Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neon Genesis Evangelion [spoiler]

Dev

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle konuya nereden gireyim bilemiyorum ama serinin tamamını ve end of evangelion filmini izlemeyenleri uyarıyorum, HEAVY SPOILER D00DS. Yani tüm konu spoiler takılacağımıza sadece izlemiş olanlar gelsin diyorum çünkü tartışacak adam arıyorum. End of Evangelionu bitirdim. Ve kafamda bir çok soru işareti kaldı.

Forumlarda bir abimiz şöyle demiş ;
said:
And i think Asuka was the only person to live cause shinji wanted her to live...

İyi de Shinji mi belirledi kim yaşayacak kim yaşamayacak. Shinji'ye mi verildi insanlığı devam ettirme görevi. Yeni adem o mu? Bu mudur? Ayrıca Asuka ölmemiş miydi? Bir alıntı daha yapayım da tam olsun;
said:
Now as for Asuka, she died before any of that happened so there's no way that could actually be her. That asuka was created by Shinji so he could demonstrate to himself that everyone was indeed seperate again.

E yani shinji yarattıysa asukayı o zaman dünyada değiller. Yani shinji gerçekten öldü. Veya gerçek dediğimiz şey yani dünya aslında zaten yalan mıydı? Eh be abicim yaaa...
said:
Because of that, all the souls return to earth, and the giant rei dies. At this point it is up to everyone to regain their physical form. Everyone has the choice to remain as just a soul or regain their lost form.

Yani sadece Shinji mi seçti vücuduna kavuşmayı? E be abicim bi yorum yapmışsın da aç biraz dimi.

Yani uzun lafın kısası sonunu tam anlamış arkadaşların konuya derin bir yorum getirmesini diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben adem & havva olarak anladım, adem'in havva'nın yaratılmasındaki payı gibi bir bakıma. tma hatırlamıyorum gerçi detayları.

nefret etmiştim, halen de en salak bulduğum sonlardan biridir. insanlığı yeniden yaratmak dumb & dumber'a verilse daha iyi olurdu. ikisi de problem kişiliklerin uç örnekleri.
Sosyal ağlarda paylaş

başroldeler diye seçilmişler herhalde, öyle özel bir neden hatırlayamıyorum. :p zaten saçmasalak bir bitişti, o yüzden şimdi yeniden yapıyorlar değişik bir sonla bütün seriyi. eski bitişin prodüksiyon geç kalmasın diye alelacele filler babında hazırlandığına dair bir yazı okumuştum uzun zaman önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Akuma'nın yazdıklarına eklenecek bir kaç husus varsa, onlarda
(dikkat, ağır spoiler geliyor) Terminal Dogma'da tutulan Adam sanılıyor ancak sonunda Lilith olduğu ortaya çıkıyor. Kaoru duvarları deliyor ve, Shinji de arkadaşını öldüremediği için sonunda merkeze iniyor ve orada söylüyor.
Rei aslında Lilith'in vücudundan yaratılan bir denek. Serinin sonlarında bir sahnede bir sürü başarısız Rei klonu bir sıvının içerisinde gösteriliyor.
EoE'da Rei Lilith'in vücuduna dönüyor ve melek tekrar canlanıyor. Eva01 öldürdüğü melekten S2 ünitesini kendi midesine indirdikten sonra artık tam bir melek olmuştu zaten. Biliyorsunuz Evalar meleklerden kopya edilerek yaratılmışlardı, Eva01 de Adam'ın kopyasıydı. Shinji'nin dengesiz ve sorunlu kişiliği pilotluk sırasında Eva01'in bünyesi ile birleştiği için ikisinin ortaklığı Adam'ın yeniden doğmasına neden olmuş olabilir. Hatta Eva01 başından beri Adam'ın kendi de olabilir, kontrol altında tutulabilmek için bazı organları çıkarılmış olarak (misal S2 unit)
End of Eva filmin sonunda Lilith ve Adam yeniden birleşiyorlar ve bu insanlığın sonunu getiriyor. Bir nevi insanlık cennete geri dönüyor da diyebiliriz. Ancak insanlığı cennetten kovan tanrıysa, zamanı geldiğinde Dünyada kalma kararını verebilecek olansa insan. Seri boyunca Shinji, babası tarafından terk edilmiş olmalarının verdiği eziklikle yalnız kalmamaya hayatında birilerininolmasına çalışıyor. Ancak filmde çevresindekiler tarafından birer birer terk edilmeye başlayınca "çabalamak neden, en sonunda hepimiz bir olabileceğiz, tek ruh olup hiç yalnız kalmayacağız" diye bişey uyduruyor. Adamlar saldırı altında ölüyorlardı aptal adam, terk etmeyip ne yapacaklardı birlikte mi ölecektiniz. Asuka ise kesin ölü, Eva serisi tarafından öldürüldü, vücudu zarar görmediyse bile bitkisel hayata girmiştir. Hatta tamamen ortadan kaybolmuş bile olabilir, Shinji'nin bir bölümde Entry plug içinde çıkmadığı daha sonra kendiliğinde döndüğü bölüm gibi.

Neyse benim düşüncem böyle. Shinji insanlığın yeni Adem'i olarak dünyada kalmayı tercih etti ve insanlar bedenlerine geri döndüler.

Ölü Deniz yazıtları olarak bahsedilen şey, Kumran Yazıtları da deniyor, insalığın değil ama Hristiyanlığın doğuşu hakkında diye biliyorum ben. İsa'nın yahudi değil, çok daha eskilere dayanan bir dine mensub bir kabileden geldiğini anlatıyormuş. kesin bilmiyorum tabi, ama bir yazı vardı bende Diğer bilg kaldı.
Sosyal ağlarda paylaş

tamamini okumadim ama onemli iki sey var

ilki eva01
eva01 aslinda shinjinin annesi
onun ruhu evanin icinde yasiyor ayni sey eva02 ve asuka icinde gecerli eva00 da ise ritsukonun annesi var o yuzden gendou yu gordugunde kontrolden cikiyor

rei ise lilith ten clone degil
rei lilith in ta kendisi nasi yapiyorlarsa lilith in ruhunu cikartiyorlar o kopya railer sadece konteyner yani o yzuden reiII geberdiginde reiIII e hemen transfer ediyorlar ruhu
zaten kaoru ile shinji asagida konusurken bi anlik yeni melek alarmi gelip gidiyor o aslinda rei kamerada gosteriyor bize

isin ozu su
ilk tv serisi ve iptal edilen kimsenin anlamadigi sondaki plan suydu
adam gendou ya kaji tarafindan getiriliyor gendo bunu eline monte ediyor
zamani gelince gendou bunu rei/litlih le birlestirip instrumentality project i baslatiyor ve herkes birlesip mutlu oluyor insanlik geliisyor congratulations shinji vs vs

kimse bu sondan bi bok anlamiyinca birazda intikam duygusu icinde end of eva da olay degisiyor
selee unit 01 i kullaniyor yanishinjinin annesini ama rei gendou yu reddediyor ve insanligin gelicegini shinjiye birakiyor
o noktadan sonra herkes portakal suyu oluyor AT field lar kaldirilinca shinji de dahil buna ama shinji bunu istemiyor ve kendi benligine kavusup portakal suyundan cikiyor asukada bi sekilde cikiyor denilene gore insanlar yavas yavas cikabilicekler portakal suyundan

dead sea scrolls gecen yillarda israil hukuemti tarafindan gosterime kondu nette arayin bulursunuz gecekte ne cacik oldugunu

ha surayada deginmek istiyorum oyundan ogrenildi cunki bu dead sea scrolls u uzaylilar koyuyor
zamaninda dunyaya iki yumurta birakiliyor biri adam digeri lilith
lilith den insanalr turuyor adam ise dormant vaziyette kaliyor
dead sea scrolls da insanalrin isterse nasil kendi evrimlerini tamamliyip dunyadan ayrilip yeni ve daha guclu bir yasam formu olarak dunyadan ayrilabilciekleri yaziyor
Sosyal ağlarda paylaş

Belirleyeceğimiz 1-2 noktanın* tartışılmaması daha iyi olur gibime geliyor zira :

"Serinin sonunda hödö hödö sahnesiyle hödö hödöye açık kapı bıraktılar" "Yuh seriyi anlamamışsın , öyle değil o" olayları çıkmaz böylece.Hiç yoktan yüce milletime bir vendetta konusu daha çıkmasın şimdi.

Bu arada... Konuya nereden giriş yapalım ki kavga çıkmasın dedim de uygun yeri sanırım buldum : End of Evangelion sonrasından (tahmin edebileceğiniz gibi tüm olay Shinji'nin zihninde geçiyor) bir radyo dramasını ("After The End") Mart 2005de internetten çekmiştim. (Fanboylar diyalog kısımlarında avatar photo ekleyip görüntülü hale getirmişler) Yani en baştan ciddi birşey bekleyenler olacak bunu okuyunca ama şunu söylemeliyim ki GAINAX tamamen uzatmaları oynadığının bilincinde , haliyle ek bir ciddiyet belirtisi ortaya koymamış : Bir parodi akışında başlayıp bitiyor.Peki bu niye yapılıyor?** Alternatif bir finali adam gibi tasarlamak , atıyorum Renewal setine koymak neden onlara uymamış da bu yolu seçmişler , tartışmak isteyen var mı?

* Mesela : Kaji'nin son anlarını hiç göremedik ki... Sağlam fikrimiz nasıl olsun ki... Ne atsak boş olacak yani , değil mi? Aynı şekilde "gerçek" Adam'ın aslında seride sadece yarım saniye göründüğüyle ilgili bir şehir efsanesi (Viktor'un bahsettiği teori) benim de kulağıma geldi ama bu tarz şeylerin hiçbir yerde konfirme edildiğini duymuş değilim.

**En basitinden Z Gundam Movie'lerinde bile kayda değer bir alternatif final vardı , yeni vizyona girecek EVA filmlerinde de alternatif final olmayacak , bir kez daha makyajlanmış bir "Death & Rebirth" izlediğimizle kalacağız.Bakın bu da tartışılabilir.

[ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 21:31 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Terminal Dogmadaki = Lilith
Gendonun elindeki Adamın SEELE tarafından tekrar yaptığı (restore?) parçası.
Second Impact olduğunda Adam zaten pörtlemişti, s2 engine vücüdunu yoketti ve ruhuna ne olduğu bilinmiyordu. Sonrada SEELE Adamın ruhunu buldu ve Kaoru yu yaptı. Yani Kaoru = Adam'ın ruhu. Kaorunun angelları kontrol edebilmesinin sebebi o çünkü kendi parçaları (angellar adam dan geliyor. terminal dogmaya gidip lilithe dokunmaya çalışmalarının sebebi bu. hem lilith hem adam "seed of life" olarak geçiyor ve bir dünyada 2 seed of life olamaz. Eğer Adam kaynaklı birşey Lilith ile füzyon geçirebilirse dünyadaki lilith/adam bazlı bütün yaşama reset atıcak) ha kaoru direkmen evaları kontrol edemiyor çünkü içlerinde pilotların annelerinin ruhu var
İnsanlığın ve dünya bazlı yaşamın kaynağı Lilith, LCL dedikleri zıkkımda Lilithin hayat suyu. Lilithin içinde ruh yok çünkü ruhu Reinin içinde. Reinin vücududa Shinjinin annesinin vücudundan yapılma.
Second Impact dedikleri olayda meteor veya adamın dünyaya çarpması falan değil. Adam zaten ordaydı. Katsuraginin babasının olduğu araştırma ekibi kuzey kutbunda Adamı araştırmaya başlıyorlar ama bunu yaparken uyuyan Adamı uyandırıyorlar. Panikleyip dünyadaki bütün yaşam sona ermesin diye spear of longinusu kullanıp adamı mühürlemeye çalışıyorlar (spear of longinus dedikleri de yaratıcı ırkın seed of life ile beraber dünyalara gönderdiği bi "reset cihazı") ama başaramıyorlar ve adamın s2 motoru patlıyor. bunu da second impact diye yediriyorlar millete.
Dizi başlamadan önce SEELE Lilithin spearını çıkarıp onu son ana kadar geliştiriyor ve tam burda adamın spearı ile kitliyor. Spearın kendi kişiliği var bu sırada. Kendi başına düşünebiliyor ve seed of life problem olabilecek bir şey yaparsa gidip seedi kitleyebiliyor.
Bu bilginin büyük bir kısmını dizi ve filmi izleyerek çıkartamıyorsunuz o yüzden bilmememiz normal (bende bilmiyodum uzun zaman boyunca :D)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...