb-C-D-Eb-F-g 1-2-3 -4 -5-6- 7-8 Akor 1-3-5. sesler; yani Gm=G-Bb-D yani diziye uygun olması için öyle gösterdim ben, senin dediğin gibide tabi olur ama onu diziye dökersen G-A-A#-vs.... olucak bir dizide iki A olamaz. [ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 14:52 tarihinde, glamdring_S tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 iki a kullanıyorum ben, alışkanlık işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar