Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wacken 2007

Sly-One

Öne çıkan mesajlar

Evet üşenmeden yazabilirsem ne gördüm ne duydum bir anlatacağım.

Doggy ile birlikte Hollanda üzerinden Hamburg'a, oradan 1'inin sabahı 4.30 treniyle Itzehoe denen yere, oradan da shuttle ile W:O:A festival girişine vardık saat 7 gibi.

[spo]
[/spo]
Öncelikle bu Wacken denen yer, festival harici hiç bir esprisi olmayan bomboş bir arazi ve tarlaların içinde küçücük bir kasaba, kasaba halkı da bu festival sayesinde 1 kere parayı kırıyor.

İlk izlenimimiz girdikten sonra, OHA ÇOK BÜYÜK, oldu. Sonradan anladık ki o gördüğümüz alan, diğer 10-15 kamp alanından sadece bir tanesiymiş. Çadırımızı kurduk festival alanına yakın bir yere, kahvaltı yapıp alışverişimizi yaptık (1 kasa bira tabi), gelip sızdık sonra.İlk 1-2 gün böyle geçti.

1 inde akşam Wacken Feuerwehr in bandosunun konseri vardı biergartenda. Terlikle konsere gidilmeyeceğini orada acı bir şekilde öğrendim, terlik kalmadı tabi, ayaklara da basmayan kalmadı. Adamlar bando eşliğinde pogo yapma potansiyeline sahip çünkü.Ayın 2sinde de sadece Saxon'a baktım biraz o kadar.

[spo]

Bu da festival alanındaki yemek imkanlarından biri, tabi ki...
[/spo]

[spo]

Bu da kamp alanından güneş batarken.
[/spo]
Genel olarak bira içip az dolaşıp sızdık, doğal olarak tshirt ve sweatshirtlerde kuyruk artıyordu, ondan kendimize güzel olan tshirtleri kaptık, festivalin ilk günü akşamına doğru daha iyice olanlar tükendi, bazı almanlar da "DAHA FAZLA BASIN" diye tepki falan verdi hatta.

Ayın 3'ü Doggy ve benim için büyük gündü. Aslında genel olarak 3 sahne var. 2 si ana biri Party Stage. Party Stage ile ana sahnelerde eş zamanlı konserler olsa da asıl sahneler yan yana olduğu için bir onda bir onda şeklindeydi. İsimleri de Black Metal Stage ile True Metal Stage.

Tüm çıkan grupları görmek için buraya bakabilirsiniz.

[spo]

Biz daha ilerlerken.

Yorumsuz.
[/spo]

Bizim 3ünde izlediğimiz gruplar, Amorphis, Therion (bittim vokallere, ama Haggard > Therion), az bi Grave Digger, biraz J.B.O. (bunlar da komik baya), sonra Black M. Stage'de Lacuna Coil izledik. Burada taktik şuydu, bu sahne solda True sağda kalıyor. Biz bu sahneye sağından yardırıp, Lacuna bitmeden sağa doğru kaydık ki BG yi önlerden izleyelim. Nitekim öyle oldu, Lacuna Coil'den sonra (ki iyilerdi, bir de Enjoy the Silence coverladılar, kayıt da ettim ama çok büyük Youtube e koymak için =( )

Blind Guardian izledik ki 3. sıralara kadar yardırdık doggy de arkamdan. Gördüğüm en iyi BG performansıydı kesinlikle. Arkada 70000 kişiyle Bard's Song söylemeyen BG fanıyım demesin :p. İnanılmazdı. Dövecektim 1-2 herifi, bayrak kaldırıyodu göremiyorum falan. Ama süperdi, sonra biraz Dimmu Borgir dinledim uzaktan, sonrasında True M. Stage'de Iced Earth ile geceyi bitirdik ki Iced Earth'ün de performansı görmeye değerdi. Yeni vokali de tuttum, yeni albümden de bir şarkı çaldılar ilk defa Wackenda. Sonrasında sızdık.

[spo]Iced Earth

[/spo]

Ayın 4 ü de fena değildi.
Bütün gruplar buradan görülebilir.
Bizim izlediklerimiz Moonspell (ki sabah çıktılar bariz, adam iyi geceler diyip durdu yazık, iyiydi beklediğimden), Stratovarius (bu da oldschool amcalarla doluydu), Rage, biraz Type O Negative ile Immortala baktık, gerek yok pek, sonra party stage de Kai Hansen'li (gamma ray) Stormwarrior izledik. Adamlar hakkaten, bu Almanlar Power Metal'in kralı dedirtti artık. Bunlar da dinlenir grup iyiydi. Sonrasında In Flames... In Flames fan ı olmamama rağmen konser acayipti kesinlikle, en hareketli en dolu konserdi Wacken'daki. Biz özel taktiklerimizle sağ ön açıklara kadar geldik (bkz. iced earth resmi). Konserin başlamasıyla herkes zıplayıp azmaya başladı, 5 saniyede doggy'yi kaybettim bi daha da görmedim. Böyle bir azgınlık yok, doggy arkaya doğru kaçmış, ben öne doğru yardır allah yardır. 2. şarkıyı 2. sıradan izliyordum :). Ama yere düşersen öldün yani, ki 2-3 kişinin hayatını kurtardım bariz hehe.1 kız da DANKE!!1 diye öptü adsf.
Hayır itişme kakışma yığılmayı ve sıkışıklığı geçtim, sürekli yukardan insan geçiyor, onları taşıyosun bi de, taşıma sıkıyosa kafana düşüyolar. Kafana tekme yiosun ya da komple insan. Orada ben 15-20 dakikada yemediğim kadar dayak yedim hayatımda.. Sonra geri çekildim dayamayıp günlük Berserk limitimi de doldurduktan sonra. Geri de dönerken bir de kel bi alman yol vermedi, ee geçeyim falan dedim, naparsan yap diye omuz silkti. OK diyip üstünden geçtim kendisinin =(
Neyse sırılsıklam bi In Flames'ten sonra, kısa ama etkili bir Haggard konseri izledim. Hastasıyım!!! Süperdi hakkaten. Sonrasında gelip sızdık, sabah erkenden toplanıp herkes yoluna, 11 ay sonunda Türkiye'ye döndüm ben de...

Gruplar harici festival ortamı olarak, süper eğlenceliydi diyebilirim. Herkes grup halinde çadır kurmuş, bayraklar falan asmışlardı, ülke ve(ya) grup bayrakları. Karşı komşumuz isveçli bi gruptu mesela, ki konserlere gitmediler bile dalga geçmeye gelmişler oraya.
[spo]

[/spo]

Tuvaletler ve duşlarda sürekli sıra olduğu için, gidip ormanlık alana işiyodu hep erkekler tabi. Duş alamadım ben şahsen 4 günde 1 kere kafamı yıkayabildim. Hijyen yoktu, aftershave le ellerimi yıkıyodum hah. Ama kim takar...

Biz de takıldık, bi ara isveçlilerle bi alman grubunun yanına gidip çivi çakıp içki içme oyunu falan oynadık iyiydi. kaybeden de o maskeyi takıyodu bi de.

[spo]

böyle

[/spo]

Onun dışında da tipik insanların birbirine bağırıp azdığı geyik kalıplar, WackeEAAN!! (tabii ki)Timmiieeea! vardı. Ama bunların yanında çok güldüğümüz HELGAAAAA!! diye bağıranlar (tabii ki biz de), ve ancak döndükten sonra anlayabildiğimiz SPIDERSCHWEEEEIN geyiği vardı.Aslı buymuş.

Bu spiderschwein'ın tshirtleri de satılıyordu market alanında. Market alanı da pazar gibi bir sürü dükkan, hepsi gotik eşyalar satıyor böyle 10 larca dükkan. Bir de bi yıkama aleti vardı, eşyaları veriyordun, çıplak olarak alete giriyodun, araba yıkama gibi, seni yıkayıp şampuanlıyodu falan, kurutuyodu, diğer taraftan çıkıp giysileri giyiodun. Sağlammış baya...

Evet genel olarak böyle. Gidip görün derim, ben de ilerki senelerde (belki seneye?) tekrar giderim heralde. Gidemeyenlere başsağlığı diliyorum =(

Saygılarımla.

edit = resimlerle uğraşıyorum olacak inş bi ara :)

[ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 16:04 tarihinde, Sly-One tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

View imagela görünüyo resimler. Sly imageshack sayfasında propertiesden direk resmin adresini al onu koy image taglerin içine sanırım öyle forumdan da görünürler.

Valla çok kıskandım güzelmiş baya :) Aynı gün Blind Guardian, Falconer, Therion, Lacuna Coil öergh dedim kesin gitmek lazım. Ama ön sıra yalan olur heralde, burda bile ölüm tehlikesi atlatıyosun alakasız pogocular yüzünden. Bandoda pogo yapanlar da iyiymiş tabi heh.
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle teknik olarak 3 sahne de direk ustun ses sistemi falan, yoruma bile gerek yok. Sanirim tek "sesde bir bokluk var" dedigimiz an Therion'un bir iki parcasinda oldu butun festival boyunca. O da anlasilir cunku 4. cadirdaki sahne disinda, her sahnede normalde 45 dakika ile 1.5 saat seti kur-soundcheck yap arasi olmasina ragmen amorphis ve therion arasinda 20 dakikada halledilmek zorunda kaldi zira ana sahnenin yakinlarinda cuma sabahi Amorphis konseri oncesi yangin cikti program biraz kaydi.

4. sahneyi direk geciyorum ve yokmus varsayiyorum cok felaket, 3 tarafi kapali bir cadir. Seyiricisi olan grubu orda izlemek icin feci yardirmak zorundasin sirf bu yuzden Letzte Instanz ve Moonsorrow'u izleyemedim feci gicik kaptim.

Konserlerden bir gun once gittik, iyiki de oyle yapmisiz zira gayet guzel bir cadir noktasi bulmamizin yaninda trafige kalmadik. Soyle bir Wacken forumlarina baktigimizda insanlarin trafik yuzunden isyan bayragi cektigini gorebiliyorum ve haklilar, zira markete falan giderken trafige baktigimizda gercekten felaketti. Sanirim organizasyonun sictigi en buyuk nokta buydu, neyseki biz etkilenmedik. Gidecek olan olursa kamp alaninin acildigi gece direk orda olun diyebilirim, bir gun cadirda yayar yatarsiniz trafikte suruneceginize. 2000 kisilik kasaba yollarina 72000 kisi gelince boyle oluyor tabii...

Sly'in "Wacken itfaiye bandosu"na (bildigin bando, rock/metal falan alaka yok) yapilan pogoda hirpalanip, terlikleri birakip gelmesi konserler oncesi gunun highlightiydi.

Sly zaten anlatmis kamp alani falan ben de gruplara geceyim. Ilk gun fazla ilgimi ceken bir grup yoktu oyle bir ona bir buna gittim:

dinleyeyim bakalim bunlar ne yapiyormus diye gittigim "All That Remains" baya bir surpriz oldu bana, sahne performansi falan gayet iyiydi, mental note'u attim bunlar indirilecek diye

Rose Tattoo ve Saxon uzaktan sakin sakin dinledigim iyi performansli diger gruplardandi.

2. gun:

Amorphis: Cok guzel performans sergilediler, 2. izleyisim amma velakin hep festivallerde alt grup olarak izlemek nasip oldu malesef. Soyle tam 1.5-2 saatlik konseri gorulmesi gereken bir grup

Therion: dedigim gibi bir kac ses sorunu disinda baya basarili bir konserdi. Setlist guzeldi... vokaller daha guzeldi :P

Grave Digger: "Wacken'da alman power metaline doyuyoruz" serisinin ilk konseri olarak baya gormek istedigim bir gruptu. Beni uzmediler baya basariliydilar.

Soyle bir sonlarina dogru J.B.O.'ya baktik (Lacuna Coil icin yarmaktaydik o sirada). Onlar kim dersiniz hani nette dolasan fake "Sepultura & Pavarotti - Roots Bloody Roots" gibi parcalari asil calan grup. Almanlar baya bir hastasi, dolayisiyla baya kalabalik oldugu gibi eglenceli bir performansti ama bizim pek derdimiz degildi acikcasi...

Lacuna Coil'de iyiydi son iki sarkida hafiften yan stage'e dogru kaymak zorunda kaldik cunku:

Blind Guardian! Her ne kadar kendilerinin hastasi olsamda, normalde sahne performansi ortalama olan ve havadaki nem oranindan bile etkilenen bir grup olarak, izledigim (3. oluyor bu) en iyi performanslarini sergilediler. Ciddi anlamda cok iyilerdi Hansi detone falan olarak sicmadi, herhalde en fazla elestiri ancak konserin basinda biraz daha iyi olabilirdi diye yapilabilir. Bizde o sirada zaten dayak yiyip atmakla mesgulduk biraz. Sly bayrakli bir dallamaya takarak trip falan atti, oysa benim yaptigim gibi karambolde bir yumruk, dirsek falan sallasa sorun bitecek sinirini atacakti :P Kendimizi bir anda 3.-4. sirada bulduk ilk yarim saat sonrasi. Ondan sonra zaten kafaya inen bir kac crowdsurfer disinda (ki bu ertesi gun In Flames icinde gecerli, onlari kiniyorum ve laflar hazirladim) sorunsuzdu. Setlist cok klasikdi, bana en buyuk surpriz Otherland'in calinmasi oldu, onun disinda klasik BG setlistiydi... Bence artik biraz degistirmeleri lazim bir dahaki albumun turuna. Bard's Song atmosferinden bahsetmenin anlami bile yok, ciddi anlamda gidilecek gorulecek bir andi... Wacken'da BG dinlenecek fantazimin yanina boylece check atildi.

Baya yorgun olarak ciktik BG'den Dimmu'yu sallamak zorunda kalarak Iced Earth'u bekledik. Harika girdiler konsere harika devam ettirdiler ve icteki ukte bir kez daha sizladi. Matthew Barlow ile su grubu izleyememis olmak cidden uzucu. Setlist fena degildi ama dogal olarak daha cok Tim Owens'in sesine uygun sarkilardan secilmisti. Vokal performansina Wacken'in en iyilerindendi diyebilirim ama iste "ah be Barlow" hissini yine de silkeleyemedim ustumden. Seyirci olarak ise zayifti denebilir.

3. gun:

Benim bok yememle erken gittigimiz festival alaninda once Sacred Reich'i dinledik, ortalama bir performansti.

Moonspell cok iyi bir setlistle ama zayif bir atmosferle konser verdi. Netekim Full Moon Madness'i yuzune gunes vurarak dinlemek biraz alip goturuyor atmosferden.

Stratovarius hizli girdi, monoton devam etti ayni monotonlukta bitirdi...

Rage! "Wacken'da alman power metaline doyuyoruz" serisinin benim icin en onemli noktalarindan biriydi. Arkada tam takim orkestrayla HARIKA caldilar, soylediler, kusursuzdu. Biliyor kardesim adamlar bu isi, 1 saat 15 dakika yetmedi tadi damagimda kaldi...

Bundan sonra yaydik In Flames'e kadar, arada Stormwarrior ile sahneye cikan Kai Hansen'i dunya gozuyle gorduk saygilarimizi ilettik.

In Flames! Setlist R2R-STYE-CC agirlikliydi, dolayisiyla sahsen sunu diyebilirim ki: BOK gibiydi. Bana gelseler daha kotu bir IF setlisti yap deseler ciddi zorlanabilirim. Ama ben bunu bekliyordum, zira kalan seyirci bunu istiyor azizim elden gelen bir sey yok. Boyle olacagini bilerek ordaydim, dolayisiyla koymadi, cunku her daim dedigim gibi In Flames elemanlari osuruklarini kaydedip album diye piyasaya surseler bile, o albumun turuna grubun canli performansinin mukemmeligi icin gidilir. Setlisti unutursak, harikaydilar. Ilk sarkida yedigimiz dayaktan sonra ben hayatta kalmak icin geri cekildim biraz ve sans eseri butun sahneyi cam gibi goren onunde bir kac kisinin birbirine girismesi ve crowdsurferlar disinda hic adam oldurme girisiminin bulunmadigi bir noktaya gelmisim. Dusen sapkasini bulmam karsiliginda birasini paylastigim insanlarin oldugu gayet aile ortaminda kafa sallanan ve ondeki pogoya arada atilan iki yumruk ve ittirme ile stres atilan bu mekanda butun konseri gecirdim. Sarki olarak highlight kesinlikle "Only for the Weak"di butun konser alani zipladi sarki boyunca, sag dizi ve bacagi sakatladim ama koymadi tek ayak uzerinde ona buna yaslanarak ziplamaya devam ettim, zira zipladigin andaki dalga dalga o goruntu inanilmazdi. Ayrica yigidi oldur hakkini yeme her ne kadar albume yukarda nefret kusmus olsam da Come Clarity'nin sarki olarak konser performansi gorulmeye degerdi. Yine de bir IF konserinde "we are in flames, towards the dead archaic heavens" denilecek gunlerin geride kalmis oldugunu gormek uzuyor.

Hemen IF ardindan Haggard vardi. Bitkin bir sekilde izledim, netekim cok iyi bir performans sergilediler. O konsere daha katilimci olamadigima yaniyorum ama pek halim yoktu, setlist iyiydi, cikacak yeni albumden bir kac parca falan da calindi, Awaking the Centuries ile bitirildi.

Bu bitkinlikle son gunu bitiren Subway to Sally'nin ancak cadira gelen muzigini dinleyebildim. Uzaktan baya dinlenebilecek/izlenebilecek bir performans gibi duruyordu ama ciktiklari saat itibariyle artik anca baska zaman diyebiliyorum

boyle yani gidiniz gorunuz guzel bir olay... Yanniz bu festival daha da buyumeye devam ederse o alana nasil sigdirilacagini ciddi merak ediyorum.

ayrica HELGAAAAAAAAAA!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...